NAJLEPSZE LIRYKI
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: NAJLEPSZE LIRYKI
Poza Prawem to moim zdaniem ostatnia ich udana i jedna z lepszych płyt. Potem nawet nie słuchałem wszystkiego, bo same próbki, czy kawałki promujące mnie odpychały skutecznie. A w tej chwili, bez Harcerza, to już w ogóle wręcz źle się poczułem kiedy zobaczyłem i usłyszałem co tam wymęczyli.
- Plastek
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Byłem jeszcze z 5 lat temu na ich koncercie, ale poczułem się jak na dożynkach w Kurwiszonkach Dolnych. Nawet "Grzeczny Chłopiec" brzmiał wtedy chujowo. Ten zespół obecnie nie ma nic do zaoferowania; brak Harcerza, o którym wspominasz, to niewybaczalny błąd.
A pamiętasz Beri Beri, z córeczką Piguły w składzie? Kurwa, nie wiem czy powstało kiedykolwiek w Polsce większe gówno. Tak o nich pisano:
"Beri Beri to jedyny całkowicie żeński zespół punkowy nad Wisłą (a raczej nad Odrą, bo dziewczyny pochodzą ze Szczecina). Już teraz są objawieniem na polskiej scenie muzycznej i wielu wróży im ogromny sukces."
Ja jebie jaki to był stolec.
A pamiętasz Beri Beri, z córeczką Piguły w składzie? Kurwa, nie wiem czy powstało kiedykolwiek w Polsce większe gówno. Tak o nich pisano:
"Beri Beri to jedyny całkowicie żeński zespół punkowy nad Wisłą (a raczej nad Odrą, bo dziewczyny pochodzą ze Szczecina). Już teraz są objawieniem na polskiej scenie muzycznej i wielu wróży im ogromny sukces."
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
- Pierec
- postuje jak opętany!
ja tam w Analogsach się nie orientuję, znam na wyrywki, słucham dla rozrywki.
- Prodi
- postuje jak opętany!
Poskakać to można było na Farben Lehre czy innej Całej Górze Barwinków (swoją drogą to jest dopiero paździerz), na Analogsach trzeba było mieć oczy dookoła głowy i pełną gotowość bojową - nagły wysyp agro-skinów i wszelkiej maści strit-chulyganów w tamtym okresie sprawiał, że konflikty wśród publiki wybuchały co 10 metrów a ochrona chowała się po kątach i udawała, że nic się nie dzieje.Plastek pisze:10,15 lat temu lubiłem sobie poskakać na ich koncertach, ale teraz to jest taki paździerz, że ja pierdolę!
Obecnie tak jak Plastek pisze, grają chujnię taką, że łeb spada.
A w temacie jeden z nowszych liryków Don Fakirro:
FEJSBÓG
Laski lubią pieski, kotki
I najświeższe z sieci plotki
A kolesie football, dziary
Chyba, że ktoś jest już stary
Wtedy lubi powspominać
Straszne pogo z Jarocina
Lajki wtedy nawet daję
Gdy do kibla w nocy wstaję
Gdy od święta żonę rucham
Mam smartfona pod poduchą
Bo najbardziej wtedy staje
Gdy komenty ktoś mi daje
Ref.
Mam przyjaciół pół tysiąca
Nazbierałem w pół miesiąca
Ze dwudziestu może znałem
Mieć przyjaciół zawsze chciałem
:)
...to kawa i herbata zrobiły z ciebie szmatę...
-
Słyszałem jedynie o tym projekcie. Harcerz ma teraz swój zespół - Harusha, ale to też nic nadzwyczajnego z tego co słyszałem w radiu.Plastek pisze:Byłem jeszcze z 5 lat temu na ich koncercie, ale poczułem się jak na dożynkach w Kurwiszonkach Dolnych. Nawet "Grzeczny Chłopiec" brzmiał wtedy chujowo. Ten zespół obecnie nie ma nic do zaoferowania; brak Harcerza, o którym wspominasz, to niewybaczalny błąd.
Tak przy okazji to warto posłuchać sobie audycji "Anarchia w Eterze" w czwartkowe wieczory od 20 na antenie radia Afera. Trochę historii, trochę nowości, czasem ciekawe wywiady i dużo fajnej muzy punkowej i okołopunkowej.
- SODOMOUSE
Kapela Ze Wsi Warszawa, płyta "Wiosna Ludu", 2005. Obok czaszek, ten wieśMAC, we mnie tkwi...

NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4