niewykonalna sprawa to jest :)WaszJudasz pisze: no sorry, naprawdę tak trudno przystać na to, że różna jest muzyka, różne środki wyrazu i różni odbiorcy?
MARLIWO - Pieśni [2014]
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- weteran forumowych bitew
Re: MARLIWO - Pieśni [2014]
Grrrówno!
- Zenek
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
Proponuje posłuchać tego materiału od tyłu.
Jest PRZEKAZ!
Jest PRZEKAZ!
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- megawat
Są podprogi?
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
- WaszJudasz
"Podstrunnica" się mówi.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- koreaniec
- w mackach Zła
Marliwo ze swą uroczą amatorszczyzną jest w "black metalu" odpowiednikiem wynalazków typu Lech Roch Pawlak, Kula czy Sowa w rapie. Szkoda tylko, że twórca dobija 40.
Lefthandpathyoga
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Cóż w tym niestosownego?koreaniec pisze:Szkoda tylko, że twórca dobija 40.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- koreaniec
- w mackach Zła
Drone pisze:Cóż w tym niestosownego?koreaniec pisze:Szkoda tylko, że twórca dobija 40.
To, że podobnie jak w/w "autorom" zabrakło Ci dystansu do własnej twórczości zanim wypuściłeś ją w eter. Różnica jest taka, że to ludzie bardzo młodzi bez profesorskiego wykształcenia posługując się eufemizmem (tak na prawdę trudno o większych kretynów). Dałeś się złapać w tę co oni samą pułapkę zachwytu własnymi dokonaniami tylko dlatego, że łatwo je zarejestrować i pokazać szerszej publiczności. Dojrzała koncepcja artystyczna od amatorszczyzny różni się tym, że jest przemyślana - nie mylić ze słowem wykalkulowana. W Twoich nagraniach zbyt dużo elementów wydaje się po prostu dziełem przypadku.
Lefthandpathyoga
- WaszJudasz
W religijnym black metalu nie ma przypadków.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
-
- Nerwowy
Nie zmęczyłem całości (widać nie osiągnąłem jeszcze w życiu na tyle dużo), ale pierwsze utwory przesłuchałem z pewną dziwną, trochę masochistyczną przyjemnością. No kurwa, ten rozedrgany wokal i teksty robią robotę jednak na tyle, że jest to nawet intrygujące.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Drone
Dziękuję wszystkim za opinie - i te złe, i te dobre. Może się podobać, może się nie podobać - to oczywiste. Ja swój cel osiągnąłem i jestem z niego zadowolony. Teraz biorę się za nagrywanie nowej płyty. Tym razem będzie to industrialny triphop z tekstami po polsku.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
Bdb, może ci zawiedzeni nowym Godflesh dostaną coś na miarę swoich potrzeb.
-
Od przybytku głowa nie boli. W muzyce też przecież im wiecej tym lepiej ;)
- flow
- postuje jak opętany!
W cebulandii ten wiek to wasy do pasa i baki obok, gdzie tam muzyka i zaineresowania.koreaniec pisze: Szkoda tylko, że twórca dobija 40.
Typowe dla polactwa, wstyd mi za frajerow :)
-
- zaczyna szaleć
Re:
Tak, jestem absolutnie zaskoczony faktem, że na forum muzycznym ludzie dyskutują o muzyce, a nie o książce :) Wiadomo, że muzykę łatwiej zjebać bo wystarczy włączyć na kilka sekund, żeby wyśmiać - na książkę trzeba jednak poświęcić kilka godzin czasu więc niewielu się na to pokusi :)Skaut pisze:Maria to w tym momencie musi być zazdrosny, że jego wątek o kotach leży odłogiem, a dziedzictwo Drona zapełnia kolejną stronę ;]
- Zenek
nawet fragmentu w formacie ebookowym nie wrzuciłeś ;] w ciemno kasę mało kto wywali ;)