SEPULTURA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

Re: SEPULTURA

08-10-2014, 19:54

[V] pisze:
ZłyPan pisze:Probowałem z tym "Mediator...", próbowałem podejść na chłodno, próbowałem dać szansę, ale nadal nie jestem w stanie przeskoczyć faktu, ze to coś sygnuje ta sama nazwa, która firmowała "Schizophrenię", czy "Beneath the Remains". Green jest STRASZNYM wokalistą. Nie ma ani mocy, ani barwy ani pomysłów. Kisser fakt, genialny gitarzysta, ale w tych groovach się rozmywa. Syn Xisto Pinto starszego jest i zasadniczo jest. Małolat na garach gra zupełnie przeciętnie i nie powala. Fakt, sprawnie, ale nie łapię tych ochów i achów. Wystarczy odpalić sobie na jutubę, jak "Arise" gra obecna Sepa, a jak głupie Cavalera Conspiracy i jednak Jegor zjada szczyla na śniadanie. Taka też refleksja, ze nawet jakby się wszyscy razem zeszli spowrotem, to i tak nadal graliby gówno...
sedno.
Obrazek

Jesjesjes!
ZłyPan

16-10-2014, 20:29

Ej, co tam sie wyrabia, bo w robocie jestem i mam poblokowane jutuby????????????
(Nie obiecuję sobie zbyt wiele, ale mimo wszystko ciekawość aż pali)

http://www.blabbermouth.net/news/video- ... horizonte/" onclick="window.open(this.href);return false;
kenediusze
weteran forumowych bitew

16-10-2014, 21:25

No grają tego Nekromansera, w sumie fajnie, ale Max się chyba trochę męczy. W ogóle kiepsko chłopak wygląda, jak mieszkający na śmietniku... przepraszam, na squocie... spasiony brudas który ma problemy z wejściem na czwarte piętro; tsnirt GBH raczej go nie ratuje, chociaż ma plusa za słuchanie (albo przynajmniej promowanie) dobrej muzyki.
Nazwanie tego "prawie pełynm składem Sepultury z okresu Morbid Visions" to też przesada, po prostu do CAVALERA COSNPIRACY dołaczył na scenie dodatkowy gitarzysta (chociaż autentyk z tamtych czasów, zgoda), a Max, pozostawiony bez instrumentu i zmuszony jeno do śpiewu, gra karrkołomne solo na niewidzialnym, powietrznym wiośle.

Niemniej jednak, chętnie bym to na żywo zobaczył.
Baton na tropach Yeti

You are just a
PART OF ME
ZłyPan

16-10-2014, 21:29

Hehe, czyli degrengolady ciąg dalszy. Na własne patrzały widział jak, jak sie na Maksymilianie wiesza wiosło mówi mu sie do ucha "jesteś w Polsce, grasz koncert Soulfly" i kopie sie go w dupę, żeby się przed wejściem na scene ogarnął. No szkoda. Wielka. Marichułanizna nie jest dobra, jak za dużo. Ale i tach chętniej, niż pożal się Marksie Sepultura na żywca.
kenediusze
weteran forumowych bitew

16-10-2014, 21:35

Degrengoladą bym tego nie nazwał, ale szału zdecydowanie nie ma.
Baton na tropach Yeti

You are just a
PART OF ME
[V]
mistrz forumowej ceremonii

16-10-2014, 21:41

Max się spasł jak świnia,przez wygląd menela i serwowanie publiczności oklepanych gadek (komoooon, circleeee pit,fak szit up!) dużo dawnej charyzmy poszło się jebać. Dzisiaj nawet jakby się zszedł ponownie z Andreasem i Paulo to pewnie i tak wyszłaby sraka.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
REINHARD IRRUMATOR
postuje jak opętany!

16-10-2014, 22:41

O zgrozo jaki wieprz.
Norma to głupota, degeneracja to geniusz
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

17-10-2014, 09:03

[V] pisze:Max się spasł jak świnia,przez wygląd menela i serwowanie publiczności oklepanych gadek (komoooon, circleeee pit,fak szit up!) dużo dawnej charyzmy poszło się jebać. Dzisiaj nawet jakby się zszedł ponownie z Andreasem i Paulo to pewnie i tak wyszłaby sraka.
Ło jeeeezuuuu... Max wygląda tutaj momentami jak nakurwiony tanim bełtem bezdomny który na jakimś osiedlowym odpuście czy innym spędzie typu dni Pcimia Dolnego próbuje pokazać przy dźwiękach miejscowej kapeli disco polo nielicznym zebranym, że tancerz to z niego doskonały i wszyscy powinni pobierać u niego lekcje... spasł się jak świnia, jak się wsłuchać to może się okazać że słychać jego zadyszkę... bardzo dużo dawnej charyzmy poszło się jebać. Kiedyś był z nieco srogi gość, te wiecznie nieumyte włosy, tatuaże, gniew wypisany na twarzy robiły wrażenie, teraz - no pożal sie szatanie...

Zielony ze swoim wokalem jak doszedł do Sepy, to nie sprostał zadaniu, ale na scenie w chwili obecnej to chyba ma więcej pałera niż Max. Smutne to, naprawdę, tym bardziej że w pewnym sensie kiedyś tam należał do moich idoli.... Niech się nie schodzi z reszta Sepultury, nawet na jeden koncert, by sprawdzić jak by to było zagrać razem. Obydwa zespoły są w różnych miejscach i podejrzewam, że dobrze im tam.
ZłyPan

17-10-2014, 09:09

Taka smutna konstatacja, że oba są niestety też równie światu potrzebne, co świni piąta noga...
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

17-10-2014, 09:10

Dajcie kurwa spokój, chuja tam czy się spasł czy nie. Myślę, że 90% tutejszych bywalców to również oblechy z wielkimi bebzunami, a tutaj się Maxa czepiają.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
ZłyPan

17-10-2014, 09:12

Ale nikt nie nagrał jeszcze dzieła o znaczeniu historycznym porównywalnym z "Beneath the Remains"... No może poza Dronem ostatnio...
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

17-10-2014, 09:18

Ale wszyscy znają się najlepiej na muzyce, są oświeceni, cenią sobie transgresję i awangardę.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
535

17-10-2014, 09:23

Nie będę ukrywał, że ten zespół lata mi koło pióra od około osiemnastu lat i dobrze mi z tym. Czytam te lamenty nad biednym Maxem i zastanawiam się, czy piszemy o wyborach "mistera elegancji", czy o z założenia brudnym i odrażającym gatunku muzycznym? Ponad czterdziestoletni muzyk metalowy wyglądający jak spasiony menel. Faktycznie, wielkie mi kurwa poruszenie.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

17-10-2014, 09:25

ZłyPan pisze:Tematy pomyliłeś.
To nie kwestia jakiegoś tematu, jeno forum całego.
Wolę kakaową dziurę!!
kenediusze
weteran forumowych bitew

17-10-2014, 09:30

Wygląd jak wygląd, bardziej chodzi o kontrast z tym, kim ten koleś na scenie był (ale to mniejszy problem, bo wiadomo że starość nie radość), oraz o to, że wokalnie jest to raczej w najlepszym wypadku poprawne i nic więcej, wyprane z energii, charyzmy, no po prostu takie tam pitolenie (to większy problem). Mi się na to patrzy dosyć smutno.
Zespól gra fajnie, ale brakuje mi w tym pierdolca, który taką muzykę powinien cechować. Może odsłuch na żywo by zmienił nieco percepcję, wiadomo że co innego koncert, a co innego oglądanie wideło na jewtube z kubkiem kawy w ręku.

Nic to, zapuszczam Arise i napierdalam. SEPULTURA, co by nie mówić, jest jednakowoż wielce ok.
Baton na tropach Yeti

You are just a
PART OF ME
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

17-10-2014, 09:35

Ej tam, że gruby, w końcu ma na imię MAX, a to do czegoś zobowiązuje.
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

17-10-2014, 09:35

Ale gość aż tak stary nie jest, chyba po prostu rockandrolowy styl zycia za bardzo mu uderzył do głowy i się troszeczkę stoczył, tak jak wielu innych.
535

17-10-2014, 09:42

Macie tu kilku zapalonych fanów fitnessu i przestańcie biadolić nad Maksiem.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
megawat
weteran forumowych bitew

17-10-2014, 09:46

Pierdolona, spasiona świnia z tego gościa o którym piszecie.
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
ODPOWIEDZ