PARADISE LOST
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
Re: PARADISE LOST
Pragnę jedynie zauważyć, że to z youtuba jest jakby na zwolnionych obrotach. Nawet czas płyty średnio się zgadza.
support music, not rumors
No to jesteśmy w domu, dlaczego tak ciężko...Będzie casus Hellhammer? Jesteśmy nausznymi świadkami.Tak się rodzi legenda.
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
Oraz stoi jak byk na czerwonym tle, żeby ustawić szybkość 1.25, aby usłyszeć prawdziwą wersję. Czy były już gromadne spusty, bo nawet nie chce mi się czytać ostatniej strony?Rattlehead pisze:Pragnę jedynie zauważyć, że to z youtuba jest jakby na zwolnionych obrotach. Nawet czas płyty średnio się zgadza.
Kerosene keeps me warm.
Kurczę, jakoś zawsze ich omijałem, bo kojarzyli mi się z ludźmi którzy metalu słuchają sezonowo, a tutaj... Bardzo dobry doomowy album bez zbędnych ozdobników słyszę.
- Pawcio
- rozkręca się
Podobnie. BTW. Mają jeszcze jakieś inne fajne płyty?Kurczę, jakoś zawsze ich omijałem, bo kojarzyli mi się z ludźmi którzy metalu słuchają sezonowo, a tutaj... Bardzo dobry doomowy album bez zbędnych ozdobników słyszę.
- harvestman
- weteran forumowych bitew
Icon, Draconian Times, One Second i Host, koniecznie w tej kolejności. Zresztą pozostałym też niczego nie brakuje.Pawcio pisze:Podobnie. BTW. Mają jeszcze jakieś inne fajne płyty?Kurczę, jakoś zawsze ich omijałem, bo kojarzyli mi się z ludźmi którzy metalu słuchają sezonowo, a tutaj... Bardzo dobry doomowy album bez zbędnych ozdobników słyszę.
Mają , "na szczęście"Pawcio pisze:Podobnie. BTW. Mają jeszcze jakieś inne fajne płyty?Kurczę, jakoś zawsze ich omijałem, bo kojarzyli mi się z ludźmi którzy metalu słuchają sezonowo, a tutaj... Bardzo dobry doomowy album bez zbędnych ozdobników słyszę.
[youtube][/youtube]
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
kurwa ile Wy macie lat że takie pytania o Paradise Lost padają?Pawcio pisze:Podobnie. BTW. Mają jeszcze jakieś inne fajne płyty?Kurczę, jakoś zawsze ich omijałem, bo kojarzyli mi się z ludźmi którzy metalu słuchają sezonowo, a tutaj... Bardzo dobry doomowy album bez zbędnych ozdobników słyszę.
Myślę, że mają wystarczająco dużo, by pokazać, czym inspirowała się imć Hanka...Ihasan pisze:kurwa ile Wy macie lat że takie pytania o Paradise Lost padają?Pawcio pisze:Podobnie. BTW. Mają jeszcze jakieś inne fajne płyty?Kurczę, jakoś zawsze ich omijałem, bo kojarzyli mi się z ludźmi którzy metalu słuchają sezonowo, a tutaj... Bardzo dobry doomowy album bez zbędnych ozdobników słyszę.
- knaar
- rasowy masterfulowicz
Ze względu na takie pytania dałem sobie spokój z forum. Dzisiaj jestem pijany to kilka oststnich słów napiszę...... Kurwa, Gothic to się w podstawówce maglowało, a nie teraz zapytania czy PL jest fajne.Ihasan pisze:kurwa ile Wy macie lat że takie pytania o Paradise Lost padają?Pawcio pisze:Podobnie. BTW. Mają jeszcze jakieś inne fajne płyty?Kurczę, jakoś zawsze ich omijałem, bo kojarzyli mi się z ludźmi którzy metalu słuchają sezonowo, a tutaj... Bardzo dobry doomowy album bez zbędnych ozdobników słyszę.
- Lucek
taka polityka moderatora, zamiast powypierdalać ewidetnych niedojebów umysłowych banuje sie ludzi za uzywanie wulgaryzmow ha haknaar pisze:Ze względu na takie pytania dałem sobie spokój z forum. Dzisiaj jestem pijany to kilka oststnich słów napiszę...... Kurwa, Gothic to się w podstawówce maglowało, a nie teraz zapytania czy PL jest fajne.
no i sa efekty, w najnowsze na forum codziennie "tematy" jak: nasz kochany nergal, homoseksualizm i najlepsza sesja zdjęciowa,
gratuluje.
27. Ile masz lat że się tak emocjonujesz tym, że ktoś nie zna płyt danego zespołu?Ihasan pisze: kurwa ile Wy macie lat że takie pytania o Paradise Lost padają?
:DDDknaar pisze: Ze względu na takie pytania dałem sobie spokój z forum. Dzisiaj jestem pijany to kilka oststnich słów napiszę...... Kurwa, Gothic to się w podstawówce maglowało, a nie teraz zapytania czy PL jest fajne.
Przypominam, że to samo biedaczysko które niesłusznie zbanowano znało całą jedną płytę Mayhem.Lucek pisze: taka polityka moderatora, zamiast powypierdalać ewidetnych niedojebów umysłowych banuje sie ludzi za uzywanie wulgaryzmow ha ha
Nie znam sprawy, a zabrzmiało intrygująco.Karkasonne pisze: Przypominam, że to samo biedaczysko które niesłusznie zbanowano znało całą jedną płytę Mayhem.
- Gunman
To tu można być zbanowanym? Co trzeba zrobić?
- moonfire
No Hope in Sight - dobry otwieracz, wiadomo od początku, kogo słuchamy. Pierwszy kontakt z Nickiem to growl. I tak jest aż do refrenu. Te melodyjne wokale mógłby sobie darować, bo zbyt się gryzą, są za grzeczne. Melodyjki przypominają mi Septic Flesh z "Revolution DNA" - czyli kapelę, która mocno się PL inspirowała.
Terminal - szybciej, w klimacie "Draconian Times" - to na początku. Potem riff niczym u At the Gates. Fragmenciki pod koniec zalatują Północą (słuchać od 2:45).
An Eternity of Lies - zaczyna się słodko-pierdzącymi skrzypkami, ale na szczęście nie słychać ich już dalej. Dobry, doommetalowy walec z babami na wokalu w refrenie.
Punishment through Time - czemu wszystkie czyste wokale nie mogłyby być takie jak tu? Przybrudzone niczym w okresie trójki i czwórki.
Beneath Broken Earth - o tym numerze napisano już wiele. Najlepsza piosenka na płycie i kropka.
Sacrifice the Flame - kolejny doomowy walec, bardziej w klimacie Saturnus i jemu podobnych. Skrzypki są, ale nie wadzą.
Victim of the Past - do wywalenia numer. Jedyny, który mi się nie podoba. Skrzypki, pitolce, gothic idiothic.
Flesh from Bone - Septic Flesh po raz drugi. Posłuchajcie tylko tych riffów i orkiestracji. Do tego chora atmosfera, szybkie tempo. Najmocniejszy, najostrzejszy numer od czasów "Internal Torment" z debiutu. Nawet blackmetalowe riffowanie w refrenie jest.
Cry Out - stonerowy, wyluzowany klimat. Znów kłania się "Shades of God".
Return to the Sun - jako zamykacz świetny. Pogrzebowy klimat, obłędne melodyjki Grega, do tego chóry.
bonusy:
Fear of Silence - łagodna rzecz, mógłby znaleźć się na poprzednich, gdy jeszcze nie wiedzieli, czy chcą grać lekko czy ciężko. Na regularne wydanie by nie pasował.
Never Look Away - ktoś napisał, że powinien wejść zamiast Victim. Miał rację. Dobry, doomowy walec z ryczącym Nickiem.
Najbardziej spójny i konsekwentny album od "Symbol of Life". To, co nagrywali później, zawsze było niespójne i rozlazłe. Jedynie "Tragic Idol" jakoś dawał radę, ale wypalił znaną już formułę. Dobry panicze zrobili krok.
Terminal - szybciej, w klimacie "Draconian Times" - to na początku. Potem riff niczym u At the Gates. Fragmenciki pod koniec zalatują Północą (słuchać od 2:45).
An Eternity of Lies - zaczyna się słodko-pierdzącymi skrzypkami, ale na szczęście nie słychać ich już dalej. Dobry, doommetalowy walec z babami na wokalu w refrenie.
Punishment through Time - czemu wszystkie czyste wokale nie mogłyby być takie jak tu? Przybrudzone niczym w okresie trójki i czwórki.
Beneath Broken Earth - o tym numerze napisano już wiele. Najlepsza piosenka na płycie i kropka.
Sacrifice the Flame - kolejny doomowy walec, bardziej w klimacie Saturnus i jemu podobnych. Skrzypki są, ale nie wadzą.
Victim of the Past - do wywalenia numer. Jedyny, który mi się nie podoba. Skrzypki, pitolce, gothic idiothic.
Flesh from Bone - Septic Flesh po raz drugi. Posłuchajcie tylko tych riffów i orkiestracji. Do tego chora atmosfera, szybkie tempo. Najmocniejszy, najostrzejszy numer od czasów "Internal Torment" z debiutu. Nawet blackmetalowe riffowanie w refrenie jest.
Cry Out - stonerowy, wyluzowany klimat. Znów kłania się "Shades of God".
Return to the Sun - jako zamykacz świetny. Pogrzebowy klimat, obłędne melodyjki Grega, do tego chóry.
bonusy:
Fear of Silence - łagodna rzecz, mógłby znaleźć się na poprzednich, gdy jeszcze nie wiedzieli, czy chcą grać lekko czy ciężko. Na regularne wydanie by nie pasował.
Never Look Away - ktoś napisał, że powinien wejść zamiast Victim. Miał rację. Dobry, doomowy walec z ryczącym Nickiem.
Najbardziej spójny i konsekwentny album od "Symbol of Life". To, co nagrywali później, zawsze było niespójne i rozlazłe. Jedynie "Tragic Idol" jakoś dawał radę, ale wypalił znaną już formułę. Dobry panicze zrobili krok.
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
Widzę na allegro, że płyta wyceniona jest odpowiednio. Wpadnę dzisiaj do MM, bo nie chce mi się czekać. Zobaczę co tam wykombinowali.
- vicek
żeby wszystkie kawałki były w klimacie utworu 5 to była by to płyta genialna ,,a tak jest dobra ..
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
vicek pisze:żeby wszystkie kawałki były w klimacie utworu 5 to była by to płyta genialna ,,a tak jest dobra ..
coś w tym jest, niestety słuchałem tylko raz i musze jeszcze kilka razy oblecieć aby wyrobić sobie zdanie
szkoda ze mediabook ma tylko 1 bonusa i to tego najgorszego :/
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist