to nie ma pozytywnego znaczenia. ale prawda, bolzer taka mietka, poscielowa kluchatomaszm pisze: taki bardzo przyjazny "pościelowy death metal" w pozytywnym tego słowa znaczeniu.
BÖLZER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- pr0metheus
- zahartowany metalizator
Re: BÖLZER
niech to miejsce niebawem zniknie
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
uderz w stół a … ;-)pr0metheus pisze:to nie ma pozytywnego znaczenia. ale prawda, bolzer taka mietka, poscielowa kluchatomaszm pisze: taki bardzo przyjazny "pościelowy death metal" w pozytywnym tego słowa znaczeniu.
Piotr, ciśnij ;-)
poza tym tam jest ekspresja a nie "mniętkość", to tak na marginesie …
lys på slutten av lys
- pr0metheus
Ascetic pisze:uderz w stół a … ;-)pr0metheus pisze:to nie ma pozytywnego znaczenia. ale prawda, bolzer taka mietka, poscielowa kluchatomaszm pisze: taki bardzo przyjazny "pościelowy death metal" w pozytywnym tego słowa znaczeniu.
Piotr, ciśnij ;-)
poza tym tam jest ekspresja a nie "mniętkość", to tak na marginesie …
co mam cisnac? bolzer az mi sie spodoba ,czy rozkrecic awanture?:)
ekspresja...slowo jeszcze bardziej wyswiechtane niz "wlasna wizja". stalo sie to czego sie obawialem przed premiera, formula sie wyczerpala na epkach. ja odpuszczam, nie moj cyrk
niech to miejsce niebawem zniknie
- Ascetic
dzisiaj to tylko awantura, a jutro jak chcesz ;-)pr0metheus pisze:
co mam cisnac? bolzer az mi sie spodoba ,czy rozkrecic awanture?:)
ekspresja...slowo jeszcze bardziej wyswiechtane niz "wlasna wizja". stalo sie to czego sie obawialem przed premiera, formula sie wyczerpala na epkach. ja odpuszczam, nie moj cyrk
ale przyznasz, że ekspresja to ładne słowo ;-) dobra nie dworuję, nie pasuje, to nie pasuje. ale posłuchaj z jeszcze jeden raz, może się przekonasz. albo z dwa …
lys på slutten av lys
- pr0metheus
- Ascetic
nie wiem na co się zgodziłeś (na awanturę czy na 2 kolejne katorżnicze odsłuchy B), ale dziękuje ;-)pr0metheus pisze:skoro to wazne to OK:)
lys på slutten av lys
- pr0metheus
- Ascetic
z prania wyłażą brudy … jednak awantura …. uzbrajam się w argumenty …pr0metheus pisze:wyjdzie w praniu. poki co potrzymam Cie w niepewnosci
lys på slutten av lys
- Nerwowy
Boże co za bzdury tu się wypisuje ;D. Chociaż jeśli ktoś rozpatruje ten zespół tylko w kontekście death metalu (i to jeszcze oldschoolowej surowizny) to faktycznie może uznać, że się on skończył. Tyle tylko, że wtedy tak naprawdę w ogóle się nie zaczął, bo to od początku była zupełnie inna muzyka niż tylko dm / bm a nowa płyta jest jedynie tego dowodem. O wiele bliżej jej do Neurosis chociażby niż Dead Congregation.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Ascetic
rozwiń ten neurosisNerwowy pisze:Boże co za bzdury tu się wypisuje ;D. Chociaż jeśli ktoś rozpatruje ten zespół tylko w kontekście death metalu (i to jeszcze oldschoolowej surowizny) to faktycznie może uznać, że się on skończył. Tyle tylko, że wtedy tak naprawdę w ogóle się nie zaczął, bo to od początku była zupełnie inna muzyka niż tylko dm / bm a nowa płyta jest jedynie tego dowodem. O wiele bliżej jej do Neurosis chociażby niż Dead Congregation.
lys på slutten av lys
Może i Neurosis, ale na Roman Acupuncture, od pierwszej sekundy, mamy stuprocentowe cytaty z Ved Buens Ende i tylko głusi oraz uparci nigdy tego nie usłyszą.
- Ascetic
mamy tak po kolei: Mastodon, Neurosis, VBE, MH. to tak na szybko sobie przypomniałem. (to chyba dobrze, że każdy słyszy co chce w tej muzyce. albo nie słyszy czego nie chce)535 pisze:Może i Neurosis, ale na Roman Acupuncture, od pierwszej sekundy, mamy stuprocentowe cytaty z Ved Buens Ende i tylko głusi oraz uparci nigdy tego nie usłyszą.
mnie akurat ten Neurosis interesuje.
lys på slutten av lys
- Nerwowy
Skoro Mastodon to Neurosis tym bardziej ;D. Chyba, że to odnosi się tylko do wokali.
Ale nie chodzi o jakieś podpierdolone 1 do 1 patenty, tylko ogólną atmosferę i wymowę tej muzyki a ta w obu wypadkach ma jawnie plemienno - rytualny charakter. Chociaż te masywne riffy i bębny też brzmią stosunkowo podobnie momentami.
Ale nie chodzi o jakieś podpierdolone 1 do 1 patenty, tylko ogólną atmosferę i wymowę tej muzyki a ta w obu wypadkach ma jawnie plemienno - rytualny charakter. Chociaż te masywne riffy i bębny też brzmią stosunkowo podobnie momentami.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Ascetic
na to właśnie czekałem,Nerwowy pisze:Skoro Mastodon to Neurosis tym bardziej ;D. Chyba, że to odnosi się tylko do wokali.
jestem szczęśliwy,
wracam do czytania
lys på slutten av lys
- TORTURER
- w mackach Zła
Nie jest to taka zła płyta,jak wielu gromkim krzykiem wieściło.Nawet mi sie podoba,jest zmiana,czy tam progres,czasami nie wiadomo jak to ugryzć,ale suma sumarum jest fajny,właśnie taki ceremonialny/trybalny klimat.Nie rozjebali wszechświatów,ale mają swój pomysł na granie.
Death Dwells in Love
-
- rozkręca się
Niestety jest to spóźnione jakieś 10-20 lat żeby się tym zachwycać.
Poza tym wyżej dupy nie podskoczysz. Nie wystarczy trochę dysonansow, transu, zaspiewow, aby porównywać to z DUŻYMI nazwami.
Poza tym wyżej dupy nie podskoczysz. Nie wystarczy trochę dysonansow, transu, zaspiewow, aby porównywać to z DUŻYMI nazwami.
- TORTURER
- w mackach Zła
Napewno nie,zgoda,nie jest to płyta,którą bym wynosił na piedestały,aczkolwiek nie jest to tak straszne gówno,jak niektórzy twierdzą..po "recenzjach" spodziewałem sie koszmaru i pedalstwa,a tak zle aż nie jest...w temacie samego zespołu,to pierwsza epka super,potem emocje opadły,ale to nie tylko moja opinia..
Death Dwells in Love
- smooker
- w mackach Zła
Black Cobra - zwłaszcza przy zwolnieniach. Tam jest podobny motyw, perkusja i gitara z rozdzielonym sygnałem.Nerwowy pisze:Skoro Mastodon to Neurosis tym bardziej ;D. Chyba, że to odnosi się tylko do wokali.
- smooker
- w mackach Zła
Jak na przykład ostatnim Rotting Christ?InAGaddaDaVida pisze:Niestety jest to spóźnione jakieś 10-20 lat żeby się tym zachwycać.
Pff...
Rozumiem, że Bölzer może się nie podobać, ale to jest tylko takie pieprzenie dla bycia w opozycji.