Noise Magazine

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
cobra_verde
zaczyna szaleć

Re: Noise Magazine

17-09-2018, 20:04

Obrazek
cobra_verde
zaczyna szaleć

19-09-2018, 19:32

...i opcja druga.

Obrazek
Awatar użytkownika
Anzhelmoo
weteran forumowych bitew

21-09-2018, 21:27

Okładka z Voivod - ciekawa odmiana, szczególnie podoba mi się logo.

Numer w mojej opinii bardzo udany - sporo ciekawych wywiadów z równie ciekawymi artystami. Szczególnym smaczkiem jest materiał z Kobong - trochę anegdot, tych pozytywnych wspomnień... ale także i negatywnych. Odniosłem wrażenie, że jeden z członków - już nie pamiętam który - najchętniej kompletnie odciąłby się od tej przeszłości.

Bardzo imponuje mi ich zdrowe podejście, które po tym co mówią, cechowało ich od początku. Chociażby fakt, że zakończenie działalności było dla nich oczywistością i naturalną koleją rzeczy - wszakże zrobili co mieli zrobić.
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
janusz metalu
rozkręca się

25-09-2018, 19:56

Wyglądał na dużo do czytania to kupiłem,szczególnie ranking zapomnianych black metalów mnie skusił.Jedynie co na razie mi się udało przeczytać to wstępniak,recenzja behemotha i tradycyjny felieton o niczym żebym miał z głowy.Trzy szóstki wychwala tam disco polo,no żenada czy oni naprawdę nie mają o czym pisać w piśmie za dwie dychy i to bez płyty?A co recenzji behemotha to przydały by się jednak gwiazdki bo nie raz to nie wiem czy jest dobrze,chujowo czy zajebiście,może nie gwiazdki a cztery tete co ma w logu noise,decybele chyba.Od jednego do czterech wystarczy a teraz to się recenzent jeden z drugim asekuruje żeby nie było że komuś dał jedynkę a to płytą roku zostało,albo na odwrót.
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

25-09-2018, 20:44

janusz metalu pisze:Wyglądał na dużo do czytania to kupiłem,szczególnie ranking zapomnianych black metalów mnie skusił.Jedynie co na razie mi się udało przeczytać to wstępniak,recenzja behemotha i tradycyjny felieton o niczym żebym miał z głowy.Trzy szóstki wychwala tam disco polo,no żenada czy oni naprawdę nie mają o czym pisać w piśmie za dwie dychy i to bez płyty?A co recenzji behemotha to przydały by się jednak gwiazdki bo nie raz to nie wiem czy jest dobrze,chujowo czy zajebiście,może nie gwiazdki a cztery tete co ma w logu noise,decybele chyba.Od jednego do czterech wystarczy a teraz to się recenzent jeden z drugim asekuruje żeby nie było że komuś dał jedynkę a to płytą roku zostało,albo na odwrót.

ja też lubię jak są gwiazdki. od razu wiem, co jest dobre, a co złe. bez tego to jestem jak dziecko we mgle. mam duży dyskomfort w takiej sytuacji. nie lubię też jak pismaki-skrobaki nie piszą nic o guście obiektywnym. jak napisze jeden z drugim wprost, cytuję: "podle, wedle gustu obiektywnego jest tak i tak" czuję, że jest jak być powinno.

od biedy leniuchy jedne mogą wprowadzić (podążając za nową modą) podział na ligi.
Poro
cobra_verde
zaczyna szaleć

25-09-2018, 20:58

W magazynie Jazgot nie było recenzji tylko sama punktacja. I komu to przeszkadzało?
janusz metalu
rozkręca się

25-09-2018, 22:05

Oni nigdy nie zgoją tam polskiego wykonawcy bo mają układy z wytwórniami które im płacą za reklamę i to trochę towarzystwo wzajemnej adoracji patrz nudy instant classic.Przydałoby się trochę mnie obiektywizmu moim zdaniem ale wiadomo z czegoś trzeba żyć a następnym razem płyt do recenzji nie podeślą albo się obrażą koledzy muzykanci.Ale to problem każdego pisma niestety.Jedynym chyba który pisał jak chciał był Księżyk ale to było dawno i dziś też przynudza w dwójce we wtorki.
cobra_verde
zaczyna szaleć

25-09-2018, 22:39

Potwierdzam, jest to prysznic pieniędzy z wytwórni uruchamiający promocję, która nakręca sprzedaż i wodospady hajsu dla wytwórni. Nie ma drugiego tak dochodowego interesu jak polski niezal, gdyby Pablo Escobar urodził się w Polsce, wydawałby płyty Kuby Ziołka i pismo muzyczne. Taka prawda.
Awatar użytkownika
Triceratops

26-09-2018, 08:54

janusz metalu pisze:Jedynym chyba który pisał jak chciał był Księżyk ale to było dawno
I Beksa
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

26-09-2018, 10:29

cobra_verde pisze:Nie ma drugiego tak dochodowego interesu jak polski niezal
Dochodowy dla wytwórni? Muzyków? Pismaków? Śmiem wątpić, że na tym można zarobić jakieś wielkie pieniądze. To wciąż jest niszowa muzyka.
Coś tam było! Człowiek!
cobra_verde
zaczyna szaleć

26-09-2018, 10:38

Irony detector malfunction :(
Awatar użytkownika
Skaut

26-09-2018, 11:26

:(
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
nicram

Re:

26-09-2018, 11:54

Skaut pisze:
cobra_verde pisze:Nie ma drugiego tak dochodowego interesu jak polski niezal
Dochodowy dla wytwórni? Muzyków? Pismaków? Śmiem wątpić, że na tym można zarobić jakieś wielkie pieniądze. To wciąż jest niszowa muzyka.
Niszowa muzyka? Behemoth sprzedaje w Polsce więcej płyt niż Natalia Kukulska i Justyna Steczkowska razem wzięte.
all the monsters will break your heart
janusz metalu
rozkręca się

26-09-2018, 11:59

cobra_verde pisze:W magazynie Jazgot nie było recenzji tylko sama punktacja. I komu to przeszkadzało?
W pismach filmowych jak kino czy ekrany też mają punkatację mimo że ocen w recenzjach nie dają.W formie krzyżówkowej która mieśći pół strony mam punktację każdego rezencenta o każdym filmie i to jest fajne.
cobra_verde
zaczyna szaleć

26-09-2018, 18:28

janusz metalu pisze:
cobra_verde pisze:W magazynie Jazgot nie było recenzji tylko sama punktacja. I komu to przeszkadzało?
W pismach filmowych jak kino czy ekrany też mają punkatację mimo że ocen w recenzjach nie dają.W formie krzyżówkowej która mieśći pół strony mam punktację każdego rezencenta o każdym filmie i to jest fajne.
Ja bym poszedł jeszcze dalej i zamiast punktacji dał po prostu " :) " albo ":(". Wtedy można już nie tylko nie umieć czytać, ale też nie umieć liczyć. To ma sens.
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

26-09-2018, 19:34

zamiast co numer dwóch okładek do wyboru powinna być np cześć nakładu z jakimś limit flexi singlem jak w ameryce, to byłby cios. i nie mówcie ze nie stać, raz na pół roku na takie fanaberie;)
cobra_verde
zaczyna szaleć

26-09-2018, 20:34

nagrobek pisze:zamiast co numer dwóch okładek do wyboru powinna być np cześć nakładu z jakimś limit flexi singlem jak w ameryce, to byłby cios. i nie mówcie ze nie stać, raz na pół roku na takie fanaberie;)
Fajny pomysł. Przekażę to do działu strategicznego, aby wciągnęli do agendy najbliższego posiedzenia rady nadzorczej :) Nie, serio, koncepcja ciekawa, ale nie mam pojęcia czy na takie gadżety byłby popyt równoważący nakłady. Nie wiem. Może byłby? Pewnie zależy kto by się na takiej epce znalazł :)
Awatar użytkownika
hcpig

Re: Re:

27-09-2018, 19:12

nicram pisze: Niszowa muzyka? Behemoth sprzedaje w Polsce więcej płyt niż Natalia Kukulska i Justyna Steczkowska razem wzięte.
Liczby.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Medard

27-09-2018, 19:17

hcpig pisze:
nicram pisze: Niszowa muzyka? Behemoth sprzedaje w Polsce więcej płyt niż Natalia Kukulska i Justyna Steczkowska razem wzięte.
Liczby.

Teraz się mało sprzedaje nowych płyt, ale na OLiS Behemoth, czy Riverside bywają wysoko.

Tutaj ma pierwsze miejsce.

https://www.terazmuzyka.pl/aktualnosci/ ... edazy.html
Awatar użytkownika
hcpig

27-09-2018, 19:20

Ale mi chodziło o liczby a nie chartsy chociaż dzięki za ten link, jest cytacik z Nerdżiego:
Nasze serca dosłownie krwawią ze szczęścia widząc jak "The Satanist" sobie radzi w rankingach sprzedaży. Fakt, że tak kontrowersyjna i radykalna forma sztuki szturmuje listy sprzedaży na całym świecie, a także w Polsce, jest dowodem na to, że warto tworzyć tylko zgodnie z własną wolą i intuicją, mimo że często jest to droga pod prąd!!
Ehm...
Yare Yare Daze
ODPOWIEDZ