SUFFOCATION
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Re: SUFFOCATION
Tym bardziej boli brzmienie ich ostatniej regularnej płyty.
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
ad. 1Drone pisze:
1. lansowałem mocno tezę o wybitności BO
2."Dismal Dream" świetne, dobre do śpiewania razem z panem Mullenem.
I słusznie. W sumie to w stosunku do tej płyty zawsze miałem stosunek "bardzo dobra płyta" i jakoś nigdy poza tę kategorię nie wykroczyła. W zasadzie to nadal nie wiem jakie zarzuty l;udzie mają wobec tej płyty, bo do dzis nie usłyszałem konkretów
ad. 2
No własnie. Świetna PIOSENKA. Ale na tej płycie jest też szereg wyśmienitych UTWORÓW :)
co nie zmienia faktu, że materiał wyśmienity.
P.S. i chyba ktoś tutaj dobrze powiedział, że Suffo to najlepszy deathmetalowy band koncertowy. Spośród tych deathmetalowych kapel, które widziałem to koncerty Suffo zrobiły na mnie największe wrazenie. Zamiast ledżinsów, kultu i ideologii jest po prostu dobra zabawa, charakter i kawał świetnej muzyki. Wujek Frank to fantastyczny frontman.
-
- starszy świeżak
Fakt. To co najbardziej rozpierdala w zachowaniu Wujka Franka to ta jego bezpośredniość i wyluzowanie. Przecież on równie dobrze mógłby grać farmera. Zero napinki, czysty fun. I te jego charakterystyczne ruchy rękami jakby kroił cebulę. No mistrz.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
przecież dismal dream to najlepszy numer na blood oath ;).
this is a land of wolves now
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Więcej nie zawsze znaczy lepiej:Kevol pisze:(...)
Kurt@ - Wiesz co, każdy ma swoje zdanie i jak najbardziej to szanuje, ale.. Jako wielki fan debiutu Manowar, wersję oryginalną i 'surową' znałem i wielbiłem. I do re-recordingu podszedłem z mieszanymi uczuciami, bo bałem się czy nie wyjdzie zbyt plastikowy album. Ale gdy odpaliłem go na porządnym sprzęcie, to powiem tylko tyle..Narracja Christophera Lee w " Dark Avenger " i riff/bas który wszedł tuż po, dosłownie wypierdolił mnie w kosmos. Tak TŁUSTE i POTĘŻNE brzmienie TAKIEJ płyty.. No dla mnie masa. Co zabawne, nowy album Manowar ma tak śmiesznie spierdolone brzmienie, że bas brzmi jak odgłos bzyczącej muchy. Nie wiem jak oni dokonali takiej sztuki :)
http://www.youtube.com/watch?v=MhIH_DiOgvk
Brzmienie, zgoda, jest zacne. Ale nie pasuje mi do tej płyty, albo mojego jej wyobrażenia. Albo to kwestia mojego sentymentu do niej, bo akurat pierwsze płyty Manowar są dla mnie w porządku, później zaczęli uprawiać żenadę bez granic.
The madness and the damage done.
-
- postuje jak opętany!
Niezwykle przebojowy ten nowy album.
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Boli to Ciebie kolka. Brzmienie potężne... Coć do Suffocation troszkę daleko.Maria Konopnicka pisze:Tym bardziej boli brzmienie ich ostatniej regularnej płyty.
- Skaut
-
No i te piękne thrashmetalowe riffy :)
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Kevin Talley nowym pałkerem.
- vicek
- zahartowany metalizator
eeee ostatni pałker bardzo mi pasował
-
gelO pisze:Kevin Talley nowym pałkerem.
Eeeee, od kiedy? Tzn, skoro o tym piszesz to pewnie od niedawna ale co z jego poprzednikiem???? Znudziło mu się, wyjebali go, za dużo innych projektów, żona mu nie pozwala grać?
- gelO
- rasowy masterfulowicz
http://www.blabbermouth.net/news/suffoc ... available/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Lista zespołów w których bębnił Talley jest imponująca, zobaczymy czy Suffocation będzie dla niego kolejnym zespołem którym może pochwalić się w swoim bio czy tez zagrzeje miejsce na dłużej.
- DST
- rasowy masterfulowicz
Muszę ich zobaczyć na żywo, bo samo oglądanie na youtube tego koncertu budzi we mnie chęć rozpierdolenia czegoś.
A Talley na propsie, bo choć nie ma takiej techniki jak Culross, to ma o wiele większy feeling i potrafi bardziej przypierdolić. Jak ktoś nie wierzy, niech odpala "Destroy the Opposition".
-
Na żywo ta chęć rozpierdolenia czegoś będzie jeszcze wieksza hehe. A Kevin to dobry drummer, słabeusza raczej by do takiej kapeli nie zaprosili.
- Kingu
- weteran forumowych bitew
To dobry przykład ile feeling perkusisty potrafi wnieść do tego rodzaju muzyki. Koncertowa moc nowych numerów z jego udziałem pewnie wzrośnie.DST pisze: A Talley na propsie, bo choć nie ma takiej techniki jak Culross, to ma o wiele większy feeling i potrafi bardziej przypierdolić. Jak ktoś nie wierzy, niech odpala "Destroy the Opposition".
-
- zaczyna szaleć
2 marca Progresja
- Sybir
Jest to sytuacja bez wyjścia. Z tej okazji odpalę zaraz Souls to Deny.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz