MARLIWO - Pieśni [2014]

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
megawat
weteran forumowych bitew

Re: MARLIWO - Pieśni [2014]

14-10-2014, 09:19

W aranżacjach i brzmieniu automatu perkusyjnego słychać wartości obiektywne. :)
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

14-10-2014, 09:21

Po prostu płyta tektoniczna.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

14-10-2014, 09:23

To jest fajna płyta :). Ciekawe jaka byłaby reakcja gdyby napisał o niej pod fikcyjnym nickiem. Na pewno byłoby mniej postów, i mniej okazji do kompensacji własnej indolencji twórczej, hehe

Teraz już za późno, ale ja nadal uważam, że "złoto" to zajebisty utwór z świetnym tekstem.
this is a land of wolves now
ZłyPan

14-10-2014, 09:45

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!
NIe no, to nie jest serio, nie?
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

14-10-2014, 09:53

kenediusze pisze: perkusja sobie, gitary sobie, jakoś mi się to nie zgrywa w spójną brzmieniowo całość.
A ja w ogóle nie miałem takiego wrażenia. Jak już, to wokale chwilami odstaja trochę od całości, reszta bardzo ładnie mi się zgrywa ze sobą.
Riven pisze:To jest fajna płyta :). Ciekawe jaka byłaby reakcja gdyby napisał o niej pod fikcyjnym nickiem. Na pewno byłoby mniej postów, i mniej okazji do kompensacji własnej indolencji twórczej, hehe
Pewnie nikt by tego nie posłuchał ;) Nie wiem czy o indolencję twórczą chodzi, raczej o jakieś forumowe animozje ;) Oczywiście ta muzyka ma swoje wady i dla wielu może to być to syf niezależnie od ich stosunku do osoby Drone'a. Ale niektórzy rzucili się na okazję, żeby mu dojebać jak etiopskie dzieci na skórkę od chleba ;)
ZłyPan

14-10-2014, 09:54

Barwa i sposób ekspresji wywołują jedno skojarzenie:
[youtube][/youtube]
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

14-10-2014, 09:57

No tak . Chodzi mi o to, że byłby rzetelny feedback i tyle. Jest co krytykować na tej płycie, nie widzę problemu jeśli ktoś uważa to za syf, ale ta gównoburza jaka tu nastąpiła jest tak symptomatyczna, że aż żal patrzeć.
ZłyPan

14-10-2014, 10:03

Prawdą obiektywną wojujesz, od prawdy obiektywnej giniesz...
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

14-10-2014, 10:11

ramonoth pisze:
Nasum pisze:Tutaj Drona akurat wszyscy znają i chyba nikt nie bierze tego tworu na powaznie
Odnoszę wrażenie, że niektórzy biorą :)
Np. ja. Podoba mi się bardzo. No rzecz niepojęta, co nie?
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
[V]
mistrz forumowej ceremonii

14-10-2014, 10:20

Odbieram ten twór w kategoriach żartu, inaczej trudno się do tego ustosunkować z racji faktu iż jest to po prostu amatorszczyzna. Jeśli zamierzenie autora było inne i jednak chce się na serio tym podzielić z ludźmi to musi wziąść na klate ogrom (całkowicie zasłużonej ) krytyki. Kolega 535 słusznie przypomniał ,że inny profesore nagrywał rzeczy które można by umieścic w tej samej lidze. Może pewne pomysły muszą dojrzeć, trzeba się ograć , za kilka lat zabukowac studio i będzie lepiej.
Albo coś tam sobie kombinowac w zaciszu domowego ogniska ale nie dzielić się tym ze światem do momentu gdy nie stoi to na odpowiednio wysokim poziomie. Wielu ludzi maluje,pisze ksiązki (cześć Marian) 90% przepada i dzieje się tak z jakiegoś powodu.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

14-10-2014, 10:24

[V] pisze:Kolega 535 słusznie przypomniał ,że inny profesore nagrywał rzeczy które można by umieścic w tej samej lidze.
ale 20 lat temu :D miał wtedy lat pewnie 16 - ciężko wrzucić to do jednego worka

a co do oceny tego materiał - płyta wyjdzie - dostaną ją w ręce dziennikarze, "bez forumowych animozji" na bank każdy magazyn na świecie zrobi z Dr Paj Chi Wo wywiad a oceny bedą zaczynać sie od 9 :D
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Harlequin

14-10-2014, 10:25

Adrian696 pisze:
[V] pisze:Kolega 535 słusznie przypomniał ,że inny profesore nagrywał rzeczy które można by umieścic w tej samej lidze.
ale 20 lat temu :D miał wtedy lat pewnie 16 - ciężko wrzucić to do jednego worka

a co do oceny tego materiał - płyta wyjdzie - dostaną ją w ręce dziennikarze, "bez forumowych animozji" na bank każdy magazyn na świecie zrobi z Dr Paj Chi Wo wywiad a oceny bedą zaczynać sie od 9 :D
Łojezu, kto powrócił :D
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

14-10-2014, 10:31

Riven pisze:To jest fajna płyta :). Ciekawe jaka byłaby reakcja gdyby napisał o niej pod fikcyjnym nickiem. Na pewno byłoby mniej postów, i mniej okazji do kompensacji własnej indolencji twórczej, hehe

Teraz już za późno, ale ja nadal uważam, że "złoto" to zajebisty utwór z świetnym tekstem.
Pewnie, ten kto nigdy nic nie nagrał nie ma przecież prawa krytykować. Błagam Cię Riven...
The madness and the damage done.
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

14-10-2014, 10:32

[V] pisze: z racji faktu iż jest to po prostu amatorszczyzna.
Jak mnóstwo metalowych demo kultów, których reedki na CD są rozchwytywane.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

14-10-2014, 10:33

@Kurt
Nie mam pojęcia jak wywnioskowales to z mojego posta. Nigdy nie używałem tak durnej linii argumentacji (a pada ona dość często, niestety).
Ostatnio zmieniony 14-10-2014, 10:34 przez Riven, łącznie zmieniany 1 raz.
[V]

14-10-2014, 10:33

Adrian696 pisze:

No w sumie racja;)
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

14-10-2014, 10:41

Riven pisze:@Kurt
Nie mam pojęcia jak wywnioskowales to z mojego posta. Nigdy nie używałem tak durnej linii argumentacji (a pada ona dość często, niestety).
Riven pisze:(...) mniej okazji do kompensacji własnej indolencji twórczej (...)
Co w połączeniu z tym, że większość tutaj ludzi obecnych jednak nie tworzy niczego doprowadziło mnie do takiego wniosku :)
The madness and the damage done.
kenediusze
weteran forumowych bitew

14-10-2014, 10:42

[V] pisze:Jeśli zamierzenie autora było inne i jednak chce się na serio tym podzielić z ludźmi to musi wziąść na klate ogrom (całkowicie zasłużonej ) krytyki.
Tyle tylko, że
1. Drone jakoś się nie rzuca na lewo i prawo protestując przeciwko krytyce, ino głównie milczy.
2. W tym temacie właściwie nie ma krytyki, chociaż rzeczywiście jest co krytykować (najbardziej treściwe opinie dali chyba koper i ultravox, plus do tego trochę bardziej przychylnych lub bardziej nieprzychylnych, ale jednak zawierających jakąś treść, postów innych osób - ogólnie mniejszość), większa część tego tematu to coś w stylu "HAHAHAHAH JAKIE GUWNO LOL KTO TO BIERZE SERIO?". A to jest przecież poziom przedszkola, a nie "ogrom zasłużonej krytyki", no bez jaj. I naprawdę mnie dziwi, że dorośli i pewnie jeszcze uważający się za wielce dojrzałych ludzie są w stanie się tak zasrywać jak dzieci w piaskownicy :D

Ale nie, w sumie mnie to nie dziwi już, za długo tu siedzę żeby się temu dziwić.
Baton na tropach Yeti

You are just a
PART OF ME
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

14-10-2014, 10:44

Kurt pisze:
Riven pisze:@Kurt
Riven pisze:(...) mniej okazji do kompensacji własnej indolencji twórczej (...)
Co w połączeniu z tym, że większość tutaj ludzi obecnych jednak nie tworzy niczego doprowadziło mnie do takiego wniosku :)
OK, wobec tego może wyraziłem się niejasno. Oczywiście nie miałem na myśli większości, bo to tak jakby zarzucac elektrykowi, że jest kiepskim geodetą. Mam nadzieję, że teraz wiadomo o co mi chodzi :)
[V]

14-10-2014, 10:47

kenediusze pisze:
[V] pisze:Jeśli zamierzenie autora było inne i jednak chce się na serio tym podzielić z ludźmi to musi wziąść na klate ogrom (całkowicie zasłużonej ) krytyki.
Tyle tylko, że
1. Drone jakoś się nie rzuca na lewo i prawo protestując przeciwko krytyce, ino głównie milczy.
2. W tym temacie właściwie nie ma krytyki, chociaż rzeczywiście jest co krytykować (najbardziej treściwe opinie dali chyba koper i ultravox, plus do tego trochę bardziej przychylnych lub bardziej nieprzychylnych, ale jednak zawierających jakąś treść, postów innych osób - ogólnie mniejszość), większa część tego tematu to coś w stylu "HAHAHAHAH JAKIE GUWNO LOL KTO TO BIERZE SERIO?". A to jest przecież poziom przedszkola, a nie "ogrom zasłużonej krytyki", no bez jaj. I naprawdę mnie dziwi, że dorośli i pewnie jeszcze uważający się za wielce dojrzałych ludzie są w stanie się tak zasrywać jak dzieci w piaskownicy :D

Ale nie, w sumie mnie to nie dziwi już, za długo tu siedzę żeby się temu dziwić.
No jeśli oczekujesz elaboratów na temat tego dzieła pisanych przez ludzi które słuchają muzyki przez całe swoje życie to gratuluję.Tutaj jest tylko świst opadających rąk ewentualnie wykrzywiona morda ala:dude, are you for real?

Nie trzeba być geniuszem, żeby wykapować po jednym przesłuchaniu że jest to PRZERAŹLIWIE SŁABE I AMATORSKIE NAGRANIE.
ODPOWIEDZ