NILE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: NILE

08-07-2015, 01:48

Nasum pisze:
kenediusze pisze:Brakuje przynajmniej jednego tytułu złożonego z piętnastu wyrazów, rozczarowanie.

No jest to troszkę rozczarowanie, zobaczymy jaką okiładką nas poczęstują.

Czekam choćby na jakiś kawałek kawałka by usłyszeć, co też może być na płycie.
Przecie okładkie jest już dawno udostępniona, smyku :)
Obrazek
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
byrgh
zahartowany metalizator

08-07-2015, 01:49

Ale kupa. Te stare okładki raz lepsze, raz gorsze, ale zawsze były pełne uroku
Awatar użytkownika
harvestman
weteran forumowych bitew

08-07-2015, 08:55

Kilka słów od autora
“The goal for the new record was sheer epic brutality. The focus this time around is on brutal heavy metal riffing and songwriting; kind of like an Annihilation Of The Wicked approach but very streamlined to achieve maximum destructive impact. So we believe that we have a truly crushing disc to bring to metal fans. Although Unearthed is still full of the kind of undeniable musicianship people have come to expect from us over the years, it’s the songs themselves that will hit listeners over the head this time around.”
Awatar użytkownika
Deathhammer66
w mackach Zła

08-07-2015, 08:59

Mam nadzieję, że będą jakieś powolne walce.
kenediusze
weteran forumowych bitew

08-07-2015, 09:51

http://www.blabbermouth.net/news/nile-w ... -unveiled/" onclick="window.open(this.href);return false;
Tu garść więcej informacji. Oczywiście należy brać w nawias wszystko co mówią muzycy, ale to:

He continues: "Our last record, 'At The Gates Of Sethu', was super surgically clean and very 'musicianship oriented' whereas the new disc is a polar opposite; 'Unearthed' is aimed straight at utter metal heaviness and memorable songwriting.

nastraja mnie pozytywnie, bo poprzedni album rzeczywiście taki właśnie był i przez to właśnie jest słaby.

Okładka jest bardzo niewyrazista i bezpłciowa, niestety. Z drugiej strony, to nie okładki się słucha.
Baton na tropach Yeti

You are just a
PART OF ME
Awatar użytkownika
Deathhammer66
w mackach Zła

08-07-2015, 09:57

Mi się nawet ostatni album podobał(chociaż już dawno nie słuchałem), ale też się cieszę, że nie będą szli dalej w kierunku klinicznie czystej produkcji. Mam tylko nadzieję, że nowa płyta nie będzie bezsensownym zlepkiem blastów oraz ultra-technicznego napierdalania przez 45 minut - liczę na zróżnicowane tempa oraz porządną dawkę klimatu.
Nasum

08-07-2015, 11:25

Zapomniałem, że okładka już się pojawiła - cóż, alkohol robi dziury w pamięci.
Awatar użytkownika
pogodancer
weteran forumowych bitew

08-07-2015, 21:03

Deathhammer66 pisze:Mam nadzieję, że będą jakieś powolne walce.
A ja mam nadzieję na przynajmniej jeden kawałek w stylu "Utternaces Of The Crawling Dead" ( ostatnio mój faworyt obok " Even The Gods Must Die" epic as fuck) lub " Lashed...", bo jak gdzieś wspomniałem okrutnie mi leży Nile w tych tempach.

ps. "At The Gtes Of Sethu" nie słyszałem ani sekundy, ale czeka w kolejce
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

09-07-2015, 11:00

Deathhammer66 pisze:Mam nadzieję, że będą jakieś powolne walce.
no, najlepiej gdyby cała płyta była w tym klimacie. ewentualnie, od czasu do czasu, jakieś średnie tempa i oczywiście zero blastów. zesrałbym się ze szczęścia
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

09-07-2015, 11:07

Jebać walce, to jest metal, to jest death metal - ma być brutalność, blast na blaście, a nie kraina łagodności i awangarda dla ciot, którzy nie są w stanie wytrzymać napierdalania. Ewy Farnej se posłuchajcie jak wam blasty i brutalność niemiłe i walce się marzą. Chyba walce w kakałka najlepiej by takich delikatnych słuchaczy ucieszyły.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Heretyk

09-07-2015, 11:12

to już było, zrobili to genialnie, ale chyba mi wystarczy. chętnie bym teraz posłuchał dla odmiany trochę czegoś innego
no i nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, że muzyka w tempach niekoniecznie ekstremalnych, tez może być brutalna :)
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

09-07-2015, 11:14

Doskonale zdaję sobie sprawę, ostatni Infernal War wręcz uwielbiam, jest to bardzo brutalne.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Deathhammer66
w mackach Zła

09-07-2015, 11:18

Jebać walce, to jest metal, to jest death metal - ma być brutalność, blast na blaście, a nie kraina łagodności i awangarda dla ciot, którzy nie są w stanie wytrzymać napierdalania.
Czyli takie Sarcophagus jest w chuj łagodne i przesadnie awangardowe, bo jest utrzymane w wolnym tempie? No nie sądzę, to jest potężny kawałek z masą klimatu i chciałbym, aby na nowej płycie znalazło się coś w podobnych klimatach.
Heretyk

09-07-2015, 11:19

tak wiem, wspominałeś już :)

co nie zmienia faktu, ze to przekonanie lansowane przez niektórych, iż blasty = rozpierdol, miazga i mega brutalność
ni ma blastów = pedalstwo - jest, kurwa, przekomiczne :)
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

09-07-2015, 11:20

Dobrze, że w black metalu nie ma takich zakutych pał co to chcą tylko nudne blasty. Dzięki nim ten gatunek wygląda obecnie tak intrygująco i awangardowo! Oby podobne złagodzenie spotkało death metal.
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
maciek z klanu

09-07-2015, 14:12

Plastek pisze:Dobrze, że w black metalu nie ma takich zakutych pał co to chcą tylko nudne blasty. Dzięki nim ten gatunek wygląda obecnie tak intrygująco i awangardowo! Oby podobne złagodzenie spotkało death metal.
Panie Plastku ale najważniejszym w nowej muzyce metalowej, tym w death metalu jest czy jest transgresja, ewentualnie dysonanse.
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

09-07-2015, 18:22

Wiem, bez transgresji i dysonansów muzyka jest niedojrzała, leśna, szczeniacka. Wystarczy posłuchać ostatnich Immolation, Incantation, Cannibal Corpse - słabe, wymęczone, jakby nagrane przez wiecznych 15 latków, którzy nigdy nie dojrzeli.
Wolę kakaową dziurę!!
Nasum

09-07-2015, 18:30

Zespoły które wymieniłeś to zespoły, których muzykę nie wyobrażam sobie w innej postaci niż własnie w takiej, która jest nagrana przez wiecznych 15 latków, niedojrzała, wciąż taka sama, bez żadnego eksperymentowania... mogą raz zagrać wolniej raz szybciej, ale nadal mają ten sam pazur. Spójrzmy na taki Carcass - zaczynali od totalnego buntu, wywrócili scenę do góry nogami, by potem coraz bardziej łagodzić brzmienie , samą muzykę, teksty...Nie chcę by Nile poszedł tą drogą, to kapela, która owszem, ma w repertuarze kilka walców i wyszły im one genialnie, ale ich podstawą jest brutalne oblicze, naparzanie blastami, i takie oblicze mam nadzieje otrzymać na najnowszym albumie. I podejrzewam, że jeśli otrzymam taki album, to będzie się mi podobał bez względu na to, co inni będą o nim mówić. Bo taki powinien być death metal i już.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

09-07-2015, 18:36

Serio nie wyczułeś żem ironizował? Ostatnie płyty Immolation, Incantation, Cannibal Corpse są wspaniałe. Pod resztą twojej wypowiedzi podpisuję się ręką, nogą i ptakiem, a już ostatnie zdanie powinno parę transgresywnych cioteczek sobie wytatuować na mordzie.
Wolę kakaową dziurę!!
Nasum

09-07-2015, 18:40

Plastek pisze:Serio nie wyczułeś żem ironizował?
Wyczułem, dlatego pociągnąłem początek wypowiedzi w tym tonie.
ODPOWIEDZ