MARLIWO - Pieśni [2014]

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

Re: MARLIWO - Pieśni [2014]

04-12-2014, 20:20

Tyle, że to są takie emocje jakie odczuwa pedzio targając bagietę pod zdjęcie Davida Hasselhoffa.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Harlequin
mistrz forumowej ceremonii

04-12-2014, 20:22

Puściłę w końcu Marliwo. Szukam transcendentalnego blak metalu
Awatar użytkownika
ramonoth
rasowy masterfulowicz

04-12-2014, 20:24

Plastek pisze:Tyle, że to są takie emocje jakie odczuwa pedzio targając bagietę pod zdjęcie Davida Hasselhoffa.
Skąd wiesz?
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

04-12-2014, 20:25

Kolega mi szepnął na uszko.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
ramonoth
rasowy masterfulowicz

04-12-2014, 20:26

Plastek pisze:Kolega mi szepnął na uszko.
A to brutal.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

04-12-2014, 20:27

Tylko za pierwszym razem.
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
ramonoth
rasowy masterfulowicz

04-12-2014, 20:33

Plastek pisze:Tylko za pierwszym razem.
Wiem.
Awatar użytkownika
Harlequin

04-12-2014, 20:37

Kurde, już tyle materiału przeleciało i totalnie mi nie wadzi. Transcendentalne to moze nie jest, blak metal jest, ale Maćku śpiewać ani melodeklamować to raczej nie potrafisz ;) przede wszystkim zbyt monotonnie to robisz. Niemniej po tym co czytałem spodziewałem sie totalnej sraki, a moim zdaniem tak nie jest.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

04-12-2014, 20:43

ramonoth pisze:
Plastek pisze:Tylko za pierwszym razem.
Wiem.
A wiesz że "I was a homosexual partner of Drone Cippolini! I was a homosexual partner of Drone Cippolini! I was a homosexual partner of Drone Cippolini!"?
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

04-12-2014, 21:31

Drone pisze:
Triceratops pisze:
Drone pisze:Nie wpisuje się to - przynajmniej wg mnie - w żadną konkretną formułę, a - jak wiemy - większość słuchaczy lubi, jak rzecz jest mocno zakorzeniona w tym, co znane i lubiane
No ale z drugiej strony sam sie wbiles w szuflade, ktora byc moze ustawila optyke postrzegania w ten a nie inny sposob piszac
Drone pisze:9 utworów eksperymentalnego black metalu
Mysle, ze bez tego tagu odbior moglby byc nieco inny.
Nie wiem, jak miałbym to otagować inaczej. Może w ogóle te szufladkowanie było niepotrzebne.
Oczywiscie, ze tak, do zylki marketingowej Nergala ci daleko.
Mozna bylo po prostu otagowac: muzyka. Ew antymuzyka, albo no-muzyka, na zasadzie jak funkcjonuje no-wave. A tak zalozyles metalowcom konkretne szkla do okularow i wielkie zdziwienie. Jakby to opisac no ogniskowy lo-fi postfolk bedacy skrzyzowaniem wczesnego Death In June z poznym Silver Mt Zion i repetatywnoscia This Heat to pewnie zdezorientowani metalowcy nie wiedzieliby co myslec. Ale juz za pozno :D
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Drone

04-12-2014, 22:11

Określenie "lo-fi postfolk" bardzo mi się podoba. Widzę, że zabrakło tu pomocy wytrawnego marketingowca :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Sova
rasowy masterfulowicz

06-12-2014, 00:13

krz63 pisze:Swoją drogą jeśli to Marliwo takie ciekawe i w ogóle ach i och, to ciekaw jestem dlaczego autor tego śmierdzącego kloca nie znalazł jeszcze wydawcy (przepraszam, że jak tak o swoim ogródku, ale Odraza mogła przebierać w wydawcach jeszcze przed miksami płyty, Eerie przed rozpoczęciem nagrań płyty też miało już wydawcę, Sigihl po zmiksowaniu jednego utworu)? Dlaczego tylko na Masterfulu autor zaprezentował swoje arcydzieło, a nie ma żadnej recenzji (nie mówiąc o wywiadach) w mniej lub bardziej opiniotwórczych pismach i portalach?
halo, serio?

Krzyś, spokojnie.
Jesteś starsznie nabuzowany, łaj?
Marliwo, jest jakie jest, jednym pasi, drugim mniej, trzecim w ogóle, czwartych wkurwia.
nie stoję w obronie tej muzyki, średnio mi leży, ale byłbym hipokrytą, gdybym ją zjebał, skoro słucham Ildjarn, Masokismi, Nuit Noire itd.
czemu miałby Drone szukać nagle wydawcy, chyba nie o to mu chodzi. nie wszystko musi wychodzić oficjalnie.

co ty z tymi recenzjami, pismami, portalami? opiniotwórczymi, jak napisałeś. opiniotwórczymi dla kogo?
535

06-12-2014, 00:20

Drone pisze:Określenie "lo-fi postfolk" bardzo mi się podoba. Widzę, że zabrakło tu pomocy wytrawnego marketingowca :)
Przede wszystkim zabrakło obrazu z wanną. Bez wanny i łazienki do remontu, w blacku, tym prawdziwym rzecz jasna, ani rusz.
Awatar użytkownika
Wasyl
weteran forumowych bitew

06-12-2014, 14:57

Sova pisze:
krz63 pisze:Swoją drogą jeśli to Marliwo takie ciekawe i w ogóle ach i och, to ciekaw jestem dlaczego autor tego śmierdzącego kloca nie znalazł jeszcze wydawcy (przepraszam, że jak tak o swoim ogródku, ale Odraza mogła przebierać w wydawcach jeszcze przed miksami płyty, Eerie przed rozpoczęciem nagrań płyty też miało już wydawcę, Sigihl po zmiksowaniu jednego utworu)? Dlaczego tylko na Masterfulu autor zaprezentował swoje arcydzieło, a nie ma żadnej recenzji (nie mówiąc o wywiadach) w mniej lub bardziej opiniotwórczych pismach i portalach?
halo, serio?

Krzyś, spokojnie.
Jesteś starsznie nabuzowany, łaj?
Marliwo, jest jakie jest, jednym pasi, drugim mniej, trzecim w ogóle, czwartych wkurwia.
nie stoję w obronie tej muzyki, średnio mi leży, ale byłbym hipokrytą, gdybym ją zjebał, skoro słucham Ildjarn, Masokismi, Nuit Noire itd.
czemu miałby Drone szukać nagle wydawcy, chyba nie o to mu chodzi. nie wszystko musi wychodzić oficjalnie.

co ty z tymi recenzjami, pismami, portalami? opiniotwórczymi, jak napisałeś. opiniotwórczymi dla kogo?
Kurczę. Chyba jakaś zakulisowa walka wydawców o artystę. :) Drone podbijaj cenę i kontrakt od razu na 2 płyty. Tylko nie w digi.
Plasfodeur
weteran forumowych bitew

06-12-2014, 15:55

535 pisze:
Drone pisze:Określenie "lo-fi postfolk" bardzo mi się podoba. Widzę, że zabrakło tu pomocy wytrawnego marketingowca :)
Przede wszystkim zabrakło obrazu z wanną.
Obrazek

czy ok?
Grrrówno!
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

06-12-2014, 16:01

Obrazek

Jest i okładka. Czekamy na fizyczny nośnik
Obrazek
Awatar użytkownika
Bohdan
weteran forumowych bitew

06-12-2014, 16:25

jest i nośnik!
Obrazek
Awatar użytkownika
Drone

07-12-2014, 15:31

Oto oficjalna okładka do "Pieśni":

Obrazek

Chciałem też poinformować, że rozpocząłem prace nad kolejną płytą MARLIWA, która będzie nosiła tytuł "Elementy". Tym razem ciężar gatunkowy zostanie przeniesiony z rejonów lo-fi black/postfolkowych w królestwo death i black metalu. Kompozycje będą podążać meandrami wykreślonymi przez takie nazwy jak DEATHSPELL OMEGA, VOIVOD, AUTOPSY, ATHEIST i GGFH. Zdecydowałem, że projekt triphopowy, o którym wspominałem wcześniej, zaprezentuję pod inną nazwą. A poniżej fragment z gotowych już tekstów do płyty, który demonstruje obrany kierunek liryczny:

Pewnego dnia na przedmieściach,
Pewnego lata, gdy kroiłem tort,
Pewnej nocy śpiąc nieustannie,
Pewnego dnia zmywając talerze,
Pewnego wieczora pijany,
Pewnego popołudnia usłyszawszy krzyk,
Umierając, rodząc się pewnego dnia,
W mieście albo daleko na skrajach kontynentów,
Nie wiem, co chciałem powiedzieć naprawdę.

STAY TUNED!
535

07-12-2014, 15:38

Drone pisze:

Chciałem też poinformować, że rozpocząłem prace nad kolejną płytą MARLIWA, która będzie nosiła tytuł "Elementy". Tym razem ciężar gatunkowy zostanie przeniesiony z rejonów lo-fi black/postfolkowych w królestwo death i black metalu. Kompozycje będą podążać meandrami wykreślonymi przez takie nazwy jak DEATHSPELL OMEGA, VOIVOD, AUTOPSY, ATHEIST i GGFH.
Przemyśl jeszcze ten tytuł. Może lepiej zabrzmi "Układanka", albo "Puzzle". Masz nawet gotowe propozycje okładek.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Drone

07-12-2014, 16:22

Jeszcze jedno: na nowej płycie będzie jako dodatek cover "Son Of Lilith" CORONER.
ODPOWIEDZ