CULTES DES GHOULES
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- zaczyna szaleć
Re: CULTES DES GHOULES
tak, to ja pisałem o starych kamieniołomach:D jednak dechy przeważają
fajne są te "upiorne" wstawki które też były obecne na jedynce Urfaust, w końcówce tego dłuższego kawałka. O ile pamiętam był to fragment z Nosferatu z Klausem Kinskim
fajne są te "upiorne" wstawki które też były obecne na jedynce Urfaust, w końcówce tego dłuższego kawałka. O ile pamiętam był to fragment z Nosferatu z Klausem Kinskim
Daj mi panie Boże żebym jakąś płytą się wkrótce jarał tak jak wy CDG.
No, zdarło się, ale musi poczekać chwilkę w kolejce bo widzę, że u ruskich wysyp płyt zespołów, na które faktycznie czekałem.
No, zdarło się, ale musi poczekać chwilkę w kolejce bo widzę, że u ruskich wysyp płyt zespołów, na które faktycznie czekałem.
- TORTURER
- w mackach Zła
Fakt,kilka mielizn i rozwleczeń jest,ale ogólnie płyta zajebista,nadrabia takimi momentami,że jad i dym się sączą z głośników.
Death Dwells in Love
- Alkoholokaust
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Ktoś już był zauważył kto śpiewa w pierwszym kawałku? Nosz kurwa, nie podejrzewałem Mikołaja o takie zdolności wokalne.
hare hare supermarket
nsbm.pl
nsbm.pl
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
Zauważył, bo jest stosowny wpis w książeczce ;)
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- COFFIN
Ale generalnie i tak chujnia, bo lepszy Darkthrone z geniuszem ostatniej dekady, albo trampki, które wprowadzily metal na inny, WYZSZY poziom.
'Come the Blessed Madness'
-
- zaczyna szaleć
Staaary, metalem przestałem się jarać za czasów gdy to bies do Twardowskiego "Ta karczma rzym się nazywa!" wykrzyczał. Serio:DKarkasonne pisze:Daj mi panie Boże żebym jakąś płytą się wkrótce jarał tak jak wy CDG.
Jakiż to wpis?Zauważył, bo jest stosowny wpis w książeczce ;)
- COFFIN
Gości jest więcej.Alkoholokaust pisze:Ktoś już był zauważył kto śpiewa w pierwszym kawałku? Nosz kurwa, nie podejrzewałem Mikołaja o takie zdolności wokalne.
- Sybir
Strona 31, wpis "Narration in Scene I by M." - to chyba o tym? Ale ja się nie znam, spałem dwie (2) godziny, a na nogach jestem od czwartej (4) rano :S
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Alkoholokaust
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Ano. Jak dla mnie mógłby przez całą płytę "prowadzić dialog" z Markiem.Sybir pisze:Zauważył, bo jest stosowny wpis w książeczce ;)
hare hare supermarket
nsbm.pl
nsbm.pl
- Alkoholokaust
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Tak, ale tylko śladowo w chórkach? Czy coś wiesz więcej?COFFIN pisze:Gości jest więcej.Alkoholokaust pisze:Ktoś już był zauważył kto śpiewa w pierwszym kawałku? Nosz kurwa, nie podejrzewałem Mikołaja o takie zdolności wokalne.
hare hare supermarket
nsbm.pl
nsbm.pl
-
- zaczyna szaleć
Ale jak dla mnie to to kompletnie nie jest Mikołaj, tylko właśnie Mareczek. Wsłuchuje sie w każdą sylabę i nie widzę żadnego podobieństwa. Z tego co pamiętam to Marek podpisuje się czasami też jako po prostu M. No i te charkoty, zaciągnięcia - wszystko jak na poprzednim Jebałbe.
Albo to ja się mylę :D
Tak czy siak, te szalone śmiechy gawiedzi w jednym momencie to jest totalny rozkurw. Tak
Tak czy siak, te szalone śmiechy gawiedzi w jednym momencie to jest totalny rozkurw. Tak
- Alkoholokaust
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
To wsłuchaj się lepiej Panie, ewidentnie jednak tam Mikołaja słychać. Śmiechy w I scenie - owszem. Obecnie zresztą Karczma to mój faworyt - muzycznie i tekstowo.krov pisze:Ale jak dla mnie to to kompletnie nie jest Mikołaj, tylko właśnie Mareczek. Wsłuchuje sie w każdą sylabę i nie widzę żadnego podobieństwa. Z tego co pamiętam to Marek podpisuje się czasami też jako po prostu M. No i te charkoty, zaciągnięcia - wszystko jak na poprzednim Jebałbe.
Swoją drogą, są pewne nieścisłości i zapytania z mej strony w kwestii opowiedzianej na albumie historii, ale to może później, by nie spoilerować zainteresowanym i nie psuć zabawy z konceptem. W każdym razie niewskazane jest słuchanie "Coven" bez tekstów w łapie. Wieeele się straci.
hare hare supermarket
nsbm.pl
nsbm.pl
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
są to rozkminy
Mikołaj śmieje sie w lesie
Mikołaj śmieje sie w lesie
- COFFIN
M w pierwszym numerze i chórach, chóry z kilkoma innymi osobami (m.in Sadist i Nameless Void) + gitarzysta Doombringer w piątym numerze z niezłym popisem.COFFIN pisze:Tak, ale tylko śladowo w chórkach? Czy coś wiesz więcej?Alkoholokaust pisze: Gości jest więcej.
- Alkoholokaust
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Czyli wszystko co jest w książeczce, nic nowego : ) Zresztą, po solówce w V wiadomo kto to zagrał. Hmm, Nameless Void podejrzewam jest odpowiedzialny za każde z inter.COFFIN pisze:M w pierwszym numerze i chórach, chóry z kilkoma innymi osobami (m.in Sadist i Nameless Void) + gitarzysta Doombringer w piątym numerze z niezłym popisem.COFFIN pisze:Tak, ale tylko śladowo w chórkach? Czy coś wiesz więcej?Alkoholokaust pisze: Gości jest więcej.
hare hare supermarket
nsbm.pl
nsbm.pl
- vicek
- zahartowany metalizator
plyta nie doszla jeszcze wiec wale z ruskich , w drugim numerze jak wchodzi wokal riff rozpierdala .
- Sybir
Wprawdzie dopiero co zacząłem premierowy odsłuch, ale wczoraj przeczytałem sobie teksty, i zawczasu mogę się pod tym - wstępnie - podpisać. OK, lecimy z koksem - dwa pierwsze numery niby już poznałem, ale to było z YouTube i się nie liczy :DAlkoholokaust pisze:W każdym razie niewskazane jest słuchanie "Coven" bez tekstów w łapie. Wieeele się straci.
-
- zaczyna szaleć
Kurwa, napisałem długi post i skurwiały serwer tej strony mi go usunął. Napiszę więc krótko:
Żałuję, że słuchałem tych kawałków co były na youtube, bo tej płyty trzeba słuchać od A do Z. Nie ma skakania po utworach.
Żałuję, że słuchałem tych kawałków co były na youtube, bo tej płyty trzeba słuchać od A do Z. Nie ma skakania po utworach.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz