AZARATH

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Najprzewielebniejszy
zahartowany metalizator

Re: AZARATH

14-12-2016, 10:28

zanim zacznie się ponownie gównoburza polecam wszystkim odrobinę dystansu i mniej opierania się na facebookowym mainstramie :)
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

14-12-2016, 11:31

smooker pisze:
nicram pisze:Jak zobaczyłem te zdjęcia to już wiem, że powrotu z drogi gejozy chyba nie będzie. :-(
Ale w jaki sposób to wnioskujesz po tych zdjęciach, bo nie kumam?
Religia, transgresja i randka przy świecach z pięknymi black metalowymi melodiami. Ja nie wnioskuję, ja wczuwam się w klimat. :-)
Ihasan pisze:
Zależy co dla kogo jest gejozą, jeśli napierdalanie w stylu trzech pierwszych płyt to ok, niech będzie gejoza! ale na masterfulu widzę to jest klasyka, zjebać coś co jeszcze nie wyszło i co śmieszniejsze jeszcze nie ma daty kiedy wyjdzie;
Pierwszych czterech chyba. Praise the Beast to dla mnie najlepsze co nagrali. Niechcący zdradziłeś chyba, że nowa płyta nie wpisuje się w ducha death metalu pierwszych wydawnictw? Smutno mi.
Ihasan pisze: Zdjęcia to tylko i wyłącznie mój wymysł, mający na celu dodanie klimatu oglądającym. Z drugiej strony fakt, że też na to nie wpadłem, mogłem wysypać taczkę gruzu w pokoju na stole! następnym razem to zrobię, tylko po to by Masterfulowi "wyjadacze" nie jebali płyty przed jej wyjściem;
Wiesz takie ładne zdjęcia, moim skromnym zdaniem, pasują do death metalu jak pięść do nosa. Gruz byłby bardziej na propsie.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

14-12-2016, 11:47

nicram pisze: Pierwszych czterech chyba. Praise the Beast to dla mnie najlepsze co nagrali. Niechcący zdradziłeś chyba, że nowa płyta nie wpisuje się w ducha death metalu pierwszych wydawnictw? Smutno mi.
Ihasan pisze:
Przeczytaj raz jeszcze powoli co napisałem.
PtB jest bardzo dobrym albumem ze słabym niestety brzmieniem, od tego trzeba zacząć. Muzycznie nie mam nic do zarzucenia.
Przez "przypadek" raczej zdradziłem, że jest wręcz klimat pierwszych trzech płyt.
nicram pisze:Wiesz takie ładne zdjęcia, moim skromnym zdaniem, pasują do death metalu jak pięść do nosa. Gruz byłby bardziej na propsie.
wręcz przeciwnie, gruz gruzowi nierówny, zwłaszcza jak spojrzysz na teksty na najnowszej płycie;
Black Magic Mushrooms

https://ancientdead.com/index.php
Awatar użytkownika
nicram

14-12-2016, 12:04

Jakoś Ci nie ufam...:-) Tym niemniej przyjdzie czas, posłucha się i oceni.
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

14-12-2016, 12:06

nicram pisze:Jakoś Ci nie ufam...:-) Tym niemniej przyjdzie czas, posłucha się i oceni.
a to nie jest już mój problem :)
Black Magic Mushrooms

Awatar użytkownika
nicram

14-12-2016, 12:10

Wiem. Znając Twoje zamiłowanie do polskiego black metalu i tego czego słuchasz to jednak obawiam się, że nowa płyta będzie kontynuacją 'napierdolu' z innej bajki a nie pierwszych płyt. :-)
Awatar użytkownika
Sybir
mistrz forumowej ceremonii

14-12-2016, 12:34

Oj, kol. Ihasan dawno nie był na forume chyba i zatracił czucie tego specyficznego ducha ;) Nie ma się co obrażać przecież, nicram dał się sprowokować dość oczywistym baitem z mojej strony. Wie Pan, świece, symbol falliczny, etc. ;) Co do Azarath, to - ze względu na zajmowane wysokie miejsce w rankingu ulubionych kapel - mają u mnie kredyt zaufania. Oczywiście, do czasu - ale jeszcze ma Azarath całkiem wysokie notowania ;) Zdaję sobie sprawę, rzecz jasna, że to i tak jest bez żadnego znaczenia :D
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

14-12-2016, 12:41

Sybir pisze:Oj, kol. Ihasan dawno nie był na forume chyba i zatracił czucie tego specyficznego ducha ;)
kol. Sybir ładnie zdarł widzę zdjęcia z FB :)
Black Magic Mushrooms

Awatar użytkownika
Sybir

14-12-2016, 13:14

Nikt nic nie pisał, że coś nowego się dzieje, więc postanowiłem coś z tym zrobić - nigdy za mało reklamy :) Zdjęcia same w sobie nawet mi się podobają, choć może w kontekście Azarath nie do końca mnie przekonują. Ale skoro mówisz, że stylistycznie idzie stare, to jestem jakiś taki spokojniejszy. Zresztą, niejednokrotnie dawałem wyraz moim uczuciom, jakie żywię w kontekście Azarath, nie będę się silić na zbiorczy elaborat ;)
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
0ms
rasowy masterfulowicz

14-12-2016, 18:12

Sybir pisze:Niby nowa płyta nadchodzi, więc powinienem się cieszyć. Nie wiem tylko, co sądzić o tych świecach - c'nie, Plastuś?

Obrazek

Obrazek
Podgrzewacze cvlt eternal. Rozumiem, ze w edycji limitowanej bedzie porcelanowy czajniczek? :)
byrgh
zahartowany metalizator

14-12-2016, 18:22

w tej otoczce jest jednak mała luka: brakuje tu serdecznego kol. Coffina ;)
Awatar użytkownika
Ołówkiiiii
w mackach Zła

14-12-2016, 20:14

Dobra robota Ihasan. Czekam na materiał Azarath. Miks już skończony?
The fate of all mankind I see Is in the hands of fools.
Awatar użytkownika
nicram

14-12-2016, 21:24

Sybir pisze:Oj, kol. Ihasan dawno nie był na forume chyba i zatracił czucie tego specyficznego ducha ;) Nie ma się co obrażać przecież, nicram dał się sprowokować dość oczywistym baitem z mojej strony. Wie Pan, świece, symbol falliczny, etc. ;) Co do Azarath, to - ze względu na zajmowane wysokie miejsce w rankingu ulubionych kapel - mają u mnie kredyt zaufania. Oczywiście, do czasu - ale jeszcze ma Azarath całkiem wysokie notowania ;) Zdaję sobie sprawę, rzecz jasna, że to i tak jest bez żadnego znaczenia :D
Och Ty huncwocie jeden! Tym niemniej dzięki tej prowokacji odświeżyłem sobie płyty 2-4. Dżizas jaki to był fenomenalny zespół. Piszę był, bo nie wierzę, że z Marasem są w stanie wrócić na właściwe tory i będzie kontynuacja BM na 99%. Chętnie odszczekam to jakby nowa płyta okazała się death metalowym monstrum z dawnych lat.
Awatar użytkownika
Destro
zaczyna szaleć

08-02-2017, 12:17

https://www.agoniarecords.com/index.php ... id=ARcd162" onclick="window.open(this.href);return false;
tomaszm

08-02-2017, 12:30

Najprzewielebniejszy pisze:zanim zacznie się ponownie gównoburza polecam wszystkim odrobinę dystansu i mniej opierania się na facebookowym mainstramie :)
Nie potrafię się już doczekać kiedy wyjdzie nowa płyta na którą zostanie wylane wiadro pomyj a ja z mopem w ręce w opozycji do większości malkotentów będę wycierał podłogę :)
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

08-02-2017, 17:24

Ja też biorę w ciemno. :)
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

08-02-2017, 17:30

tomaszm pisze:
Nie potrafię się już doczekać kiedy wyjdzie nowa płyta na którą zostanie wylane wiadro pomyj a ja z mopem w ręce w opozycji do większości malkotentów będę wycierał podłogę :)

nie wiem czy az tak duzo bylo malkontentow, chyba byly tez pozytywne opinie. nie zmienia to faktu ze ostatni album to masakrycznie przeslodzona porazka,ktora nijak sie ma do reszty dokonan.
niech to miejsce niebawem zniknie
PrzystojnyBartłomiej
świeżak

08-02-2017, 20:57

Ostatni album był świetny, ale chętnie bym zobaczył powrót do starego stylu i czarno-białych okładek, zamiast kontynuację obranej na nim trasy.
Awatar użytkownika
zawlekacz
w mackach Zła

08-02-2017, 21:03

zazdrość przez was przemiawia, wszystkie płyty Azarath są zajebiste!
nie ma to tamto
Awatar użytkownika
smooker
w mackach Zła

08-02-2017, 22:22

Ja tylko żałuję, że wydaje to Agonia w ciulowym digisraku, a ich dp są bardzo marne.

BTW ktoś ma jakieś placki wydane z AR? Bo ma być czerwony, biały, czarny i pikczer. I w sumie się zastanawiam, czy któregoś bym nie wziął.

Właśnie zobaczyłem, że kogoś chyba mocno popierdoliło z tymi cenami za LP:
Czarny - 64,9
Biały / PD - 89
Czerwony - 109
Ostatnio zmieniony 08-02-2017, 23:02 przez smooker, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ