MORBID ANGEL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- flow
- postuje jak opętany!
Re: MORBID ANGEL
Jak to, przecież dwie pierwsze są nie do przeskoczenia. Sugeruję więc by z oceną wstrzymać się do momentu aż wyparują %
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
No tak. ;-) Lubię wszystkie Morbidy od A do H, ale jakoś tak G najbardziej. A w tajemnicy jeszcze dodam, że Tucker>>>>Vincent.
all the monsters will break your heart
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
- flow
- postuje jak opętany!
To ja jeszcze dodam, że są to herezje! H również wielbisz?nicram pisze:A w tajemnicy jeszcze dodam, że Tucker>>>>Vincent.
- Plastek
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Prawda.nicram pisze:Moja też. Zresztą jest to jedna z moich najbardziej ulubionych płyt z death metalem.Deathhammer66 pisze:Ja to może jakiś nienormalny jestem, ale moja ulubiona to G ;)
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- Harlequin
Lubie G, nawet bardzo, ale jednak to F ma tą magie.
- nicram
Nevermore też kocham wszystkie płyty. :-)hcpig pisze:Nevermore.nicram pisze:Tucker>>>>Vincent.
Żadne herezje. Tylko moje zdanie. Wystarczy porównać jakość tekstów, jakie napisał Tucker i Vincent. :-) Lubię H, pisałem kiedyś, że nigdy nie rozumiałem dlaczego ludziska jej nie trawią..flow pisze:To ja jeszcze dodam, że są to herezje! H również wielbisz?nicram pisze:A w tajemnicy jeszcze dodam, że Tucker>>>>Vincent.
- Harlequin
Bo ma chujowe brzmienie.nicram pisze:Lubię H, pisałem kiedyś, że nigdy nie rozumiałem dlaczego ludziska jej nie trawią..
- nicram
Brzmienie, brzmieniem, ale dobre kompozycje pozostaną dobrymi kompozycjami. Taki "A Blaze on the Northern Sky" też nie brzmi zabójczo według niektórych, nie mówiąc o płytach innych tuzów. Czasami trzeba wznieść się ponad produkcję, która zwłaszcza w metalu,wielokrotnie nie była optymalna. :-)
- Harlequin
Prawda. Wystarczy wspomnieć wielbione przeze mnie "Breeding The Spawn". Co do Blazy to akurat ona ma nieco deathmetalowe brzmienie, moim zdaniem wyśmienite. A co do Heretic to mam wrażenie, że ta płyta brzmi bardzo Rutanowo, klaustrofobicznie, metalicznie i - niestety - momentami dźwięk sie zlewa. No i druga kwestia - Heretic ma dobre kompozcyje. Tyle, że "dobre' na tle wczesniejszych płyt to troche za mało. Moim zdaniem mimo wszystko odstaje poziomem od wczesniejszych 6.nicram pisze:Brzmienie, brzmieniem, ale dobre kompozycje pozostaną dobrymi kompozycjami. Taki "A Blaze on the Northern Sky" też nie brzmi zabójczo według niektórych, nie mówiąc o płytach innych tuzów. Czasami trzeba wznieść się ponad produkcję, która zwłaszcza w metalu,wielokrotnie nie była optymalna. :-)
- nicram
Jestem w stanie się zgodzić, że trochę odstaje. Gdy jej słucham, a słucham dość często, mam wrażenie lekkiej niespójności i zawartej w niej sporej dawki chaosu (zwłaszcza gdy porównać do bardzo uporządkowanej G). Tym niemniej naprawdę lubię wracać do tej płyty. No bo jak można nie lubić takich ciosów jak ten: " onclick="window.open(this.href);return false; ?
Żartujesz? Takich rzeczy nie wolno pisać, (nawet jeżeli to prawda). Death Metal na A Blaze...? Toż to bluźnierstwo. Tam jest tylko true norwegian bm ekskluzywny.Harlequin pisze: Co do Blazy to akurat ona ma nieco deathmetalowe brzmienie,...
- pr0metheus
zawsze mi sie zdawalo ze F i G to podobne albumy,ale ostatnio puscilem jeden po drugim i sie okazalo zupelnie inaczej. duzo bardziej podoba mi sie formulas. jednak jesli chodzi o morbid angel to najczesciej wracam do covenant.
niech to miejsce niebawem zniknie
- hcpig
Jedyny słuszny układ:flow pisze:To ja jeszcze dodam, że są to herezje! H również wielbisz?nicram pisze:A w tajemnicy jeszcze dodam, że Tucker>>>>Vincent.
Vincent=Browning>>>Tucker
Yare Yare Daze
Jeszcze bardziej jedynie słuszny jest taki.hcpig pisze:Jedyny słuszny układ:flow pisze:To ja jeszcze dodam, że są to herezje! H również wielbisz?nicram pisze:A w tajemnicy jeszcze dodam, że Tucker>>>>Vincent.
Browning > Vincent >.........> Tucker
Oczywiście najlepsze wydawnictwa to Abominations Of Desolation i Altars Of Madness.
- nicram
Wiesz co? Nie wiem co jest słuszne jak i gdzie. I nawet mnie to nie interesuje. Zostawiam to innym mędrcom o betonowych mózgach. Doceniam Vincenta za wokale, ale jego teksty i bufonada nieco mnie raziły w przeszłości. Teraz trochę zluzował galoty, ale za to odsłonił swoje bardziej cyrkowe oblicze. Czego najlepszym dowodem jest to ciepłe coś na I. Tucker to zajebisty wokalista, skromny koleś i jego wolałbym obecnie widzieć w MA. Uważam, że byłoby to znacznie lepsze dla tego zespołu niż był powrót Vincenta.hcpig pisze:Jedyny słuszny układ:flow pisze:To ja jeszcze dodam, że są to herezje! H również wielbisz?nicram pisze:A w tajemnicy jeszcze dodam, że Tucker>>>>Vincent.
- Harlequin
+1nicram pisze:Doceniam Vincenta za wokale, ale jego teksty i bufonada nieco mnie raziły w przeszłości. Teraz trochę zluzował galoty, ale za to odsłonił swoje bardziej cyrkowe oblicze. Czego najlepszym dowodem jest to ciepłe coś na I. Tucker to zajebisty wokalista, skromny koleś i jego wolałbym obecnie widzieć w MA. Uważam, że byłoby to znacznie lepsze dla tego zespołu niż był powrót Vincenta.
- Rattlehead
- Plastek
- Kontakt:
+1000000000nicram pisze:
Wiesz co? Nie wiem co jest słuszne jak i gdzie. I nawet mnie to nie interesuje. Zostawiam to innym mędrcom o betonowych mózgach. Doceniam Vincenta za wokale, ale jego teksty i bufonada nieco mnie raziły w przeszłości. Teraz trochę zluzował galoty, ale za to odsłonił swoje bardziej cyrkowe oblicze. Czego najlepszym dowodem jest to ciepłe coś na I. Tucker to zajebisty wokalista, skromny koleś i jego wolałbym obecnie widzieć w MA. Uważam, że byłoby to znacznie lepsze dla tego zespołu niż był powrót Vincenta.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- WaszJudasz
+dużo.
Serio, dobrze by było.
Serio, dobrze by było.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.