PARADISE LOST

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
HSVV
w mackach Zła

Re: PARADISE LOST

18-04-2015, 20:39

doktorze Drone, w myśl Schopenhauerowskiej erystyki, czyli sztuki prowadzenia sporów, na pewno tak właśnie, jak doktor rozlegle pokazał, należałoby przeprowadzić argumentację właśnie tym sposobem, ale... pomijając fakt, że gardzę Paradise Lost jako zespołem, który w sposób skondensowany epatuje wszystkim co w metalu chujowe (nic dziwnego, że rozpala serca osób, które albo lubią popłakiwać przy smutnym obliczu grunge'u albo całować się z kolegami przy dźwiękach debiutu DURAN DURAN), to mój post miał mieć jednak charakter czysto prowokacyjny, szczeniacki co prawda, ale w celach rozrywkowych napisany. proszę spojrzeć na wrażliwe serduszka, które jak do tablicy wywołane wyszczekały swoje smuty.

opinia nicrama dodatkowo tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że w tym wątku idę ramie w ramie z prawdą. pozdrawiam serdecznie!
Maschinengewehr
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

18-04-2015, 20:42

Ja tu nie chcę się wpierdalać na siłę, ale jeśli ktoś mówi że ten numer jest chujowy to albo przespał 25 lat, albo urodził się w latach 90-tych. Ludzie, tu nie chodzi kurwa nawet o sam klimat piosenki, to nie musi się melodyjnie podobać, ale jakżeż można temu odmówić solidnego, metalowego rzemiosła!!!!! Przecie to jest stary, dobry doom metal, NO KURWA!!!!! SKONT WY SOM?!
support music, not rumors
Awatar użytkownika
Self
rasowy masterfulowicz

18-04-2015, 20:44

Drone pisze:Oj, nie znasz się na żartach? :)
Zazdroszczę ilości wolnego czasu pozwalającego na tak dogłębne grzebanie w temacie, by znaleźć cytaty sprzed X lat dla "żartu".
[V]
mistrz forumowej ceremonii

18-04-2015, 20:52

Rattlehead pisze:Ja tu nie chcę się wpierdalać na siłę, ale jeśli ktoś mówi że ten numer jest chujowy to albo przespał 25 lat, albo urodził się w latach 90-tych. Ludzie, tu nie chodzi kurwa nawet o sam klimat piosenki, to nie musi się melodyjnie podobać, ale jakżeż można temu odmówić solidnego, metalowego rzemiosła!!!!! Przecie to jest stary, dobry doom metal, NO KURWA!!!!! SKONT WY SOM?!
nie obrażając nikogo,powiem tak: myślę,że wiele osób nigdy nie " załapało sie" na Paradise Lost, nie zachwycili się tą muzyką,nie wykazali nią zainteresowania,bo mielili w latach 90tych swoje black i death metale i banda angoli mogła im się kojarzyć z jakimś romantycznym gównem. Przez lata to przekonanie urosło do rangi prawdy objawionej którą dzisiaj ci ludzie powtarzają z uporem maniaka i mierzą się z całą dyskografią w tydzień po czym wysrywają te swoje wątpliwe sądy. Jak masz wyjebane na taka odmianę metalu,to spoko,mogę to uszanować,ale jak coś tam liznąłeś z ich dyskografii i silisz się na znawcę to wypierdalaj mi z tematu.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

18-04-2015, 21:02

Pamiętam, że w okolicach Shades of God ten zespół urósł do rangi czegoś wyjątkowego w naszym kurwidołku. Nie kojarzę osoby która coś złego powiedziałaby na tychże skurwieli. Tak wtedy grało się solidny doom death, który swoje piętno odbił na późniejszych dokonaniach kolejnych zespolików. Stwierdzenia typu jakiś romantyzm, to jest jakiś śmieszny, śmierdzący pierd bez pokrycia. Żeby to było przynajmniej po fasoli, albo przynajmniej po bobie, ale to nie ten sezon. Litości kurwa!!!
Ostatnio zmieniony 18-04-2015, 21:06 przez Rattlehead, łącznie zmieniany 1 raz.
[V]

18-04-2015, 21:04

Rattlehead pisze:Pamiętam, że w okolicach Sahdes of God ten zespół urósł do rangi czegoś wyjątkowego w naszym kurwidołku. Nie kojarzę osoby która coś złego powiedziałaby na tychże skurwieli. Tak wtedy grało się solidny doom death, który swoje piętno odbił na późniejszych dokonaniach kolejnych zespolików. Stwierdzenia typu jakiś romantyzm, to jest jakiś śmieszny, śmierdzący pierd bez pokrycia. Żeby to było przynajmniej po fasoli, albo przynajmniej po bobie, ale to nie ten sezon. Litości kurwa!!!
Po One Second zaczęło się rzucanie kurwami..zupełnie bez powodu.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Hellion
w mackach Zła

18-04-2015, 21:06

HSVV pisze:doktorze Drone, w myśl Schopenhauerowskiej erystyki, czyli sztuki prowadzenia sporów, na pewno tak właśnie, jak doktor rozlegle pokazał, należałoby przeprowadzić argumentację właśnie tym sposobem, ale... pomijając fakt, że gardzę Paradise Lost jako zespołem, który w sposób skondensowany epatuje wszystkim co w metalu chujowe (nic dziwnego, że rozpala serca osób, które albo lubią popłakiwać przy smutnym obliczu grunge'u albo całować się z kolegami przy dźwiękach debiutu DURAN DURAN), to mój post miał mieć jednak charakter czysto prowokacyjny, szczeniacki co prawda, ale w celach rozrywkowych napisany. proszę spojrzeć na wrażliwe serduszka, które jak do tablicy wywołane wyszczekały swoje smuty.

opinia nicrama dodatkowo tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że w tym wątku idę ramie w ramie z prawdą. pozdrawiam serdecznie!
nie, to nie prowokacja, ty pierdolisz po prostu głupoty i już się kurwa nie usprawiedliwiaj, że niby w celach rozrywkowych pisałeś
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

18-04-2015, 21:09

[V] pisze:
Rattlehead pisze:Pamiętam, że w okolicach Sahdes of God ten zespół urósł do rangi czegoś wyjątkowego w naszym kurwidołku. Nie kojarzę osoby która coś złego powiedziałaby na tychże skurwieli. Tak wtedy grało się solidny doom death, który swoje piętno odbił na późniejszych dokonaniach kolejnych zespolików. Stwierdzenia typu jakiś romantyzm, to jest jakiś śmieszny, śmierdzący pierd bez pokrycia. Żeby to było przynajmniej po fasoli, albo przynajmniej po bobie, ale to nie ten sezon. Litości kurwa!!!
Można to jeszcze zrozumieć. Sam pamiętam, że po usłyszeniu Say Just Words miałem kiepskawą minę (później wszystko się unormowało) i rozumiem maniaków że mogli się nieco odwrócić od dokonań brytoli, ale pierdolić teraz, po tym nowym numerze,że to romantyczna chujnia to kompletnie nie rozumiem. Starzeję się już czy jak?!
[V]

18-04-2015, 21:12

Rattlehead pisze:
[V] pisze:
Można to jeszcze zrozumieć. Sam pamiętam, że po usłyszeniu Say Just Words miałem kiepskawą minę (później wszystko się unormowało) i rozumiem maniaków że mogli się nieco odwrócić od dokonań brytoli, ale pierdolić teraz, po tym nowym numerze,że to romantyczna chujnia to kompletnie nie rozumiem. Starzeję się już czy jak?!
Ten nowy numer jest naprawdę fantastyczny. I nie mówię tego jako bezkrytyczny fan tego zespołu ,ale osoba która ma duże "ale" w stosunku do choćby Tragic Idol. Czuję moc.Aż sobię zrobię wywiade na masterfule;)
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

18-04-2015, 21:17

[V] pisze: Ten nowy numer jest naprawdę fantastyczny. I nie mówię tego jako bezkrytyczny fan tego zespołu ,ale osoba która ma duże "ale" w stosunku do choćby Tragic Idol. Czuję moc.Aż sobię zrobię wywiade na masterfule;)
Zadaj im jedno zasadnicze pytanie.
Czy Wy kurwa serca nie macie żeby tak dopierdolić starym, zgorzkniałym fanom? ;)
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

18-04-2015, 21:22

Rattlehead pisze:Tak wtedy grało się solidny doom death, który swoje piętno odbił na późniejszych dokonaniach kolejnych zespolików.
Jakieś kpiny. Chyba masz na myśli inne, gotyckie ścierwa, bo szanujące się metaluchy spoglądały w stronę Onward To Golgotha.
[V]

18-04-2015, 21:26

Kraft pisze:
Rattlehead pisze:Tak wtedy grało się solidny doom death, który swoje piętno odbił na późniejszych dokonaniach kolejnych zespolików.
Jakieś kpiny. Chyba masz na myśli inne, gotyckie ścierwa, bo szanujące się metaluchy spoglądały w stronę Onward To Golgotha.
co za bzdura. To młodsze pokolenie nic nie wie o tym jak PL rzopierdalał metalowy underground wymieniając się taśmami z Napalm Death,Bolt Thrower, Autopsy czy Morbid Angel.Poszukaj sobie starych wywiadow z Incantation i zobacz czego oni wtedy słuchali.
Ostatnio zmieniony 18-04-2015, 21:28 przez [V], łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

18-04-2015, 21:28

Zadac nalezy pytanie: czy smutek w muzyce to w ogole jakas podstawa do jej wartosciowania? Niby, ze wesolkowata muzyczka jest juz lepsza?
Taka do piwa, bekania, pierdzenia i tanczenia?
Smutny grunge to np Temple of The Dog, niemal tribute dla dokonan Zeppelinow. kto slyszal ten wie co to za plyta, Mad Season jest tak samo smutna i przez to zajebista. Smutne (wlasciwie prerazliwie smutne) jest np Twilight Of The Gods Bathorego, czy to tez chujowa muzyka jest?
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

18-04-2015, 21:59

[V] pisze:Poszukaj sobie starych wywiadow z Incantation i zobacz czego oni wtedy słuchali.
Słuchali wszystkiego, w tym _starego_ PL, co McEntee podkreśla. No bo jedynki i dwójki można bez żenady posłuchać. Natomiast gdy się odpali Teitanblood, Dead Congregation czy Antediluvian to nie ma wątpliwości kim się inspirują.
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

18-04-2015, 22:06

Ten Kraft jest normalny czy nie, bo nie wiem czy w ogóle zaczynać dyskusję?
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

18-04-2015, 22:18

masz magiczną moc nobilitowania adwersarzy czy ki chuj się tak krygujesz? jak dla mnie możesz gonić na palmę :)
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

18-04-2015, 22:21

Kraft pisze:masz magiczną moc nobilitowania adwersarzy czy ki chuj się tak krygujesz? jak dla mnie możesz gonić na palmę :)
acha
Ostatnio zmieniony 18-04-2015, 22:22 przez Rattlehead, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

18-04-2015, 22:22

A-Ha jest lepsze od PL.
535

18-04-2015, 23:31

SCREAMBLOODYGORE pisze:
Drone pisze:
Kraft pisze:Niezmiennie dziwi mnie popularność tego zespołu. Katastrofalnie chujowy jest. Ten nowy wałek też :)
Zgadza się. To jest swoisty fenomen i zagadka dla socjologów :)
Nie wiem jak tam u Was w mieście ale na mojej wsi to było tak, że wesołe chopaki mieli swoje MAngel, Deicide, Carcass, Autopsy... a smutne chopaki i dziewuchy Paradajsy, MDBride, Nightfalle i inne Tiamaty. Jak na mój chujowy gust to tragiczna jest ta piosenka. Chyba przespałem całe ćwierćwiecze:/
Być fanem AUTOPSY i jednocześnie nie kochać Lost Paradise, czy As The Flower Withers, o mini nie wspominając? Niedobrze. Nowa piosenka ładna, ale spazmy publiczności znacznie przesadzone, to chyba sposób na odreagowanie miesięcy niepokoju, że "będzie kupa".
Kraft pisze:A-Ha jest lepsze od PL.
Jeżeli chodzi o wokale to bez wątpienia. Morten Harket mistrz. Poza tym jest jeszcze jeden parametr, ten najważniejszy, który decyduje o wyższości Norwegów.
Awatar użytkownika
evildead
weteran forumowych bitew

19-04-2015, 08:22

Być fanem AUTOPSY i jednocześnie nie kochać Lost Paradise, czy As The Flower Withers, o mini nie wspominając? Niedobrze.
swego czasu kolega przegrał mi splita My Dying Bride / Autopsy i chuj nie napisał na której stronie co jest - głupio mi było go zapytać i tak se kilka miesięcy tego słuchałem nie wiedząc co jest co ;) czysty hermafrodytyzm!
Intensive silence, all in blood red
A spawn of hell I am the evil dead
ODPOWIEDZ