NILE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- arekLXXXII
- rozkręca się
Re: NILE
"Multitude of Foes" to też świetny utwór, ma chory klimat. Ja jednak zostanę przy "Execration Text". Cóż, kwestia gustu.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
arekLXXXII pisze:Pięć tygodni do premiery najnowszej płyty NILE i nic - żadnego nowego utworu do odsłuchu, żadnej nowej piosenki w wersji live na youtube. Hate Eternal wydają płytę tydzień wcześniej i już trzy utwory opublikowali. Dziadostwo !!!
A mi się to nawet podoba - przypominają sie stare czasy kiedy muzykę usłyszałeś dopiero wtedy, kiedy zakupiłeś kasetę lub płytę. A jak miałeś szczęście i nie przegapiłeś, to w radiu, o ile nie zdjęli jeszcze z anteny programu.
- arekLXXXII
- rozkręca się
Internet przyzwyczaił słuchaczy do tego, że mogą zapoznać się z fragmentami lub z całymi płytami, zanim wydadzą pieniądze. A do dobrego szybko się przyzwyczajamy, co nie ?? Nile to jednak zespół, którego płyty łykam w ciemno, Właściwa przystawka jeszcze bardziej zaostrzy apetyt, jeśli wiesz co mam na myśli.Nasum pisze:A mi się to nawet podoba - przypominają sie stare czasy kiedy muzykę usłyszałeś dopiero wtedy, kiedy zakupiłeś kasetę lub płytę. A jak miałeś szczęście i nie przegapiłeś, to w radiu, o ile nie zdjęli jeszcze z anteny programu.
-
Kiedyś zamiast internetu miałeś gazety, te oficjalne, jak i ziny, te mniej oficjalne. Tam czytałeś o muzie i czasem po lekturze decydowałeś czy kupić czy nie... internet dobra sprawa, zwłaszcza jeśli na scenie panuje taki tłok jak dziś, ale te najwieksze nazwy, przynajmniej te, które nie zszargały swojego dobrego imienia, nie potrzebują jakis trailerów ze studia. Nile należy moim zdaniem do tego zacnego grona, więc promocyjny videoclip w zupełności wystarczy by zaostrzyć apetyt.
- arekLXXXII
- rozkręca się
Trafiłeś w sedno z tym czytaniem, Kiedyś wystarczył mi Thrash'em All ze składakiem na CD i poznawałem dużo wartościowych kapel. Więcej w tym było magii i pasji. Jednak internet pozwala być na bieżąco i ułatwia większy dostęp do nowinek muzycznych oraz opinii na ich temat.
- moonfire
- zahartowany metalizator
+1Nasum pisze:arekLXXXII pisze:Pięć tygodni do premiery najnowszej płyty NILE i nic - żadnego nowego utworu do odsłuchu, żadnej nowej piosenki w wersji live na youtube. Hate Eternal wydają płytę tydzień wcześniej i już trzy utwory opublikowali. Dziadostwo !!!
A mi się to nawet podoba - przypominają sie stare czasy kiedy muzykę usłyszałeś dopiero wtedy, kiedy zakupiłeś kasetę lub płytę. A jak miałeś szczęście i nie przegapiłeś, to w radiu, o ile nie zdjęli jeszcze z anteny programu.
A ile było emocji przy wkładaniu taśmy do magnetu!
- arekLXXXII
- rozkręca się
A ile było emocji jak magnet wciągnął taśmę, zwłaszcza z MMP, bo najdroższe były. :D :D :Dmoonfire pisze:A ile było emocji przy wkładaniu taśmy do magnetu!
- moonfire
Mi "Shades of God" wciągnął. To było najgorsze: słuchasz sobie, słuchasz, a nagle falowanie dźwięku.arekLXXXII pisze:A ile było emocji jak magnet wciągnął taśmę, zwłaszcza z MMP, bo najdroższe były. :D :D :Dmoonfire pisze:A ile było emocji przy wkładaniu taśmy do magnetu!
-
Wszystko zależało jeszcze od tego jak mocno wciągnął - jeżeli dość szybko nacisnęło się przycisk stop, można było jeszcze wyciągnąć taśmę i przewinąć ze dwa trzy razy, wtedy przy kolejnym odtwarzaniu dźwięk nie falował aż tak bardzo; gorzej, jak wciągnęło pół taśmy i tak ją pogniotło, poskręcało, że ni huhu, trzeba było wykonać nią lot koszący do śmietnika.
- arekLXXXII
- rozkręca się
Ja zanotowałem ciekawy przypadek po zakupie w maju 1996 roku kasety Christ Agony "Moonlight - Act III" (wydawca - Croon). Po przesłuchaniu strony A niechcący okazało się, że nie było nagranej strony B. Pewnie wyobrażacie sobie moje zaskoczenie. Pamiętam, że pod koniec roku 2000 zaczęły ukazywać się kasety z Mystic Production z przyciszoną jedną stroną, Tutaj jako przykład podam Behemoth "Thelema.6". Pod koniec 2002 podjąłem decyzję o okazyjnej sprzedaży całego zestawu kaset na rzecz CD.
- Dragazes
- w mackach Zła
WRESZCIE JEST
" onclick="window.open(this.href);return false;
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Rzeczywiscie mocno nawiązujące do Anahilation of the wicked. Mało egiptu, duzo sieczki, dosć przejrzyście i dość... thrashowo. Jeszcze nie mam do końca zdania na temat tego kawałka (głównie przez brzmienie garów), ale na pierwszy odsłuch ma jebnięcie. Na pewno posłuchamDragazes pisze:WRESZCIE JEST
-
Tak na pierwszy rzut ucha mamy do czynienia z wyśmienitym brzmieniem. Poza tym jest szaleństwo. Zwolnienie miazga!
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Plastek
- Kontakt:
Zajebisty kawałek, brutalny, przepełniony napierdolem. Tak ma być, to jest metal a nie post rocki dla pizd udające metal.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!