PARADISE LOST
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
Re: PARADISE LOST
A tu bonusiki:
https://vk.com/wall-8690656_174820" onclick="window.open(this.href);return false;
https://vk.com/wall-8690656_174820" onclick="window.open(this.href);return false;
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
mi ciężko na razie wybrać "faworytów", słucham tego albumu jak za czasów gdy wychodził "Gothic" ;)Rattlehead pisze:Beneath Broken Earth oraz Flesh From Bone okrutne ciosy są to!
Piękny album!
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
po pierwszym przesluchaniu wychodzi mi na to ze to ich zdecydowanie najlepszy album od hosta!
Guilty of being right
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
mała korekta ... od "One Seconds" ;)uglak pisze:po pierwszym przesluchaniu wychodzi mi na to ze to ich zdecydowanie najlepszy album od hosta!
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
kwestia gustu wiadomo, Host też bardzo lubię aczkolwiek wolę sobie włączyć "Ultra" Depeche Mode ;)uglak pisze:akurat dla mnie: host > one second ;-)
- Sgt. Barnes
Jak dla mnie na chwilę obecną - końcowa trójca ze wskazaniem na Return to the Sun - ja pierdolę, jak to ładnie żre - wokale Holmesa, gitarowy lament Grega, i ten apokaliptyczny wręcz klimat - coś niesamowitego...
Płyta roku?
Płyta roku?
- Rattlehead
mała korekta... od "One Second" ;)Ihasan pisze:mała korekta ... od "One Seconds" ;)uglak pisze:po pierwszym przesluchaniu wychodzi mi na to ze to ich zdecydowanie najlepszy album od hosta!
Edit: Te bonusiki też przyjemne.
support music, not rumors
- Sgt. Barnes
Ze szczególnym wskazaniem na dwójkę - zdecydowanie powinien być w części podstawowej zamiast chyba najsłabszego w zestawie Victim...Rattlehead pisze:Ihasan pisze:Edit: Te bonusiki też przyjemne.uglak pisze:po pierwszym przesluchaniu wychodzi mi na to ze to ich zdecydowanie najlepszy album od hosta!
- moonfire
Ejże, zwróciliście uwagę na te quasiblackmetalowe akordowanie w Victim of the Past (najsłabszy numer, zgadzam się, niepotrzebny, i jeszcze te smyczki) oraz we Flesh from Bone?
- longinus696
A dla mnie: Believe in Nothing > Host > One Seconduglak pisze:akurat dla mnie: host > one second ;-)
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- harvestman
- weteran forumowych bitew
Tak jest lepiej: One Second > Symbol Of Life = Host > Believe in Nothing. Ostatniej odejmuję punkt za te buraczane orkiestracje które pierniczą naprawdę fajny Divided. Poza tym małym defektem nie mam jej nic więcej do zarzucenia.longinus696 pisze:A dla mnie: Believe in Nothing > Host > One Seconduglak pisze:akurat dla mnie: host > one second ;-)
- longinus696
Ja się nie mam zamiaru sprzeczać, ale czym są pojedyncze buraczane orkiestracje w jednym kawałku wypełnionego po brzegi hitami BiN, w stosunku do beznadziejnych gotyckich klawiszy, które rujnują połowę "Symbol of Life"? Serio, uważam, że SoL to najgorsza z wymienionych płyt.harvestman pisze:Tak jest lepiej: One Second > Symbol Of Life = Host > Believe in Nothing. Ostatniej odejmuję punkt za te buraczane orkiestracje które pierniczą naprawdę fajny Divided. Poza tym małym defektem nie mam jej nic więcej do zarzucenia.longinus696 pisze:A dla mnie: Believe in Nothing > Host > One Seconduglak pisze:akurat dla mnie: host > one second ;-)
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
- harvestman
Co kto lubi, dla mnie bardziej akceptowalne są te gotyckie klawisze. No i czego jak czego ale przebojów na Symbol Of Life nie brakuje, żeby wymienić pierwsze z brzegu Two Worlds czy Pray Nightfall. Zresztą ta przebojowość to duża zaleta wszystkich wymienionych płyt, niestety na dwóch kolejnych było już z tym gorzej i dopiero na Faith zaczęli powoli odzyskiwać formę.
Tak czy inaczej, jeśli chodzi o ten "kontrowersyjny" okres w ich karierze, jestem jak najbardziej na tak.
Tak czy inaczej, jeśli chodzi o ten "kontrowersyjny" okres w ich karierze, jestem jak najbardziej na tak.
Niemożliwe.harvestman pisze:Pozamiatali, chyba najcięższy album w Ich dyskografii.
- harvestman
Tak wychodzi :)535 pisze:Niemożliwe.harvestman pisze:Pozamiatali, chyba najcięższy album w Ich dyskografii.
Napisałem tak bo akurat na The Headless Ritual jest kilka pięknych pochodów a'la Lost Paradise i choć bardzo bym chciał, nie bardzo wierzę w to, że poszli aż tak daleko... Gdzie tego można posłuchać, bo wychodzi, że nie umiem już nawet płyty zajebać z internetu... Wszędzie jakieś blokady, hasła, reklamy...harvestman pisze:Tak wychodzi :)535 pisze:Niemożliwe.harvestman pisze:Pozamiatali, chyba najcięższy album w Ich dyskografii.
- harvestman
tnttorrent
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Co prawda Rzeszów już interweniował w tej sprawie, ale są pewne problemy... Zapinam zatem kabel i mam nadzieję na "Rotting Misery".