Ostatnio oglądane filmy v.2

Wszystkie chwyty dozwolone - od "Begotten" po "Wejście smoka".

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

Re: Ostatnio oglądane filmy v.2

06-03-2018, 20:23

Obrazek

Słów mi w gębie braknie zawsze ilekroć oglądam.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
dzik
zahartowany metalizator

06-03-2018, 22:28

^^
Mulholland Drive genialny!
dobry kościół to kościół spalony
byrgh
zahartowany metalizator

06-03-2018, 23:47

Było:

Obrazek

Happy Death Day [2017]

Widzieli? Pierdółkami technicznymi zajął się Gregory Plotkin (Get Out! czy Paranormal Activity), co i widać poprzez plastyczność filmu. Film to natomiast skrawki, czy co gorętsze motywy filmowe, i większe skrawki, jak np. bazowanie na formule serii Scream (akademik, śmierć matki, główna bohaterka itd.). Sporo lekkiego humoru, a kino bardziej z rodzaju apoteozy eudajmonizmu i afirmacji życia, niż nawet stricte przekornego slashera a la Krzyk.

Będzie:

Obrazek

Labirynt [2013]

Debiut.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

07-03-2018, 07:36

byrgh pisze:Było:

Obrazek

Happy Death Day [2017]

Widzieli? Pierdółkami technicznymi zajął się Gregory Plotkin (Get Out! czy Paranormal Activity), co i widać poprzez plastyczność filmu. Film to natomiast skrawki, czy co gorętsze motywy filmowe, i większe skrawki, jak np. bazowanie na formule serii Scream (akademik, śmierć matki, główna bohaterka itd.). Sporo lekkiego humoru, a kino bardziej z rodzaju apoteozy eudajmonizmu i afirmacji życia, niż nawet stricte przekornego slashera a la Krzyk.
Widzieli, fajną miała dupkę główna bohaterka w tym legginsach.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

07-03-2018, 07:55

Obrazek

Po bardzo dobrym Salut 7, Rosjanie ponownie miło zaskoczyli. Bardzo dobrze zrealizowany film, świetnie oddający klimat i nastroje tamtego okresu, nie uciekający od nakreślenia rysów psychologicznych i aspiracji głownych bohaterów, a przy tym posiadający jakąś taką naturalną szczerość, daleką od amerykańskiego patosu i tendencji do zdobywania Globów, srobów i innych Oscarów. Szczerze polecam, naprawdę godne uwagi kino.

Obrazek

Rozgrywająca się w naszych czasach dark fantasy - bo horrorem tego nie nazwę - ze Śpiącą Królewną (z makijażem i kreacją godną Bolkowa) i bliskowschodnim demonem (z przezabawnym wyglądem) w rolach głównych. Cudaczne połączenie i niezbyt porywające wykonanie - polecam niewymagającym, gotyckim miłośniczkom Crimson Peak z zaznaczeniem, że to jednak o dwie ligi niższy poziom.
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

07-03-2018, 08:47

Plastek pisze:
byrgh pisze:Było:

Obrazek

Happy Death Day [2017]

Widzieli, fajną miała dupkę główna bohaterka w tym legginsach.
w ogole jeden z lepszy slasherow ostatnich lat. lekki i wprowadzajacy cos nietypowego w gatunku (dzien swistaka)
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

07-03-2018, 11:40

Obrazek
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Awatar użytkownika
uglak

07-03-2018, 12:37

Sgt. Barnes pisze:Obrazek
zadnych przemyslen?
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

07-03-2018, 13:16

^ Byłem na tym w kinie w dniu premiery, teraz kupiłem DVD na 19,90 (jest promocja w Sempiku).
Co do przemyśleń, za pierwszym razem mocno mną pierdolnął, Po seansie obiecałem sobie, że więcej tego nie obejrzę, ale coś mnie jednak tknęło i obejrzałem po raz kolejny, (z angielskimi napisami, żeby nie było tak samo). I uczucie, kurwa, takie samo, jak młotem w łeb. Pamiętam w kinie, ze mnostwo starszych osób płakało, słychać było krzyki, obelgi, dobrze, że ludzie nie wiedzieli wtedy, że bileterka w kinie to akurat Ukrainka była...
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

07-03-2018, 13:32

^ Żeby zrobić ten film naprawdę dobrze, musiałby powstać największy gore w historii kina - to, co zostało pokazane na ekranie, nie oddaje w najmniejszym stopniu ludzkiego wynaturzenia i grozy tamtych wydarzeń. Mnie film delikatnie podkurwił, gdyż odniosłem wrażenie, że odwet polskich chłopów na Ukraińcach (najbardziej przejmująca scena z mordem niemowlęcia) był tu zrównany ze zbrodniami, których dokonała ukraińska swołocz, a przecież jak było każdy wie. W każdym razie, drugi raz już po ten film nie sięgnę.
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

07-03-2018, 14:35

Plagueis pisze:^ Żeby zrobić ten film naprawdę dobrze, musiałby powstać największy gore w historii kina - to, co zostało pokazane na ekranie, nie oddaje w najmniejszym stopniu ludzkiego wynaturzenia i grozy tamtych wydarzeń. Mnie film delikatnie podkurwił, gdyż odniosłem wrażenie, że odwet polskich chłopów na Ukraińcach (najbardziej przejmująca scena z mordem niemowlęcia) był tu zrównany ze zbrodniami, których dokonała ukraińska swołocz, a przecież jak było każdy wie. W każdym razie, drugi raz już po ten film nie sięgnę.
Masz dużo racji, ale ten film nie tylko miał pokazać masakrę i wynaturzenia, ale też inne aspekty. Nie był też z góry nastawiony na "antyukraińskość" Na mnie duże wrażenie zrobiła cała marna sytuacja głównej bohaterki - z gatunku nowhere to run, nowhere to hide. Pamiętna scena, gdzie wtopiła się w niemiecki oddział, żeby uniknąć śmierci z rąk rezunów...I te miny Niemców, którzy szli obok niej - w połączeniu z muzyką - kurwa, majstersztyk.
Awatar użytkownika
EatMyFuck
postuje jak opętany!

07-03-2018, 15:02

Plagueis pisze:^ Żeby zrobić ten film naprawdę dobrze, musiałby powstać największy gore w historii kina - to, co zostało pokazane na ekranie, nie oddaje w najmniejszym stopniu ludzkiego wynaturzenia i grozy tamtych wydarzeń. Mnie film delikatnie podkurwił, gdyż odniosłem wrażenie, że odwet polskich chłopów na Ukraińcach (najbardziej przejmująca scena z mordem niemowlęcia) był tu zrównany ze zbrodniami, których dokonała ukraińska swołocz, a przecież jak było każdy wie. W każdym razie, drugi raz już po ten film nie sięgnę.

poważnie? ... nie, aż tak to nie .... ja tam jednak dysproporcje widzę, a i przemocy było tyle, że mi wystarczyło.

JA dalej uważam, że bardzo dobre kino choćby z tego względu, że gość nie łazi na klęczkach za kasą i nie musi brać scenariuszy pod dyktando i zamówienie polityczne. dla mnie to jakaś wartość. tak jak z Idą < film mi nie podszedł, ale się cieszę, że są scenarzyści/ reżyserzy, którzy nie boją się jebnąć w te puste łby polaczków.

teraz czekam na film o polskim klerze. liczę, że dobre migawki złapie z tego chorego środowiska.
Ostatnio zmieniony 07-03-2018, 16:16 przez EatMyFuck, łącznie zmieniany 1 raz.
Z głębokim zapałem będziemy starać się kultywować ducha samo wyrzeczenia się.
Awatar użytkownika
HSVV
w mackach Zła

07-03-2018, 16:04

dzik pisze:^^
sraka dla sfrustrowanych seksualnie, nieruchających debili i studentów filozofii.
Maschinengewehr
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
Awatar użytkownika
December
postuje jak opętany!

07-03-2018, 17:30

Po raz kolejny

Obrazek

Świetny film,Javier Bardem geniusz :)
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

07-03-2018, 18:21

Obrazek

Bardzo dobry. Nie był to mój pierwszy raz, zdecydowanie nie był też ostatni.
Wolę kakaową dziurę!!
byrgh
zahartowany metalizator

07-03-2018, 20:39

byrgh pisze:Labirynt [2013]
Bardzo fajne, ale po wszechobecnych zachwytach spodziewałem się więcej zarówno aktorsko, jak i fabularnie.

Teraz:

Obrazek

Czarnobyl. Reaktor Strachu [2012]

Liczę na chociaż delikatne nieoderwanie od ziemi, i rzeczywistości.
Awatar użytkownika
Gumiak
weteran forumowych bitew

07-03-2018, 21:00

byrgh pisze:
Bardzo fajne, ale po wszechobecnych zachwytach spodziewałem się więcej zarówno aktorsko, jak i fabularnie.
Enemy lepiej obejrzyj
Awatar użytkownika
TheDude

07-03-2018, 21:34

Obrazek

Rozpierdol beretki
Awatar użytkownika
dzik
zahartowany metalizator

07-03-2018, 22:19

HSVV pisze:
dzik pisze:^^
sraka dla sfrustrowanych seksualnie, nieruchających debili i studentów filozofii.
Nie znasz się.
dobry kościół to kościół spalony
byrgh
zahartowany metalizator

08-03-2018, 00:18

Gumiak pisze:
byrgh pisze:
Enemy lepiej obejrzyj
Dzięki, zobaczę.
byrgh pisze:Obrazek

Czarnobyl. Reaktor Strachu [2012]
Takie o.

Obrazek

Deadgirl [2008]

Dobry sROTFL. Mam ostatnio pewną rękę do chorego gówna.
ODPOWIEDZ