DEICIDE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: DEICIDE

29-06-2018, 16:27

est pisze:Kiedyś Deicide mieli proste okładki, które przemawiały o wiele bardziej niż ta, która jest swoją drogą całkiem ciekawa, ale tylko przekonuje mnie o tym, że na żadnej z płaszczyzn ten zespół nie jest w stanie nawet zbliżyć się do lat swojej świetności, a nawet średniości. Pierdole! Nie słucham!
Przesłucham jak zawsze za Ciebie i podpowiem czy warto ;-)

A co do dawnych okładek, to chyba dwie pierwsze były takie bardzo mistyczne, zwłaszcza dwójka - fenomenalna okładka, prosty symbol, ale bije z tego obrazka zło i pachnie kadzidłem ;-) nie wiem jak to bardziej określić, ale tak mniej wiecej czuję. Trójka to absolutne bluźnierstwo i jedna z najlepszych okładek death metalowych. Później bywało różnie, ale bardziej w dół niż w górę. Patrzę na ta najnowszą, i taka zbyt mało bluźniercza mi się wydaje - sporo szczegółów, warsztatowo nienaganna, ale brakuje tutaj tego pierwiastka odwiecznego zła, jest symbol z dwójki, ale jako element dodatkowy, ewidentnie czegoś mi tu brakuje. Będę się w nią jeszcze gapił więc pewnie coś wychwycę co spowoduje że wpadne w zachwyt...kto wie?
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

29-06-2018, 16:34

Panowie, przeciez to tylko okladka. No chyba, ze przez pryzmat grafiki chcecie oceniac jeszcze nie wydana plyte wiec mozna sie spodziewac Deicide w top3 roku. (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
byrgh
zahartowany metalizator

29-06-2018, 17:20

Tak, ja też uważam, że w Deicide wstąpił dobry duch Ghost ;)
Awatar użytkownika
wolff
rasowy masterfulowicz

29-06-2018, 20:00

Nasum pisze: A co do dawnych okładek, to chyba dwie pierwsze były takie bardzo mistyczne, zwłaszcza dwójka - fenomenalna okładka, prosty symbol, ale bije z tego obrazka zło i pachnie kadzidłem ;-) nie wiem jak to bardziej określić, ale tak mniej wiecej czuję.
Sedno.
Trójka to absolutne bluźnierstwo i jedna z najlepszych okładek death metalowych.
Dziecinada raczej. Debiut to najlepsza płyta death metalowa wszechczasów, Legion łapie sie na Top 20 gatunku, trójeczka nadal rozpierdala lecz już nie tak jak wcześniejsze więc trza przyjebać bluźnierstwami :). Plastik jak chuj :) choć zawartość płyty zacna.
Jebać żuli.
535

29-06-2018, 21:12

Tak se myślę że w obliczu tego co się wydarzyło ostatnio, pan Benton powinien na siebie uważać bardziej niż zwykle.
byrgh
zahartowany metalizator

29-06-2018, 21:17

wolff pisze:
Nasum pisze: A co do dawnych okładek, to chyba dwie pierwsze były takie bardzo mistyczne, zwłaszcza dwójka - fenomenalna okładka, prosty symbol, ale bije z tego obrazka zło i pachnie kadzidłem ;-) nie wiem jak to bardziej określić, ale tak mniej wiecej czuję.
Sedno.
Trójka to absolutne bluźnierstwo i jedna z najlepszych okładek death metalowych.
Dziecinada raczej. Debiut to najlepsza płyta death metalowa wszechczasów, Legion łapie sie na Top 20 gatunku, trójeczka nadal rozpierdala lecz już nie tak jak wcześniejsze więc trza przyjebać bluźnierstwami :). Plastik jak chuj :) choć zawartość płyty zacna.
W końcu ktoś widzi to tak, jak ja.
pączek
postuje jak opętany!

29-06-2018, 21:53

Debiut to najlepsza płyta death metalowa wszechczasów, Legion łapie sie na Top 20 gatunku, trójeczka nadal rozpierdala lecz już nie tak jak wcześniejsze więc trza przyjebać bluźnierstwami :). Plastik jak chuj :) choć zawartość płyty zacna.[/quote]

Odwrotnie. 2 najlepsza a debiut w top 20.
535

29-06-2018, 22:22

NIe wiem czy najlepsza w ogóle w gatunku, ale najpierw debiut potem Legion.
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

29-06-2018, 22:25

Ostrzegam ws. nowego albumu:
Produced By The Renowned Jason Suecoff (The Black Dahlia Murder, Trivium)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

29-06-2018, 22:32

535 pisze:Tak se myślę że w obliczu tego co się wydarzyło ostatnio, pan Benton powinien na siebie uważać bardziej niż zwykle.
Tzn czego?
Yare Yare Daze
Karkasonne

29-06-2018, 22:42

hcpig pisze:
535 pisze:Tak se myślę że w obliczu tego co się wydarzyło ostatnio, pan Benton powinien na siebie uważać bardziej niż zwykle.
Tzn czego?
Tego, że jego metalowi koledzy w podobnym wieku zgonują ostatnio jeden po drugim.
Awatar użytkownika
wolff
rasowy masterfulowicz

30-06-2018, 09:23

pączek pisze:Debiut to najlepsza płyta death metalowa wszechczasów, Legion łapie sie na Top 20 gatunku, trójeczka nadal rozpierdala lecz już nie tak jak wcześniejsze więc trza przyjebać bluźnierstwami :). Plastik jak chuj :) choć zawartość płyty zacna.
Odwrotnie. 2 najlepsza a debiut w top 20.[/quote]
Często się spotykam z takimi opiniami co mnie dość mocno dziwi. Jedynka jest tak agresywna, mięsista i okraszona doskonałymi kompozycjami, że szkoda ją porównywać do dwójki. Dwójki równie doskonałej ale nieco gorszej, choć to nadal wybitności totalne :)
Jebać żuli.
Pacjent

30-06-2018, 09:59

Drone pisze:Ostrzegam ws. nowego albumu:
Bez większego ryzyka można założyć, że najlepsza z tego nowego materiału będzie okładka płyty. Po raz kolejny muszę przypomnieć, że najwięcej terminów podczas europejskiej trasy DEICIDE jest w uwielbiającej plastik i syntetyki RFN, a taki prawie emeryt jak Benton musi kalkulować.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Nasum

30-06-2018, 10:48

Posłuchamy zobaczymy. Nie ma co wróżyć z fusów.
christhate
starszy świeżak

05-07-2018, 20:07

Na stronie Nuclear Blast mozna posluchac probek z nowego albumu. 12 kawalkow, wszystkie jakies takie nijakie i bezplciowe. Legion to nie bedzie.
Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

05-07-2018, 21:29

Pacjent pisze:
Bez większego ryzyka można założyć, że najlepsza z tego nowego materiału będzie okładka płyty. Po raz kolejny muszę przypomnieć, że najwięcej terminów podczas europejskiej trasy DEICIDE jest w uwielbiającej plastik i syntetyki RFN, a taki prawie emeryt jak Benton musi kalkulować.
to że najwięcej dat jest w Dojczlandzie to jeszcze nic nie znaczy, tam jest zawsze najwięcej dat w rozpisce tras koncertowych. Nawet nasz wielki patriota, Pan Kmiołek potrafi zrobić trasę koncertową, gdzie kilka gigów jest w Niemczech, a żadnego w jego macierzystym kraju (vide Gehenna-Gorgoroth, lub Nile-Terrorizer :-))
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

10-07-2018, 22:46

christhate pisze:Na stronie Nuclear Blast mozna posluchac probek z nowego albumu. 12 kawalkow, wszystkie jakies takie nijakie i bezplciowe. Legion to nie bedzie.
daj linka , nie mogę znaleźć.
Awatar użytkownika
tommek
weteran forumowych bitew
Kontakt:

10-07-2018, 22:54

vicek pisze:
christhate pisze:Na stronie Nuclear Blast mozna posluchac probek z nowego albumu. 12 kawalkow, wszystkie jakies takie nijakie i bezplciowe. Legion to nie bedzie.
daj linka , nie mogę znaleźć.
Jak wejdziesz w preorder płyty to w opisie są fragmenty.
Van Drunen
postuje jak opętany!

13-07-2018, 15:21

https://deicide.lnk.to/OverturesOfBlasphemy" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.theprp.com/2018/07/12/news/ ... municated/" onclick="window.open(this.href);return false;

nowy kawałek Excommunicated
Awatar użytkownika
nicram

13-07-2018, 15:47

Dobry nakurw.
all the monsters will break your heart
ODPOWIEDZ