FEAR FACTORY

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
nightspiryt

Re: FEAR FACTORY

25-07-2015, 08:57

Burton i jeszcze jakiś gość wydali komiks na podstawie konceptu z poprzedniego krążka

http://www.burtoncbell.com/product/indu ... hic-novel/" onclick="window.open(this.href);return false;

Obrazek
Awatar użytkownika
harvestman
weteran forumowych bitew

25-07-2015, 09:37

Plastek pisze:Słaby kawałek, ale takie twierdzenia:
Nasum pisze: ale ciąg dalszy i w jednym i w drugim przypadku okazał się ponad siły dla twórców - kombinują, pokazują to samo tylko z innej strony, ale trzeba bezkrytycznie podchodzić do tych wysiłków by nie powiedzieć wprost, że to słabizna.
to jednak zakłamywanie rzeczywistości w kontekście tak doskonałych płyt jak "Obsolete" czy "Mechanize".
Z nimi jest w sumie podobnie jak z Machine Head, jedni i drudzy z dobrze zapowiadających się zespołów, przepoczwarzyli się w takie chuj wie co. Moim zdaniem duża w tym zasługa Roadrunner, którzy w chwili spadku zainteresowania publiczności groove metalem i pojawieniu się nowego, próbowali ich usilnie w te nowe trendy wkomponować. Dowodem na to są takie dzieła sztuki jak Burning Red i Digimortal, sesje zdjęciowe i wywiady z tamtego okresu. W jednym i drugim przypadku , eksperyment się nie powiódł, zaczęły się problemy i desperackie próby odzyskania dawnej pozycji.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

25-07-2015, 11:47

Przypomnę tylko, że Digimortal to bardzo dobry album.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
harvestman
weteran forumowych bitew

25-07-2015, 12:03

Moim zdaniem to próba wpasowania się w gusta ówczesnych nastolatków. Przykładowo:

[youtube][/youtube]

Na tej płycie najlepsze były bonusy z limitowanego wydania.
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

25-07-2015, 15:42

O bozebozeboze..... to jakiś bonus ten kawałek, czy cała płyta jest taka? Pytam, bo przyznaję się bez bicia, że Digimortal nie słyszałem? Kiedyś jakieś fragmenty w okolicach premiery przeleciały mi przez ucho, ale stwierdziłem, że nic ciekawego i osrałem.
Awatar użytkownika
Żułek

25-07-2015, 16:35

ale to była wymiana z Cypress Hill
kolesie z FF zagrali na albumie CH a potem koleś z CH na płycie FF
dla mnie w obu przypadkach wyszło bardzo dobrze :)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
harvestman
weteran forumowych bitew

25-07-2015, 16:39

Nasum pisze:O bozebozeboze..... to jakiś bonus ten kawałek, czy cała płyta jest taka? Pytam, bo przyznaję się bez bicia, że Digimortal nie słyszałem? Kiedyś jakieś fragmenty w okolicach premiery przeleciały mi przez ucho, ale stwierdziłem, że nic ciekawego i osrałem.
To rodzynek z glownego programu tej plyty. Tak wiec jak osrales, to to tak zostaw, ewentualnie przyklep, odgrzebywanie nie ma najmniejszego sensu :)
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

25-07-2015, 17:44

No właśnie, to rodzynek, wyjątek, jeden kawałek z całej płyty. Jak nic nu metal i próba wpasowania się w gusta ówczesnych nastolatków. Jeden kawałek!!!!!!1111!!
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Deathhammer66
w mackach Zła

25-07-2015, 18:04

Digimortal jest średnie i ma chujowe brzmienie, gitara totalnie bez mocy. Za to jest tam kilka fajnych kawałków(Acres of Skin, Hurt Conveyor, Byte Block i kilka innych).
Awatar użytkownika
Deathhammer66
w mackach Zła

25-07-2015, 18:11

A nowy kawałek też taki se, ja pierdolę - 3 już wypuścili i nic specjalnego, gruby oczywiście po raz kolejny nie może wymyślić normalnego riffu :D No nic, miało być tak pięknie, miał być powrót do Demanufacture i Obsolete a tu zapowiada się Digimortal z nieco lepszym brzmieniem.

Szkoda, bo nadzieje miałem spore - niby płyta jeszcze nie wyszła, ale już widzę, jaki kierunek obrali. Niezbyt mi się to podoba.
Awatar użytkownika
harvestman
weteran forumowych bitew

25-07-2015, 18:14

Plastek pisze:No właśnie, to rodzynek, wyjątek, jeden kawałek z całej płyty. Jak nic nu metal i próba wpasowania się w gusta ówczesnych nastolatków. Jeden kawałek!!!!!!1111!!
Reszta ma albo znacznie niższy, albo zbliżony poziom, który i tak nie jest jakoś mocno wyśrubowany. Przykładowo, takie Linchpin czy Invisible Wounds brzmią jak ponury żart, nagrany w imię podboju ówczesnego MTV, gdzie na listach przebojów brylowały single Korn, Limp Bizkit czy Orgy. Przy pierwszych trzech ta płyta nie istnieje, przy kolejnych też nie wypada zbyt dobrze. Nie wiem który album z ich dyskografii można postawić niżej, może Insrustialist, za totalną wtórność, brak polotu i automat perkusyjny. Chociaż i tutaj się waham, ponieważ od biedy, już lepsze było to powielanie schematów niż plastik i pogoń za trendami.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

25-07-2015, 18:16

Myślę, że przesadzasz i krytykujesz ten album bo tak trzeba, bo nu metal itp.
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
harvestman
weteran forumowych bitew

25-07-2015, 18:29

Plastek pisze:Myślę, że przesadzasz i krytykujesz ten album bo tak trzeba, bo nu metal itp.
Wiesz, ja do nu metalu nic nie mam dopóki grają go zespoły wywodzące się z tego nurtu. Lubię pierwsze płyty Korn, Deftones za całokształt, czy Incubus, który może tutaj być uznany za totalną pedaliadę. Problem z FF i Machine Head, którzy poszli tą samą drogą, jest taki że oni wcześniej stworzyli coś swojego, bardziej wartościowego a te płyty to taka perfidna próba skoku na kasę, co ważne próba nieudana zarówno z marketingowego, jaki i artystycznego punktu widzenia.
Ostatnio zmieniony 25-07-2015, 18:37 przez harvestman, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Deathhammer66
w mackach Zła

25-07-2015, 18:30

harvestman pisze:
Plastek pisze:No właśnie, to rodzynek, wyjątek, jeden kawałek z całej płyty. Jak nic nu metal i próba wpasowania się w gusta ówczesnych nastolatków. Jeden kawałek!!!!!!1111!!
Reszta ma albo znacznie niższy, albo zbliżony poziom, który i tak nie jest jakoś mocno wyśrubowany. Przykładowo, takie Linchpin czy Invisible Wounds brzmią jak ponury żart, nagrany w imię podboju ówczesnego MTV, gdzie na listach przebojów brylowały single Korn, Limp Bizkit czy Orgy. Przy pierwszych trzech ta płyta nie istnieje, przy kolejnych też nie wypada zbyt dobrze. Nie wiem który album z ich dyskografii można postawić niżej, może Insrustialist, za totalną wtórność, brak polotu i automat perkusyjny. Chociaż i tutaj się waham, ponieważ od biedy, już lepsze było to powielanie schematów niż plastik i pogoń za trendami.
Nie no, Transgression jest najgorsza. Przecież po 4 kawałku ta płyta to jakiś emo-rock :D
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

25-07-2015, 18:38

harvestman pisze:
Plastek pisze:Myślę, że przesadzasz i krytykujesz ten album bo tak trzeba, bo nu metal itp.
Wiesz, ja do nu metalu nic nie mam dopóki grają go zespoły wywodzące się z tego nurtu. Lubię pierwsze płyty Korn, Deftones za całokształt, czy Incubus, który może tutaj być uznany za totalną pedaliadę. Problem z FF i Machine Head, którzy poszli tą samą drogą, jest taki że oni wcześniej stworzyli coś swojego, bardziej wartościowego a te płyty to taka perfidna próba skoku na kasę, co ważne próba nieudana zarówno z marketingowego, jaki i artystycznego punktu widzenia.
Tak jak sympatie/antypatie do tej płyty to rzecz gusty, tak ten nu metal masz tam w jednym kawałku.
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
harvestman
weteran forumowych bitew

25-07-2015, 18:48

Plastek pisze:
harvestman pisze:
Tak jak sympatie/antypatie do tej płyty to rzecz gusty, tak ten nu metal masz tam w jednym kawałku.
Na tym zakończmy. Na dowód tego że nie skreślam ich z założenia, trochę w nich zainwestowałem, za każdym razem mając nadzieję że się pozbierają i wszystko zahula jak w latach 90-tych :)

Obrazek
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

25-07-2015, 18:49

Jestem wielkim fanem tego zespołu, ale nie mam Transgression. Szacunek.
Wolę kakaową dziurę!!
Nasum

25-07-2015, 18:50

nightspiryt pisze:Burton i jeszcze jakiś gość wydali komiks na podstawie konceptu z poprzedniego krążka

http://www.burtoncbell.com/product/indu ... hic-novel/" onclick="window.open(this.href);return false;

Obrazek

Chętnie bym przeczytał.
nightspiryt

26-07-2015, 00:00

harvestman pisze: Obrazek
Mam ze cztery razy tyle + kasety i winyle :)

Co do nowego krążka. Owszem nie są to wybitne kawałki, ale prawilnie przypominam, że główny trzon FF powoli wiekiem dobija do 50, więc jest niewiele młodszy od boysbandu z Hetfieldem/Ulrichem na czele. Czego obecnie się oczekuje od nazwy Metallica? Raczej niewiele. I właśnie tego samego powinno się oczekiwać od FF.

A Digimortal - cóż, zespół poniósł zasłużoną karę. Płyta się nie sprzedała, zaczęło się szukanie winnych i zespół się posypał - odpadł gruby czyli połowa składu :))
Awatar użytkownika
Żułek

26-07-2015, 02:08

harvestman pisze:Na tym zakończmy. Na dowód tego że nie skreślam ich z założenia, trochę w nich zainwestowałem, za każdym razem mając nadzieję że się pozbierają i wszystko zahula jak w latach 90-tych :)

Obrazek
ładnie :) bardzo ładnie :) u mnie podobnie tyle że część na kasetach i skończyło się na Transgression ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
ODPOWIEDZ