PARADISE LOST

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

Re: PARADISE LOST

30-05-2015, 20:17

Pragnę jedynie zauważyć, że to z youtuba jest jakby na zwolnionych obrotach. Nawet czas płyty średnio się zgadza.
support music, not rumors
535

30-05-2015, 20:20

No to jesteśmy w domu, dlaczego tak ciężko...Będzie casus Hellhammer? Jesteśmy nausznymi świadkami.Tak się rodzi legenda.
Awatar użytkownika
83koper83
rasowy masterfulowicz

30-05-2015, 20:39

Rattlehead pisze:Pragnę jedynie zauważyć, że to z youtuba jest jakby na zwolnionych obrotach. Nawet czas płyty średnio się zgadza.
Oraz stoi jak byk na czerwonym tle, żeby ustawić szybkość 1.25, aby usłyszeć prawdziwą wersję. Czy były już gromadne spusty, bo nawet nie chce mi się czytać ostatniej strony?
Kerosene keeps me warm.
Karkasonne

30-05-2015, 21:12

Kurczę, jakoś zawsze ich omijałem, bo kojarzyli mi się z ludźmi którzy metalu słuchają sezonowo, a tutaj... Bardzo dobry doomowy album bez zbędnych ozdobników słyszę.
Awatar użytkownika
Pawcio
rozkręca się

30-05-2015, 22:32

Kurczę, jakoś zawsze ich omijałem, bo kojarzyli mi się z ludźmi którzy metalu słuchają sezonowo, a tutaj... Bardzo dobry doomowy album bez zbędnych ozdobników słyszę.
Podobnie. BTW. Mają jeszcze jakieś inne fajne płyty?
Awatar użytkownika
harvestman
weteran forumowych bitew

30-05-2015, 22:49

Pawcio pisze:
Icon, Draconian Times, One Second i Host, koniecznie w tej kolejności. Zresztą pozostałym też niczego nie brakuje.
535

30-05-2015, 22:59

Pawcio pisze:
Mają , "na szczęście"
[youtube][/youtube]
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

30-05-2015, 23:10

Pawcio pisze:
kurwa ile Wy macie lat że takie pytania o Paradise Lost padają?
Black Magic Mushrooms

https://ancientdead.com/index.php
535

30-05-2015, 23:18

Ihasan pisze:
Pawcio pisze:
Myślę, że mają wystarczająco dużo, by pokazać, czym inspirowała się imć Hanka...
Awatar użytkownika
knaar
rasowy masterfulowicz

31-05-2015, 00:25

Ihasan pisze:
Pawcio pisze:
Ze względu na takie pytania dałem sobie spokój z forum. Dzisiaj jestem pijany to kilka oststnich słów napiszę...... Kurwa, Gothic to się w podstawówce maglowało, a nie teraz zapytania czy PL jest fajne.
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

31-05-2015, 01:17

knaar pisze:Ze względu na takie pytania dałem sobie spokój z forum. Dzisiaj jestem pijany to kilka oststnich słów napiszę...... Kurwa, Gothic to się w podstawówce maglowało, a nie teraz zapytania czy PL jest fajne.
taka polityka moderatora, zamiast powypierdalać ewidetnych niedojebów umysłowych banuje sie ludzi za uzywanie wulgaryzmow ha ha
no i sa efekty, w najnowsze na forum codziennie "tematy" jak: nasz kochany nergal, homoseksualizm i najlepsza sesja zdjęciowa,
gratuluje.
Karkasonne

31-05-2015, 09:19

Ihasan pisze: kurwa ile Wy macie lat że takie pytania o Paradise Lost padają?
27. Ile masz lat że się tak emocjonujesz tym, że ktoś nie zna płyt danego zespołu?
knaar pisze: Ze względu na takie pytania dałem sobie spokój z forum. Dzisiaj jestem pijany to kilka oststnich słów napiszę...... Kurwa, Gothic to się w podstawówce maglowało, a nie teraz zapytania czy PL jest fajne.
:DDD
Lucek pisze: taka polityka moderatora, zamiast powypierdalać ewidetnych niedojebów umysłowych banuje sie ludzi za uzywanie wulgaryzmow ha ha
Przypominam, że to samo biedaczysko które niesłusznie zbanowano znało całą jedną płytę Mayhem.
535

31-05-2015, 09:39

Karkasonne pisze: Przypominam, że to samo biedaczysko które niesłusznie zbanowano znało całą jedną płytę Mayhem.
Nie znam sprawy, a zabrzmiało intrygująco.
Awatar użytkownika
Gunman
weteran forumowych bitew

31-05-2015, 10:23

To tu można być zbanowanym? Co trzeba zrobić?
Awatar użytkownika
Pawcio
rozkręca się

31-05-2015, 11:19

Chlew.
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

31-05-2015, 15:33

No Hope in Sight - dobry otwieracz, wiadomo od początku, kogo słuchamy. Pierwszy kontakt z Nickiem to growl. I tak jest aż do refrenu. Te melodyjne wokale mógłby sobie darować, bo zbyt się gryzą, są za grzeczne. Melodyjki przypominają mi Septic Flesh z "Revolution DNA" - czyli kapelę, która mocno się PL inspirowała.

Terminal - szybciej, w klimacie "Draconian Times" - to na początku. Potem riff niczym u At the Gates. Fragmenciki pod koniec zalatują Północą (słuchać od 2:45).

An Eternity of Lies - zaczyna się słodko-pierdzącymi skrzypkami, ale na szczęście nie słychać ich już dalej. Dobry, doommetalowy walec z babami na wokalu w refrenie.

Punishment through Time - czemu wszystkie czyste wokale nie mogłyby być takie jak tu? Przybrudzone niczym w okresie trójki i czwórki.

Beneath Broken Earth - o tym numerze napisano już wiele. Najlepsza piosenka na płycie i kropka.

Sacrifice the Flame - kolejny doomowy walec, bardziej w klimacie Saturnus i jemu podobnych. Skrzypki są, ale nie wadzą.

Victim of the Past - do wywalenia numer. Jedyny, który mi się nie podoba. Skrzypki, pitolce, gothic idiothic.

Flesh from Bone - Septic Flesh po raz drugi. Posłuchajcie tylko tych riffów i orkiestracji. Do tego chora atmosfera, szybkie tempo. Najmocniejszy, najostrzejszy numer od czasów "Internal Torment" z debiutu. Nawet blackmetalowe riffowanie w refrenie jest.

Cry Out - stonerowy, wyluzowany klimat. Znów kłania się "Shades of God".

Return to the Sun - jako zamykacz świetny. Pogrzebowy klimat, obłędne melodyjki Grega, do tego chóry.

bonusy:

Fear of Silence - łagodna rzecz, mógłby znaleźć się na poprzednich, gdy jeszcze nie wiedzieli, czy chcą grać lekko czy ciężko. Na regularne wydanie by nie pasował.

Never Look Away - ktoś napisał, że powinien wejść zamiast Victim. Miał rację. Dobry, doomowy walec z ryczącym Nickiem.

Najbardziej spójny i konsekwentny album od "Symbol of Life". To, co nagrywali później, zawsze było niespójne i rozlazłe. Jedynie "Tragic Idol" jakoś dawał radę, ale wypalił znaną już formułę. Dobry panicze zrobili krok.
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

31-05-2015, 22:39

Zajebista płyta! Niby mamoniowata, ale znów czuć, że się odnaleźli po tylu latach jakiegoś takiego błądzenia. Fajna kontynuacja Shades Of God/Icon. Jazda na sentymencie, ale bez kliszy. Świetny materiał.
Coś tam było! Człowiek!
535

01-06-2015, 10:08

Widzę na allegro, że płyta wyceniona jest odpowiednio. Wpadnę dzisiaj do MM, bo nie chce mi się czekać. Zobaczę co tam wykombinowali.
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

01-06-2015, 10:12

żeby wszystkie kawałki były w klimacie utworu 5 to była by to płyta genialna ,,a tak jest dobra ..
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

01-06-2015, 11:51

vicek pisze:żeby wszystkie kawałki były w klimacie utworu 5 to była by to płyta genialna ,,a tak jest dobra ..

coś w tym jest, niestety słuchałem tylko raz i musze jeszcze kilka razy oblecieć aby wyrobić sobie zdanie
szkoda ze mediabook ma tylko 1 bonusa i to tego najgorszego :/
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
ODPOWIEDZ