BLACK FUNERAL

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Magus
starszy świeżak

BLACK FUNERAL

21-06-2012, 21:18

Obrazek

Baron Drakkheim Abaddon Nachttoter i jego ekipa zaliczyli świetne początki swojej muzycznej krucjaty, pierwsza trójka często gości w moim odtwarzaczu. nie mogę za to przegryźć najświeższego produktu Czarnego Pogrzebu "Vukolak", może jeszcze przyjdzie na tą płytę czas. podobno Baron Nachttoter praktykuje czarną magię, wydaje płyty z przemówieniami i rytuałami na żywo oraz dark ambientem. jest też rzekomo autorem kilku powieści o tematyce okultystycznej i magii chaosu..
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

Re: BLACK FUNERAL

04-10-2013, 00:56

Widzę, że temat cieszy się niesamowitą wręcz popularnością. Szkoda, ponieważ Vukolak to okrutna płyta. Wcześniejsze płyty może niespecjalnie powalają, ale za to dla ostatniej warto pochylić się nad tym zespołem. Jest w niej coś niepokojącego i odpychającego, chociaż nie można im odmówić odrobiny (:)) naiwności.
The madness and the damage done.
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

04-10-2013, 01:02

"Az i Dahak" miała też coś w sobie, ale jak przeczytałem wywiad z gościem odpowiedzialnym za ten projekt to wymiękłem. Zakon czerwonych kapturów kvlt eternal!
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

04-10-2013, 01:10

Dlatego właśnie staram się nie czytać za dużo wywiadów z muzykami, głównie black metalowymi. A już na pewno nie brać ich na poważnie (to jest muzyków). Oni zdają się wręcz celebrować pajacowanie ;)
Awatar użytkownika
Lykantrop

04-10-2013, 01:28

Mnie ostatnio zaskoczył Necrosodom, w odpowiedziach na pytania dla Old Temple zine. Kojarzył mi się głównie z przepytkami z Anima Damnata, gdzie ciężko było odróżnić groteskę od rzeczywistości, a tam sensownie i rzeczowo odpowiadał, co rusz prezentując zdroworozsądkowe podejście do rzeczywistości.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

04-10-2013, 08:42

Kurt pisze:Dlatego właśnie staram się nie czytać za dużo wywiadów z muzykami, głównie black metalowymi. A już na pewno nie brać ich na poważnie (to jest muzyków). Oni zdają się wręcz celebrować pajacowanie ;)
A ja nie mam z tym problemów. W ogóle lubię wiedzieć, że dany rodzaj muzyki robiony jest przez różnej maści fanatyków. Czasami ich wypowiedzi nie mają sensu, czasami wręcz odwrotnie, ale ważne jest podejście, to swoiste oddanie, tak różne od typowego dla dzisiejszych czasów chłodnego dystansu. Współcześni rockmani (a zwłaszcza metalowcy) zdają się nie wiedzieć PO CO tak naprawdę tworzą, a jeśli wiedzą, to mówią, że dla zabawy. Owszem - zabawa - szczytny cel, który powinien często przyświecać, ale ile można słuchać muzyki o niczym i tak naprawdę pozbawionej przekazu, a często (z tego właśnie powodu) również pasji?
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Heretyk

04-10-2013, 10:57

Lykantrop pisze:"Az i Dahak" miała też coś w sobie, ale jak przeczytałem wywiad z gościem odpowiedzialnym za ten projekt to wymiękłem. Zakon czerwonych kapturów kvlt eternal!
nie wiem o który wywiad chodzi, ale też kilka czytałem i właśnie mam wrażenie, że kolo na tle większości metalowców wypadł dość rozsądnie. a ze ma odjebane na punkcie jakichś czarów i satanizmu? bywa
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

04-10-2013, 11:04

longinus696 pisze:A ja nie mam z tym problemów. W ogóle lubię wiedzieć, że dany rodzaj muzyki robiony jest przez różnej maści fanatyków. Czasami ich wypowiedzi nie mają sensu, czasami wręcz odwrotnie, ale ważne jest podejście, to swoiste oddanie, tak różne od typowego dla dzisiejszych czasów chłodnego dystansu. Współcześni rockmani (a zwłaszcza metalowcy) zdają się nie wiedzieć PO CO tak naprawdę tworzą, a jeśli wiedzą, to mówią, że dla zabawy. Owszem - zabawa - szczytny cel, który powinien często przyświecać, ale ile można słuchać muzyki o niczym i tak naprawdę pozbawionej przekazu, a często (z tego właśnie powodu) również pasji?
Niby wszystko zgoda, tylko uważam iż takich ludzi, którzy tworzą bo mają coś do powiedzenia jest procent, jak nie promil. Cała reszta gra, bo mogli, bo tak wyszło, bo koledzy, bo wódka, bo nie było nic innego do roboty. No i z czasem wymyślili sobie, że Szatan do nich przemówił itd. i dlatego poczuli potrzebę wyrazu w taki a nie inny sposób. I w takim jałowym pierdoleniu jest tyle samo prawdy co sztuki w Behemoth. A że przy okazji czasem wyjdzie im jakaś fajna płyta (niekoniecznie mówię teraz o Behemoth) to już inna kwestia.
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

04-10-2013, 11:32

Kurt pisze:
longinus696 pisze:A ja nie mam z tym problemów. W ogóle lubię wiedzieć, że dany rodzaj muzyki robiony jest przez różnej maści fanatyków. Czasami ich wypowiedzi nie mają sensu, czasami wręcz odwrotnie, ale ważne jest podejście, to swoiste oddanie, tak różne od typowego dla dzisiejszych czasów chłodnego dystansu. Współcześni rockmani (a zwłaszcza metalowcy) zdają się nie wiedzieć PO CO tak naprawdę tworzą, a jeśli wiedzą, to mówią, że dla zabawy. Owszem - zabawa - szczytny cel, który powinien często przyświecać, ale ile można słuchać muzyki o niczym i tak naprawdę pozbawionej przekazu, a często (z tego właśnie powodu) również pasji?
Niby wszystko zgoda, tylko uważam iż takich ludzi, którzy tworzą bo mają coś do powiedzenia jest procent, jak nie promil. Cała reszta gra, bo mogli, bo tak wyszło, bo koledzy, bo wódka, bo nie było nic innego do roboty. No i z czasem wymyślili sobie, że Szatan do nich przemówił itd. i dlatego poczuli potrzebę wyrazu w taki a nie inny sposób. I w takim jałowym pierdoleniu jest tyle samo prawdy co sztuki w Behemoth. A że przy okazji czasem wyjdzie im jakaś fajna płyta (niekoniecznie mówię teraz o Behemoth) to już inna kwestia.
Ano, to już jest sprawa tego, na ile taki delikwent jest przekonywujący w swojej gadce. Pewnie, że dominuje pozerstwo, a faktycznie nawiedzonych i przy tym myślących gości jest garstka, ale to w sumie jak wszędzie.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

21-05-2016, 17:31

po 6 latach od vukolaka szykuje sie nowy album. okladka ponoc taka, zrobiona przez scourge tattoo

Obrazek
niech to miejsce niebawem zniknie
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

27-06-2016, 20:35

nowy numer

[youtube][/youtube]
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

27-06-2016, 20:36

ha! bylem szybszy!
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

27-06-2016, 20:37

niby gdzie?
Awatar użytkownika
manieczki

27-06-2016, 20:38

u siebie smyku!
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

27-06-2016, 20:41

fakt :I

i jak Ci sie podoba?
Awatar użytkownika
manieczki

27-06-2016, 20:42

Nie wiem, poczekam na calosc, dzisiaj leca znane mi szlagiery - taki dzien ;)
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

27-06-2016, 20:46

Niezły jest ten motyw w stylu starego Graveland, ale reszta kawałka dupy nie urywa. No i ten wstęp, matko boska...
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

27-06-2016, 20:59

pierwsze wrazenie takie ze dosyc przystepny ten utworek. wstep jak wstep, to ma byc ponoc concept album wiec w calosci moze bedzie żarło
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

27-06-2016, 21:02

No jakieś takie zbyt miłe te melodie, ale faktycznie poczekajmy na całość. Za to brzmienie niezłe.
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

14-08-2016, 18:23

[youtube][/youtube]

drugi numer z nadchodzacej plyty
ODPOWIEDZ