Jaki brak umiejętności? O czym piszesz? :)Ihasan pisze:brak umiejętności muzycznych i wokalnych i nagranie przy tej okazji płyty to rzeczywiście ewenement :DBloodcult pisze:nie żebym uważał Licho za pierwszą ligę bo oczywiście tak nie jest ALE oryginalnością Licho bije na głowę Misþyrming, Svartidaudi czy inne Simnary.
Nie no .. żarty zostawmy na 1 kwietnia i zachowajmy choć odrobinę powagi;
Misþyrming - Söngvar Elds Og Óreiðu [2015]
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Misþyrming - Söngvar Elds Og Óreiðu [2015]
Ostatnio zmieniony 20-02-2015, 15:43 przez Drone, łącznie zmieniany 1 raz.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
- postuje jak opętany!
Zaintrygowala mnie ta naparzanka, przeto posłuchałem... No i z jednej strony mocy Swallowed to nie ma, w ogóle zaczyna się niemrawo i średnio ciekawie, ale później ładnie się rozkręca. Stwierdzam potencjał. Niby płyta może irytować pewnym dość przewidywalnym i sprawiającym wrażenie wyrachowania (niczym z poradnika „Jak stworzyć ambitną płytę blackmetalową”) eklektyzmem — no bo mamy tu surowiznę trochę a la Vemod jako kręgosłup, ale słychać i Burzum, i chyba nawet w jednym momencie Peste Noire, i coś wziętego od dysonansowców, i Watain, i postpunka, i oczywiście ta okrasa z dark ambientu... Ale mimo tej całej zabawy nie rozłazi im się to i efekt końcowy mnie przekonuje.
- Harlequin
Wlasie se posłuchałem po raz drugi i w sumie podobnie jak za pierwszym odsłuchem - nie ziębi nie grzeje. Nie znalazłem tu nic nadzwyczaj wkurwiającego, ani nic nadzwyczaj fascynującego. W sumie to świniowa oferta Marduk bardziej mnie buja i bardziej mi sie podoba.
- TORTURER
- w mackach Zła
Fajnie sie tego słucha.Napewno lepsze od pęłniaka Sinmara,który troche przynudzał tu i tam.Nie jest odkrywcze,to fakt,Swallowed wygrywa z palcem w dupie,aczkolwiek nie jest też takie sztampowe i zachowawcze jak pisze Drone.Solidna black metalowa pozycja,bez transgresji,ale gdzieniegdzie czuć rozmodlenie ;)
Death Dwells in Love
- Bloodcult
boca wrote:
It's an good album but the hype won't last long.
13 wrote:
Good, saves me A LOT of work.
:D :D :D
13 wrote:
- Silent_Sea
- weteran forumowych bitew
Osobiście to bym wolał gdyby miał robotę z pakowaniem nowego Mare .Bloodcult pisze:boca wrote:
13 wrote:
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
- COFFIN
FallenEmpire pisze:
Re-press coming mid-2015 with same color configuration. You won't be able to tell the difference between a first press or second press as the jackets + inserts are being made at the same place and the vinyl is being pressed from the same stampers.
'Come the Blessed Madness'
- maciek z klanu
bedziesz bral? podpialbym sie pod zamowienie.COFFIN pisze:FallenEmpire pisze:
Re-press coming mid-2015 with same color configuration. You won't be able to tell the difference between a first press or second press as the jackets + inserts are being made at the same place and the vinyl is being pressed from the same stampers.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- COFFIN
- Silent_Sea
- weteran forumowych bitew
Trza podpytać Sovę może będzie miał, bo samemu ściągać ze Stanów to trochę lipa ...maciek z klanu pisze:bedziesz bral? podpialbym sie pod zamowienie.COFFIN pisze:FallenEmpire pisze:
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
Innymi słowy, przekładasz słowa nad czyny? Cenisz bardziej filozoficzne podejście: dużo gadać, mało robić? Czy o co chodzi z tą satanistyczną dojrzałością?Drone pisze:Natomiast DsO dźwignęło sprawę wyżej na dwóch płaszczyznach: ideologicznej (odejście od podwórkowego satanizmu) i muzycznej.
- Drone
"Si Monumentum Requires, Circumspice"
O to chodzi.
O to chodzi.
Nie pytam o ulubione płyty. Pytam, czy podpalanie kościołów uważasz faktycznie za dziecinadę, a pisanie tekstów filozoficznych za wyższy poziom satanizmu. Just curious.
- Drone
Ale mi nie chodziło o ulubioną płytę, tylko o to, co niesie ze sobą ten tytuł :)
Tak, uważam, że podpalanie kościołów to dziecinada i zwykły czyn kryminalny. Nie chodzi mi też o pisanie traktatów filozoficznych; raczej o to, jak postrzega się świat. Skoro jesteśmy religijni, to jakoś musimy się ustosunkować na tej płaszczyźnie do takich atrakcji jak wojny, obozy koncentracyjne, czystki etniczne i tym podobne. Nie mówię, że trzeba od razu do tego przykładać rękę (to już indywidualny wybór każdego), ale można z tego wysnuć pewne wnioski.
Tak, uważam, że podpalanie kościołów to dziecinada i zwykły czyn kryminalny. Nie chodzi mi też o pisanie traktatów filozoficznych; raczej o to, jak postrzega się świat. Skoro jesteśmy religijni, to jakoś musimy się ustosunkować na tej płaszczyźnie do takich atrakcji jak wojny, obozy koncentracyjne, czystki etniczne i tym podobne. Nie mówię, że trzeba od razu do tego przykładać rękę (to już indywidualny wybór każdego), ale można z tego wysnuć pewne wnioski.
- COFFIN
Mojemu dawnenu p. Prof. z uczelni temat podpasił do tego stopnia, że na drugiej stronie pracy magisterskiej jest ulokalizowane zdjęcie takiego obiektu w trakcie wspomnianegio procesu;)Drone pisze: Tak, uważam, że podpalanie kościołów to dziecinada i zwykły czyn kryminalny.
'Come the Blessed Madness'
Czyli poważny satanista nie łamie prawa? Postrzega świat w taki sposób, żeby przypadkiem kogoś nie skrzywdzić? Przedziwny to satanizm, dorosły niczym wiersze Horacego. Co do drugiej części, to niestety nie rozumiem. No musimy się ustosunkować, i co z tego wyniknie? Że będziemy ustosunkowani? Wiara bez czynów jest martwa, skoro już tak religijni jesteśmy:)Drone pisze:Ale mi nie chodziło o ulubioną płytę, tylko o to, co niesie ze sobą ten tytuł :)
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
Karkasonne pisze:Pytam, czy podpalanie kościołów uważasz faktycznie za dziecinadę, a pisanie tekstów filozoficznych za wyższy poziom satanizmu. Just curious.
A to nie oczywiste?
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Może dla tchórzy, którzy brak działania zasłaniają tym, że ciężko pracują głową. Szkoda, że dla świata nic z tego nie wynika, bo teksty DsO (osobiście nie przepadam) czyta jakiś mikroułamek ludzi. A działania Norwegów, Finów i innych były fenomenem na skalę światową i odbiły się szerokim echem. Kto chce, niech siedzi w domu, nie podaje nawet własnego nazwiska (jak goście z DsO) i pisze teksty filozoficzne. Osobiście zawsze miałem więcej sympatii dla ludzi czynu.WaszJudasz pisze:A to nie oczywiste?Karkasonne pisze:Pytam, czy podpalanie kościołów uważasz faktycznie za dziecinadę, a pisanie tekstów filozoficznych za wyższy poziom satanizmu. Just curious.
-
- zaczyna szaleć
Dziecinada to jest dac sie zlapac;)
Jestem daleki od takich ocen: większość z nich była bardzo młoda, pełna entuzjazmu dla idei, niedoświadczona. Czego nie można powiedzieć o policji i interpolu, którzy mają jednak znacznie większe możliwości. A i psychika potrafi siąść w sytuacji wysoko stresowej, kropla drąży skałę - a ciało ludzkie, połączone nierozerwalnie z psychiką, ma swoje granice. A mało ludzi zna swoje granice, jedne czy drugie.markiz666 pisze:Dziecinada to jest dac sie zlapac;)