Może właśnie dlatego ;).moonfire pisze:Wywiad z Furią niesmaczny. Redaktor omal nie wlazł w dupę Nihilowi, a ten i tak miał go w dupie..
MUSICK MAGAZINE!!!
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Re: MUSICK MAGAZINE!!!
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
trup pisze:Oczywistość. Nihil mówi do ludu muzyką. Ludową. To taki Witkacy sceny metalowej. I piszę to poważnie.
Vulture - co Ci się porobiło chłopie?
a to juz Romek z Kata nie jest Witkacym? Za duzo tych Witkacych u nas w kraju. Jeszcze niezle teksty ma Gang Albani, chyba tez Witkace to sa :D
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- smooker
- w mackach Zła
Tak na poważnie to słuchając Romka to od razu wiesz, że to grafomania. Co do Nihila mam wątpliwości, lubię jego wydumane liryki. Przede wszystkim świetnie pasują do muzyki.maciek z klanu pisze:trup pisze:Oczywistość. Nihil mówi do ludu muzyką. Ludową. To taki Witkacy sceny metalowej. I piszę to poważnie.
a to juz Romek z Kata nie jest Witkacym? Za duzo tych Witkacych u nas w kraju. Jeszcze niezle teksty ma Gang Albani, chyba tez Witkace to sa :D
- Nerwowy
Różnie z nimi bywa, wszystko zależy co drzewa podyktujo.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- maciek z klanu
smooker pisze:Tak na poważnie to słuchając Romka to od razu wiesz, że to grafomania. Co do Nihila mam wątpliwości, lubię jego wydumane liryki. Przede wszystkim świetnie pasują do muzyki.maciek z klanu pisze:trup pisze:Oczywistość. Nihil mówi do ludu muzyką. Ludową. To taki Witkacy sceny metalowej. I piszę to poważnie.
Nihil bredzi jak naćpany w tekstach, oka w rosole z makaronem i wszystko jasne
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- smooker
- w mackach Zła
Dobre :D chociaż u niego, to teraz chyba węgiel mu dyktuje.Nerwowy pisze:Różnie z nimi bywa, wszystko zależy co drzewa podyktujo.
- Sybir
W sensie, że koks?
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- smooker
- w mackach Zła
Zapewne też.Sybir pisze:W sensie, że koks?
- moonfire
Może to kwestia tych długich, entuzjastycznych pytań, po których następowały zdawkowe odpowiedzi.ultravox pisze:Czemu uważasz, że miał go w dupie? Nie miałem takiego wrażenia czytając. Jak już, to pytający za bardzo się produkuje, te pytania są czasem trzy razy dłuższe od odpowiedzi. Gdyby te pytania przeredagować i poskracać, to miałoby to ręce i nogi.
- Gore_Obsessed
Dzięki. Nie zauważyłem. Już wyrzucam nagrania w pizdu.smooker pisze:Tak na poważnie to słuchając Romka to od razu wiesz, że to grafomania.
Chociaż w sumie szkoda, bo pięć pierwszych płyt to jednak kawał historii polskiego metalu...
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- smooker
- w mackach Zła
No i? Przecież wiem, nie będę wyrzucał, ale chyba nie trzeba być polonistą, żeby stwierdzić, że Romek kaleczył wiersz. Dalej kocham.Gore_Obsessed pisze:Dzięki. Nie zauważyłem. Już wyrzucam nagrania w pizdu.smooker pisze:Tak na poważnie to słuchając Romka to od razu wiesz, że to grafomania.
Chociaż w sumie szkoda, bo pięć pierwszych płyt to jednak kawał historii polskiego metalu...
- Gore_Obsessed
- Lucek
- weteran forumowych bitew
cenie takie autorskie wypowiedzi z pierwszej ręki nawet jezeli sa głupie, lubie młodzież, pomijając ich bezrefleksyjność to całkiem fajni ludzie.
- ultravox
Długość moich odpowiedzi jest moim zdaniem ok, niekoniecznie dobrze jak po każdym pytanie trzeba czytać niekończące się monologi. Często pokutuje takie zinowe podejście, że im dłużej tym lepiej, ale ja za tym nie przepadam. Tutaj problem jest moim zdaniem w tym, że pytający nie bardzo umie się usunąć w cień i miejscami więcej jest w wywiadzie jego niż rozmówcy. A przecież to ze względu na rozmówcę czytelnik sięga po dany wywiad. Rozumiem dlaczego te pytania tak wyglądają, bo sam robiąc wywiady popełniałem identyczne błędy (i to wielokrotnie). Tym niemniej sam w sobie nie jest to zły wywiad, bo jednak można się z niego dowiedzieć więcej niż z typowego wywiadu z Nihilem. Ale przeredagowanie i okrojenie wyszłoby temu tylko na dobre. Nie chodzi o to, żeby odtworzyć rozmowę jeden do jednego, tylko żeby dobrze się to czytało.moonfire pisze:Może to kwestia tych długich, entuzjastycznych pytań, po których następowały zdawkowe odpowiedzi.ultravox pisze:Czemu uważasz, że miał go w dupie? Nie miałem takiego wrażenia czytając. Jak już, to pytający za bardzo się produkuje, te pytania są czasem trzy razy dłuższe od odpowiedzi. Gdyby te pytania przeredagować i poskracać, to miałoby to ręce i nogi.
- ultravox
Ten temat pojawiał się już wielokrotnie na forum. Osobiście uważam, że Romek jest znakomitym tekściarzem. Ten kicz jest przecież zamierzony, te wszystkie czarownice i diabły pojawiają się po to, żeby opowiadać o istotnych rzeczach. Zdecydowanie więcej grafomanii widzę u rodzimych blackmetalowców piszących poważne filozoficzne rozprawy o życiu i kosmosie ;) I nie, nie piję tu do Furii, bo tu akurat zastosowanie ma podobna zasada jak w Kacie, tylko forma inna. Jak Romek śpiewa o czarownicach i diabłach, to są to w gruncie rzeczy fajne piosenki o miłości, wolności itp., a wspomniane elementy pojawiają się, bo taki jest charakter tej muzyki. Oczywiście są takie teksty Romka, których nie lubię, ale generalnie to nie rozumiem mówienia o grafomanii w jego przypadku.smooker pisze:No i? Przecież wiem, nie będę wyrzucał, ale chyba nie trzeba być polonistą, żeby stwierdzić, że Romek kaleczył wiersz. Dalej kocham.Gore_Obsessed pisze:Dzięki. Nie zauważyłem. Już wyrzucam nagrania w pizdu.smooker pisze:Tak na poważnie to słuchając Romka to od razu wiesz, że to grafomania.
- Plastek
- Kontakt:
Zgadza się, ale żeby dojść do takich wniosków trzeba dysponować odpowiednim zapleczem intelektualnym. Ciężko go jednak oczekiwać od osób, które cenią sobie tempr głosu polskich wokalistów black metalowych i to wcale nie od nie dawna:)ultravox pisze:
Ten temat pojawiał się już wielokrotnie na forum. Osobiście uważam, że Romek jest znakomitym tekściarzem. Ten kicz jest przecież zamierzony, te wszystkie czarownice i diabły pojawiają się po to, żeby opowiadać o istotnych rzeczach. Zdecydowanie więcej grafomanii widzę u rodzimych blackmetalowców piszących poważne filozoficzne rozprawy o życiu i kosmosie ;) I nie, nie piję tu do Furii, bo tu akurat zastosowanie ma podobna zasada jak w Kacie, tylko forma inna. Jak Romek śpiewa o czarownicach i diabłach, to są to w gruncie rzeczy fajne piosenki o miłości, wolności itp., a wspomniane elementy pojawiają się, bo taki jest charakter tej muzyki. Oczywiście są takie teksty Romka, których nie lubię, ale generalnie to nie rozumiem mówienia o grafomanii w jego przypadku.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
-
- weteran forumowych bitew
No właśnie, pełna zgoda. A Nihila się czepiasz, panie Plastek i czemu to tak? Ach czemu?Plastek pisze:Zgadza się, ale żeby dojść do takich wniosków trzeba dysponować odpowiednim zapleczem intelektualnym. Ciężko go jednak oczekiwać od osób, które cenią sobie tempr głosu polskich wokalistów black metalowych i to wcale nie od nie dawna:)ultravox pisze:
Ten temat pojawiał się już wielokrotnie na forum. Osobiście uważam, że Romek jest znakomitym tekściarzem. Ten kicz jest przecież zamierzony, te wszystkie czarownice i diabły pojawiają się po to, żeby opowiadać o istotnych rzeczach. Zdecydowanie więcej grafomanii widzę u rodzimych blackmetalowców piszących poważne filozoficzne rozprawy o życiu i kosmosie ;) I nie, nie piję tu do Furii, bo tu akurat zastosowanie ma podobna zasada jak w Kacie, tylko forma inna. Jak Romek śpiewa o czarownicach i diabłach, to są to w gruncie rzeczy fajne piosenki o miłości, wolności itp., a wspomniane elementy pojawiają się, bo taki jest charakter tej muzyki. Oczywiście są takie teksty Romka, których nie lubię, ale generalnie to nie rozumiem mówienia o grafomanii w jego przypadku.
Grrrówno!
- Plastek
- Kontakt:
Bo to co u Romka była specyficznie rozumianym artyzmem i miało swój urok, u Nihila jeno wkurwia i przyprawia o torsje. To hochsztapler i kabotyn, w dodatku pośledniego sortu.Plasfodeur pisze:No właśnie, pełna zgoda. A Nihila się czepiasz, panie Plastek i czemu to tak? Ach czemu?Plastek pisze:Zgadza się, ale żeby dojść do takich wniosków trzeba dysponować odpowiednim zapleczem intelektualnym. Ciężko go jednak oczekiwać od osób, które cenią sobie tempr głosu polskich wokalistów black metalowych i to wcale nie od nie dawna:)ultravox pisze:
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
-

ubierz czapkę, bo zimno. ten drugi od prawej bardzo rebel, nawet rozpiął kurtkę. albo:

black metal jak sam skurwysyn. dla porównania - Impaled Nazarene:

- ultravox
No to z zapałką śmieszne, ale to z czapkami całkiem spoko. W ogóle warto nosić czapkę, to jest podstawa. Ten z lewej kiedyś to zrozumie (jeśli jeszcze nie zrozumiał). Natomiast nie bardzo wiem jaki jest sens porównywania Furii i Impaled Nazarene.