Nadrób koniecznie. Wyśmienita płyta.Skaut pisze:z tego zestawu nie słuchałem tylko STARGAZER.
Noise Magazine
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Noise Magazine
Z tego zestawu STARGAZER najlepsze.
DEAD CONGREGATION - im więcej jej słucham, tym bardziej zmniejsza się dystans do debiutu. Warto jej dać więcej szans.
Co do SWALLOWED się zgadzam, natomiast zdecydowanie wyżej oceniam, pomimo tych wad.
MANIMALISM - rzeczywiście po iluś tam odsłuchach wyszła mamomiowatość tego materiału, pełna zgoda, ale mimo tego jest to dobra płyta.
FUNEREAL PRESENCE - znakomite, świeże, ożywcze. Nie żartuję ani trochę. U mnie jakieś 11 miejsce na tej liście.
MASTODON - e tam, to dalej metal, tylko tak wyluzowany, że wydaje się nie być metalem :)
DEAD CONGREGATION - im więcej jej słucham, tym bardziej zmniejsza się dystans do debiutu. Warto jej dać więcej szans.
Co do SWALLOWED się zgadzam, natomiast zdecydowanie wyżej oceniam, pomimo tych wad.
MANIMALISM - rzeczywiście po iluś tam odsłuchach wyszła mamomiowatość tego materiału, pełna zgoda, ale mimo tego jest to dobra płyta.
FUNEREAL PRESENCE - znakomite, świeże, ożywcze. Nie żartuję ani trochę. U mnie jakieś 11 miejsce na tej liście.
MASTODON - e tam, to dalej metal, tylko tak wyluzowany, że wydaje się nie być metalem :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re:
Myślę, że Twoim zasadniczym problemem jest to, że metal Cię po prostu nie bardzo interesuje. Tamten rok był bardzo dobry. Ja czuję się nim całkowicie usatysfakcjonowany. Co więcej, nadal mam zaległości w zakupach, co tylko potwierdza moją tezę. :-)Skaut pisze: Tak naprawdę z metalu tylko Teitanblood, Dread Sovereign i Triptykon zasługuje na pierwszą dychę. Gdzieś tam w drugiej pojawiłoby się Kriegsmaschine, a w trzeciej może Odraza. Jak na cały rok muzyki ogólnie to metal po prostu wypada słabo.
all the monsters will break your heart
- twoja_stara_trotzky
wszystkie listy były publikowane na FB magazynu.Triceratops pisze:Szkoda, ze nie zastosowali starego i sprawnego patentu z Thrashem'alla czyli tabelki, ktora pokazywala glosowanie kazdego redaktora a wynik byl wypadkowa. Wtedy mozna by bylo nielubic i jebac poszczegolnych redaktorow a tak wszystkim sie dostalo. Ja jestem przekonany, ze pjoter na pewno nie glosowal na Behemoth, bo wierze w jego dziennikarska rzetelnosc :)Drone pisze:Lista płyt roku 2015 to osobny temat, już przerobiony. Jest tam wiele słusznych i oczywistych pozycji, ale są i wspomniane kwiaty. Kto dał na tę listę płytę NUX VOMICA? Litości! Poza tym dowiedziałem się, że "The Satanist" to płyta-monstrum :) Czy są jakieś granice zidiocenia?
" onclick="window.open(this.href);return false;
- HSVV
- w mackach Zła
chrystepanie jaka hipsteriada, admin fajnych rzeczy tę listę układał?
Maschinengewehr
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
Skaut pisze: MANIMALISM - znane i lubiane mamoniowate piosenki, pewnie będę do tego czasem wracał, gdzieś tam w pierwszej 40 ;]
Jak to jest, z jednej strony zarzucić mamoniowatość płycie, której ziarno zasiane zostało w poprzednim wieku, bo przecież przynajmniej w części są to nowe, dużo lepiej brzmiące, ale jednak aranżacje starych piosenek, by chwilę potem wymienić jednym tchem wśród tuzów i objawień TEITANBLOOD, TRIPTYKON, czy STARGAZER, o ostatnim MARDUK nie wspominając? Mówiąc językiem współczesnej młodzieży. Panowie, prośba...Drone pisze: MANIMALISM - rzeczywiście po iluś tam odsłuchach wyszła mamomiowatość tego materiału, pełna zgoda, ale mimo tego jest to dobra płyta.
Ostatnio zmieniony 07-03-2015, 20:14 przez 535, łącznie zmieniany 1 raz.
- twoja_stara_trotzky
nie, twoja matka kurwa, jak jej lałem do mordy.HSVV pisze:chrystepanie jaka hipsteriada, admin fajnych rzeczy tę listę układał?
Nieeee. Na tym forum się tak do siebie nie odzywamy. To miejsce spotkań ludzi kulturalnych i z klasą.
- flow
- postuje jak opętany!
Który to rozsierdził poczciwinę trocaka?
- longinus696
- zahartowany metalizator
Głupie słowo-wytrych, które zastąpiło rozsądną krytykę i właściwie piętnuje otwartość na różne dźwięki.HSVV pisze:chrystepanie jaka hipsteriada, admin fajnych rzeczy tę listę układał?
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- HSVV
- w mackach Zła
to by tłumaczyło wszystko, dzięki za odp.twoja_stara_trotzky pisze:nie, twoja matka kurwa, jak jej lałem do mordy.HSVV pisze:chrystepanie jaka hipsteriada, admin fajnych rzeczy tę listę układał?
już się nie rozczulaj tak intelektualnie nad ewidentnie przygłupim komentarzem napisanym z przymrużeniem oka. jedyne o co mi chodzi, to to, że lista wygląda mocno tendencyjnie i poprawnie politycznie i widnieją na niej zespoły, które non stop są forsowane na równie przygłupiej stronie jak fejsbukowe fajne rzeczy. ale może się nie znam, bo głupie słowo-wytrych zastąpiło mi rozsądną krytykę.longinus696 pisze:Głupie słowo-wytrych, które zastąpiło rozsądną krytykę i właściwie piętnuje otwartość na różne dźwięki.
Maschinengewehr
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
- longinus696
A... no sorry, nie wiedziałem, że komentarz jest ewidentnie przygłupi, bo na forum ciężko to stwierdzić czasami, zwłaszcza obecnie. Co do niektórych zespołów / płyt, to się nie dziwię, że są forsowane, skoro są zajebiste (przynajmniej te o których wiem, że są). Mnie tam nie przeszkadza, że RtJ2, czy Ben Frost są w czołówce. Masz lepsze typy?HSVV pisze: już się nie rozczulaj tak intelektualnie nad ewidentnie przygłupim komentarzem napisanym z przymrużeniem oka. jedyne o co mi chodzi, to to, że lista wygląda mocno tendencyjnie i poprawnie politycznie i widnieją na niej zespoły, które non stop są forsowane na równie przygłupiej stronie jak fejsbukowe fajne rzeczy. ale może się nie znam, bo głupie słowo-wytrych zastąpiło mi rozsądną krytykę.
Myślisz o ostatnim GODFLESH! Tak się przed tym broniłeś. Zupełnie niepotrzebnie jak widać.longinus696 pisze: Co do niektórych zespołów / płyt, to się nie dziwię, że są forsowane, skoro są zajebiste.
- HSVV
- w mackach Zła
bez bicia przyznaję, że nie mam lepszych typów. chodzi mi po prostu o tę tendencyjność, że albumy się w tych listach powtarzają, sporo "punktów" zgarniają Run The Jewels czy Swans i dziwi mnie czy naprawdę nic poza tym ciekawego nie wyszło w tym roku, bo po mnie mimo nadziei i pozytywnego nastawienia te płyty po prostu spływają bez ochów achów. jest też inne wytłumaczenie, że po prostu zrzędliwość i kryzys wieku średniego mnie dopadły i lipa, na wszystko narzekam.longinus696 pisze:A... no sorry, nie wiedziałem, że komentarz jest ewidentnie przygłupi, bo na forum ciężko to stwierdzić czasami, zwłaszcza obecnie. Co do niektórych zespołów / płyt, to się nie dziwię, że są forsowane, skoro są zajebiste (przynajmniej te o których wiem, że są). Mnie tam nie przeszkadza, że RtJ2, czy Ben Frost są w czołówce. Masz lepsze typy?HSVV pisze: już się nie rozczulaj tak intelektualnie nad ewidentnie przygłupim komentarzem napisanym z przymrużeniem oka. jedyne o co mi chodzi, to to, że lista wygląda mocno tendencyjnie i poprawnie politycznie i widnieją na niej zespoły, które non stop są forsowane na równie przygłupiej stronie jak fejsbukowe fajne rzeczy. ale może się nie znam, bo głupie słowo-wytrych zastąpiło mi rozsądną krytykę.
Maschinengewehr
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
- moonfire
A ja tego ciśnienia na Swans zupełnie nie rozumiem. Słuchałem tej nowej płyty i nic. Słuchałem poprzednich i nic. Wolę stare Swansy.
Uff, ulżyło mi, zrobiłem coming out, w dodatku dziś manifa.
-
- weteran forumowych bitew
oddaj legitymację hipsteramoonfire pisze:A ja tego ciśnienia na Swans zupełnie nie rozumiem. Słuchałem tej nowej płyty i nic. Słuchałem poprzednich i nic. Wolę stare Swansy.
Grrrówno!
- Harlequin
Ja też nadal nie wiem czy lubie "To Be Kind". Ale jest w niej coś frapującego, coś co 'nakazuje' mi się z nią zmierzać. Chyba nadal nie moge się w nią wgryźć, ale w życiu nie nazwałbym jej nudną. Za to poprzednia płyta mocno przehajpowana. Jakbym chciał, aby mi opadł to bym se puścił 'The Seer" - rozwleczony monster z zajebistymi 'momentami'.moonfire pisze:A ja tego ciśnienia na Swans zupełnie nie rozumiem. Słuchałem tej nowej płyty i nic. Słuchałem poprzednich i nic. Wolę stare Swansy.
-
- postuje jak opętany!
Za taki "zajebisty moment" uważam np. całego "Avatara" - i chociażby tylko ten kawałek rzutuje pozytywnie na moje odczucia związane z odsłuchem"The Seer". Pewnie jestem w mniejszości, ale za najlepszą płytę Łabędzi po reaktywacji uważam "My Father...". Taka esencja i wszystko co najlepsze w nowych Swans w pigułce.Harlequin pisze:Ja też nadal nie wiem czy lubie "To Be Kind". Ale jest w niej coś frapującego, coś co 'nakazuje' mi się z nią zmierzać. Chyba nadal nie moge się w nią wgryźć, ale w życiu nie nazwałbym jej nudną. Za to poprzednia płyta mocno przehajpowana. Jakbym chciał, aby mi opadł to bym se puścił 'The Seer" - rozwleczony monster z zajebistymi 'momentami'.
I didn't hear voices. It was a conscious decision on my part.
- longinus696
Godflesh to się chyba nawet do pierwszej 30 nie łapie. Totalna wtopa ten album. Płyta bez nerwu i wyobraźni.535 pisze:Myślisz o ostatnim GODFLESH! Tak się przed tym broniłeś. Zupełnie niepotrzebnie jak widać.longinus696 pisze: Co do niektórych zespołów / płyt, to się nie dziwię, że są forsowane, skoro są zajebiste.
Pierwsze miejsce w temacie Złote Wary za pierwszy kwartał, chyba mamy przyznane? Ktoś ma jakieś wątpliwości?longinus696 pisze: Godflesh to się chyba nawet do pierwszej 30 nie łapie. Totalna wtopa ten album. Płyta bez nerwu i wyobraźni.