MARLIWO - Pieśni [2014]
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- megawat
- weteran forumowych bitew
Re: MARLIWO - Pieśni [2014]
W aranżacjach i brzmieniu automatu perkusyjnego słychać wartości obiektywne. :)
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Po prostu płyta tektoniczna.
- Riven
- Kontakt:
To jest fajna płyta :). Ciekawe jaka byłaby reakcja gdyby napisał o niej pod fikcyjnym nickiem. Na pewno byłoby mniej postów, i mniej okazji do kompensacji własnej indolencji twórczej, hehe
Teraz już za późno, ale ja nadal uważam, że "złoto" to zajebisty utwór z świetnym tekstem.
Teraz już za późno, ale ja nadal uważam, że "złoto" to zajebisty utwór z świetnym tekstem.
this is a land of wolves now
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!
NIe no, to nie jest serio, nie?
NIe no, to nie jest serio, nie?
- ultravox
- zahartowany metalizator
A ja w ogóle nie miałem takiego wrażenia. Jak już, to wokale chwilami odstaja trochę od całości, reszta bardzo ładnie mi się zgrywa ze sobą.kenediusze pisze: perkusja sobie, gitary sobie, jakoś mi się to nie zgrywa w spójną brzmieniowo całość.
Pewnie nikt by tego nie posłuchał ;) Nie wiem czy o indolencję twórczą chodzi, raczej o jakieś forumowe animozje ;) Oczywiście ta muzyka ma swoje wady i dla wielu może to być to syf niezależnie od ich stosunku do osoby Drone'a. Ale niektórzy rzucili się na okazję, żeby mu dojebać jak etiopskie dzieci na skórkę od chleba ;)Riven pisze:To jest fajna płyta :). Ciekawe jaka byłaby reakcja gdyby napisał o niej pod fikcyjnym nickiem. Na pewno byłoby mniej postów, i mniej okazji do kompensacji własnej indolencji twórczej, hehe
Barwa i sposób ekspresji wywołują jedno skojarzenie:
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
- Riven
- Kontakt:
No tak . Chodzi mi o to, że byłby rzetelny feedback i tyle. Jest co krytykować na tej płycie, nie widzę problemu jeśli ktoś uważa to za syf, ale ta gównoburza jaka tu nastąpiła jest tak symptomatyczna, że aż żal patrzeć.
Prawdą obiektywną wojujesz, od prawdy obiektywnej giniesz...
- WaszJudasz
Np. ja. Podoba mi się bardzo. No rzecz niepojęta, co nie?ramonoth pisze:Odnoszę wrażenie, że niektórzy biorą :)Nasum pisze:Tutaj Drona akurat wszyscy znają i chyba nikt nie bierze tego tworu na powaznie
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
-
- mistrz forumowej ceremonii
Odbieram ten twór w kategoriach żartu, inaczej trudno się do tego ustosunkować z racji faktu iż jest to po prostu amatorszczyzna. Jeśli zamierzenie autora było inne i jednak chce się na serio tym podzielić z ludźmi to musi wziąść na klate ogrom (całkowicie zasłużonej ) krytyki. Kolega 535 słusznie przypomniał ,że inny profesore nagrywał rzeczy które można by umieścic w tej samej lidze. Może pewne pomysły muszą dojrzeć, trzeba się ograć , za kilka lat zabukowac studio i będzie lepiej.
Albo coś tam sobie kombinowac w zaciszu domowego ogniska ale nie dzielić się tym ze światem do momentu gdy nie stoi to na odpowiednio wysokim poziomie. Wielu ludzi maluje,pisze ksiązki (cześć Marian) 90% przepada i dzieje się tak z jakiegoś powodu.
Albo coś tam sobie kombinowac w zaciszu domowego ogniska ale nie dzielić się tym ze światem do momentu gdy nie stoi to na odpowiednio wysokim poziomie. Wielu ludzi maluje,pisze ksiązki (cześć Marian) 90% przepada i dzieje się tak z jakiegoś powodu.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Adrian696
ale 20 lat temu :D miał wtedy lat pewnie 16 - ciężko wrzucić to do jednego worka[V] pisze:Kolega 535 słusznie przypomniał ,że inny profesore nagrywał rzeczy które można by umieścic w tej samej lidze.
a co do oceny tego materiał - płyta wyjdzie - dostaną ją w ręce dziennikarze, "bez forumowych animozji" na bank każdy magazyn na świecie zrobi z Dr Paj Chi Wo wywiad a oceny bedą zaczynać sie od 9 :D
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Harlequin
Łojezu, kto powrócił :DAdrian696 pisze:ale 20 lat temu :D miał wtedy lat pewnie 16 - ciężko wrzucić to do jednego worka[V] pisze:Kolega 535 słusznie przypomniał ,że inny profesore nagrywał rzeczy które można by umieścic w tej samej lidze.
a co do oceny tego materiał - płyta wyjdzie - dostaną ją w ręce dziennikarze, "bez forumowych animozji" na bank każdy magazyn na świecie zrobi z Dr Paj Chi Wo wywiad a oceny bedą zaczynać sie od 9 :D
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Pewnie, ten kto nigdy nic nie nagrał nie ma przecież prawa krytykować. Błagam Cię Riven...Riven pisze:To jest fajna płyta :). Ciekawe jaka byłaby reakcja gdyby napisał o niej pod fikcyjnym nickiem. Na pewno byłoby mniej postów, i mniej okazji do kompensacji własnej indolencji twórczej, hehe
The madness and the damage done.
- WaszJudasz
Jak mnóstwo metalowych demo kultów, których reedki na CD są rozchwytywane.[V] pisze: z racji faktu iż jest to po prostu amatorszczyzna.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- Riven
- Kontakt:
@Kurt
Nie mam pojęcia jak wywnioskowales to z mojego posta. Nigdy nie używałem tak durnej linii argumentacji (a pada ona dość często, niestety).
Nie mam pojęcia jak wywnioskowales to z mojego posta. Nigdy nie używałem tak durnej linii argumentacji (a pada ona dość często, niestety).
Ostatnio zmieniony 14-10-2014, 10:34 przez Riven, łącznie zmieniany 1 raz.
-
No w sumie racja;)Adrian696 pisze:ale 20 lat temu :D miał wtedy lat pewnie 16 - ciężko wrzucić to do jednego worka[V] pisze:Kolega 535 słusznie przypomniał ,że inny profesore nagrywał rzeczy które można by umieścic w tej samej lidze.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Riven pisze:@Kurt
Co w połączeniu z tym, że większość tutaj ludzi obecnych jednak nie tworzy niczego doprowadziło mnie do takiego wniosku :)Riven pisze:(...) mniej okazji do kompensacji własnej indolencji twórczej (...)
The madness and the damage done.
-
- weteran forumowych bitew
Tyle tylko, że[V] pisze:Jeśli zamierzenie autora było inne i jednak chce się na serio tym podzielić z ludźmi to musi wziąść na klate ogrom (całkowicie zasłużonej ) krytyki.
1. Drone jakoś się nie rzuca na lewo i prawo protestując przeciwko krytyce, ino głównie milczy.
2. W tym temacie właściwie nie ma krytyki, chociaż rzeczywiście jest co krytykować (najbardziej treściwe opinie dali chyba koper i ultravox, plus do tego trochę bardziej przychylnych lub bardziej nieprzychylnych, ale jednak zawierających jakąś treść, postów innych osób - ogólnie mniejszość), większa część tego tematu to coś w stylu "HAHAHAHAH JAKIE GUWNO LOL KTO TO BIERZE SERIO?". A to jest przecież poziom przedszkola, a nie "ogrom zasłużonej krytyki", no bez jaj. I naprawdę mnie dziwi, że dorośli i pewnie jeszcze uważający się za wielce dojrzałych ludzie są w stanie się tak zasrywać jak dzieci w piaskownicy :D
Ale nie, w sumie mnie to nie dziwi już, za długo tu siedzę żeby się temu dziwić.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
- Riven
- Kontakt:
OK, wobec tego może wyraziłem się niejasno. Oczywiście nie miałem na myśli większości, bo to tak jakby zarzucac elektrykowi, że jest kiepskim geodetą. Mam nadzieję, że teraz wiadomo o co mi chodzi :)Kurt pisze:Riven pisze:@Kurt
Nie mam pojęcia jak wywnioskowales to z mojego posta. Nigdy nie używałem tak durnej linii argumentacji (a pada ona dość często, niestety).Co w połączeniu z tym, że większość tutaj ludzi obecnych jednak nie tworzy niczego doprowadziło mnie do takiego wniosku :)Riven pisze:(...) mniej okazji do kompensacji własnej indolencji twórczej (...)
-
No jeśli oczekujesz elaboratów na temat tego dzieła pisanych przez ludzi które słuchają muzyki przez całe swoje życie to gratuluję.Tutaj jest tylko świst opadających rąk ewentualnie wykrzywiona morda ala:dude, are you for real?kenediusze pisze:Tyle tylko, że[V] pisze:Jeśli zamierzenie autora było inne i jednak chce się na serio tym podzielić z ludźmi to musi wziąść na klate ogrom (całkowicie zasłużonej ) krytyki.
1. Drone jakoś się nie rzuca na lewo i prawo protestując przeciwko krytyce, ino głównie milczy.
2. W tym temacie właściwie nie ma krytyki, chociaż rzeczywiście jest co krytykować (najbardziej treściwe opinie dali chyba koper i ultravox, plus do tego trochę bardziej przychylnych lub bardziej nieprzychylnych, ale jednak zawierających jakąś treść, postów innych osób - ogólnie mniejszość), większa część tego tematu to coś w stylu "HAHAHAHAH JAKIE GUWNO LOL KTO TO BIERZE SERIO?". A to jest przecież poziom przedszkola, a nie "ogrom zasłużonej krytyki", no bez jaj. I naprawdę mnie dziwi, że dorośli i pewnie jeszcze uważający się za wielce dojrzałych ludzie są w stanie się tak zasrywać jak dzieci w piaskownicy :D
Ale nie, w sumie mnie to nie dziwi już, za długo tu siedzę żeby się temu dziwić.
Nie trzeba być geniuszem, żeby wykapować po jednym przesłuchaniu że jest to PRZERAŹLIWIE SŁABE I AMATORSKIE NAGRANIE.