islam

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

Re: islam

25-06-2017, 18:54

Ja tam jestem za przyjmowaniem uchodzców do polski, uważam ze islamiści przebywający w polsce ulegli by neutralizacji i absolutnie
nie stanowili by zagrożenia.Polska to przecież naród rolników, wieśniaków, wiejskich kurew, polacy nigdy nie atakują tylko co najwyżej bronią sie jak ich ktoś sponiewiera.Gdyby islamiści pomieszkali troche w polsce to również bardzo szybko ulegli by całkowitemu spedaleniu, jedyny terroryzm jaki mógł by sie tutaj wykształcić to opierdalanie gały zagramanicznemu panu, polscy islamiści napadali by i ssali.
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

25-06-2017, 21:13

Wczoraj cos takiego wopadlo mi do glowy:

Prawdziwi Polacy bronia przed islamizacja Europe w Polsce gdzie praktycznie jest bardzo malo islamistow i z tegoz powodu napelniaja im sakwy w kebabach.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

25-06-2017, 22:52

Daleki jestem od wierzenia we wszystko co znajdę w internecie, ale to akurat chciałbym sprawdzić czy jest tak faktycznie. Z tego co słyszałem, to te worki zakładane na arabskie baby to mówiąc krótko fanaberia i błędna interpretacja świętych ksiąg i zacnych uczonych w piśmie, ale chciałbym wiedzieć czy te stroje faktycznie były tak kolorowe.

Obrazek
Awatar użytkownika
Jimmy Boyle
rasowy masterfulowicz

26-06-2017, 20:38

^
to mniej więcej taka sytuacja jak z;
Obrazek
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii

26-06-2017, 20:50

Chusty na włosy są dosyć powszechne, natomiast full ninja uniform jest właściwy głównie w krajach Zatoki Perskiej, chociaż zdarza się, co u bardziej radykalnych środowisk z innych rejonów indoktrynowanych wahabizmem rozsiewanym własnie stamtąd. Wymagania, co do strojów są wynikiem lokalnych tradycji, w dużej mierze, a trzeba pamiętać, że islam, to nie tylko Arabowie. Największym pod względem ludności krajem muzułmańskim jest przecież Indonezja, oprócz tego mamy czarnoskórych z Afryki subsaharyjskiej, mieszkańców subkontynentu indyjskiego, azjatów itp. itp. i bardzo różnie to wygląda. To co masz na zdjęciu, to podejrzewam, że są to jakieś stroje ludowe i na codzień nikt tak nie chodzi, pewnie tylko od święta.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Nasum

26-06-2017, 22:40

Stroje tradycyjne, czyli ludowe.
Awatar użytkownika
DonJuanDeNarco
starszy świeżak

27-06-2017, 09:40

Islam is a religion of peace. :)
Avinu Malkeinu
Pacjent

29-06-2017, 20:12

Resham Khan - kolejna ofiara kwasu siarkowego.
Obrazek
Obrazek

Akcja miała miejsce w Londynie. Zaczynam rozumieć postulat by każdym kto dąży do sprowadzenia takiej dziczy do Polski zajmowały się odpowiednie służby.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Anthropophagus
w mackach Zła
Lokalizacja: Kondominium Rosyjsko-Niemieckie pod Żydowskim zarządem powierniczym

29-06-2017, 21:06

[youtube][/youtube]

Nie wiem, może było ale ja tego wcześniej nie widziałem (albo nie pamiętam), ostatnie zdanie doszczętnie zamiata :D
"Dla mnie to jest naród zesrany a nie naród wybrany".
- Piotr Rybak
Awatar użytkownika
HSVV
w mackach Zła

29-06-2017, 21:08

Pacjent pisze:Akcja miała miejsce w Londynie. Zaczynam rozumieć postulat by każdym kto dąży do sprowadzenia takiej dziczy do Polski zajmowały się odpowiednie służby.
a wiadomo kto jest sprawcą? bo nie mogłem doczytać nigdzie. nie żebym islamu bronił, bo gardzę tą religią, ale takie rzucanie zarzutami nie wiedząc czy sprawcą faktycznie było muzułmańskie zwierzę też jest niezbyt godne pochwały.
Ostatnio zmieniony 29-06-2017, 21:11 przez HSVV, łącznie zmieniany 1 raz.
Maschinengewehr
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

29-06-2017, 21:11

Pacjent pisze:Resham Khan - kolejna ofiara kwasu siarkowego.
Obrazek
Obrazek

Akcja miała miejsce w Londynie. Zaczynam rozumieć postulat by każdym kto dąży do sprowadzenia takiej dziczy do Polski zajmowały się odpowiednie służby.
Einsatzgruppen najlepiej.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
byrgh
zahartowany metalizator

29-06-2017, 21:15

zaczynam rozumieć - lol. jak Wy szkoły pokończyliście lepiej powiedzcie, skoro po tylu incydentach dopiero zaczynacie rozumieć co się dzieje
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

29-06-2017, 22:26

przeciez ataki kwasem "sa czescia zycia w wielkim miescie" ;-)
Guilty of being right
Awatar użytkownika
trup

29-06-2017, 22:38

Ciekawy wywiad. Ciekawa książka. Polecam.

Marek Orzechowski: nie ma u nas jeszcze kalifatu, ale nasze życie nie jest już nasze

(...) W Unii potrzebna jest wielka debata na temat zjawiska migracji jako takiej. Nie wystarczy powiedzieć, że sto milionów ludzi wybiera się do Europy i rozłożyć ręce. Trzeba wyłożyć wszystkie karty na stół, szczerze i bez skrępowania: projekcje ludnościowe, siły roboczej, zmian w strukturze wiekowej, potencjał gospodarek, utrzymania życia w ruchu, itd. Wtedy zobaczymy prawdziwy obraz sytuacji.

Konkretnie?

W tej debacie trzeba sobie powiedzieć całą prawdę – co nas czeka bez migrantów i ilu ich potrzebujemy, aby dalej funkcjonować. Nie wystarczy powiedzieć, że potrzeba nam trzysta tysięcy Hindusów ze znajomością komputerów, bo w tej chwili wszystko sprowadza się do ekspertów.

Chodzi też o nasze systemy socjalne…

Socjalne, ale i emerytalne, zaopatrzeniowe, zdrowotne, oświatowe. Jeżeli dokonamy takiego rachunku sumienia, będziemy wiedzieli, że bez wsparcia nowych ludzi sobie nie poradzimy. A skoro tak, będziemy wiedzieli, ilu ich potrzebujemy. I wówczas, nie będą musieli płacić przemytnikom i narażać życia, stworzymy im normalne, godne warunki, staną się elementem naszych społeczeństw na tych samych prawach co wszyscy inni. Będziemy mieli zapewnioną przyszłość i czyste sumienie.

A jak będziemy to wszystko wiedzieli…

… to unijna regulacja w sprawie migracji napisze sią już właściwie sama.

Obrazek
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

29-06-2017, 22:42

^ Wszystko pięknie, tyle że takiej dyskusji w Europie nie ma, i wszystko wskazuje na to, że długo nie będzie. Na razie jest właśnie rozkładanie rąk. Bo przecież prawa człowieka, poprawność, humanitaryzm, czy cytując młodego pana z Francji, "wartości europejskie".
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
trup

29-06-2017, 22:52

Lukass pisze:^ Wszystko pięknie, tyle że takiej dyskusji w Europie nie ma, i wszystko wskazuje na to, że długo nie będzie. Na razie jest właśnie rozkładanie rąk. Bo przecież prawa człowieka, poprawność, humanitaryzm, czy cytując młodego pana z Francji, "wartości europejskie".
Dojrzewa taka dyskusja, bo jest konieczność. Nie da się ominąć rzeczywistości. Ona już nie puka do drzwi, tylko napierdala bejzbolem.
Do tej pory to jest na zasadzie dziecka, które zakrywa oczy i krzyczy "szukaj mnie!"
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
HSVV
w mackach Zła

29-06-2017, 22:54

dla kontrastu natknąłem się na parę artykułów, które trochę studzą tę całą paranoiczną otoczkę:

http://www.middleeasteye.net/columns/po ... -705939169" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.meforum.org/6295/daniel-pipe ... in-decline" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.firstthings.com/blogs/leith ... in-decline" onclick="window.open(this.href);return false;

szczególnie to zdanie na końcu ostatniego [...it does suggest that the militancy of Islam might be less an expression of power than of frustrated weakness. acz ostrożności nigdy za wiele. koniec końców mam nadzieję, że jeśli islam szlag trafi, to w następnej kolejności pójdzie cała reszta religi.
Maschinengewehr
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

29-06-2017, 22:56

Nie wiem, na razie nie widzę wśród samozwańczych europejskich elit żadnej woli zmierzenia się z tym problemem. Jest raczej kierunek "wybuchają to wybuchają, gwałcą to gwałcą, już to przerabialiśmy, więc można to uznać za normalne".
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
trup

29-06-2017, 23:19

Lukass pisze:Nie wiem, na razie nie widzę wśród samozwańczych europejskich elit żadnej woli zmierzenia się z tym problemem. Jest raczej kierunek "wybuchają to wybuchają, gwałcą to gwałcą, już to przerabialiśmy, więc można to uznać za normalne".
Oj jednak chyba nie. Może tak to trochę być odbierane, bo np. w Niemczech rygorystycznie wycisza się takie rzeczy w mediach (żeby nie podsycać agresji i ksenofobii), ale ten problem dociera już do jak to nazwałeś elit. Kwestią czasu jest podjęcie konkretnych rozwiązań.
Oby nie poszło to w patologiczną inwigilację wszystkich obywateli.
Awatar użytkownika
trup

29-06-2017, 23:23

HSVV pisze:dla kontrastu natknąłem się na parę artykułów, które trochę studzą tę całą paranoiczną otoczkę:

http://www.middleeasteye.net/columns/po ... -705939169" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.meforum.org/6295/daniel-pipe ... in-decline" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.firstthings.com/blogs/leith ... in-decline" onclick="window.open(this.href);return false;

szczególnie to zdanie na końcu ostatniego [...it does suggest that the militancy of Islam might be less an expression of power than of frustrated weakness. acz ostrożności nigdy za wiele. koniec końców mam nadzieję, że jeśli islam szlag trafi, to w następnej kolejności pójdzie cała reszta religi.
No właśnie. Do poczytania. Dobry przykład chłodniejszego spojrzenia.
Niemniej dotyczy to samego radykalnego islamu. Mniej problemu uchodźczego w Europie.
ODPOWIEDZ