Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Nerwowy pisze: Batjuszka już na starcie skupia się głównie na wizualnej stronie i ogólnie całej otoczce projektu a muzyka wydaje się być tutaj jedynie dodatkiem.
No to jak? Można chyba uciszyć szepty nad tą trumną i zatrzasnąć ostatecznie wieko.
empir pisze:
Z jakich młodszych kapel zżyna Batushka (muzycznie, image i świece mnie jebią)? Chętnie posłucham.
Młodych? Z żadnych. Za cel bierze sobie stary, zdezaktualizowany symofniczny black metalu z drugiej połowy lat 90-tych dorzucając gimmick w postaci 'prawosławnej' otoczki. Płyta spóźniona o 15 lat chociaż w swojej niszy nawet niezła (jak ktoś taką niszę lubi).
empir pisze:
Z jakich młodszych kapel zżyna Batushka (muzycznie, image i świece mnie jebią)? Chętnie posłucham.
Młodych? Z żadnych. Za cel bierze sobie stary, zdezaktualizowany symofniczny black metalu z drugiej połowy lat 90-tych dorzucając gimmick w postaci 'prawosławnej' otoczki. Płyta spóźniona o 15 lat chociaż w swojej niszy nawet niezła (jak ktoś taką niszę lubi).
Symfonicznego black metalu to ja za dużo w życiu nie słyszałem ale takich podobieństw to ja nie widzę.
Jak się wyłączy chór to tu jest jednak granie gitarowe a w symfonicznym metalu raczej parapetowe.
Ja mam w dupie generalnie czy ktoś przebiera się za królika bugsa, nosi hełmy radzieckie na głowie czy obwiązuje się papierem toaletowym czy inszym wynalazkiem by wyrazić jakiś swój artystyczny zamysł pod warunkiem ,że idzie to w parze z dobrą muzyk- a Batuszka nie jest dobra, jest zupełnie pozbawiona własnej tożsamości, będąc plagiatem do tego wybitnie chujowym paru kapel których nazwy podały w temacie i niczym się nie broni. Szkoda papieru toaletowego.
btd pisze:no i jest teledysk " onclick="window.open(this.href);return false;
Jaki
Ja pierdole!
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
"Ostatecznie szkoda jednak, że obie strony zamiast dialogu postawiły na konfrontację. Być może zarówno fani zespołów grających koncerty, jak i protestujący znaleźliby nić porozumienia, gdyby spróbowali takowe nawiązać i poznać poglądy osób z drugiej strony barykady. Oczekujący na koncert mogliby na przykład zaprezentować fragmenty utworów Batushki, w których główną rolę odgrywa piękny chór. Zapewne nawet wśród członków Krucjaty Młodych takie interpretacje psalmów zaowocowałyby mistycznym uniesieniem, a może nawet na następnym koncercie tego typu stawiliby się nie w roli protestujących, lecz oddanych fanów. "
Wiem, że zespół nie cieszy się zbyt dużym szacunkiem na forum, ale przyzwoitość nakazuje mi wspomnieć, że od przedwczoraj łączą go papiery z Metal Blade.
I niezależnie od tego, czy podoba mi się to granie czy nie, czy szum dookoła zespołu odzwierciedla jego faktyczną wartość na płaszczyźnie muzycznej i stylistycznej, tak po ludzku cieszę się, że grupa ludzi, z których część znam i lubię, będzie mogła zwiedzić kawałek świata. Bo podejrzewam, że zaliczą zaraz jakąś Australię, Nową Zelandię, może kawałek Ameryki Pd., pewnie w towarzystwie jakichś większych nazw.
mj. pisze:cieszę się, że grupa ludzi, z których część znam i lubię, będzie mogła zwiedzić kawałek świata. Bo podejrzewam, że zaliczą zaraz jakąś Australię, Nową Zelandię, może kawałek Ameryki Pd., pewnie w towarzystwie jakichś większych nazw.