KRIEGSMASCHINE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
Re: KRIEGSMASCHINE
Dla pielgrzymów.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
-
Maria Konopnicka
- zaczyna szaleć
Doskonale Was rozumiem - bardzo ciężki w odbiorze, monumentalny, transowy album. Jestem bardzo zdziwiony, że tak błyskawicznie został doceniony przez wiele osób, również takich, które poruszają się jedynie po obrzeżach black metalu. Słucham tej płyty od tygodni dość regularnie, ale jeszcze jej w pełni nie ogarnąłem. Ta płyta to dokładnie skrajny biegun ostatniego Behemoth - tam mamy wulkan efekciarstwa, efektowność i przebojowości - tu emocje są cedzone jak jad z paszczy węża wsadzonej w gęste sito.Rejwan pisze:tez tak uwazamandrzej_mickiewicz pisze:przesłuchałem tę płytę już 666razy i co mogę powiedzieć, nudna jest
- WaszJudasz
Trafnie. Przy pierwszym odsłuchu None Shall See Redemption byłem w pewnym sensie rozczarowany oschłością materiału, pamiętam, że celowo kierowałem swoją uwagę na grę perkusji, chyba coby jakoś podkręcić wrażenia... takie tam pochopne zabiegi, w sumie dość naiwna próba skorzystania z tego co podano na własnych warunkach.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- Riven
- Kontakt:
A dla mnie ta płyta była od pierwszych odsluchow zajebista i przyswajalna, co wydawało mi się lekko podejrzane. Na szczęście po dziesiątkach okrazen jest tylko lepiej
this is a land of wolves now
- WaszJudasz
Mi naprawdę weszła od połowy (Asceticism and passion) i tak, na dziś - jest coraz lepiej.
-
neuro
- postuje jak opętany!
tak samoRiven pisze:A dla mnie ta płyta była od pierwszych odsluchow zajebista i przyswajalna, co wydawało mi się lekko podejrzane. Na szczęście po dziesiątkach okrazen jest tylko lepiej
- metalized
- weteran forumowych bitew
Kawałek, jaki zwiastował pannie Maryi nową płyte KSM nijak mi sie nie podobał i uznałem, ze wynudzę się przy tej płycie, ale wspólnie i w porozumieniu z resztaszajki bardzo mi sie wpierdolił w łeb i jednak to bardzo przyjemna płyta. Leci któryśnasty raz i nie chce mi sie jej wywalać ze zmieniarki- fakt mam na 6 cd a głownie słucham winyli, ale jednak- liczyłem na średnizne a tu bdb i sympatycznie :-))))
P.J.E.C.
-
NihilSubSole
- zaczyna szaleć
Myślę, że wszystko co istotne zostało już na temat tego albumu napisane. Że CELTIC FROST, że bębny, że Francja etc. Ja, póki co, pozwolę sobie tylko na takie dwuznaczne stwierdzenie:
BEZNADZIEJNY ALBUM.
BEZNADZIEJNY ALBUM.
-
neuro
- postuje jak opętany!
NihilSubSole pisze: BEZNADZIEJNY ALBUM.
Fuck hope and godspeed
-
NihilSubSole
- zaczyna szaleć
Dokładnie. Na "Grozie" to chociaż jeszcze było "...and spirit skyhigh". Tutaj jest tylko "Crawling in circles with face in dirt". Skądinąd, przyszło ma na myśl, że EoM zaczyna się tam, gdzie skończył się WHTN.
-
andrzej_mickiewicz
- rozkręca się
nie no fajny jest, skoczny. nie przeginaj nihil
-
NihilSubSole
- zaczyna szaleć
Podejrzewam, że się z kolegą nie zrozumieliśmy. Pozwól, że trochę Cię nakieruję na mój tok myślenia.andrzej_mickiewicz pisze:nie no fajny jest, skoczny. nie przeginaj nihil
EoM jest tak samo beznadziejną płytą, jak ANIMA DAMNATA jest gównianym zespołem.
- dr Kill
- postuje jak opętany!
Szczerze mówiąc trochę zmuszam się do słuchania tej płyty. Staram się wracać do niej dosyć regularnie, ale marne skutki. Niby wszystko tutaj dobrze gra, dobre riffy, dobra, a nawet znakomita perkusja, ale brakuje tutaj czegoś i przez to trochę przynudza. Brzmienie jest jakieś takie... No nie wiem, za czyste. Nie tego oczekuję od black metalu.
- Nerwowy
;DDD
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Riven
- Kontakt:
-
andrzej_mickiewicz
- rozkręca się
no to ty się nie mądruj, tylko pisz po ludzku, a nie ja się muszę domyślać "co poeta miał na myśli?"...NihilSubSole pisze:Podejrzewam, że się z kolegą nie zrozumieliśmy. Pozwól, że trochę Cię nakieruję na mój tok myślenia.andrzej_mickiewicz pisze:nie no fajny jest, skoczny. nie przeginaj nihil
EoM jest tak samo beznadziejną płytą, jak ANIMA DAMNATA jest gównianym zespołem.
- Foxhound
- postuje jak opętany!
dr Kill pisze:Staram się wracać do niej dosyć regularnie, ale marne skutki. Niby wszystko tutaj dobrze gra, dobre riffy, dobra, a nawet znakomita perkusja, ale brakuje tutaj czegoś i przez to trochę przynudza. Brzmienie jest jakieś takie... No nie wiem, za czyste. Nie tego oczekuję od black metalu.
Brzmienie jest zajebiste, ale nie w kategorii bm. Brakuje tego czegoś, co miało ASOD czy split ze Szron.
Ostatnio zmieniony 13-05-2014, 08:24 przez Foxhound, łącznie zmieniany 1 raz.
- TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
Wszystko pięknie ale jednak brakuje na tym albumie tak ze dwóch-trzech pierdolnięć prędkością. Poza tym nadal jest ok.
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
nie brakujeTheDude pisze:Wszystko pięknie ale jednak brakuje na tym albumie tak ze dwóch-trzech pierdolnięć prędkością. Poza tym nadal jest ok.