Noise Magazine

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Harlequin
mistrz forumowej ceremonii

Re:

06-03-2015, 12:24

Skaut pisze:z tego zestawu nie słuchałem tylko STARGAZER.
Nadrób koniecznie. Wyśmienita płyta.
Awatar użytkownika
Drone

Re: Noise Magazine

06-03-2015, 12:27

Z tego zestawu STARGAZER najlepsze.
DEAD CONGREGATION - im więcej jej słucham, tym bardziej zmniejsza się dystans do debiutu. Warto jej dać więcej szans.
Co do SWALLOWED się zgadzam, natomiast zdecydowanie wyżej oceniam, pomimo tych wad.
MANIMALISM - rzeczywiście po iluś tam odsłuchach wyszła mamomiowatość tego materiału, pełna zgoda, ale mimo tego jest to dobra płyta.
FUNEREAL PRESENCE - znakomite, świeże, ożywcze. Nie żartuję ani trochę. U mnie jakieś 11 miejsce na tej liście.
MASTODON - e tam, to dalej metal, tylko tak wyluzowany, że wydaje się nie być metalem :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re:

06-03-2015, 20:44

Skaut pisze: Tak naprawdę z metalu tylko Teitanblood, Dread Sovereign i Triptykon zasługuje na pierwszą dychę. Gdzieś tam w drugiej pojawiłoby się Kriegsmaschine, a w trzeciej może Odraza. Jak na cały rok muzyki ogólnie to metal po prostu wypada słabo.
Myślę, że Twoim zasadniczym problemem jest to, że metal Cię po prostu nie bardzo interesuje. Tamten rok był bardzo dobry. Ja czuję się nim całkowicie usatysfakcjonowany. Co więcej, nadal mam zaległości w zakupach, co tylko potwierdza moją tezę. :-)
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

07-03-2015, 15:17

Triceratops pisze:
Drone pisze:Lista płyt roku 2015 to osobny temat, już przerobiony. Jest tam wiele słusznych i oczywistych pozycji, ale są i wspomniane kwiaty. Kto dał na tę listę płytę NUX VOMICA? Litości! Poza tym dowiedziałem się, że "The Satanist" to płyta-monstrum :) Czy są jakieś granice zidiocenia?
Szkoda, ze nie zastosowali starego i sprawnego patentu z Thrashem'alla czyli tabelki, ktora pokazywala glosowanie kazdego redaktora a wynik byl wypadkowa. Wtedy mozna by bylo nielubic i jebac poszczegolnych redaktorow a tak wszystkim sie dostalo. Ja jestem przekonany, ze pjoter na pewno nie glosowal na Behemoth, bo wierze w jego dziennikarska rzetelnosc :)
wszystkie listy były publikowane na FB magazynu.
" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
HSVV
w mackach Zła

07-03-2015, 15:25

chrystepanie jaka hipsteriada, admin fajnych rzeczy tę listę układał?
Maschinengewehr
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
535

07-03-2015, 17:08

Skaut pisze: MANIMALISM - znane i lubiane mamoniowate piosenki, pewnie będę do tego czasem wracał, gdzieś tam w pierwszej 40 ;]
Drone pisze: MANIMALISM - rzeczywiście po iluś tam odsłuchach wyszła mamomiowatość tego materiału, pełna zgoda, ale mimo tego jest to dobra płyta.
Jak to jest, z jednej strony zarzucić mamoniowatość płycie, której ziarno zasiane zostało w poprzednim wieku, bo przecież przynajmniej w części są to nowe, dużo lepiej brzmiące, ale jednak aranżacje starych piosenek, by chwilę potem wymienić jednym tchem wśród tuzów i objawień TEITANBLOOD, TRIPTYKON, czy STARGAZER, o ostatnim MARDUK nie wspominając? Mówiąc językiem współczesnej młodzieży. Panowie, prośba...
Ostatnio zmieniony 07-03-2015, 20:14 przez 535, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

07-03-2015, 20:04

HSVV pisze:chrystepanie jaka hipsteriada, admin fajnych rzeczy tę listę układał?
nie, twoja matka kurwa, jak jej lałem do mordy.
535

07-03-2015, 20:09

Nieeee. Na tym forum się tak do siebie nie odzywamy. To miejsce spotkań ludzi kulturalnych i z klasą.
Awatar użytkownika
flow
postuje jak opętany!

07-03-2015, 20:12

Który to rozsierdził poczciwinę trocaka?
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

07-03-2015, 20:44

HSVV pisze:chrystepanie jaka hipsteriada, admin fajnych rzeczy tę listę układał?
Głupie słowo-wytrych, które zastąpiło rozsądną krytykę i właściwie piętnuje otwartość na różne dźwięki.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
HSVV
w mackach Zła

07-03-2015, 21:00

twoja_stara_trotzky pisze:
nie, twoja matka kurwa, jak jej lałem do mordy.
to by tłumaczyło wszystko, dzięki za odp.
longinus696 pisze:Głupie słowo-wytrych, które zastąpiło rozsądną krytykę i właściwie piętnuje otwartość na różne dźwięki.
już się nie rozczulaj tak intelektualnie nad ewidentnie przygłupim komentarzem napisanym z przymrużeniem oka. jedyne o co mi chodzi, to to, że lista wygląda mocno tendencyjnie i poprawnie politycznie i widnieją na niej zespoły, które non stop są forsowane na równie przygłupiej stronie jak fejsbukowe fajne rzeczy. ale może się nie znam, bo głupie słowo-wytrych zastąpiło mi rozsądną krytykę.
Maschinengewehr
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

07-03-2015, 21:08

HSVV pisze: już się nie rozczulaj tak intelektualnie nad ewidentnie przygłupim komentarzem napisanym z przymrużeniem oka. jedyne o co mi chodzi, to to, że lista wygląda mocno tendencyjnie i poprawnie politycznie i widnieją na niej zespoły, które non stop są forsowane na równie przygłupiej stronie jak fejsbukowe fajne rzeczy. ale może się nie znam, bo głupie słowo-wytrych zastąpiło mi rozsądną krytykę.
A... no sorry, nie wiedziałem, że komentarz jest ewidentnie przygłupi, bo na forum ciężko to stwierdzić czasami, zwłaszcza obecnie. Co do niektórych zespołów / płyt, to się nie dziwię, że są forsowane, skoro są zajebiste (przynajmniej te o których wiem, że są). Mnie tam nie przeszkadza, że RtJ2, czy Ben Frost są w czołówce. Masz lepsze typy?

535

07-03-2015, 21:21

longinus696 pisze: Co do niektórych zespołów / płyt, to się nie dziwię, że są forsowane, skoro są zajebiste.
Myślisz o ostatnim GODFLESH! Tak się przed tym broniłeś. Zupełnie niepotrzebnie jak widać.
Awatar użytkownika
HSVV
w mackach Zła

07-03-2015, 23:29

longinus696 pisze:
HSVV pisze: już się nie rozczulaj tak intelektualnie nad ewidentnie przygłupim komentarzem napisanym z przymrużeniem oka. jedyne o co mi chodzi, to to, że lista wygląda mocno tendencyjnie i poprawnie politycznie i widnieją na niej zespoły, które non stop są forsowane na równie przygłupiej stronie jak fejsbukowe fajne rzeczy. ale może się nie znam, bo głupie słowo-wytrych zastąpiło mi rozsądną krytykę.
A... no sorry, nie wiedziałem, że komentarz jest ewidentnie przygłupi, bo na forum ciężko to stwierdzić czasami, zwłaszcza obecnie. Co do niektórych zespołów / płyt, to się nie dziwię, że są forsowane, skoro są zajebiste (przynajmniej te o których wiem, że są). Mnie tam nie przeszkadza, że RtJ2, czy Ben Frost są w czołówce. Masz lepsze typy?
bez bicia przyznaję, że nie mam lepszych typów. chodzi mi po prostu o tę tendencyjność, że albumy się w tych listach powtarzają, sporo "punktów" zgarniają Run The Jewels czy Swans i dziwi mnie czy naprawdę nic poza tym ciekawego nie wyszło w tym roku, bo po mnie mimo nadziei i pozytywnego nastawienia te płyty po prostu spływają bez ochów achów. jest też inne wytłumaczenie, że po prostu zrzędliwość i kryzys wieku średniego mnie dopadły i lipa, na wszystko narzekam.
Maschinengewehr
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

08-03-2015, 10:46

A ja tego ciśnienia na Swans zupełnie nie rozumiem. Słuchałem tej nowej płyty i nic. Słuchałem poprzednich i nic. Wolę stare Swansy.
Uff, ulżyło mi, zrobiłem coming out, w dodatku dziś manifa.
Plasfodeur
weteran forumowych bitew

08-03-2015, 10:51

moonfire pisze:A ja tego ciśnienia na Swans zupełnie nie rozumiem. Słuchałem tej nowej płyty i nic. Słuchałem poprzednich i nic. Wolę stare Swansy.
oddaj legitymację hipstera
Grrrówno!
Awatar użytkownika
Harlequin

08-03-2015, 10:52

moonfire pisze:A ja tego ciśnienia na Swans zupełnie nie rozumiem. Słuchałem tej nowej płyty i nic. Słuchałem poprzednich i nic. Wolę stare Swansy.
Ja też nadal nie wiem czy lubie "To Be Kind". Ale jest w niej coś frapującego, coś co 'nakazuje' mi się z nią zmierzać. Chyba nadal nie moge się w nią wgryźć, ale w życiu nie nazwałbym jej nudną. Za to poprzednia płyta mocno przehajpowana. Jakbym chciał, aby mi opadł to bym se puścił 'The Seer" - rozwleczony monster z zajebistymi 'momentami'.
Wuja
postuje jak opętany!

08-03-2015, 11:04

Harlequin pisze:Ja też nadal nie wiem czy lubie "To Be Kind". Ale jest w niej coś frapującego, coś co 'nakazuje' mi się z nią zmierzać. Chyba nadal nie moge się w nią wgryźć, ale w życiu nie nazwałbym jej nudną. Za to poprzednia płyta mocno przehajpowana. Jakbym chciał, aby mi opadł to bym se puścił 'The Seer" - rozwleczony monster z zajebistymi 'momentami'.
Za taki "zajebisty moment" uważam np. całego "Avatara" - i chociażby tylko ten kawałek rzutuje pozytywnie na moje odczucia związane z odsłuchem"The Seer". Pewnie jestem w mniejszości, ale za najlepszą płytę Łabędzi po reaktywacji uważam "My Father...". Taka esencja i wszystko co najlepsze w nowych Swans w pigułce.
I didn't hear voices. It was a conscious decision on my part.
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

08-03-2015, 11:26

535 pisze:
longinus696 pisze: Co do niektórych zespołów / płyt, to się nie dziwię, że są forsowane, skoro są zajebiste.
Myślisz o ostatnim GODFLESH! Tak się przed tym broniłeś. Zupełnie niepotrzebnie jak widać.
Godflesh to się chyba nawet do pierwszej 30 nie łapie. Totalna wtopa ten album. Płyta bez nerwu i wyobraźni.

535

08-03-2015, 11:37

longinus696 pisze: Godflesh to się chyba nawet do pierwszej 30 nie łapie. Totalna wtopa ten album. Płyta bez nerwu i wyobraźni.
Pierwsze miejsce w temacie Złote Wary za pierwszy kwartał, chyba mamy przyznane? Ktoś ma jakieś wątpliwości?
ODPOWIEDZ