NILE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

Re: NILE

09-07-2015, 21:58

Nasum pisze:Nie chcę by Nile poszedł tą drogą, to kapela, która owszem, ma w repertuarze kilka walców i wyszły im one genialnie, ale ich podstawą jest brutalne oblicze, naparzanie blastami, i takie oblicze mam nadzieje otrzymać na najnowszym albumie.
A ja mam nadzieję, że ilość blastów będzie proporcjonalna do ilości walców, a całość będzie spięta tym jedynym w swoim rodzaju klimatem.
Plastek pisze:Ostatnie płyty Immolation, Incantation, Cannibal Corpse są wspaniałe.
Bez obrazy, Plastek, ale w takich momentach nie za bardzo wiem co napisać - nowy kawałek Krisun to "melodyjna sraka będąca bladym cieniem tego co ten zespół nakurwiał w przeszłości", ale najbardziej melodyjny album w karierze Cannibal Corpse to wspaniały krążek. Jeśli dodać do tego, że Immolation (wciąż pozostając no 1 death metalu) od czasu "Harnessing Ruin" również nagrywa materiały bardziej przyswajalne niż za starych czasów, to już w ogóle się gubię i nie wiem, kiedy coś staje się sraką, a kiedy kwalifikuje na wspaniały album. Hmmm...
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

09-07-2015, 22:12

Myśli i koncepcje wielkich ludzi wydają się zrazu niezrozumiałe, ale gdy się nad nimi posiedzi kilka lat to dojdzie się do trafności tych analiz. Widocznie ty jesteś na początku tej drogi ku zrozumieniu.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

09-07-2015, 22:15

Fajnie, że jesteś - humor na forum to ważna rzecz. :)
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

09-07-2015, 22:25

Dzięki, jest mi miło.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii

09-07-2015, 23:18

Plagueis pisze:nowy kawałek Krisun to "melodyjna sraka będąca bladym cieniem tego co ten zespół nakurwiał w przeszłości", ale najbardziej melodyjny album w karierze Cannibal Corpse to wspaniały krążek.
No róznica jest. CC nagrali energetyczny, death metalowy album z rock'rollowym drivem. Melodyjność , może być dobrze wykorzystana, lub źle.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

09-07-2015, 23:45

Najbardziej melodyjny krążek CC to "The Bleeding', a nie ostatnia płyta.
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

10-07-2015, 08:15

Hatefire pisze: CC nagrali energetyczny, death metalowy album z rock'rollowym drivem. Melodyjność , może być dobrze wykorzystana, lub źle.
No wszystko pięknie, pytanie tylko, kiedy jest dobrze wykorzystana, a kiedy źle i komu to oceniać. :)
Z tego co pamiętam, na Masterfulu pojawiały się swego czasu zarzuty o nadmierną melodyjność w przypadku "Paracletus" DsO, więc chyba nic już mnie zdziwi...
ultravox pisze:Najbardziej melodyjny krążek CC to "The Bleeding', a nie ostatnia płyta.
Dla Ciebie "The Bleeding", dla mnie "A Skeletal Domain", dla kogoś innego "Eaten Back to Life" - można tak w nieskończoność.
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

11-07-2015, 12:34

https://www.mystic.pl/plyty_cd,nile-wha ... ,23096.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Deathhammer66
w mackach Zła

18-07-2015, 00:35

http://www.metalwani.com/2015/07/review ... rthed.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Nie, niestety to nie jest nowy track tylko recenzja.

Przepowiadam miazgę i płytę najlepszą od czasu "Annihilation of the Wicked". Tak będzie :)
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

18-07-2015, 08:45

Dobrze, że uprzedziłeś;-)
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

18-07-2015, 14:02

Super recka. Dallas Toller-Wader rządzi.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
arekLXXXII
rozkręca się

18-07-2015, 22:49

Block69 pisze:Super recka. Dallas Toller-Wader rządzi.
Zgadzam się, Dallas to naprawdę zajebisty kompozytor. To przecież on napisał "Lashed to the Slave Stick", "Language of the Shadows" cz "Utterances of the Crawling Dead"czy najlepszy w swym dorobku "Execration Text . Jednak z biegiem lat tak mocno skrystalizował swój styl, że jego kompozycje zawarte na "At the Gate of Sethu" wydają się nieco............hmmm.........zachowawcze. Liczę, że na nowej płycie pozwoli sobie na większą nieobliczalność.
kenediusze
weteran forumowych bitew

22-07-2015, 12:34

Świeży wywiad z Sandersem:
http://echoesanddust.com/2015/07/interv ... from-nile/" onclick="window.open(this.href);return false;
Karl Sanders pisze:At some levels Sethu was us responding to the yearning to become more technical and more progressive and use super clean tones, so that nobody could possible question our musicianship. While it was something of an ego statement for us, it doesn’t necessarily make it a fun record to listen to. In retrospect when you make an album like that you take the listener out of the equation and I don’t feel we should do that to our fans. They deserve better.
On chyba też uważa, że poprzednia płyta jest taka se i IMO słusznie wypunktował co jest nie tak. To dobrze, jest spora szansa, że wyciągnęli właściwe wnioski i nowa pyta będzie ok.
Podjarałem się.
Baton na tropach Yeti

You are just a
PART OF ME
Awatar użytkownika
Deathhammer66
w mackach Zła

22-07-2015, 12:39

Bardzo dobrze, jak już mówiłem - mam wrażenie, że nowa płyta będzie zajebista i najlepsza od czasów czwórki. Poprzedni album był spoko, podobają mi się na nim zróżnicowane wokale, jest parę świetnych riffów(w ogóle mam wrażenie, że to najbardziej chwytliwe NILE), tylko ta nieszczęsna produkcja...
Awatar użytkownika
Self
rasowy masterfulowicz

22-07-2015, 17:53

kenediusze pisze:Świeży wywiad z Sandersem:
http://echoesanddust.com/2015/07/interv ... from-nile/" onclick="window.open(this.href);return false;
Karl Sanders pisze:At some levels Sethu was us responding to the yearning to become more technical and more progressive and use super clean tones, so that nobody could possible question our musicianship. While it was something of an ego statement for us, it doesn’t necessarily make it a fun record to listen to. In retrospect when you make an album like that you take the listener out of the equation and I don’t feel we should do that to our fans. They deserve better.
On chyba też uważa, że poprzednia płyta jest taka se i IMO słusznie wypunktował co jest nie tak. To dobrze, jest spora szansa, że wyciągnęli właściwe wnioski i nowa pyta będzie ok.
Podjarałem się.
Fajnie, że można jeszcze przeczytać szczerych i samokrytycznych muzyków, a nie "ostatnia płyta rozpierdalała, ale ta nowa to już w ogóle najlepsza byndzie". Plus bardzo dobry wywiad skupiający się na samej muzyce, a nie na pierdołach i lizaniu rowa rozmówcy.
Awatar użytkownika
ramonoth
rasowy masterfulowicz

22-07-2015, 18:40

kenediusze pisze: Podjarałem się.
" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
mad
weteran forumowych bitew

23-07-2015, 17:44

Płyta miesiąca w szacownym MH ;)

http://www.metalmind.pl/metalhammer/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
arekLXXXII
rozkręca się

23-07-2015, 19:15

Pięć tygodni do premiery najnowszej płyty NILE i nic - żadnego nowego utworu do odsłuchu, żadnej nowej piosenki w wersji live na youtube. Hate Eternal wydają płytę tydzień wcześniej i już trzy utwory opublikowali. Dziadostwo !!!
Awatar użytkownika
Deathhammer66
w mackach Zła

23-07-2015, 19:20

Podobno NB pracuje nad wideło do "Call to Destruction", więc może już całkiem niedługo coś usłyszymy.
Awatar użytkownika
Godplayer
w mackach Zła

23-07-2015, 19:33

arekLXXXII pisze: Zgadzam się, Dallas to naprawdę zajebisty kompozytor. To przecież on napisał "Lashed to the Slave Stick", "Language of the Shadows" cz "Utterances of the Crawling Dead"czy najlepszy w swym dorobku "Execration Text .
Najlepszy numer Dallasa to Multitude of Foes z dwójki .
ODPOWIEDZ