Mój gust podpowiada mi, że strzałki powinny iść w drugą stronę.Zenek pisze:Żeby właściwie ustalić tor dyskusji trzeba pamiętać, że COLTRANE>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>SLAYER>>>>>>>>>>>>>>>Deathspell Omega
DSO a John Coltrane
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Headcrab
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Re: Odp: DSO a John Coltrane
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
Re: DSO a John Coltrane
@kenediusze: To ta skrzypaczka, która jeździła w slalomie gigancie podczas ostatniej olimpiady w barwach Tajlandii?
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- megawat
Przecież John Coltrane to pierdoloni rasiści i nie wolno im słuchać tego czarnucha DsO.
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
-
to prawda, aczkolwiek nagrał parę lepszych płyt ;)SCREAMBLOODYGORE pisze:nigdy nie było mi dane usłyszeć DSO, za to A LOVE SUPREME rozsadza galaktyki...
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
A wiecie że love supreme to tak naprawdę utwór kraftwerk?
this is a land of wolves now
- [S.]
- zaczyna szaleć
- proszę mi tutaj napisać, jakie?Heretyk pisze:to prawda, aczkolwiek nagrał parę lepszych płyt ;)SCREAMBLOODYGORE pisze:nigdy nie było mi dane usłyszeć DSO, za to A LOVE SUPREME rozsadza galaktyki...
did i listen to pop music because i was miserable? or was i miserable because i listened to pop music?
- KKK
- postuje jak opętany!
- Ascension[S.] pisze:- proszę mi tutaj napisać, jakie?Heretyk pisze:to prawda, aczkolwiek nagrał parę lepszych płyt ;)SCREAMBLOODYGORE pisze:nigdy nie było mi dane usłyszeć DSO, za to A LOVE SUPREME rozsadza galaktyki...
- Stellar Regions
- Iterstellar Space
- Meditations
- [S.]
- zaczyna szaleć
"Iterstellar Space" nie słyszałem, ale reszta z wymienionych jest co najwyżej równie dobra, co "A Love Supreme". Moim zdaniem są nieznacznie słabsze.
did i listen to pop music because i was miserable? or was i miserable because i listened to pop music?
- flow
- postuje jak opętany!
Dokładnie, podobnie jest z KoB Milesa.Heretyk pisze:to prawda, aczkolwiek nagrał parę lepszych płyt ;)SCREAMBLOODYGORE pisze:nigdy nie było mi dane usłyszeć DSO, za to A LOVE SUPREME rozsadza galaktyki...
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
-
Meditations jest lepsza. albo inaczej - bardziej ją lubię i robi mi dużo większe kuku ;)[S.] pisze:"Iterstellar Space" nie słyszałem, ale reszta z wymienionych jest co najwyżej równie dobra, co "A Love Supreme". Moim zdaniem są nieznacznie słabsze.
Ascension to już jakiś totalny kosmos. nadal nie do końca skumałem tę płytę, ale potencjał ma ogromny. poza tym Kulu Se Mama i Impresions to co najmniej ten sam poziom.
- KKK
- postuje jak opętany!
Ja jednak chyba najbardziej cenię nagraną już podczas walki z nowotworem,wypuszczoną po śmierci (późno,bo w 1995 bodajże) "Stellar Regions".Co ciekawe,mimo momentów zgiełkliwej atonalnej jazdy i kładzenia wyraźnych podwalin pod estetykę free improvisation która inspirować będzie i odbijać szerokim echem przez kolejne dekady (jak zresztą w ogóle cały późny Coltrane) ten album jest właściwie...bluesowy.Natężenie emocjonalne na tym albumie jest momentami wręcz bolesne.
- Self
- rasowy masterfulowicz
Nie znam ani jednego, ani drugiego. Coś tracę?
-
Coltrane nagrało kilka wakacyjnych hitów, ale ogólnie to 2/10. DsO toe "muzyka" dla fanów Bravo Girl, tego to kijem nie tykaj nawet.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
http://danadler.com/misc/Cycles.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;Self pisze:Nie znam ani jednego, ani drugiego. Coś tracę?
To wszystko. To znaczy, na pewno w przypadku Johna Coltrane, w przypadku DSO podobno.
Kerosene keeps me warm.
- Biały
- w mackach Zła
horda John Coltrane podobno ma murzyna w składzie, wahałbym się przed sprawdzeniemSelf pisze:Nie znam ani jednego, ani drugiego. Coś tracę?
-
nie, jedno i drugie chujnia z grzybniąSelf pisze:Nie znam ani jednego, ani drugiego. Coś tracę?
- hcpig
Metalowce lubią powoływać się na jazz a jak OP zapytał o konkrety to się zrobiło pusto.
Yare Yare Daze
-
- zahartowany metalizator
kto? co to za temat w ogóle jest
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Czy jest na sali kompozytor?hcpig pisze:Metalowce lubią powoływać się na jazz a jak OP zapytał o konkrety to się zrobiło pusto.