Noise Magazine
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- zaczyna szaleć
Re: Noise Magazine
...i opcja druga.

- Anzhelmoo
- weteran forumowych bitew
Okładka z Voivod - ciekawa odmiana, szczególnie podoba mi się logo.
Numer w mojej opinii bardzo udany - sporo ciekawych wywiadów z równie ciekawymi artystami. Szczególnym smaczkiem jest materiał z Kobong - trochę anegdot, tych pozytywnych wspomnień... ale także i negatywnych. Odniosłem wrażenie, że jeden z członków - już nie pamiętam który - najchętniej kompletnie odciąłby się od tej przeszłości.
Bardzo imponuje mi ich zdrowe podejście, które po tym co mówią, cechowało ich od początku. Chociażby fakt, że zakończenie działalności było dla nich oczywistością i naturalną koleją rzeczy - wszakże zrobili co mieli zrobić.
Numer w mojej opinii bardzo udany - sporo ciekawych wywiadów z równie ciekawymi artystami. Szczególnym smaczkiem jest materiał z Kobong - trochę anegdot, tych pozytywnych wspomnień... ale także i negatywnych. Odniosłem wrażenie, że jeden z członków - już nie pamiętam który - najchętniej kompletnie odciąłby się od tej przeszłości.
Bardzo imponuje mi ich zdrowe podejście, które po tym co mówią, cechowało ich od początku. Chociażby fakt, że zakończenie działalności było dla nich oczywistością i naturalną koleją rzeczy - wszakże zrobili co mieli zrobić.
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
-
- rozkręca się
Wyglądał na dużo do czytania to kupiłem,szczególnie ranking zapomnianych black metalów mnie skusił.Jedynie co na razie mi się udało przeczytać to wstępniak,recenzja behemotha i tradycyjny felieton o niczym żebym miał z głowy.Trzy szóstki wychwala tam disco polo,no żenada czy oni naprawdę nie mają o czym pisać w piśmie za dwie dychy i to bez płyty?A co recenzji behemotha to przydały by się jednak gwiazdki bo nie raz to nie wiem czy jest dobrze,chujowo czy zajebiście,może nie gwiazdki a cztery tete co ma w logu noise,decybele chyba.Od jednego do czterech wystarczy a teraz to się recenzent jeden z drugim asekuruje żeby nie było że komuś dał jedynkę a to płytą roku zostało,albo na odwrót.
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
janusz metalu pisze:Wyglądał na dużo do czytania to kupiłem,szczególnie ranking zapomnianych black metalów mnie skusił.Jedynie co na razie mi się udało przeczytać to wstępniak,recenzja behemotha i tradycyjny felieton o niczym żebym miał z głowy.Trzy szóstki wychwala tam disco polo,no żenada czy oni naprawdę nie mają o czym pisać w piśmie za dwie dychy i to bez płyty?A co recenzji behemotha to przydały by się jednak gwiazdki bo nie raz to nie wiem czy jest dobrze,chujowo czy zajebiście,może nie gwiazdki a cztery tete co ma w logu noise,decybele chyba.Od jednego do czterech wystarczy a teraz to się recenzent jeden z drugim asekuruje żeby nie było że komuś dał jedynkę a to płytą roku zostało,albo na odwrót.
ja też lubię jak są gwiazdki. od razu wiem, co jest dobre, a co złe. bez tego to jestem jak dziecko we mgle. mam duży dyskomfort w takiej sytuacji. nie lubię też jak pismaki-skrobaki nie piszą nic o guście obiektywnym. jak napisze jeden z drugim wprost, cytuję: "podle, wedle gustu obiektywnego jest tak i tak" czuję, że jest jak być powinno.
od biedy leniuchy jedne mogą wprowadzić (podążając za nową modą) podział na ligi.
Poro
-
- zaczyna szaleć
W magazynie Jazgot nie było recenzji tylko sama punktacja. I komu to przeszkadzało?
-
- rozkręca się
Oni nigdy nie zgoją tam polskiego wykonawcy bo mają układy z wytwórniami które im płacą za reklamę i to trochę towarzystwo wzajemnej adoracji patrz nudy instant classic.Przydałoby się trochę mnie obiektywizmu moim zdaniem ale wiadomo z czegoś trzeba żyć a następnym razem płyt do recenzji nie podeślą albo się obrażą koledzy muzykanci.Ale to problem każdego pisma niestety.Jedynym chyba który pisał jak chciał był Księżyk ale to było dawno i dziś też przynudza w dwójce we wtorki.
-
- zaczyna szaleć
Potwierdzam, jest to prysznic pieniędzy z wytwórni uruchamiający promocję, która nakręca sprzedaż i wodospady hajsu dla wytwórni. Nie ma drugiego tak dochodowego interesu jak polski niezal, gdyby Pablo Escobar urodził się w Polsce, wydawałby płyty Kuby Ziołka i pismo muzyczne. Taka prawda.
- Triceratops
I Beksajanusz metalu pisze:Jedynym chyba który pisał jak chciał był Księżyk ale to było dawno
woodpecker from space
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
-
- zaczyna szaleć
Irony detector malfunction :(
- nicram
Re:
Niszowa muzyka? Behemoth sprzedaje w Polsce więcej płyt niż Natalia Kukulska i Justyna Steczkowska razem wzięte.Skaut pisze:Dochodowy dla wytwórni? Muzyków? Pismaków? Śmiem wątpić, że na tym można zarobić jakieś wielkie pieniądze. To wciąż jest niszowa muzyka.cobra_verde pisze:Nie ma drugiego tak dochodowego interesu jak polski niezal
all the monsters will break your heart
-
- rozkręca się
W pismach filmowych jak kino czy ekrany też mają punkatację mimo że ocen w recenzjach nie dają.W formie krzyżówkowej która mieśći pół strony mam punktację każdego rezencenta o każdym filmie i to jest fajne.cobra_verde pisze:W magazynie Jazgot nie było recenzji tylko sama punktacja. I komu to przeszkadzało?
-
- zaczyna szaleć
Ja bym poszedł jeszcze dalej i zamiast punktacji dał po prostu " :) " albo ":(". Wtedy można już nie tylko nie umieć czytać, ale też nie umieć liczyć. To ma sens.janusz metalu pisze:W pismach filmowych jak kino czy ekrany też mają punkatację mimo że ocen w recenzjach nie dają.W formie krzyżówkowej która mieśći pół strony mam punktację każdego rezencenta o każdym filmie i to jest fajne.cobra_verde pisze:W magazynie Jazgot nie było recenzji tylko sama punktacja. I komu to przeszkadzało?
- nagrobek
- zahartowany metalizator
zamiast co numer dwóch okładek do wyboru powinna być np cześć nakładu z jakimś limit flexi singlem jak w ameryce, to byłby cios. i nie mówcie ze nie stać, raz na pół roku na takie fanaberie;)
-
- zaczyna szaleć
Fajny pomysł. Przekażę to do działu strategicznego, aby wciągnęli do agendy najbliższego posiedzenia rady nadzorczej :) Nie, serio, koncepcja ciekawa, ale nie mam pojęcia czy na takie gadżety byłby popyt równoważący nakłady. Nie wiem. Może byłby? Pewnie zależy kto by się na takiej epce znalazł :)nagrobek pisze:zamiast co numer dwóch okładek do wyboru powinna być np cześć nakładu z jakimś limit flexi singlem jak w ameryce, to byłby cios. i nie mówcie ze nie stać, raz na pół roku na takie fanaberie;)
- Medard
Re: Re:
hcpig pisze:Liczby.nicram pisze: Niszowa muzyka? Behemoth sprzedaje w Polsce więcej płyt niż Natalia Kukulska i Justyna Steczkowska razem wzięte.
Teraz się mało sprzedaje nowych płyt, ale na OLiS Behemoth, czy Riverside bywają wysoko.
Tutaj ma pierwsze miejsce.
https://www.terazmuzyka.pl/aktualnosci/ ... edazy.html
- hcpig
Re: Re:
Ale mi chodziło o liczby a nie chartsy chociaż dzięki za ten link, jest cytacik z Nerdżiego:
Ehm...Nasze serca dosłownie krwawią ze szczęścia widząc jak "The Satanist" sobie radzi w rankingach sprzedaży. Fakt, że tak kontrowersyjna i radykalna forma sztuki szturmuje listy sprzedaży na całym świecie, a także w Polsce, jest dowodem na to, że warto tworzyć tylko zgodnie z własną wolą i intuicją, mimo że często jest to droga pod prąd!!
Yare Yare Daze