Noise Magazine
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Hatefire
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Noise Magazine
Zakupiłem dzisiaj. Pierwsze wrażenia, z tego co dotychczas przeczytałem. Wywiad z Lindemann'em fajny. Feletion Troztkiego, tradycyjne, banalne pisanie oczywistych oczywistości. Artykuł o Kim Gordon, na poziomie gimnazjalistki ujaranej urokiem Justina Biebera. Zobaczymy jak reszta, ale cierpliwośc zaczyna mi się kończyć.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
bo tylko sie na masterfulu znajo :P
- Hatefire
No, ale, to dobrze czy źle?Vitriol pisze:nie no ale tak serio i bez wyzwisk, czemu gdy czytam o czymkolwiek, be it plyta/zespol/film/pismo/niepotrzebne skreslic gdzies tam, to opinie sa na ogol pozytywne, a gdy wlaze tutaj i dokladnie tutaj to zawsze jest na odwrot?:D o ile sie orientuje taki noise cieszy sie naprawde niezla popularnoscia
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
-
- weteran forumowych bitew
that's not the case bro
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
większość pisze jakie to banalne teksty pisze Trotz a i tak większość NOISE'a zaczyna czytać od jego art. :)Hatefire pisze:Zakupiłem dzisiaj. Pierwsze wrażenia, z tego co dotychczas przeczytałem. Wywiad z Lindemann'em fajny. Feletion Troztkiego, tradycyjne, banalne pisanie oczywistych oczywistości. Artykuł o Kim Gordon, na poziomie gimnazjalistki ujaranej urokiem Justina Biebera. Zobaczymy jak reszta, ale cierpliwośc zaczyna mi się kończyć.
- morbid
- rasowy masterfulowicz
osobiście wolałbym zeby dodali kilka stron recenzji,zamiast wywiadów....
-
to tak jak behemotha wszyscy majo w dupie, ale co nergal wyskoczy z czymś nowym, to topik o nim zyskuje kolejnych naście/dziesiąt stron
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
- Hatefire
Pisał tu. Forum śledzę od wielu lat. To zawsze sprawdzę najpierw. Nie wiem, tak jak na serwisie sportowym zawsze sprawdzasz, wpierw wynik lokalnej druzyny, z twojego miasta.Ihasan pisze:większość pisze jakie to banalne teksty pisze Trotz a i tak większość NOISE'a zaczyna czytać od jego art. :)
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- twoja_stara_trotzky
tam felietony, grunt, że nikt nie jebie tych WAŻNYCH tekstów. nawet ta banda zjebów :D
(zaraz zjebio)
(zaraz zjebio)
- Hatefire
Internet spowodował swoistą dewaluację opinii. Znajdziesz dowolną opinię na dowolny temat i tyle. Być moze na Masterfulu wytworzył się pewien klimat, nurt i ci, którzy myślą, inaczej się wykruszają. Nie przesadzałbym zresztą, bo poglądy bywają dosyć rozstrzelone.Hatefire pisze:No, ale, to dobrze czy źle?Vitriol pisze:nie no ale tak serio i bez wyzwisk, czemu gdy czytam o czymkolwiek, be it plyta/zespol/film/pismo/niepotrzebne skreslic gdzies tam, to opinie sa na ogol pozytywne, a gdy wlaze tutaj i dokladnie tutaj to zawsze jest na odwrot?:D o ile sie orientuje taki noise cieszy sie naprawde niezla popularnoscia
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
-
no ale chyba nie powiesz mi, że nie widzisz pewnego rozstrzału? oczywiście niektórzy zaraz wyskakują z kółkami adoracji itd, a masterful taki bezstronny i bezwzgledny mówi jak jest blah blah, światełko w tunelu kolesiostwa i kumoterstwa :)Hatefire pisze:Internet spowodował swoistą dewaluację opinii. Znajdziesz dowolną opinię na dowolny temat i tyle. Być moze na Masterfulu wytworzył się pewien klimat, nurt i ci, którzy myślą, inaczej się wykruszają. Nie przesadzałbym zresztą, bo poglądy bywają dosyć rozstrzelone.Hatefire pisze:No, ale, to dobrze czy źle?Vitriol pisze:nie no ale tak serio i bez wyzwisk, czemu gdy czytam o czymkolwiek, be it plyta/zespol/film/pismo/niepotrzebne skreslic gdzies tam, to opinie sa na ogol pozytywne, a gdy wlaze tutaj i dokladnie tutaj to zawsze jest na odwrot?:D o ile sie orientuje taki noise cieszy sie naprawde niezla popularnoscia
- twoja_stara_trotzky
tak, to z pewnością nurt myślowy :D
stuleraryzm :D
-
twoja_stara_trotzky pisze:tak, to z pewnością nurt myślowy :D
xD
- Hatefire
Widać, niektórzy potrzebują jakiegoś psychicznego uzasadnienia, dla pisania na forum, nie wnikam.Vitriol pisze:oczywiście niektórzy zaraz wyskakują z kółkami adoracji itd, a masterful taki bezstronny i bezwzgledny mówi jak jest blah blah, światełko w tunelu kolesiostwa i kumoterstwa :)
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- white_pony
Trzeba być na prawdę ostatnim śmiechem, szmaciarzem i zerem żeby dojebać takim grypsem. Pozdrawiam.flow pisze:Vitriol, chłopcze nie spinaj tak mocno bo znowu zaliczysz zderzenie z Kamazem i będziesz toczył bóle dupy jaki jesteś połamany i nieszczęśliwy a gimusy bedą roniły łzy wraz z tobą.
Widać wzajemne lizanie zadów wśród niespełnionych "artystów" to norma, dziwię się tylko, że obracanie się w kręgu ułomów to dla marnego grajka powód do dumy :)
Może wybłagałeś by następny numer tego shitu był przyozdobiony wizerunkiem połamańców z BoP.
do not make equal what is unequal
- twoja_stara_trotzky
No chłopak miał wypadek, ledwo wyszedł żywy, przecież to takie śmieszne, cały Internet się śmieje.
-
no, tak mi dojebał, ze aż wstałem z wrażenia
- white_pony
- longinus696
- zahartowany metalizator
Moim zdaniem lepszy. Właśnie jest pomysł - każdy numer o innym (dość szeroko ujętym) zagadnieniu muzycznym i okołomuzycznym: field-recordings, plądrofonia, itd.Wasyl pisze:Ten po restarcie jest jednak gorszy od pierwotnej wersji.longinus696 pisze:[
No przecież jest magazyn M|I
http://www.mimagazyn.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Brak tu pomysłu.
Jednemu za mało wywiadów, drugiemu za dużo, bo 90% wywiadów jest do wywalenia. No nie dogodzisz. Mnie się akurat podoba, że jest mało wywiadów, bo uważam, że żeby zrobić rozmowę, to musi być naprawdę interesująca persona. Większość muzyków nie ma zdania na żaden temat, nawet o własnej twórczości nie potrafią gadać. Poza tym, dzisiaj przeważająca część muzyki jest tak bezideowa, że rzygać się chce, więc lepiej poczytać artykuły o czymś, co danego autora interesuje.Wasyl pisze:Mało wywiadów. Zdarzają się mało ciekawe, trochę sztampowe, artykuły.
No, a na czym mają się skupiać? Właśnie potrzebne jest pismo, które śledzi aktualne zjawiska, a poza tym większość muzyki dzisiaj jest w jakimś tam stopniu elektroniczna.Wasyl pisze:Za duże skupienie się na nowych około elektronicznych trendach w muzyce.
Poprzednie było równie hipsterskie. Bo, chyba wyszukiwanie pereł nowej fali, albo artykuły o filozofii DIY w jazzie jest hipsterskie, prawda? Zresztą to dla mnie nie zarzut. Ten termin zaczął już obejmować tak różne formy fanowskiego życia, że jego znaczenie zaczyna być bardziej pozytywne niż negatywne.Wasyl pisze:I standardowy zarzut hipsterskie się to pismo zrobiło :).
Serio, uważam, że to pismo spełnia wszystkie postulaty Drone'a.
A co do NOISE, to nawet OK. Mam oczywiście swoje zarzuty:
- za dużo wywiadów, a za mało krytycznych artykułów o konkretnych zagadnieniach
- za dużo metalu (widać, że to pismo robione przez gości, którzy wcześniej pisali tylko o tym gatunku)
- felietony Orbitowskiego, to dla mnie niepojęta żenada. Nie wiem o czym są i co mają na celu.
... ale nawet to nie odwiedzie mnie od kupowania - bo na tle innych polskich pism o ekstremie muzycznej jest bardzo fajne i stosunkowo różnorodne.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- flow
- postuje jak opętany!
A chuj mnie interesuje jakiś typ i jego wypadek, zamkij więc ryj skurwiały frajerzyno i wracaj lizać zad swoim panom.white_pony pisze:Trzeba być na prawdę ostatnim śmiechem, szmaciarzem i zerem żeby dojebać takim grypsem. Pozdrawiam.flow pisze:Vitriol, chłopcze nie spinaj tak mocno bo znowu zaliczysz zderzenie z Kamazem i będziesz toczył bóle dupy jaki jesteś połamany i nieszczęśliwy a gimusy bedą roniły łzy wraz z tobą.
Widać wzajemne lizanie zadów wśród niespełnionych "artystów" to norma, dziwię się tylko, że obracanie się w kręgu ułomów to dla marnego grajka powód do dumy :)
Może wybłagałeś by następny numer tego shitu był przyozdobiony wizerunkiem połamańców z BoP.
Kolejne pojękiwania brudasów nad nieszczęściem czerstwej kapelki.
Pedałki które swego czasu obraziły się na forum nagle wracają by leczyć swoje kompleksy, cóż za jebane brudasy.