MARLIWO - Pieśni [2014]
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Plastek
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Re: MARLIWO - Pieśni [2014]
Tyle, że to są takie emocje jakie odczuwa pedzio targając bagietę pod zdjęcie Davida Hasselhoffa.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Puściłę w końcu Marliwo. Szukam transcendentalnego blak metalu
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Skąd wiesz?Plastek pisze:Tyle, że to są takie emocje jakie odczuwa pedzio targając bagietę pod zdjęcie Davida Hasselhoffa.
- Plastek
- Kontakt:
Kolega mi szepnął na uszko.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
A to brutal.Plastek pisze:Kolega mi szepnął na uszko.
- Plastek
- Kontakt:
Tylko za pierwszym razem.
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Wiem.Plastek pisze:Tylko za pierwszym razem.
- Harlequin
Kurde, już tyle materiału przeleciało i totalnie mi nie wadzi. Transcendentalne to moze nie jest, blak metal jest, ale Maćku śpiewać ani melodeklamować to raczej nie potrafisz ;) przede wszystkim zbyt monotonnie to robisz. Niemniej po tym co czytałem spodziewałem sie totalnej sraki, a moim zdaniem tak nie jest.
- Plastek
- Kontakt:
A wiesz że "I was a homosexual partner of Drone Cippolini! I was a homosexual partner of Drone Cippolini! I was a homosexual partner of Drone Cippolini!"?ramonoth pisze:Wiem.Plastek pisze:Tylko za pierwszym razem.
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Oczywiscie, ze tak, do zylki marketingowej Nergala ci daleko.Drone pisze:Nie wiem, jak miałbym to otagować inaczej. Może w ogóle te szufladkowanie było niepotrzebne.Triceratops pisze:No ale z drugiej strony sam sie wbiles w szuflade, ktora byc moze ustawila optyke postrzegania w ten a nie inny sposob piszacDrone pisze:Nie wpisuje się to - przynajmniej wg mnie - w żadną konkretną formułę, a - jak wiemy - większość słuchaczy lubi, jak rzecz jest mocno zakorzeniona w tym, co znane i lubianeMysle, ze bez tego tagu odbior moglby byc nieco inny.Drone pisze:9 utworów eksperymentalnego black metalu
Mozna bylo po prostu otagowac: muzyka. Ew antymuzyka, albo no-muzyka, na zasadzie jak funkcjonuje no-wave. A tak zalozyles metalowcom konkretne szkla do okularow i wielkie zdziwienie. Jakby to opisac no ogniskowy lo-fi postfolk bedacy skrzyzowaniem wczesnego Death In June z poznym Silver Mt Zion i repetatywnoscia This Heat to pewnie zdezorientowani metalowcy nie wiedzieliby co myslec. Ale juz za pozno :D
woodpecker from space
- Drone
Określenie "lo-fi postfolk" bardzo mi się podoba. Widzę, że zabrakło tu pomocy wytrawnego marketingowca :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Sova
- rasowy masterfulowicz
halo, serio?krz63 pisze:Swoją drogą jeśli to Marliwo takie ciekawe i w ogóle ach i och, to ciekaw jestem dlaczego autor tego śmierdzącego kloca nie znalazł jeszcze wydawcy (przepraszam, że jak tak o swoim ogródku, ale Odraza mogła przebierać w wydawcach jeszcze przed miksami płyty, Eerie przed rozpoczęciem nagrań płyty też miało już wydawcę, Sigihl po zmiksowaniu jednego utworu)? Dlaczego tylko na Masterfulu autor zaprezentował swoje arcydzieło, a nie ma żadnej recenzji (nie mówiąc o wywiadach) w mniej lub bardziej opiniotwórczych pismach i portalach?
Krzyś, spokojnie.
Jesteś starsznie nabuzowany, łaj?
Marliwo, jest jakie jest, jednym pasi, drugim mniej, trzecim w ogóle, czwartych wkurwia.
nie stoję w obronie tej muzyki, średnio mi leży, ale byłbym hipokrytą, gdybym ją zjebał, skoro słucham Ildjarn, Masokismi, Nuit Noire itd.
czemu miałby Drone szukać nagle wydawcy, chyba nie o to mu chodzi. nie wszystko musi wychodzić oficjalnie.
co ty z tymi recenzjami, pismami, portalami? opiniotwórczymi, jak napisałeś. opiniotwórczymi dla kogo?
Przede wszystkim zabrakło obrazu z wanną. Bez wanny i łazienki do remontu, w blacku, tym prawdziwym rzecz jasna, ani rusz.Drone pisze:Określenie "lo-fi postfolk" bardzo mi się podoba. Widzę, że zabrakło tu pomocy wytrawnego marketingowca :)
- Wasyl
- weteran forumowych bitew
Kurczę. Chyba jakaś zakulisowa walka wydawców o artystę. :) Drone podbijaj cenę i kontrakt od razu na 2 płyty. Tylko nie w digi.Sova pisze:halo, serio?krz63 pisze:Swoją drogą jeśli to Marliwo takie ciekawe i w ogóle ach i och, to ciekaw jestem dlaczego autor tego śmierdzącego kloca nie znalazł jeszcze wydawcy (przepraszam, że jak tak o swoim ogródku, ale Odraza mogła przebierać w wydawcach jeszcze przed miksami płyty, Eerie przed rozpoczęciem nagrań płyty też miało już wydawcę, Sigihl po zmiksowaniu jednego utworu)? Dlaczego tylko na Masterfulu autor zaprezentował swoje arcydzieło, a nie ma żadnej recenzji (nie mówiąc o wywiadach) w mniej lub bardziej opiniotwórczych pismach i portalach?
Krzyś, spokojnie.
Jesteś starsznie nabuzowany, łaj?
Marliwo, jest jakie jest, jednym pasi, drugim mniej, trzecim w ogóle, czwartych wkurwia.
nie stoję w obronie tej muzyki, średnio mi leży, ale byłbym hipokrytą, gdybym ją zjebał, skoro słucham Ildjarn, Masokismi, Nuit Noire itd.
czemu miałby Drone szukać nagle wydawcy, chyba nie o to mu chodzi. nie wszystko musi wychodzić oficjalnie.
co ty z tymi recenzjami, pismami, portalami? opiniotwórczymi, jak napisałeś. opiniotwórczymi dla kogo?
-
535 pisze:Przede wszystkim zabrakło obrazu z wanną.Drone pisze:Określenie "lo-fi postfolk" bardzo mi się podoba. Widzę, że zabrakło tu pomocy wytrawnego marketingowca :)

czy ok?
Grrrówno!
- Zenek
- Bohdan
jest i nośnik!

- Drone
Oto oficjalna okładka do "Pieśni":

Chciałem też poinformować, że rozpocząłem prace nad kolejną płytą MARLIWA, która będzie nosiła tytuł "Elementy". Tym razem ciężar gatunkowy zostanie przeniesiony z rejonów lo-fi black/postfolkowych w królestwo death i black metalu. Kompozycje będą podążać meandrami wykreślonymi przez takie nazwy jak DEATHSPELL OMEGA, VOIVOD, AUTOPSY, ATHEIST i GGFH. Zdecydowałem, że projekt triphopowy, o którym wspominałem wcześniej, zaprezentuję pod inną nazwą. A poniżej fragment z gotowych już tekstów do płyty, który demonstruje obrany kierunek liryczny:
Pewnego dnia na przedmieściach,
Pewnego lata, gdy kroiłem tort,
Pewnej nocy śpiąc nieustannie,
Pewnego dnia zmywając talerze,
Pewnego wieczora pijany,
Pewnego popołudnia usłyszawszy krzyk,
Umierając, rodząc się pewnego dnia,
W mieście albo daleko na skrajach kontynentów,
Nie wiem, co chciałem powiedzieć naprawdę.
STAY TUNED!

Chciałem też poinformować, że rozpocząłem prace nad kolejną płytą MARLIWA, która będzie nosiła tytuł "Elementy". Tym razem ciężar gatunkowy zostanie przeniesiony z rejonów lo-fi black/postfolkowych w królestwo death i black metalu. Kompozycje będą podążać meandrami wykreślonymi przez takie nazwy jak DEATHSPELL OMEGA, VOIVOD, AUTOPSY, ATHEIST i GGFH. Zdecydowałem, że projekt triphopowy, o którym wspominałem wcześniej, zaprezentuję pod inną nazwą. A poniżej fragment z gotowych już tekstów do płyty, który demonstruje obrany kierunek liryczny:
Pewnego dnia na przedmieściach,
Pewnego lata, gdy kroiłem tort,
Pewnej nocy śpiąc nieustannie,
Pewnego dnia zmywając talerze,
Pewnego wieczora pijany,
Pewnego popołudnia usłyszawszy krzyk,
Umierając, rodząc się pewnego dnia,
W mieście albo daleko na skrajach kontynentów,
Nie wiem, co chciałem powiedzieć naprawdę.
STAY TUNED!
Przemyśl jeszcze ten tytuł. Może lepiej zabrzmi "Układanka", albo "Puzzle". Masz nawet gotowe propozycje okładek.Drone pisze:
Chciałem też poinformować, że rozpocząłem prace nad kolejną płytą MARLIWA, która będzie nosiła tytuł "Elementy". Tym razem ciężar gatunkowy zostanie przeniesiony z rejonów lo-fi black/postfolkowych w królestwo death i black metalu. Kompozycje będą podążać meandrami wykreślonymi przez takie nazwy jak DEATHSPELL OMEGA, VOIVOD, AUTOPSY, ATHEIST i GGFH.

- Drone
Jeszcze jedno: na nowej płycie będzie jako dodatek cover "Son Of Lilith" CORONER.