MUSICK MAGAZINE!!!

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

Re: MUSICK MAGAZINE!!!

22-12-2016, 12:17

moonfire pisze:Wywiad z Furią niesmaczny. Redaktor omal nie wlazł w dupę Nihilowi, a ten i tak miał go w dupie..
Może właśnie dlatego ;).
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
maciek z klanu
mistrz forumowej ceremonii

22-12-2016, 13:28

trup pisze:Oczywistość. Nihil mówi do ludu muzyką. Ludową. To taki Witkacy sceny metalowej. I piszę to poważnie.
Vulture - co Ci się porobiło chłopie?

a to juz Romek z Kata nie jest Witkacym? Za duzo tych Witkacych u nas w kraju. Jeszcze niezle teksty ma Gang Albani, chyba tez Witkace to sa :D
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
smooker
w mackach Zła

22-12-2016, 13:44

maciek z klanu pisze:
trup pisze:Oczywistość. Nihil mówi do ludu muzyką. Ludową. To taki Witkacy sceny metalowej. I piszę to poważnie.

a to juz Romek z Kata nie jest Witkacym? Za duzo tych Witkacych u nas w kraju. Jeszcze niezle teksty ma Gang Albani, chyba tez Witkace to sa :D
Tak na poważnie to słuchając Romka to od razu wiesz, że to grafomania. Co do Nihila mam wątpliwości, lubię jego wydumane liryki. Przede wszystkim świetnie pasują do muzyki.
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

22-12-2016, 13:54

Różnie z nimi bywa, wszystko zależy co drzewa podyktujo.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

22-12-2016, 14:15

smooker pisze:
maciek z klanu pisze:

Tak na poważnie to słuchając Romka to od razu wiesz, że to grafomania. Co do Nihila mam wątpliwości, lubię jego wydumane liryki. Przede wszystkim świetnie pasują do muzyki.

Nihil bredzi jak naćpany w tekstach, oka w rosole z makaronem i wszystko jasne
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
smooker
w mackach Zła

22-12-2016, 14:52

Nerwowy pisze:Różnie z nimi bywa, wszystko zależy co drzewa podyktujo.
Dobre :D chociaż u niego, to teraz chyba węgiel mu dyktuje.
Awatar użytkownika
Sybir

22-12-2016, 14:54

W sensie, że koks?
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
smooker
w mackach Zła

22-12-2016, 15:05

Sybir pisze:W sensie, że koks?
Zapewne też.
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

22-12-2016, 23:08

ultravox pisze:Czemu uważasz, że miał go w dupie? Nie miałem takiego wrażenia czytając. Jak już, to pytający za bardzo się produkuje, te pytania są czasem trzy razy dłuższe od odpowiedzi. Gdyby te pytania przeredagować i poskracać, to miałoby to ręce i nogi.
Może to kwestia tych długich, entuzjastycznych pytań, po których następowały zdawkowe odpowiedzi.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

22-12-2016, 23:33

smooker pisze:Tak na poważnie to słuchając Romka to od razu wiesz, że to grafomania.
Dzięki. Nie zauważyłem. Już wyrzucam nagrania w pizdu.
Chociaż w sumie szkoda, bo pięć pierwszych płyt to jednak kawał historii polskiego metalu...
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
smooker
w mackach Zła

23-12-2016, 00:52

Gore_Obsessed pisze:
smooker pisze:Tak na poważnie to słuchając Romka to od razu wiesz, że to grafomania.
Chociaż w sumie szkoda, bo pięć pierwszych płyt to jednak kawał historii polskiego metalu...
No i? Przecież wiem, nie będę wyrzucał, ale chyba nie trzeba być polonistą, żeby stwierdzić, że Romek kaleczył wiersz. Dalej kocham.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

23-12-2016, 03:00

Ja tam kaleczenia nie stwierdzam.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

23-12-2016, 03:16

cenie takie autorskie wypowiedzi z pierwszej ręki nawet jezeli sa głupie, lubie młodzież, pomijając ich bezrefleksyjność to całkiem fajni ludzie.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

23-12-2016, 09:18

moonfire pisze:
ultravox pisze:Czemu uważasz, że miał go w dupie? Nie miałem takiego wrażenia czytając. Jak już, to pytający za bardzo się produkuje, te pytania są czasem trzy razy dłuższe od odpowiedzi. Gdyby te pytania przeredagować i poskracać, to miałoby to ręce i nogi.
Może to kwestia tych długich, entuzjastycznych pytań, po których następowały zdawkowe odpowiedzi.
Długość moich odpowiedzi jest moim zdaniem ok, niekoniecznie dobrze jak po każdym pytanie trzeba czytać niekończące się monologi. Często pokutuje takie zinowe podejście, że im dłużej tym lepiej, ale ja za tym nie przepadam. Tutaj problem jest moim zdaniem w tym, że pytający nie bardzo umie się usunąć w cień i miejscami więcej jest w wywiadzie jego niż rozmówcy. A przecież to ze względu na rozmówcę czytelnik sięga po dany wywiad. Rozumiem dlaczego te pytania tak wyglądają, bo sam robiąc wywiady popełniałem identyczne błędy (i to wielokrotnie). Tym niemniej sam w sobie nie jest to zły wywiad, bo jednak można się z niego dowiedzieć więcej niż z typowego wywiadu z Nihilem. Ale przeredagowanie i okrojenie wyszłoby temu tylko na dobre. Nie chodzi o to, żeby odtworzyć rozmowę jeden do jednego, tylko żeby dobrze się to czytało.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

23-12-2016, 09:28

smooker pisze:
Gore_Obsessed pisze:
No i? Przecież wiem, nie będę wyrzucał, ale chyba nie trzeba być polonistą, żeby stwierdzić, że Romek kaleczył wiersz. Dalej kocham.
Ten temat pojawiał się już wielokrotnie na forum. Osobiście uważam, że Romek jest znakomitym tekściarzem. Ten kicz jest przecież zamierzony, te wszystkie czarownice i diabły pojawiają się po to, żeby opowiadać o istotnych rzeczach. Zdecydowanie więcej grafomanii widzę u rodzimych blackmetalowców piszących poważne filozoficzne rozprawy o życiu i kosmosie ;) I nie, nie piję tu do Furii, bo tu akurat zastosowanie ma podobna zasada jak w Kacie, tylko forma inna. Jak Romek śpiewa o czarownicach i diabłach, to są to w gruncie rzeczy fajne piosenki o miłości, wolności itp., a wspomniane elementy pojawiają się, bo taki jest charakter tej muzyki. Oczywiście są takie teksty Romka, których nie lubię, ale generalnie to nie rozumiem mówienia o grafomanii w jego przypadku.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

23-12-2016, 09:32

ultravox pisze:
Ten temat pojawiał się już wielokrotnie na forum. Osobiście uważam, że Romek jest znakomitym tekściarzem. Ten kicz jest przecież zamierzony, te wszystkie czarownice i diabły pojawiają się po to, żeby opowiadać o istotnych rzeczach. Zdecydowanie więcej grafomanii widzę u rodzimych blackmetalowców piszących poważne filozoficzne rozprawy o życiu i kosmosie ;) I nie, nie piję tu do Furii, bo tu akurat zastosowanie ma podobna zasada jak w Kacie, tylko forma inna. Jak Romek śpiewa o czarownicach i diabłach, to są to w gruncie rzeczy fajne piosenki o miłości, wolności itp., a wspomniane elementy pojawiają się, bo taki jest charakter tej muzyki. Oczywiście są takie teksty Romka, których nie lubię, ale generalnie to nie rozumiem mówienia o grafomanii w jego przypadku.
Zgadza się, ale żeby dojść do takich wniosków trzeba dysponować odpowiednim zapleczem intelektualnym. Ciężko go jednak oczekiwać od osób, które cenią sobie tempr głosu polskich wokalistów black metalowych i to wcale nie od nie dawna:)
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Plasfodeur
weteran forumowych bitew

23-12-2016, 10:46

Plastek pisze:
ultravox pisze:
Zgadza się, ale żeby dojść do takich wniosków trzeba dysponować odpowiednim zapleczem intelektualnym. Ciężko go jednak oczekiwać od osób, które cenią sobie tempr głosu polskich wokalistów black metalowych i to wcale nie od nie dawna:)
No właśnie, pełna zgoda. A Nihila się czepiasz, panie Plastek i czemu to tak? Ach czemu?
Grrrówno!
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

23-12-2016, 10:48

Plasfodeur pisze:
Plastek pisze:
ultravox pisze:
No właśnie, pełna zgoda. A Nihila się czepiasz, panie Plastek i czemu to tak? Ach czemu?
Bo to co u Romka była specyficznie rozumianym artyzmem i miało swój urok, u Nihila jeno wkurwia i przyprawia o torsje. To hochsztapler i kabotyn, w dodatku pośledniego sortu.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
byrgh
zahartowany metalizator

23-12-2016, 11:10

Obrazek

Obrazek

ubierz czapkę, bo zimno. ten drugi od prawej bardzo rebel, nawet rozpiął kurtkę. albo:

Obrazek

black metal jak sam skurwysyn. dla porównania - Impaled Nazarene:

Obrazek
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

23-12-2016, 12:01

No to z zapałką śmieszne, ale to z czapkami całkiem spoko. W ogóle warto nosić czapkę, to jest podstawa. Ten z lewej kiedyś to zrozumie (jeśli jeszcze nie zrozumiał). Natomiast nie bardzo wiem jaki jest sens porównywania Furii i Impaled Nazarene.
ODPOWIEDZ