Bo samochód używany to trzeba umić kupić. Ja kupuje samochody używane z wielu źródeł. i zawsze mocno sprawdzam(choćby w serwisie) produkt zakupu. Perspektywa ,że nowy samochód traci na wartości te 30-35% w pierwszych dwóch latach jest dla mnie jako sknery i żyda w jednej osobie porażająca. Choćby mi się pieniądze wysypywały z skarpet- nie kupię nowego.535 pisze:Czyli co panowie? Wychodzi na to, że na forumiku większość gardzi używanymi wozami. Cieszyć, że wszyscy tacy zamożni? Czy też martwić, że wszyscy tacy wystraszeni?
Motoryzacja ogółem
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Motoryzacja ogółem
- Medard
Miałem jako młodzik diesla i było ok, kto nie lubił kiedys golfa niech rzuci kamieniem.tomaszm pisze:Moja żona jeździ tylko na zakupy i po mieście swoim samochodem. Nigdy problemów nie było. Z żadnym z disli a wszystkie miałem w ostatnich latach powyżej rocznika 2012.
Aktualnie przeraza mnie perspektywa sąsiada, który ma wielkiego suva bmw i stale uzupełnia jakiś płyn.
Wole proste samochody akurat.
- Medard
Na razie nie doszedłem do rocznika 2012,
różne używki miałem zawsze trochę starsze. Doszedłem do 2008 max.
różne używki miałem zawsze trochę starsze. Doszedłem do 2008 max.
Mam wrażenie, że pytanie powinno być postawione inaczej. Po co w ogóle kupować samochód, skoro głównie stoi pod domem?
Proste jak dupcenie.tomaszm pisze: Choćby mi się pieniądze wysypywały z skarpet- nie kupię nowego.
-
ja natomiast sobie kupię, bo akurat mam taki kaprys. miałem już w życiu nówki, używki, w zasadzie na zmianę to leciało. teraz chcę znowu poczuć zapach nowego auta i raczej zdania nie zmienię
I bdb! Kto bogatemu zabroni? Przecież tylko sobie rozmawiamy. Napisz lepiej w co ostatecznie celujesz?
-
do wiosny daleko, jeszcze się zastanowię
- Medard
535 pisze:Mam wrażenie, że pytanie powinno być postawione inaczej. Po co w ogóle kupować samochód, skoro głównie stoi pod domem?
A może ktoś ma działkę na którą nie da się inaczej dojechać, bo autobusy skasowano kilkanaście lat temu.
A moze mieszka na wygwizdowie z którego nie można inaczej się wydostać niż samochodem.
A moze ma dwa samochody i jednym robi 20 tys a drugim 40 tys
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Ja np po prostu lubie benzyniaki.Medard pisze:To nie jest strach przed dieslem, tylko konsekwencje trybu życia
woodpecker from space
Mię natomiast jest wszystko jedno. Akurat obecnie jestem w fazie diesla, ale to tylko dlatego, że, głównie ze względów finansowych, nie po drodze mi było z "nowoczesno turbo benzyną". Tak naprawdę pojadę każdym. Niepokoją mnie tylko krążące tu i ówdzie uprzedzenia.
- Triceratops
Moj pali jak smok, ale mam to w dupie, bo na "lubie" nie ma rady.
woodpecker from space
- Medard
Co to za smok? Mój benzyniak pali w trasie do 7 max, a na mieście ze dwa litry więcej.Triceratops pisze:Moj pali jak smok, ale mam to w dupie, bo na "lubie" nie ma rady.
Trzeba filtr powietrza wymieniać regularnie, potrzebny jest dopływ, to pomaga.
Nie chodziło mi o spalanie, tylko o cenę zakupu. Po prostu, model który mnie interesował z silnikiem benzynowym i turbiną oraz odpowiednim przebiegiem, był co prawda trochę młodszy, ale co za tym idzie w ch... droższy.Triceratops pisze:Moj pali jak smok, ale mam to w dupie, bo na "lubie" nie ma rady.
- Triceratops
Moj na trasie to ok dychy, na miescie w zimie jest 2x wiecej :DMedard pisze:Co to za smok? Mój benzyniak pali w trasie do 7 max, a na mieście ze dwa litry więcej.Triceratops pisze:Moj pali jak smok, ale mam to w dupie, bo na "lubie" nie ma rady.
No ale jak sie chce miec tygrysa to trzeba go karmic :D
woodpecker from space
- Drone
A proponowałem swego czasu, że przyprowadzę ze stolicy (wraz z dr. Sybirem w roli nawigatora) polskiego proto-vana w nienagannym stanie z jednostką Andrychów pod maską. Teraz już pewnie ze świecą (zapłonową oczywiście) szukać drugiej takiej okazji.535 pisze:Nie chodziło mi o spalanie, tylko o cenę zakupu. Po prostu, model który mnie interesował z silnikiem benzynowym i turbiną oraz odpowiednim przebiegiem, był co prawda trochę młodszy, ale co za tym idzie w ch... droższy.Triceratops pisze:Moj pali jak smok, ale mam to w dupie, bo na "lubie" nie ma rady.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Pamiętam, pamiętam. Jednak w tak zwanym "międzyczasie", wszedłem w posiadanie równie uniwersalnego pojazdu. Do tego w miarę niezawodnego, a co najważniejsze, z bogatym dostępem do śmiesznie tanich części zamiennych. Nie jest to może szczyt luksusu i elegancji, ale auto w miarę wygodne, o przyzwoitej mocy 80KM, wzbudzające respekt swym gabarytem i co dla mnie istotne, posiadające na pokładzie solidne audio.

- Drone
Już nie bądźcie tacy skromni - to kawał maszyny o doskonałych właściwościach trakcyjnych. Nie padło też najważniejsze słowo: bezpieczeństwo. Gratuluję zakupu i do zobaczenia na trasie!
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Bezpieczeństwo? To oczywiste. Rozbudowane strefy zgniotu, zapewniają spokojną i bezpieczną jazdę. Trakcja. Słowo klucz w przypadku tego pojazdu. Szczególnie podczas gwałtownego hamowania, szofer pikujący wraz z przodem, niczym pilot myśliwca, czuje osobliwe zespolenie ze swoją maszyną. Jedynie pewny, mocny chwyt, perfekcyjny balans, oraz wyczucie każdej nierówności asfaltu, pozwala utrzymać to cacko na swoim pasie ruchu.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
https://www.stopvw.pl/volkswagen-kanadz ... -klientow/" onclick="window.open(this.href);return false;
A w Polsce jak w lesie ;DDD.
A w Polsce jak w lesie ;DDD.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.