AUTOPSY

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
535

Re: AUTOPSY

18-11-2013, 07:33

flow pisze: Wszystko zaczęło się od słowa regres chyba, że po MF nagrali coś lepszego o czym nie wiem?
Z tego co obserwuję i podejrzewam, większość zainteresowanych to potwierdzi, każda płyta tego zespołu może być tą najlepszą, a przynajmniej te z przedziału 1-4. Tak to się jakoś dziwnie kręci. Co prawda ja także najwyżej stawiam dwa pierwsze wydawnictwa, ale przyznaję bez żenady, że jestem sentymentalnym dziadem. Z drugiej strony doceniać Autopsy i nie dostrzegać, że takie The Tomb Within, czy Macabre Eternal należą do najobrzydliwszych ochłapów, rzuconych w tym gatunku w XXI wieku, a śmiem twierdzić, że w ogóle, to duża sztuka. Wystarczy rzucić uchem co kombinują inni "wielcy", a potem włączyć Autopsy, by przekonać się, że ten archaiczny łomot nie ma sobie równych. To jest Death Metal, a nie salon damsko-męski.

Wróćmy jednak do słowa "regres". Nie wiem co mnie naszło, żeby przejrzeć ten temat od początku. Trafiłem na takie coś.
wolf pisze:
jester pisze:No że "Shitfun" to średniacka płyta wiadomo nie od dziś , ale trójka jest z kolei lepsza niż osławiony "Mental Funeral".
nieeeeeeeeeee ta kapela to regres zupełny
Miłego dnia życzę, Kolego Wolf.

Obrazek
Awatar użytkownika
flow
postuje jak opętany!

18-11-2013, 07:47

Ha ha musisz mieć smutne życie skoro w tak krótkim czasie nawaliłeś prawie 15 tys postów i jeszcze przekopujesz tematy od początku, dziwne , że nie zamieściłeś czegoś z yt . Nie bardzo wiem co chcesz ewentualnie udowodnić, Autopsy to dobra kapela, znam i szanuję co nie zmienia faktu, że regres w ich przypadku to nie wymysł tylko fakt. Porównaj MF do ostatniej i wypowiedz się która lepsza.
Ach no i death metal to nie tylko Autopsy.
535

18-11-2013, 08:09

flow pisze:Ha ha musisz mieć smutne życie skoro w tak krótkim czasie nawaliłeś prawie 15 tys postów i jeszcze przekopujesz tematy od początku...
To zupełny przypadek był...Co do życia, to, obstawiam w ciemno, że chętnie byś się ze mną zamienił. Niestety jest zajęte.
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

18-11-2013, 11:24

nicram pisze:
Heretyk pisze:Autopsy na dzień dzisiejszy trzyma się najlepiej z całej czołówki death metalu i to jest fakt niezaprzeczalny. stwierdzam to mimo mojej większej sympatii do takich kapel jak Morbid Angel czy Immolation.
Zupełnie się nie zgodzę. MA nagrał jedną chujową płytę, ale wszystko od A do H rozgniata dorobek Autopsy jak słoń mrówkę. Podobnie jest z Immolation, które nawet dzisiaj trzyma się baaardzo dobrze. Nie zapominajmy też o Incantation. Dziwne w ogóle zestawienia. Rozumiem, że na tym forum Autopsy to jakaś świętość, która jest po prostu lekko śmieszna, jeżeli zobaczy się ten zespół w szerszym kontekście i jego popularności. Immolation, Incantation oraz MA przy Autopsy to jak Jowisz, Saturn i Neptun przy księżycu Plutona, Charonie. :-)

wiesz, dla mnie Autopsy nie było i nie jest żadną świętością, ale staram się spojrzeć na sprawę obiektywnie i wychodzi mi, że to właśnie oni nagrywają najrówniejsze materiały, cały czas na najwyższym poziomie. (jedyna minimalna wpadka to najnowsza płyta, ale życzyłbym takich wpadek wielu innym zespołom) czego nie można niestety powiedzieć ani o Immo, ani Morbidach, a Incantation to już w ogóle, bo dla mnie liczą się tylko 4 pierwsze albumy tego zespołu.
A Heretic nie rozgniata Autopsy, nie ma takiej opcji, choć jest to płyta co najmniej dobra, żadna chujnia jak chcieliby niektórzy. generalnie mam wrażenie, że bardzo mocno przesadzasz chcąc uzasadnić swoje zdanie.
535 pisze: Z tego co obserwuję i podejrzewam, większość zainteresowanych to potwierdzi, każda płyta tego zespołu może być tą najlepszą, a przynajmniej te z przedziału 1-4. Tak to się jakoś dziwnie kręci. Co prawda ja także najwyżej stawiam dwa pierwsze wydawnictwa, ale przyznaję bez żenady, że jestem sentymentalnym dziadem. Z drugiej strony doceniać Autopsy i nie dostrzegać, że takie The Tomb Within, czy Macabre Eternal należą do najobrzydliwszych ochłapów, rzuconych w tym gatunku w XXI wieku, a śmiem twierdzić, że w ogóle, to duża sztuka.
jeśli już mówimy o ochłapach, wspomnieć trzeba też koniecznie Shitfun. przecież to jest szczyt patologii, zgnilizny i obrzydlistwa. czysty jebany death metal, prawdziwa kwintesencja.
Ostatnio zmieniony 18-11-2013, 11:27 przez Heretyk, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

18-11-2013, 11:25

@ Flow, ale, żeby powiedzieć, że Shitfun to regres w stosunku do Mental Funeral, chociażby w warstwie formalnej, to trzeba chyba tej płyty nigdy nie przesłuchać... przecież same wokale tam są najlepszymi w całym DM.
The madness and the damage done.
Awatar użytkownika
Alkoholokaust
postuje jak opętany!
Kontakt:

18-11-2013, 12:29

Ale właśnie Shitfun to jest regres. Bardziej już chyba swojej muzyki sprymityzować i upodlić nie mogli :)

btw. uwielbiam Shitfun, żeby nie było. Może to najlepsze Autopsy.
hare hare supermarket

nsbm.pl
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

18-11-2013, 12:44

Ale w stosunku do tego co robili wcześniej jednak trochę zmienili swoją formułę. I to już trudno nazwać regresem, a ewolucją stylistyczną właśnie.
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

18-11-2013, 12:49

No bo chyba o inne rozumienie slowa regres sie rozchodzi. Wczesniej chodzilo, jak rozumiem, tylko o pejoratywny sens, o pogorszenie jakosci. Regres w estetyce to inna sprawa i nie ma zwiazku /oczywix

Shitfun totalnie zajebiste, wole Acts (ulubiona zdecydowanie), ale i tak rozpierdala
this is a land of wolves now
shitfun
weteran forumowych bitew

18-11-2013, 12:54

z mojego pkt widzenia - cokolwiek co nagrała ekipa Reifer-Coralles-Cutler pod jakimkolwiek szyldem jest w całości rewelacyjne. Więc też nie obawiam się o nowe nagrania Autopsy
http://soundterrorshots.blogspot.com/ - koncertowe zdjęcia
http://maciejmutwil.blogspot.com/ - przemysłowe zdjęcia
535

18-11-2013, 18:21

Kurt pisze:Ale w stosunku do tego co robili wcześniej jednak trochę zmienili swoją formułę. I to już trudno nazwać regresem, a ewolucją stylistyczną właśnie.
Tym bardziej, że trudno o bardziej, "cudownie pierwotne" brzmienie bębnów, niż na Mental Funeral, więc każde inne jest zupełnie niepotrzebnym, ale jednak rozwojem.
Awatar użytkownika
ramonoth
rasowy masterfulowicz

18-11-2013, 20:08

Bębny w Autopsy to jest absolut. Na każdym ich wydawnictwie.
shitfun
weteran forumowych bitew

18-11-2013, 20:42

i wokale. opus magnum na shitfun
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

19-11-2013, 01:49

Riven pisze:No bo chyba o inne rozumienie slowa regres sie rozchodzi. Wczesniej chodzilo, jak rozumiem, tylko o pejoratywny sens, o pogorszenie jakosci. Regres w estetyce to inna sprawa i nie ma zwiazku /oczywix

Shitfun totalnie zajebiste, wole Acts (ulubiona zdecydowanie), ale i tak rozpierdala
Jakość każdy sobie sam oceni, bo tego nie mam jak sprawdzić, jak kto będzie oceniał ich płyty. Progres estetyki jest słyszalny i o tym mówiłem /oczywix ;)
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

19-11-2013, 10:34

shitfun pisze:i wokale. opus magnum na shitfun
no tu chyba nikt nie zaprzeczy
Awatar użytkownika
flow
postuje jak opętany!

19-11-2013, 21:56

Nie podniecajcie się tak szczupli, przeca Autopsy to qlt i każdy to wie.Choć kapela na lekkim regresie, wokale i bębny oczywiście mistrz. W sumie lubię ten band :)
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

01-12-2013, 09:02

z fb

In case you were wondering, there will be a new Autopsy full length record in 2014. METAL!
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

02-12-2013, 13:10

Tak, było kilka stron temu.
shitfun
weteran forumowych bitew

08-12-2013, 19:40

Wywiad z Erykiem:
535

08-12-2013, 20:56

Jelena : Are you planing a European tour? Which bands would you like to preform with you?

Eric : We cannot do any tours due to family obligations at home. We play festivals and single shows when we travel so we can return home quickly. If we did tour, we would want Bolt Thrower again! Scolex, Repulsion, Incantation, Deceased, Gravehill, Asphyx, Bonesaw, Autopsy, wait, thats us!

No to zapowiada się znakomita okazja, tylko klepnąć umowę z Czechami i będzie wspaniale.
535

24-12-2013, 20:37

Ktoś tutaj kiedyś napisał, że tej kapeli brakuje pierdolnięcia. Polecam serdecznie DVD Born Undead. Jeżeli wcześniej nic nie pomogło. Z kolei, jeśli to nie pomoże. Polecam się zabić.
ODPOWIEDZ