MGŁA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- weteran forumowych bitew
Re: MGŁA
Co to jest hesychasm?
edit:
dobra, już wiem
https://en.wikipedia.org/wiki/Hesychasm" onclick="window.open(this.href);return false;
Diagnozuję religijną pedaliadę, album jest chujowy, 2/10.
edit:
dobra, już wiem
https://en.wikipedia.org/wiki/Hesychasm" onclick="window.open(this.href);return false;
Diagnozuję religijną pedaliadę, album jest chujowy, 2/10.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
- Re-animator
- rozkręca się
Co łączy muzykę INFERNAL WAR z pozostałymi wymienionymi? Jesteś głuchy? Może próbujesz być kontrowersyjny na siłę?nicram pisze:+1 poszedłbym dalej, wraz z nowym BoP i IW to najlepsze co spotkało nasz black metal. Mogę się założyć że za 20 lat cały metalowy świat będzie te trzy pozycje stawiał na równi z De Myteriis czy Worship Him.yossarian84 pisze:znakomity album, ale jeszcze nie słuchałem
DEATH IS FUN
Rap i hiphop jest dobry dla pedałów.
Rap i hiphop jest dobry dla pedałów.
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
prosze o czytanie miedzy wierszami. i troche luźnego spojrzenia na literki w internecie.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Bloodcult
zacząłbym od pytania:nicram pisze:Przede wszystkim nie ma tyle gównianych melodyjek, choć melodie są, ale jednak trochę bardziej wyrafinowane (acz nadal słitaśne) i może nie tak nachalne. Zdecydowanie bliżej im do Burzum, co słychać szczególnie w dwóch ostatnich kawałkach. Czuję jak wzbiera nawet we mnie twierdzenie, że ta muzyka ma dla mnie pewną dozę akceptowalności.
czy człowiek który za płytę roku uznaje "Instinctus Bestialis" jest w ogóle kompetentny by o Black Metalu się wypowiadać ?
http://www.masterful-magazine.com/forum ... 0#p1229548" onclick="window.open(this.href);return false;
aby nie być gołosłownym pokuszę się o krótką analizę:
[youtube][/youtube]
0:00 - początek i wokale zerżnięty z DsO: " onclick="window.open(this.href);return false;
które jak pamiętamy jest gorsze od ostatniej płyty Kostrzewskiego:
http://www.masterful-magazine.com/forum ... 0#p1227331" onclick="window.open(this.href);return false;
0:41 - blasty a'la Dimmu Borgir: " onclick="window.open(this.href);return false;
2:50 - "Praise Hell, Satan ! Praise Hell, Satan !" prawdziwy szatan, nie to co Mgła: http://www.no-solace.com/eif.html" onclick="window.open(this.href);return false;
4:00 - fragment zerżnięty z Dimmu Borgir z "In Sorte Diaboli" tylko nie pamiętam z którego
7:20 - intro zerżnięte z Dissection "Black Dragon" " onclick="window.open(this.href);return false;
8:10 a tutaj znowu mamy "Si Monumentum...
9:10 - a tu znowu Dissection.
10:55 - "Praise Satan, Praise Eternal Satan" - nie to co chujowe teksty mgjęłły. Hail Satan !
15:40 - intro z The Somberlain " onclick="window.open(this.href);return false;
15:55 - riff z Beyond The Horizon " onclick="window.open(this.href);return false;
16:55 znowu Dimmu Borgir
18:00 "zerżnijmy riff z Dissection i dorzućmy słodką melodyjkę to będziemy tak true jak Dissection" sorry Gorgorocie - nie będziecie :P
19:30 - no jeszcze więcej lukru poproszę !
22:16 - pamiętajcie: Mgła gówno - bo melodyjki !
na zakończenie pozwolę sobie zacytować:
Nigdy za to nie słuchałem Dissection i dla mnie to takie samo melodyjne gówno jak In Filamenty :-)
viewtopic.php?f=13&t=3832&start=100#p656036" onclick="window.open(this.href);return false;
Ocenę autorytetu, kompetencji i gustu pana Nicrama pozostawiam już drodzy użytkownicy Wam :)
Ja tymczasem wracam do słuchania "Exercises in futility".
Trwajcie w Modlitwie !
-
Zaraz zostaniesz przez nicrama tak upodlony że nie wstaniesz, zobaczysz. Doigrałeś się.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
- Skaut
:D:D:DBloodcult pisze:zacząłbym od pytania:nicram pisze:Przede wszystkim nie ma tyle gównianych melodyjek, choć melodie są, ale jednak trochę bardziej wyrafinowane (acz nadal słitaśne) i może nie tak nachalne. Zdecydowanie bliżej im do Burzum, co słychać szczególnie w dwóch ostatnich kawałkach. Czuję jak wzbiera nawet we mnie twierdzenie, że ta muzyka ma dla mnie pewną dozę akceptowalności.
czy człowiek który za płytę roku uznaje "Instinctus Bestialis" jest w ogóle kompetentny by o Black Metalu się wypowiadać ?
http://www.masterful-magazine.com/forum ... 0#p1229548" onclick="window.open(this.href);return false;
aby nie być gołosłownym pokuszę się o krótką analizę:
[youtube][/youtube]
0:00 - początek i wokale zerżnięty z DsO: " onclick="window.open(this.href);return false;
które jak pamiętamy jest gorsze od ostatniej płyty Kostrzewskiego:
http://www.masterful-magazine.com/forum ... 0#p1227331" onclick="window.open(this.href);return false;
0:41 - blasty a'la Dimmu Borgir: " onclick="window.open(this.href);return false;
2:50 - "Praise Hell, Satan ! Praise Hell, Satan !" prawdziwy szatan, nie to co Mgła: http://www.no-solace.com/eif.html" onclick="window.open(this.href);return false;
4:00 - fragment zerżnięty z Dimmu Borgir z "In Sorte Diaboli" tylko nie pamiętam z którego
7:20 - intro zerżnięte z Dissection "Black Dragon" " onclick="window.open(this.href);return false;
8:10 a tutaj znowu mamy "Si Monumentum...
9:10 - a tu znowu Dissection.
10:55 - "Praise Satan, Praise Eternal Satan" - nie to co chujowe teksty mgjęłły. Hail Satan !
15:40 - intro z The Somberlain " onclick="window.open(this.href);return false;
15:55 - riff z Beyond The Horizon " onclick="window.open(this.href);return false;
16:55 znowu Dimmu Borgir
18:00 "zerżnijmy riff z Dissection i dorzućmy słodką melodyjkę to będziemy tak true jak Dissection" sorry Gorgorocie - nie będziecie :P
19:30 - no jeszcze więcej lukru poproszę !
22:16 - pamiętajcie: Mgła gówno - bo melodyjki !
na zakończenie pozwolę sobie zacytować:
Nigdy za to nie słuchałem Dissection i dla mnie to takie samo melodyjne gówno jak In Filamenty :-)
viewtopic.php?f=13&t=3832&start=100#p656036" onclick="window.open(this.href);return false;
Ocenę autorytetu, kompetencji i gustu pana Nicrama pozostawiam już drodzy użytkownicy Wam :)
Ja tymczasem wracam do słuchania "Exercises in futility".
Trwajcie w Modlitwie !
Moar! :D
Coś tam było! Człowiek!
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
- maciek z klanu
imo slabe i pokazuje troche smiesznosc. idac tym tokiem rozumowania ok rozumiem mgla na whtn grala bezkompromisowy true black metal bez ozdobnikow.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- nicram
Wiesz Bloodcult, to forum muzyczne, które ma na celu wymianę opinii, często sprzecznych z Twoim i moim gustem. Idąc Twoim tokiem rozumowania mogę napisać, że ktoś kto nie zna ostatniej płyty Gehenna też nie jest kompetentny żeby wypowiadać się o black metalu. Gdybyś zrzucił klapki z oczu to zauważyłbyś, że moja opinia o nowej Mgle nie jest skrajnie negatywna i nie próbuję na siłę dyskredytować muzyki zawartej na nowej płycie, tak jak Ty to zrobiłeś z nowym Gorgoroth. Notabene śmieszna i bardzo naciągana jest ta Twoja analiza, nie chcę napisać, że jesteś głuchy, ale po prostu ubrałeś kilka głupich zdań w kilka jeszcze głupszych linków żeby uprawdopodobnić swoje tezy i mi przywalić. Oczywiście zaraz zebrało się stado które Ci przyklasnęło, no bo jak wiadomo, nicram to największa spierdolina tego forum. Czekam na wklejanie zdjęć i memów.Bloodcult pisze:zacząłbym od pytania:nicram pisze:Przede wszystkim nie ma tyle gównianych melodyjek, choć melodie są, ale jednak trochę bardziej wyrafinowane (acz nadal słitaśne) i może nie tak nachalne. Zdecydowanie bliżej im do Burzum, co słychać szczególnie w dwóch ostatnich kawałkach. Czuję jak wzbiera nawet we mnie twierdzenie, że ta muzyka ma dla mnie pewną dozę akceptowalności.
A wracając do nowej Mgły. No niestety nie uważam, że jest to płyta genialna, sensacyjna i co najważniejsze - nie zawiera samych dobrych kompozycji, bo słuchając jej czuję, że jest tam kilka mielizn. Jak napisałem - dwa ostatnie kawałki naprawdę dobre. Co do ostatniego Gorgoroth - tak płyta nie jest odkrywcza, ale każda kompozycja jest inna i każda jest co najmniej bardzo dobra. Chyba słabo jesteś obeznany w muzyce, jeżeli słyszysz tam DsO i Dimmu Borgir.
Nie rozumiem dlaczego przywołałeś wątek tekstów. Czy kiedykolwiek napisałem, że teksty Mgły są złe? Nie przypominam sobie.
all the monsters will break your heart
- Deathhammer66
- w mackach Zła
Nie, ale nie rozumiem, jak można zachwycać się trzecioligowym Gorgoroth i jebać Mgłę :) A najśmieszniejsze jako argumenty tej rzekomej chujowości Mgły podawać takie, które dokładnie w ten sam sposób można wykorzystać przeciwko Gorgoroth :D
- nicram
Gorgoroth trzecioligowy? Czy Mgła nagrała kiedyś płyty tej miary co Pentagram, Antichrist, Under the Sign of Hell czy choćby Incipit Satan? Apeluję o troszkę opanowania. To Mgła jest zespołem trzecioligowym w porównaniu z Gorgoroth, ale na masterful forum mamy alternatywną rzeczywistość. Wiesz, jedynym zespołem, który przez 5-6 minut gra jeden riff i mi się nie nudzi jest Burzum. Mgła niestety nie daje rady w tej materii. Nie wychodzą jej tak dobre melodie ani tak dobre riffy. Niech ktoś wsłucha się w pracę gitar na Instinctus Bestialis (w oderwaniu od tezy słucha tego nicram - jest to gówno) i porówna do tego co grają gitary na WHTN. Przecież to jest dzień do nocy.
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
On naprawdę nie kuma kuriozalności pisania w kółko o rzekomych sweet melodiach u Mgły i jednoczesnego chwalenia płyt, gdzie takie faktycznie występują.Deathhammer66 pisze:Nie, ale nie rozumiem, jak można zachwycać się trzecioligowym Gorgoroth i jebać Mgłę :) A najśmieszniejsze jako argumenty tej rzekomej chujowości Mgły podawać takie, które dokładnie w ten sam sposób można wykorzystać przeciwko Gorgoroth :D
Na dziś? No pewnie.nicram pisze:Gorgoroth trzecioligowy?
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- nicram
Chyba trudno jest Wam po prostu przyjąć, że nowy Gorgoroth jednym riffem w Radix Malorum jest bardziej wściekłe, prawdziwe, pełne pasji i co najważniejsze bardziej black metalowe niż Mgła na wszystkich swoich wydawnictwach. Za parę lat zapewne zrozumiecie jak pobłądziliście w lochach tego forum i jak źli koledzy źle Wam doradzali. A tymczasem idę posłuchać nowego, trzecioligowego Gorgoroth wy zaś trwajcie w modlitwie, spazmach, objawieniach i mgle. Oczywiście pozdrawiam Was serdecznie moi milusińscy. :-)
- Riven
- Kontakt:
Mniejsza o opinie - konkretne uwagi Bloodculta (np. odnosnie ripoffow z Dimmu Borgir) sa obiektywnie celne - po prostu ewidentnie slychac te zapozyczenia. Ogolnie to srednie wrazenie robi ten Gorgoroth, jakies takie wyrachowane to jest. No i perkusja brzmi tragicznie, az ciezko sluchac tej stopy. Co do nowej Mgly - no jestem bardzo ciekaw - skoro nawet nicram propsuje...
this is a land of wolves now
-
Obiektywnie, czy subiektywnie?nicram pisze:Chyba trudno jest Wam po prostu przyjąć, że nowy Gorgoroth jednym riffem w Radix Malorum jest bardziej wściekłe, prawdziwe, pełne pasji i co najważniejsze bardziej black metalowe niż Mgła na wszystkich swoich wydawnictwach.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
Po śladach łez i piany z pyska na booklecie.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- nicram
Czy nie miałeś nigdy wrażenia, że słuchając danej płyty, ta muzyka Cię niesie? Że słyszysz, że muzycy dają z siebie wszystko? Porównaj sobie takie Deicide z wyrachowanym i nagranym na odczep się In Torment In Hell.lucass pisze:Zastanawia mnie na jakiej podstawie osoba trzecia może stwierdzic, że jeden artysta nagrał album pełen pasji, a drugiemu tej pasji przy nagrywaniu zabrakło.
- Riven
- Kontakt:
^ tu sie zgadzam, i wlasnie na tym Gorgoroth nie slysze ani pasji, ani szalenstwa, tylko wykalkulowana jazde po schemacie.
this is a land of wolves now
- nicram
Riven - ok. to Twoja opinia, szkoda, że taka. Może zechcesz do tej płyty kiedyś powrócić i zmienisz zdanie, może zapomnisz, że polecałem ją ja. :-) Mnie w każdym bądź razie naprawdę niesie muzyka Gorgoroth.