VADER

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

Re: VADER

02-09-2016, 22:19

byrgh pisze:
Plastek pisze:Ten nowy Vader jest słaby jak sam skurwysyn. Jeśli to jest niby thrashowe pierdolnięcie to crustowym pierdolnięciem jest Blink 182. Już dawno powinni skończyć w kiblu, tam jest ich miejsce od kilku ładnych lat. W zasadzie po "Litany" powinni dać sobie spokój. Totalna niemoc twórcza, groteska, delikatność i melodyjne kurwa solóweczki - to jest obecny Vader. JEBAĆ!
[youtube][/youtube]

jeden z najlepszych utworów Vader. ponoć ;)
Dali by se spokój i przestaliby wreszcie jebać w kółko te kowery, Nagraliby w końcu coś sensownego, coś z czego kiedyś ten zespół słynął. Jakiś Death Metal. Co ta mamona robi z ludźmi, ja pierdziele,

Peter chcesz grać taką chujnie? To rób to w Panzer X na litość boską!

E: 16 lat pierdolenia warmazonów na prawdę wystarczy.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

02-09-2016, 23:07

Probably the best voice in death metal.

to oczywiscie gruba przesada, ale wokal petera jest bardzo przyjemny - nawet kiedy sa w slabszej formie
Guilty of being right
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

02-09-2016, 23:43

Believer pisze:Obrazek

Okładka nowej płyty, spodziewałem się jakiegoś chujstwa, a nawet mi się podoba.

Nie wiem czemu tytuł płyty odczytałem jako Empik...

No ok, teraz trochę o nowej okładce. Petagno z wszystkich trzech okładek które namalował dla Vader akurat teraz trafił całkiem dobrze, kolorystyka ok, pomysł - no cóż, śmierć na tronie i znów te lufy karabinów czy czego tam jeszcze.... czołgi w jego wykonaniu podobały mi się na okładce Angelcorpse, tutaj jakby nie do końca mi to pasuje, okładka sama w sobie zła nie jest, ale nie pasuje mi zbytnio do tej kapeli. Mogło być gorzej, ale żeby jakoś wybitnie było to nie powiem.
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

03-09-2016, 21:42

Okładka taka sobie. Kolorystyka mi się podoba, reszta to już właśnie tak sobie ;) Nowe kawałki z epki przyzwoite więc na płyte czekam.
byrgh
zahartowany metalizator

03-09-2016, 21:58

Castor pisze:
byrgh pisze:
Plastek pisze:Ten nowy Vader jest słaby jak sam skurwysyn. Jeśli to jest niby thrashowe pierdolnięcie to crustowym pierdolnięciem jest Blink 182. Już dawno powinni skończyć w kiblu, tam jest ich miejsce od kilku ładnych lat. W zasadzie po "Litany" powinni dać sobie spokój. Totalna niemoc twórcza, groteska, delikatność i melodyjne kurwa solóweczki - to jest obecny Vader. JEBAĆ!
[youtube][/youtube]

jeden z najlepszych utworów Vader. ponoć ;)
Dali by se spokój i przestaliby wreszcie jebać w kółko te kowery, Nagraliby w końcu coś sensownego, coś z czego kiedyś ten zespół słynął. Jakiś Death Metal. Co ta mamona robi z ludźmi, ja pierdziele,

Peter chcesz grać taką chujnie? To rób to w Panzer X na litość boską!

E: 16 lat pierdolenia warmazonów na prawdę wystarczy.
słuchałem sobie wczoraj debiutu i jak nie wchodzi to już tak bezkrytycznie, jak wchodziło, gdy słyszało się po raz pierwszy, to dalej jest całe oceany przed nową płytą. nowy Vader to muzyczny Trzeci Świat. tylko głód nie taki, bo panom z zespołu to się od pełnego żołądka we łbach poprzestawiało.
Awatar użytkownika
Deathhammer66
w mackach Zła

03-09-2016, 22:02

Pół roku twierdziłem, że debiut najlepszy. Teraz nie mam wątpliwości - De Profundis zdecydowanie górą. I właściwie do szczęścia wystarczy mi ta płyta. To jest kurwa ogień. Nowej nie chce mi się nawet sprawdzać, ot kolejny produkt, raz posłuchaj i zapomnij.
byrgh
zahartowany metalizator

03-09-2016, 22:06

a nawet nie słuchaj, jak nie chcesz.

muszę sobie De Profundis odświeżyć. i Sothis.
535

03-09-2016, 22:16

a ja choć cenię i szanuję Piotra, jednak pierdolę. Włączam Ragehammer.
[youtube][/youtube]
byrgh
zahartowany metalizator

03-09-2016, 22:39

może jestem za bardzo powierzchowny, ale skończyłem kontakt z tą płytą na drugim utworze. niesmak po pierwszym był tak duży, że nie zdołałem się przełamać do dalszego kosztowania zleżałej mortadeli :D
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

03-09-2016, 22:55

byrgh pisze:słuchałem sobie wczoraj debiutu i jak nie wchodzi to już tak bezkrytycznie, jak wchodziło, gdy słyszało się po raz pierwszy, to dalej jest całe oceany przed nową płytą. nowy Vader to muzyczny Trzeci Świat. tylko głód nie taki, bo panom z zespołu to się od pełnego żołądka we łbach poprzestawiało.
To normalne. Nie ma rzeczy doskonałych. Wraz z upływem czasu, o niemal każdym tytule można powiedzieć, że można było to jeszcze lepiej zagrać. Płyty niestety się starzeją. Niemniej jednak debiut Vader jest płytą, do której warto wracać i nawet jeśli coś nie zaskoczy jak powinno za pierwszym razem, to już za drugim (lub trzecim) już tak i jest git. Nie ma jej co nawet porównywać do tych ostatnich wypocin. Debiut jest muzyką z krwi i kości, nagraną przez grupę młodzieniaszków, którzy w ten sposób realizują się i spełniają swoje marzenia, a nie jakimś tam produktem zrealizowanym na potrzeby rynku, wytwórni i chuj wie czego jeszcze, przez menadżerów, liczących na duże wpływy do własnych portfeli. Kto za 24 lata będzie myślał odświeżać sobie jakieś tam "Imperium"?
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
morbid
rasowy masterfulowicz

06-09-2016, 16:59

bla,bla,bla....dawajcie de profundis i live in japan na winylu....
Nasum

06-09-2016, 21:30

Tylko niech nie próbują zmieniać okładek, bo ta z "De profundis" jest jedną z najlepszych jakie widziałem. Poza tym, Vader jakoś nie ma szczęścia do wznowień...
Awatar użytkownika
harvestman
weteran forumowych bitew

06-09-2016, 21:35

Nasum pisze:Tylko niech nie próbują zmieniać okładek, bo ta z "De profundis" jest jedną z najlepszych jakie widziałem. Poza tym, Vader jakoś nie ma szczęścia do wznowień...
I chyba jedną dobrą Vader, no może jeszcze Litany daje radę.
Nasum

06-09-2016, 21:38

harvestman pisze:
Nasum pisze:Tylko niech nie próbują zmieniać okładek, bo ta z "De profundis" jest jedną z najlepszych jakie widziałem. Poza tym, Vader jakoś nie ma szczęścia do wznowień...

Chodzi Ci o okładki? Bo jeśli tak, to najlepszą ma Sothis, później De profundis, a później wstaw sobie co chcesz - może być lithany, bo to jedyna okładka Wiśniewskiego która mi się podoba, reszta okladek była o kant dupy potłuc.
Awatar użytkownika
harvestman
weteran forumowych bitew

06-09-2016, 21:54

Nasum pisze:
harvestman pisze:

Chodzi Ci o okładki? Bo jeśli tak, to najlepszą ma Sothis, później De profundis, a później wstaw sobie co chcesz - może być lithany, bo to jedyna okładka Wiśniewskiego która mi się podoba, reszta okladek była o kant dupy potłuc.
Dokładnie okładki, no i zapomniałem o Sothis która faktycznie się broni. Co do reszty się zgadzam, koszmarne. Zawsze mnie dziwiło, dlaczego zespół o takim statusie zatwierdza taką szmirę. To samo w temacie wydawanych przez nich płyt dvd: Vision and Voice ma spierdolony obraz i miks stereo, przy Night of .... montażysta tak się popisał że oglądając to można dostać epilepsji, ten z Warszawy to włoski rozwiane wiatrakami i sztuczne zachowanie zespołu. Żal, zwyczajnie żal.
tomaszm
mistrz forumowej ceremonii

06-09-2016, 22:08

Panowie czy będzie ta reedka De profundis?
Kupię Nunslaughter Goat ale nie ten w czerwonym digipacku.

https://www.kancelaria-pionier.pl/

https://www.forbes.pl/diamenty/wizytowk ... er/q5mg1dm

Lucio Fulci forever.
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

07-09-2016, 09:16

tomaszm pisze:Panowie czy będzie ta reedka De profundis?
z tego co mi wiadomo to ma byc w przyszlym roku, byla juz anonsowana przeciez :) a jesli pytasz o to czy czasem nie bedzie takiej chujni jak z TUI to nie mam pojecia :D
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
booshee
postuje jak opętany!

07-09-2016, 10:41

[youtube][/youtube]
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

07-09-2016, 12:27

Zdecydowanie lepsze niż ostatnia EP.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

07-09-2016, 18:07

booshee pisze:[youtube][/youtube]
Najlepszy numer Wejda od The Art of War.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
ODPOWIEDZ