Noise Magazine

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii

Re: Noise Magazine

29-05-2015, 23:44

Zakupiłem dzisiaj. Pierwsze wrażenia, z tego co dotychczas przeczytałem. Wywiad z Lindemann'em fajny. Feletion Troztkiego, tradycyjne, banalne pisanie oczywistych oczywistości. Artykuł o Kim Gordon, na poziomie gimnazjalistki ujaranej urokiem Justina Biebera. Zobaczymy jak reszta, ale cierpliwośc zaczyna mi się kończyć.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

29-05-2015, 23:45

bo tylko sie na masterfulu znajo :P
Black Magic Mushrooms

https://ancientdead.com/index.php
Awatar użytkownika
Hatefire

29-05-2015, 23:46

Vitriol pisze:nie no ale tak serio i bez wyzwisk, czemu gdy czytam o czymkolwiek, be it plyta/zespol/film/pismo/niepotrzebne skreslic gdzies tam, to opinie sa na ogol pozytywne, a gdy wlaze tutaj i dokladnie tutaj to zawsze jest na odwrot?:D o ile sie orientuje taki noise cieszy sie naprawde niezla popularnoscia
No, ale, to dobrze czy źle?
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Vitriol
weteran forumowych bitew

29-05-2015, 23:48

that's not the case bro
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

29-05-2015, 23:48

Hatefire pisze:Zakupiłem dzisiaj. Pierwsze wrażenia, z tego co dotychczas przeczytałem. Wywiad z Lindemann'em fajny. Feletion Troztkiego, tradycyjne, banalne pisanie oczywistych oczywistości. Artykuł o Kim Gordon, na poziomie gimnazjalistki ujaranej urokiem Justina Biebera. Zobaczymy jak reszta, ale cierpliwośc zaczyna mi się kończyć.
większość pisze jakie to banalne teksty pisze Trotz a i tak większość NOISE'a zaczyna czytać od jego art. :)
Black Magic Mushrooms

https://ancientdead.com/index.php
Awatar użytkownika
morbid
rasowy masterfulowicz

29-05-2015, 23:50

osobiście wolałbym zeby dodali kilka stron recenzji,zamiast wywiadów....
Vitriol
weteran forumowych bitew

29-05-2015, 23:51

to tak jak behemotha wszyscy majo w dupie, ale co nergal wyskoczy z czymś nowym, to topik o nim zyskuje kolejnych naście/dziesiąt stron
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Hatefire

29-05-2015, 23:51

Ihasan pisze:większość pisze jakie to banalne teksty pisze Trotz a i tak większość NOISE'a zaczyna czytać od jego art. :)
Pisał tu. Forum śledzę od wielu lat. To zawsze sprawdzę najpierw. Nie wiem, tak jak na serwisie sportowym zawsze sprawdzasz, wpierw wynik lokalnej druzyny, z twojego miasta.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

29-05-2015, 23:52

tam felietony, grunt, że nikt nie jebie tych WAŻNYCH tekstów. nawet ta banda zjebów :D

(zaraz zjebio)
Awatar użytkownika
Hatefire

29-05-2015, 23:55

Hatefire pisze:
Vitriol pisze:nie no ale tak serio i bez wyzwisk, czemu gdy czytam o czymkolwiek, be it plyta/zespol/film/pismo/niepotrzebne skreslic gdzies tam, to opinie sa na ogol pozytywne, a gdy wlaze tutaj i dokladnie tutaj to zawsze jest na odwrot?:D o ile sie orientuje taki noise cieszy sie naprawde niezla popularnoscia
Internet spowodował swoistą dewaluację opinii. Znajdziesz dowolną opinię na dowolny temat i tyle. Być moze na Masterfulu wytworzył się pewien klimat, nurt i ci, którzy myślą, inaczej się wykruszają. Nie przesadzałbym zresztą, bo poglądy bywają dosyć rozstrzelone.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Vitriol
weteran forumowych bitew

29-05-2015, 23:57

Hatefire pisze:
Hatefire pisze:
Internet spowodował swoistą dewaluację opinii. Znajdziesz dowolną opinię na dowolny temat i tyle. Być moze na Masterfulu wytworzył się pewien klimat, nurt i ci, którzy myślą, inaczej się wykruszają. Nie przesadzałbym zresztą, bo poglądy bywają dosyć rozstrzelone.
no ale chyba nie powiesz mi, że nie widzisz pewnego rozstrzału? oczywiście niektórzy zaraz wyskakują z kółkami adoracji itd, a masterful taki bezstronny i bezwzgledny mówi jak jest blah blah, światełko w tunelu kolesiostwa i kumoterstwa :)
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

29-05-2015, 23:58

tak, to z pewnością nurt myślowy :D
stuleraryzm :D
Vitriol
weteran forumowych bitew

29-05-2015, 23:59

twoja_stara_trotzky pisze:tak, to z pewnością nurt myślowy :D
stuleraryzm :D

xD
Awatar użytkownika
Hatefire

30-05-2015, 00:08

Vitriol pisze:oczywiście niektórzy zaraz wyskakują z kółkami adoracji itd, a masterful taki bezstronny i bezwzgledny mówi jak jest blah blah, światełko w tunelu kolesiostwa i kumoterstwa :)
Widać, niektórzy potrzebują jakiegoś psychicznego uzasadnienia, dla pisania na forum, nie wnikam.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
white_pony
weteran forumowych bitew

30-05-2015, 00:37

flow pisze:Vitriol, chłopcze nie spinaj tak mocno bo znowu zaliczysz zderzenie z Kamazem i będziesz toczył bóle dupy jaki jesteś połamany i nieszczęśliwy a gimusy bedą roniły łzy wraz z tobą.
Widać wzajemne lizanie zadów wśród niespełnionych "artystów" to norma, dziwię się tylko, że obracanie się w kręgu ułomów to dla marnego grajka powód do dumy :)
Może wybłagałeś by następny numer tego shitu był przyozdobiony wizerunkiem połamańców z BoP.
Trzeba być na prawdę ostatnim śmiechem, szmaciarzem i zerem żeby dojebać takim grypsem. Pozdrawiam.
do not make equal what is unequal
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

30-05-2015, 00:39

No chłopak miał wypadek, ledwo wyszedł żywy, przecież to takie śmieszne, cały Internet się śmieje.
Vitriol
weteran forumowych bitew

30-05-2015, 00:42

no, tak mi dojebał, ze aż wstałem z wrażenia
Awatar użytkownika
white_pony
weteran forumowych bitew

30-05-2015, 00:42

Jebany kurwa śmieć. Dno, rzygać się chce.
do not make equal what is unequal
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

30-05-2015, 01:52

Wasyl pisze:
longinus696 pisze:[

No przecież jest magazyn M|I

http://www.mimagazyn.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ten po restarcie jest jednak gorszy od pierwotnej wersji.
Brak tu pomysłu.
Moim zdaniem lepszy. Właśnie jest pomysł - każdy numer o innym (dość szeroko ujętym) zagadnieniu muzycznym i okołomuzycznym: field-recordings, plądrofonia, itd.
Wasyl pisze:Mało wywiadów. Zdarzają się mało ciekawe, trochę sztampowe, artykuły.
Jednemu za mało wywiadów, drugiemu za dużo, bo 90% wywiadów jest do wywalenia. No nie dogodzisz. Mnie się akurat podoba, że jest mało wywiadów, bo uważam, że żeby zrobić rozmowę, to musi być naprawdę interesująca persona. Większość muzyków nie ma zdania na żaden temat, nawet o własnej twórczości nie potrafią gadać. Poza tym, dzisiaj przeważająca część muzyki jest tak bezideowa, że rzygać się chce, więc lepiej poczytać artykuły o czymś, co danego autora interesuje.
Wasyl pisze:Za duże skupienie się na nowych około elektronicznych trendach w muzyce.
No, a na czym mają się skupiać? Właśnie potrzebne jest pismo, które śledzi aktualne zjawiska, a poza tym większość muzyki dzisiaj jest w jakimś tam stopniu elektroniczna.
Wasyl pisze:I standardowy zarzut hipsterskie się to pismo zrobiło :).
Poprzednie było równie hipsterskie. Bo, chyba wyszukiwanie pereł nowej fali, albo artykuły o filozofii DIY w jazzie jest hipsterskie, prawda? Zresztą to dla mnie nie zarzut. Ten termin zaczął już obejmować tak różne formy fanowskiego życia, że jego znaczenie zaczyna być bardziej pozytywne niż negatywne.

Serio, uważam, że to pismo spełnia wszystkie postulaty Drone'a.

A co do NOISE, to nawet OK. Mam oczywiście swoje zarzuty:
- za dużo wywiadów, a za mało krytycznych artykułów o konkretnych zagadnieniach
- za dużo metalu (widać, że to pismo robione przez gości, którzy wcześniej pisali tylko o tym gatunku)
- felietony Orbitowskiego, to dla mnie niepojęta żenada. Nie wiem o czym są i co mają na celu.
... ale nawet to nie odwiedzie mnie od kupowania - bo na tle innych polskich pism o ekstremie muzycznej jest bardzo fajne i stosunkowo różnorodne.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
flow
postuje jak opętany!

30-05-2015, 07:09

white_pony pisze:
flow pisze:Vitriol, chłopcze nie spinaj tak mocno bo znowu zaliczysz zderzenie z Kamazem i będziesz toczył bóle dupy jaki jesteś połamany i nieszczęśliwy a gimusy bedą roniły łzy wraz z tobą.
Widać wzajemne lizanie zadów wśród niespełnionych "artystów" to norma, dziwię się tylko, że obracanie się w kręgu ułomów to dla marnego grajka powód do dumy :)
Może wybłagałeś by następny numer tego shitu był przyozdobiony wizerunkiem połamańców z BoP.
Trzeba być na prawdę ostatnim śmiechem, szmaciarzem i zerem żeby dojebać takim grypsem. Pozdrawiam.
A chuj mnie interesuje jakiś typ i jego wypadek, zamkij więc ryj skurwiały frajerzyno i wracaj lizać zad swoim panom.
Kolejne pojękiwania brudasów nad nieszczęściem czerstwej kapelki.
Pedałki które swego czasu obraziły się na forum nagle wracają by leczyć swoje kompleksy, cóż za jebane brudasy.
ODPOWIEDZ