moj ojciec w mlodosci podpalil kuchnie :DPlastek pisze:Oj z saletrą to się cuda w młodości robiło...Triceratops pisze:Dzisiaj dzieci tego nie umio
[youtube][/youtube]
Perły z lamusa czyli wspomnień czar!
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Perły z lamusa czyli wspomnień czar!
Guilty of being right
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Oooo, tak! To pierwsze wydanie Szninkla i komplet Thorgala mam do dziś i nie sprzedam! ;)wolff pisze:Z komiksów jeszcze bym dodał;
W temacie komiksów największym kultem pozostanie jednak dla mnie:

BEZBŁĘDNE!
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Bączki z saletry, wylkany w kopczyku z piasku z saletry, wyrzutnie z liści i karbidu, puszki z saletrą i śrubami. Zupełnie jak bomber z Wrocławia. Czysty terroryzm! :D
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- trup
Dołek albo ścianka to dorzucanie monet, kto bliżej!? Ja w podstawówce na parapecie grałem albo przy ścianie :Dwolff pisze:Gra w dołek lub w ściankę, niejednokrotnie miast zakupu zapiekanki w bufecie szło się przewalać szmal na hazard :)
Kapsle zajebistość, flagi topione w wosku lub przyklejane do plasteliny, to było coś. Oczywiście największego powera miały te po Pepsi 0.33l.
- Triceratops
No, puste opakowania po sprayach znikaly ze smietnikow, najbardziej pozadany byl Oxycort i jego dluzsza wersja. Muchozol byl czesto zbyt ciezki zeby sie uniesc. I te eksperymenty ze stosunkiem cukru do slaetry i siarki. Dlatego dzisiaj jestesmy tacy madrzy a mlodziez taka durna.Plastek pisze:Oj z saletrą to się cuda w młodości robiło...Triceratops pisze:Dzisiaj dzieci tego nie umio
[youtube][/youtube]
woodpecker from space
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
Heh, po tym, jak moja babcia przejrzała ten komiks i trafiła na wiadome strony, straciłem go na kilka ładnych lat. Jak zabrała mi go, gdy miałem tak z 8 lat, tak znalazłem do przypadkiem dopiero jako zaawansowany nastolatek, na działce, między gazetami przeznaczonymi do spalenia :DPlagueis pisze:wolff pisze:Z komiksów jeszcze bym dodał;
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- trup
[youtube][/youtube]
-
mnie tylko żal tych dzieciaków, które obecnie nie bawią się na zewnątrz, tylko siedzą w domach. mnie podczas jakichś ferii czy wakacji na chacie praktycznie nie dało się zastać, a wczoraj mi znajoma mówi, że ostatniego lata jej pociechy wyszły z domu może z trzy razy? na siłę nawet ich nie potrafiła wyjebać :) co za czasy pojebane
-
Mnie to czasem Rodzice musieli szukać po podwórkach i boiskach, czy u znajomych, a rozmawiamy o czasach gdy nie wszyscy mieli telefony stacjonarne (o komórkach nie wspominam), więc spacer spełniał dodatkową funkcję społeczną :)Heretyk pisze:mnie tylko żal tych dzieciaków, które obecnie nie bawią się na zewnątrz, tylko siedzą w domach. mnie podczas jakichś ferii czy wakacji na chacie praktycznie nie dało się zastać, a wczoraj mi znajoma mówi, że ostatniego lata jej pociechy wyszły z domu może z trzy razy? na siłę nawet ich nie potrafiła wyjebać :) co za czasy pojebane
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Stoigniew
trochę się pozmieniało - dawniej jak się przeskrobało u rodziców to był szlaban na wychodzenie z domu, a dzisiaj jak gówniarz przeskrobie to ma szlaban na siedzenie w domu i ma wypierdalaĆ na podwórko :):):)Heretyk pisze:mnie tylko żal tych dzieciaków, które obecnie nie bawią się na zewnątrz, tylko siedzą w domach. mnie podczas jakichś ferii czy wakacji na chacie praktycznie nie dało się zastać, a wczoraj mi znajoma mówi, że ostatniego lata jej pociechy wyszły z domu może z trzy razy? na siłę nawet ich nie potrafiła wyjebać :) co za czasy pojebane
-
Szlaban na internet i komputer jest już wystarczająco porażający.
- Lukass
Oj Panowie, pojawiły się tu wrzuty z C64 i Atari, te maszyny to akurat potrafiły człowieka powstrzymać przed wyjściem z domu, zwłaszcza jeśli rodzic nie pilnował. To się przy okazji pochwalę :D Miałem najpierw klasyczny zestaw C64 z magnetofonem, ale później także z takim cudem:

Wtedy wydawało się absolutnie kosmicznym cudem techniki, a później zostało zamienione na Amigę 600. Ale chyba nic nie spowodowało takiej liczby zarwanych nocy, jak pecet z kultową w niektórych kręgach grą Heroes of Might and Magic III.

Wtedy wydawało się absolutnie kosmicznym cudem techniki, a później zostało zamienione na Amigę 600. Ale chyba nic nie spowodowało takiej liczby zarwanych nocy, jak pecet z kultową w niektórych kręgach grą Heroes of Might and Magic III.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Plastek
- Kontakt:
Taką samą sytuację miałem. Kumple jak przychodzili to srali po nogach, że mam takie cudeńko na dyskietki. Żadnych śrubokręcików, strojenia głowicy; to było jakby coś z 21 wieku.Lukass pisze:Oj Panowie, pojawiły się tu wrzuty z C64 i Atari, te maszyny to akurat potrafiły człowieka powstrzymać przed wyjściem z domu, zwłaszcza jeśli rodzic nie pilnował. To się przy okazji pochwalę :D Miałem najpierw klasyczny zestaw C64 z magnetofonem, ale później także z takim cudem:
Wtedy wydawało się absolutnie kosmicznym cudem techniki,
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- Lukass
W dodatku ukazały się na dyskietkach przeportowane z mocniejszych platform gry, których na kasetach (chyba?) nigdy nie było. Przychodzą mi na myśl Sim City i North&South. Biedne, jeśli porównać np. z amigową wersją, ale wtedy? Panie, bajka.
North & South:

Sim City:

North & South:

Sim City:

Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Plastek
- Kontakt:
Jezu, ile ja czasu przy tym spędziłem. Kochałem wtedy tę grę; zamiast spotykać się z dziewczynami i kraść im całusy, ja napierdalałem całymi dniami w to.Lukass pisze:W dodatku ukazały się na dyskietkach przeportowane z mocniejszych platform gry, których na kasetach (chyba?) nigdy nie było. Przychodzą mi na myśl Sim City i North&South. Biedne, jeśli porównać np. z amigową wersją, ale wtedy? Panie, bajka.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- Hatefire
O tak całonocne sesje w trybie "hot seat" :-)Lukass pisze:Ale chyba nic nie spowodowało takiej liczby zarwanych nocy, jak pecet z kultową w niektórych kręgach grą Heroes of Might and Magic III.
Z amisią pamiętam taką sytuację, że siedzimy chyba w 10 w pokoiku kumpla, który miał to cudo. Tłukliśmy w Mortal Kombat. System był taki, że wygrywający zostaje przy klawiaturze. Na ścianie mieliśmy kartki poprzywieszane z rozpisanymi fatality.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Lukass
He, uciekało się czasami z lekcji, żeby zrobić turniej. Mortal Kombat II było chyba najczęściej tłuczoną grą, ale sporo graliśmy też w Sensible Soccer, ależ to było cudo:

W pojedynkę, wśród amigowych gier chyba najlepiej wspominam dwie:
Syndicate

Niedawno na GOG kupiłem sobie wersję na peceta, nadal grywalna :D
Cannon Fodder - kompletnie szalona gra, genialna po prostu

Z trudniejszych - były już różnorakie turowe strategie, było cudeńko zwane Hired Guns, a przede wszystkim:
Dune (tu akurat w wersji niemieckiej :D przygodówka)

Dune II (strategia czasu rzeczywistego, w znacznej mierze protoplasta całego gatunku)

W pojedynkę, wśród amigowych gier chyba najlepiej wspominam dwie:
Syndicate

Niedawno na GOG kupiłem sobie wersję na peceta, nadal grywalna :D
Cannon Fodder - kompletnie szalona gra, genialna po prostu

Z trudniejszych - były już różnorakie turowe strategie, było cudeńko zwane Hired Guns, a przede wszystkim:
Dune (tu akurat w wersji niemieckiej :D przygodówka)

Dune II (strategia czasu rzeczywistego, w znacznej mierze protoplasta całego gatunku)

Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Plastek
- Kontakt:
Tak było, a jak ktoś wykręcił babality albo animality to był dopiero mastah!Hatefire pisze:. Na ścianie mieliśmy kartki poprzywieszane z rozpisanymi fatality.
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- Ascetic
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
lys på slutten av lys
- Plastek
- Kontakt:
Chyba jakieś fajne, stare kapele. Muszę się zainteresować.Ascetic pisze:[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!