LINKIN PARK

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Deathhammer66
w mackach Zła

Re: LINKIN PARK

08-06-2015, 13:00

No pierwsze dwie to dało się jeszcze słuchać i nawet miało to momenty. Potem tragedia. I też piszę serio w tym momencie.
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

08-06-2015, 13:04

to jakiś coming out day? ;]
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

08-06-2015, 13:09

Czekam na temat o Nickelback.
support music, not rumors
Awatar użytkownika
Skaut

08-06-2015, 13:14

Rattlehead pisze:Czekam na temat o Nickelback.
nie znasz się. Paczaj, że da się mocniej niż u Linkin:

[youtube][/youtube]
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

08-06-2015, 14:06

lepsze od Linkin Park
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

Re:

08-06-2015, 14:34

Skaut pisze:
nie znasz się. Paczaj, że da się mocniej niż u Linkin:
To, że się nie znam to ja wiem, dlatego czekam na Nickelback.
support music, not rumors
Karkasonne

Re:

08-06-2015, 14:41

Skaut pisze:to jakiś coming out day? ;]
Miałem dokładnie o to samo pytać. Chyba źle skręciłem idąc na masterfula i skończyłem w błękitnej ostrydze. Help.
Awatar użytkownika
Gunman
weteran forumowych bitew

08-06-2015, 14:42

Wreszcie powstał nowy temat o zespole który na to zasługuje. Od kilku dni same gówna w nowych wątkach. Gratulacje dla autora.
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

09-06-2015, 00:07

Hehe, widać, że wakacje się zbliżają :)
The madness and the damage done.
Nasum

09-06-2015, 00:14

megawat pisze:Linkin Park. Mocniej się nie da.

:D
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

09-06-2015, 09:54

Żułek pisze:

lepsze od Linkin Park
Zdecydowanie ... jakby chcieli to nawet Nikielbek byłby bardzo dobrym zespołem .
Awatar użytkownika
hcpig

09-06-2015, 16:57

To chyba najgorszy zespół jaki znam, wkurwiały mnie jakieś zespoly reggea, Hammerfall, Nightwish, Rubik, polski hip-hop, disco polo i crabcore. Ale to jest przed wszystkim.

No, może na równi z Perfect.

Illusion, Flapjack czy 100% Bawełny to przy tym ekstraklasa kosmosu.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
manieczki

09-06-2015, 17:09

hcpig pisze:To chyba najgorszy zespół jaki znam, wkurwiały mnie jakieś zespoly reggea, Hammerfall, Nightwish, Rubik, polski hip-hop, disco polo i crabcore. Ale to jest przed wszystkim.

No, może na równi z Perfect.

Illusion, Flapjack czy 100% Bawełny to przy tym ekstraklasa kosmosu.
A Kombii? Odpowiedź proszę to ważne!!!

Bo ja lubię od Kombii ten cover:
[youtube][/youtube]

Masacretto co tu się dzieje w tle
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
hcpig

09-06-2015, 17:23

No gówno to Kombi ale nie nienawidzę. Przynajmniej Skawiński ma na swoim koncie wielkie osiągnięcia jako jedyny Polak, który odpadł z kastingu na gitarzystę Ozziego.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
manieczki

09-06-2015, 17:39

hcpig pisze:No gówno to Kombi ale nie nienawidzę. Przynajmniej Skawiński ma na swoim koncie wielkie osiągnięcia jako jedyny Polak, który odpadł z kastingu na gitarzystę Ozziego.
Obrazek
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
manieczki

09-06-2015, 19:10

Mam coś dla was :)
http://www.billboard.com/articles/colum ... -exclusive" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Kurwaćukoglu
postuje jak opętany!

04-08-2015, 19:48

Linkin Park. Nu-metal juwenilny, w odczuciu wielu ewokujący frustrację statystycznego amerykańskiego nastolatka. A zatem muzyka, która z gruntu powinna powodować u mnie odruch niczym z plastkowego avatara ;) . Ale zaraz, zaraz. Zanim (ewentualnie) podniosę kamień, kilka spostrzeżeń gwoli rzetelności. Trzeba chyba maksimum złej woli, żeby odmówić chłopakom niebywałego talentu do pisania ultraprzebojowych kawałków. Dowód? Otóż debiut Hybrid Theory sprzed piętnastu lat niemal w całości jest tego dowodem. Hit goni hit, taka jest prawda. Wreszcie - last but not least - na Hybrid Theory ukręcono bardzo fajne brzmienie. Co więcej, już na tym debiutanckim krążku zdefiniowali od A do Z swój styl, i to w okresie, kiedy na amerykańskim rynku muzycznym (ale przecież nie tylko za Oceanem) nu-metalowe twory wyrastały niczym grzyby po deszczu. A co najistotniejsze, w odróżnieniu od większości konkurencyjnych zespolików przetrwali, pomimo iż po drugiej, przyzwoitej jeszcze płycie Meteora, mocno się już pogubili. Po kilku dobrych latach artystycznej bessy, w roku ubiegłym wydali zaskakująco udany album The Hunting Party, prezentujący bardziej dojrzałe oblicze zespołu, a przy okazji będący chyba najcięższą płytą w ich dyskografii, opartą w przeważającej części na tradycyjnym rockowym instrumentarium (chociaż oczywiście ów ciężar to w kontekście większości zespołów z tego działu, to rzecz absolutnie umowna ;) ). Potępianie w czambuł całej twórczości Amerykanów, uważam za trochę niesprawiedliwe; jest o wiele więcej popularnych zespołów, zasługujących by wieszać na nich psy. Na przykład przywołany w temacie Nickelback, to moim zdaniem nieporównywalnie słabszy zespół, typowa post-grunge'owa popłuczyna, coraz bardziej staczająca się w odmęty tandety.
"Nigdy nie rozumiałem metalu" -
Baha Kurwaćukoglu
Awatar użytkownika
hcpig

04-08-2015, 19:55

^ long story short: kolega napisał że nie lubi Linkin Park ale wg gustu obiektywnego to klasyka i rozpierdol.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Kurwaćukoglu
postuje jak opętany!

04-08-2015, 19:57

hcpig pisze:^ long story short: kolega napisał że nie lubi Linkin Park ale wg gustu obiektywnego to klasyka i rozpierdol.
Strasznie się rozpędziłeś. Nic takiego z mojej powyższej pisaniny przecież nie wynika. Apeluję o powściągliwość w wyciąganiu pochopnych wniosków :) .
"Nigdy nie rozumiałem metalu" -
Baha Kurwaćukoglu
kenediusze
weteran forumowych bitew

04-08-2015, 20:31

Kurwaćukoglu pisze:Linkin Park. Nu-metal juwenilny, w odczuciu wielu ewokujący frustrację statystycznego amerykańskiego nastolatka. A zatem muzyka, która z gruntu powinna powodować u mnie odruch niczym z plastkowego avatara ;) . Ale zaraz, zaraz. Zanim (ewentualnie) podniosę kamień, kilka spostrzeżeń gwoli rzetelności. Trzeba chyba maksimum złej woli, żeby odmówić chłopakom niebywałego talentu do pisania ultraprzebojowych kawałków. Dowód? Otóż debiut Hybrid Theory sprzed piętnastu lat niemal w całości jest tego dowodem. Hit goni hit, taka jest prawda. Wreszcie - last but not least - na Hybrid Theory ukręcono bardzo fajne brzmienie. Co więcej, już na tym debiutanckim krążku zdefiniowali od A do Z swój styl, i to w okresie, kiedy na amerykańskim rynku muzycznym (ale przecież nie tylko za Oceanem) nu-metalowe twory wyrastały niczym grzyby po deszczu. A co najistotniejsze, w odróżnieniu od większości konkurencyjnych zespolików przetrwali, pomimo iż po drugiej, przyzwoitej jeszcze płycie Meteora, mocno się już pogubili. Po kilku dobrych latach artystycznej bessy, w roku ubiegłym wydali zaskakująco udany album The Hunting Party, prezentujący bardziej dojrzałe oblicze zespołu, a przy okazji będący chyba najcięższą płytą w ich dyskografii, opartą w przeważającej części na tradycyjnym rockowym instrumentarium (chociaż oczywiście ów ciężar to w kontekście większości zespołów z tego działu, to rzecz absolutnie umowna ;) ). Potępianie w czambuł całej twórczości Amerykanów, uważam za trochę niesprawiedliwe; jest o wiele więcej popularnych zespołów, zasługujących by wieszać na nich psy. Na przykład przywołany w temacie Nickelback, to moim zdaniem nieporównywalnie słabszy zespół, typowa post-grunge'owa popłuczyna, coraz bardziej staczająca się w odmęty tandety.
Jeśli nigdy nie zetknąłem się z muzyką tego zespołu (serio, nie kojarzę żadnego kawałka, nic poza tym, że w szkole w tshirtach tego czegoś chodziły niebywale zakochane w sobie przychlasty, z którymi nie chciałem mieć wiele wspólnego, niekoniecznie z uwagi na gust muzyczny) to jest jakakolwiek sens nadrabiać zaległość z kronikarskiego obowiązku, czy lepiej dać sobie spokój i kontynuować penetrowanie sceny hc/punk/post-punk, co ostatnio mnie wciągnęło bez reszty?
Baton na tropach Yeti

You are just a
PART OF ME
ODPOWIEDZ