KRIEGSMASCHINE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
andrzej_mickiewicz
- rozkręca się
Re: KRIEGSMASCHINE
zamykam ten temat
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Otttoootoot.... podobne wibracje.Sova pisze:ja też nie czaję w EoM żabojadów. Amebix, Portal, NORGE...
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
Tak jeszcze a propos przywołania przez Ciebie diabła w postaci Cultes Des Ghoules w kontekście mojego zapytania kto poszedł dalej niż KSM, po przemyśleniu: jednak nie. CDG, pomimo zwartej ciemności, to jednak ciągle ludzkie sadyby, ogród i chodzenie wokół studni. KSM to wygnanie na pustynię.
Może od razu powiem, że nie chodzi mi chwilowo o poprzerzucanie się pociesznymi metaforami, ale akurat w tym momencie o pochwycenie pewnego wrażenia, mianowicie: czy nie macie tak, że albumy BM (jeśli są spójne) mają niejako swoje miejsce akcji, pole skojarzeń dotyczących GDZIE, tego SKĄD ta muzyka dobiega? Przypuszczam, że spora liczba osób tak kojarzy, bo często pojawiają się w opisach płyt określanie, że ta to w piwnicy, ta w Piekle, ta w lesie, a ta w grobie.
Dla mnie np. jeśli pierwsze CDG miałoby być przysłowiową piwnicą pod zagubioną w lesie chatą czarownicy z ewentualnymi wyprawami do zakazanych jaskiń w pobliskiej górze, o tyle drugi album to już podchodzenie Diabła pod płot. Gdzie jednak dzieje się Enemy Of Man?
Może od razu powiem, że nie chodzi mi chwilowo o poprzerzucanie się pociesznymi metaforami, ale akurat w tym momencie o pochwycenie pewnego wrażenia, mianowicie: czy nie macie tak, że albumy BM (jeśli są spójne) mają niejako swoje miejsce akcji, pole skojarzeń dotyczących GDZIE, tego SKĄD ta muzyka dobiega? Przypuszczam, że spora liczba osób tak kojarzy, bo często pojawiają się w opisach płyt określanie, że ta to w piwnicy, ta w Piekle, ta w lesie, a ta w grobie.
Dla mnie np. jeśli pierwsze CDG miałoby być przysłowiową piwnicą pod zagubioną w lesie chatą czarownicy z ewentualnymi wyprawami do zakazanych jaskiń w pobliskiej górze, o tyle drugi album to już podchodzenie Diabła pod płot. Gdzie jednak dzieje się Enemy Of Man?
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- nicram
Zważywszy na słabą zawartość - w latrynie. :-)
all the monsters will break your heart
- WaszJudasz
Zaprawdę widzisz w klocu wroga?
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- nicram
Jeżeli lubisz się klocem smarować, to pewnie uważasz go za przyjaciela?
-
535
Ja rozumiem parcie pod prąd, ale sugerowanie bliskości Enemy Of Man z zawartością latryny, świadczy o pilnej potrzebie kontaktu z laryngologiem.
- WaszJudasz
Ciekawe co mu wyciągnie z uszów.
I w jakiej konsystencji.
I w jakiej konsystencji.
- trup
a nawet z psychiatrą...535 pisze:Ja rozumiem parcie pod prąd, ale sugerowanie bliskości Enemy Of Man z zawartością latryny, świadczy o pilnej potrzebie kontaktu z laryngologiem.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
- nicram
Soko chłopaki, wpadłem tylko na chwilę, żeby sprawdzić czy dalej trzepiecie kapucyna nad tą nudną płytą. Jak się okazało, nadal to robicie. Wrócę tutaj, kiedy dotrze do Was jaki straszny popełniliście błąd...:-D
-
535
Nie widzę wielkiego pałowania, zauważam natomiast elementy frustracji.
- manieczki
WaszJudasz pisze:Ciekawe co mu wyciągnie z uszów.
I w jakiej konsystencji.
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
W takim razie za moment lądujesz na "ŚCIANIE PŁACZU".nicram pisze:Soko chłopaki, wpadłem tylko na chwilę, żeby sprawdzić czy dalej trzepiecie kapucyna nad tą nudną płytą. Jak się okazało, nadal to robicie. Wrócę tutaj, kiedy dotrze do Was jaki straszny popełniliście błąd...:-D
- Zenek
- weteran forumowych bitew
Nie wiem co odpowiedzieć na te smętne żale Nicrama...
...nie zauważyłby dobrej muzyki gdyby go nawet w dupę kopnęła
...nie zauważyłby dobrej muzyki gdyby go nawet w dupę kopnęła

-
[V]
- mistrz forumowej ceremonii
gary na tej nowej płycie są wspaniałe.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
andrzej_mickiewicz
- rozkręca się
przesłuchałem tę płytę już 666razy i co mogę powiedzieć, nudna jest
- Rejwan
tez tak uwazamandrzej_mickiewicz pisze:przesłuchałem tę płytę już 666razy i co mogę powiedzieć, nudna jest
To make a mistake is human but to really fuck things up you need a computer.
-
Plasfodeur
Nie klękam przed KSM ale nazwanie "Enemy of man" nudnym jest dla mnie niepojęte.
Grrrówno!
- Riven
- Kontakt:
-
andrzej_mickiewicz
- rozkręca się
dla filozofów i uczonych?