DEICIDE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Morbid Marcin
- weteran forumowych bitew
Re: Odp: DEICIDE
W moim tez. A to juz idealnie sie nadaje na sporzadzenie statystyk.
http://www.discogs.com/seller/morbidmarcin?limit=50 NOWE RARY SIĘ CZAJĄ....
-
- zaczyna szaleć
Re: DEICIDE
Ilu "słuchaczy" tyle i różnych gustów i opinii.Ihasan pisze:"Serpent of the ... " to ostatnia dobra płyta DEICIDE
i w sumie po niej, moje zainteresowanie zespołem się skończyło;
Jak dla mnie formuła Deicide z Hoffmanami skończyła się po Serpent's, do Insineratehymn i In Torment... nawet wracać mi sie nie chce, z kolei Stench....to było naprawdę coś, Till death...jakas taka wymęczona, ale In Hell znów przyjemnie mi sie słucha
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
ostatnia dobra to Sacrs Of The Crucifix później to już szkoda czasu, uszu i zdrowia
In a world of compromise...some don't
-
- rasowy masterfulowicz
Lubię każdą jedną ale tych po Once Upon The Cross prawie nie słucham. Opluwana przez Was Till Death Do Us Part urzekła mnie swoją monotonią. Kupiłem ją w Saturnie w wersji z naszywką na dwa dni przed oficjalną premierą i uznałem za najlepszy album od czasu Once... Jedyna płyta która nie spodobała mi się od razu to The Stench of Redemption. Przysiadłem nad nią w zeszłym roku i jakoś się to poukładało. Całkiem fajny album.
I AM MORBID
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Coś w tym co napisałeś niewątpliwie jest. To nie jest aż tak bardzo zła płyta. Zbyt często do niej nie wracam, ale jak się ma fazę na tego typu granie, to bez wątpienia może się ona podobać.Mort pisze:Lubię każdą jedną ale tych po Once Upon The Cross prawie nie słucham. Opluwana przez Was Till Death Do Us Part urzekła mnie swoją monotonią.
all the monsters will break your heart
może wersja z naszywką jest lepsza? ja mam bez naszywki i jest chujowa :)Mort pisze: w wersji z naszywką .
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
albo taka fajna jest to naszywka, że od razu płyta dostaje kilka punktów więcej w ocenie
-
A może trzeba włożyć naszywkę do odtwarzacza?
- Hellion
- w mackach Zła
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
stara piosenka, klimat płyty bedzie zbliżony do "Legion" albumu z którego na żywo grają jeden kawałek i bądź tu człowieku mądry
-
Ale skład trasy mają fajny.
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
No, to fakt. Fajnie by było zobaczyć Disgorge na żywo. I z Antimo za mikrofonem. A... to nie ten temat :)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Żułek
a wyjdą z tego znowu gówniane melodyjkiKAKAESIAK pisze:stara piosenka, klimat płyty bedzie zbliżony do "Legion" albumu z którego na żywo grają jeden kawałek i bądź tu człowieku mądry
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
E ta, ostatnia płyta zdecydowanie daje radę. Na Brutalu poznałem człowieka, który przyznał, że uważa ten album na najlepszy w dyskografii DEICIDE. Nie był to jakiś gimbus, ale stary załogant... no dobra, wypiliśmy trochę wcześniej, ale to i tak potwierdza, że "To Hell with God" jest krążkiem wartym uwagi. Po nowej płycie nie spodziewam się poziomu, z pierwszych dwóch, trzech albumu - byłbym zadowolony gdy utrzymali poziom "To Hell with God" :)
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
2 ostatnie Disajdy to po prostu przyzwoite średniaki. Jak ostatnio wróciłem do debiutu naszego polskiego Ahret Dev to tak sobie pomyślałem, że jakby po "s/t" i "Legion" ta płyta ukazała się pod logiem Deicide to nikt by nie miał powodów do narzekań. I dlatego zamiast marnować na półce miejsce pełną dyskografią Deicide wolę sobie postawić "Hellish". Oszczędność czasu, pieniędzy i zdrowy rozsądek :)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
-
Maria Konopnicka pisze:E ta, ostatnia płyta zdecydowanie daje radę. Na Brutalu poznałem człowieka, który przyznał, że uważa ten album na najlepszy w dyskografii DEICIDE. Nie był to jakiś gimbus, ale stary załogant... no dobra, wypiliśmy trochę wcześniej, ale to i tak potwierdza, że "To Hell with God" jest krążkiem wartym uwagi. Po nowej płycie nie spodziewam się poziomu, z pierwszych dwóch, trzech albumu - byłbym zadowolony gdy utrzymali poziom "To Hell with God" :)
Jesli "To hell with god" jest najlepszym krążkiem Bogobójców, to troszeczkę się ten koleś zagalopował, ale tłumaczy to wypity wcześniej alkohol. Nie mówię że ta płyta jest zła, ale czegoś mi w niej brakuje. Ciekaw jestem co zaprezentują na najnowszej, bo mimo że ta kapela nie wzbudza już u mnie takich emocji jak kiedyś, to z chęcią sięgam po ich nowe albumy. Kwestia rozczarowania wiekszego lub mniejszego to już insza inszość.
- Blackwinged
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Pytanie techniczne: czy wersja LP `Once Upon The Cross` posiada też 2 foty zespołu tak jak jest to w booklecie do wersji cd,bo się zastanawiam,którą nabyć??
Destroy your life for Noisecore!
Nie nabywaj żadnej z nich. DEICIDE to jedynka i dwójka, ale za to takie, że za dwdzieścia, następnych lat, będę o tym pamiętał (jeśli dożyję,rzecz jasna). Ta reszta nie jest warta Twych pieniędzy. Masz ważniejsze wydatki.
-
Trzecią płytę też bym dorzucił do żelaznego zestawu płyt bogobójców, które trzeba mieć na półce. Ja mam wszystkie, ale to wynika z sentymentu którym ich darzę, pozostali wedle uznania. Co do dwóch pierwszych albumów w pełni się zgadzam z cyferką.
- nicram
Mądrego to miło poczytać. Uwielbiam Once Upon the Cross. Ta płyta zdecydowanie nie odstaje ani od jedynki ani od dwójki. Klasyk.Nasum pisze:Trzecią płytę też bym dorzucił do żelaznego zestawu płyt bogobójców, które trzeba mieć na półce.
all the monsters will break your heart