Terrorfront najlepszeVitriol pisze: wciąż jednak redesekration najlepsze.
INFERNAL WAR
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- pr0metheus
- zahartowany metalizator
Re: INFERNAL WAR
niech to miejsce niebawem zniknie
- Hellpiss
- zaczyna szaleć
Przejebane mają wszystkie te zespoły, wobec których oczekiwania są zbyt duże. Ja na ich miejscu nagrałbym jeden, co najwyżej dwa albumy i w ogóle przestał grać. Zbyt duża presja. ;-)
- Ołówkiiiii
- w mackach Zła
Wtedy zakładasz projekt poboczny, sprawdzasz reakcję mas. Zelżą, ogłaszasz rozpad obu kapel, znikasz z podziemia lub coś w tym stylu. Pochwalą lub chociaż poklepią po plecach -wracasz do kapeli matki i dojebujesz najlepszym albumem w historii! Taka sytuacja ;D
The fate of all mankind I see Is in the hands of fools.
-
- weteran forumowych bitew
no ja wole redepr0metheus pisze:Terrorfront najlepszeVitriol pisze: wciąż jednak redesekration najlepsze.
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- weteran forumowych bitew
Zakładasz optymistycznie, że tu ktoś w ogóle ten album odsłuchał.Heretyk pisze:opinie oraz oceny dopasowane do z góry już przyjętego założenia i wydawane na podstawie jednego, szybkiego i niezbyt uważnego przesłuchania przez komputerowe głośniczki - bezcenne. nie żebym miał pewność, tak tylko przypuszczam :)
Ja po dwóch przesłuchaniach mam ostrożne, acz pozytywne wrażenia, chociaż to brzmienie jest dosyć... dziwne. Dużo przestrzeni i takie dudniącego dołu i nie jestem pewien, czy to dobrze bo muzyka traci na stężeniu nakurwu tak trochę, ale "Into Dead Soil" to bardzo dobry, mocno koncertowy numer, słuchałbym i liczę na jakąś trasę po cebulandii.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Ze wszystkiego najbardziej mi pasuje "Conflagrator" i na drugim miejscu "Redesecration". Ale nowa płyta naprawdę niewiele odstaje - muszę się przyzwyczaić do nowego brzmienia. Kawałek z hardcorowym śpiewem ulicznym znakomity.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Streaming z bandcampa jest z tego co się orientuje w 128 kbps, wiec brzmienia bym nie oceniał.kenediusze pisze:Zakładasz optymistycznie, że tu ktoś w ogóle ten album odsłuchał.Heretyk pisze:opinie oraz oceny dopasowane do z góry już przyjętego założenia i wydawane na podstawie jednego, szybkiego i niezbyt uważnego przesłuchania przez komputerowe głośniczki - bezcenne. nie żebym miał pewność, tak tylko przypuszczam :)
Ja po dwóch przesłuchaniach mam ostrożne, acz pozytywne wrażenia, chociaż to brzmienie jest dosyć... dziwne. Dużo przestrzeni i takie dudniącego dołu i nie jestem pewien, czy to dobrze bo muzyka traci na stężeniu nakurwu tak trochę, ale "Into Dead Soil" to bardzo dobry, mocno koncertowy numer, słuchałbym i liczę na jakąś trasę po cebulandii.
this is a land of wolves now
- Harlequin
To, że jakość dźwięku gorsza nie oznacza, że brzmienie płyty jest jakoś inne. Potrollowałbym sobie troche w tym wątku, bo widze, ze będzie fajna dyskusja i czekam kiedy na Trocka będzie znów najazd. Ale jako, że słyszałem tylko 'Terrorfront" i to moze tylko 5 razy to chyba zrezygnuje z pomysłu ;)
- Hatefire
Nie wnikając jaki wskaźnik BMI mają, czy też w jakim obrządku religijnym zawierają związki małżeńskie autorzy omawianej płyty, muszę stwierdzić, że jest słabo. Uciekła cała energia, brzmi to płasko, a niestety innych zahaczek na słuchacza, też na próżno szukać. Ta płyta nie jest tyle zła, co bardzo nudna. Szkoda, bo lubiłem "Redesekration", a "Terrorfront" nawet bardzo lubiłem.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- nicram
To jest ogólnie ciekawe zagadnienie. Liczba dobrych płyt nagranych przez jeden zespół. Na palcach jednej ręki można wymienić zespoły, które od początku trzymają dobry, równy poziom. Mówimy w perspektywie kilkunastu lat! W ekstremalnym metalu na myśl przychodzą mi Immolation, Incantation, Cannibal Corpse. Nawet Morbid Angel dał dupy. Pomyśl jakim kultem cieszyłyby się Vader gdyby zakończył karierę po Black to the Blind. :-)Hellpiss pisze:Przejebane mają wszystkie te zespoły, wobec których oczekiwania są zbyt duże. Ja na ich miejscu nagrałbym jeden, co najwyżej dwa albumy i w ogóle przestał grać. Zbyt duża presja. ;-)
Wielu lubi się niestety okłamywać. Słyszy jedno, ale mózg nie potrafi tego dobrze przetworzyć. To tak jak anorektyczka ważąca 30 kg staje przed lustrem i widzi grubaskę. Axiom kontynuuje drogę ze splitu. Jest to droga grzeczna i kleryk-friendly. Niestety tak jak piszesz jest nudno i nieciekawie. Nawet agresja jest tylko udawaną niby-agresją. Trzeba po prostu stwierdzić jedno. Tak jak Polacy nie potrafią grać w piłkę nożną (poza nielicznymi wyjątkami) tak nie potrafią grać blek metalu (poza wyjątkami bardzo nielicznymi). Sad but true.Hatefire pisze:muszę stwierdzić, że jest słabo. Uciekła cała energia, brzmi to płasko, a niestety innych zahaczek na słuchacza, też na próżno szukać. Ta płyta nie jest tyle zła, co bardzo nudna.
all the monsters will break your heart
- Plastek
- Kontakt:
Nie pierwsza i nie ostatnia płyta przy której ludzie sami będą się oszukiwać i zamiast napiętnować gówno, odpierdalać forumowe bukkake bo tak wypada. Uwielbiam szczególnie te wybieg prostych główek - "przesłuchałeś 2 razy, nie znasz się!". Jak się nie podoba, to znaczy, że za mało słuchałeś; piękne i proste myślenie dla prostych "ludzi".
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- Riven
- Kontakt:
No faktycznie, bo ocena calego albumu na podstawie 1 odsluchu z bandcamp to jest domena true heterosluchaczy.
this is a land of wolves now
- Plastek
- Kontakt:
Twoja stara jest na podstawie 1 odsłuchu.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- Riven
- Kontakt:
- Plastek
- Kontakt:
Moja jest osłuchana, kiedyś nawet nagrywała chórki na "Diabolis Interium" Dark Funeral.
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- Riven
- Kontakt:
- nicram
Hahaha, też lubię ten argument. I jeszcze jeden - dobry sprzęt, bo taki na pewno zmienia jakość kompozycji. Może jest tak, że jak słuchasz dziadostwa wiele razy to człowiek się do niego adaptuje? Tak jak z węchem. Jak przebywasz 24 h na dobę w pomieszczeniu z gównem to go po prostu nie czujesz. W taki ewolucyjny trick Pani Przyroda nas wyposażyła. Sprytna Pani Przyroda.Plastek pisze:Nie pierwsza i nie ostatnia płyta przy której ludzie sami będą się oszukiwać i zamiast napiętnować gówno, odpierdalać forumowe bukkake bo tak wypada. Uwielbiam szczególnie te wybieg prostych główek - "przesłuchałeś 2 razy, nie znasz się!". Jak się nie podoba, to znaczy, że za mało słuchałeś; piękne i proste myślenie dla prostych "ludzi".

all the monsters will break your heart
- Plastek
- Kontakt:
Myślę, że tak właśnie jest. No ale co kto lubi, jedni lubią serowe giry starej zakonnicy (Axiom), inni zaś zdrową, heteroseksualną energie i agresję emanującą z samca (Cannibal Corpse, Incantation, Archgoat).
Tak, prawdziwa "Goddes of Sodomy".Riven pisze:oj ti ti bogini
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
-
Oczywista sprawa. Że też są tacy, którzy wciąż mają wątpliwość. Gdy muzyka jest dobra, nawet podskórnie ale czujesz ją od razu; gdy muzyka nie jest dobra, nie musisz słuchać jej w nieskończoność by to potwierdzić.nicram pisze:Hahaha, też lubię ten argument. I jeszcze jeden - dobry sprzęt, bo taki na pewno zmienia jakość kompozycji. Może jest tak, że jak słuchasz dziadostwa wiele razy to człowiek się do niego adaptuje? Tak jak z węchem. Jak przebywasz 24 h na dobę w pomieszczeniu z gównem to go po prostu nie czujesz. W taki ewolucyjny trick Pani Przyroda nas wyposażyła. Sprytna Pani Przyroda.Plastek pisze:Nie pierwsza i nie ostatnia płyta przy której ludzie sami będą się oszukiwać i zamiast napiętnować gówno, odpierdalać forumowe bukkake bo tak wypada. Uwielbiam szczególnie te wybieg prostych główek - "przesłuchałeś 2 razy, nie znasz się!". Jak się nie podoba, to znaczy, że za mało słuchałeś; piękne i proste myślenie dla prostych "ludzi".
- Plastek
- Kontakt:
Spójrz wyżej, to jednak nie jest takie proste.
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!