Roznica jest taka, ze tutaj naprawde jest chwila dobrej muzyki ;)Antychróst pisze:To samo mówiłem po przesłuchaniu Wars of the Roses.0ms pisze:Daloby sie z tego wykroic kilka strawnych minut.
ULVER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: ULVER
nigdy nie sądziłem że to napisze ale te wokale są okropne.drze pizde jakby rzuciła go dziewczyna z gimnazjum.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
to mnie niespecjalnie interesuje,po prostu zachodze w głowę jak można z takim głosem wyrabiać takie cipowate rzeczy I tego nie słyszeć,jak ma tak śpiewać to ja dziękuje.btw te spusty na facebooku bardzo mnie bawią,ludziska z urzędu walą maksymalne noty.0ms pisze:Nie sledze jego zycia prywatnego, ale nie jest to chyba dalekie od prawdy wnioskujac z tego co tutaj kiedys pisales?
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
musze wpasc do Lykantropa na chate z 0,7,pokaze mi jak sie robi filmiki z Hitlerem i skleimy reakcje masterfula na messe sresse;DD
Gdyby sięgnąć do reakcji na Wars... to Kolega Morph pisał i ostrzegał przed "alternatywnym winkiem", więc jednak był ktoś. Pewnie Garm zwyzwałby go od smutnych pizd.0ms pisze:Nie ma mu po prostu kto powiedziec, ze cos sie niedobrego dzieje.
Kiedyś traktowałem to zdjęcie jak żart. Taki kuksaniec, bez negatywnych emocji. Fakt, zdarzyło mi się brutalnie skrytykować Krzyśka. Teraz to doskonałe podsumowanie miejsca tego zespołu po płycie, która idealnie rozwija nieszczęsne Providence. Tylko tej ckliwej baby tam brakuje, choć przecież inna jest obecna.

-
- postuje jak opętany!
Nie no, na Wars of the Roses też by się znalazło parę momentów.0ms pisze:Roznica jest taka, ze tutaj naprawde jest chwila dobrej muzyki ;)Antychróst pisze:To samo mówiłem po przesłuchaniu Wars of the Roses.0ms pisze:Daloby sie z tego wykroic kilka strawnych minut.
Piszę to jako człowiek, który słucha pedalskiego Sigur Rós.
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Tu w zasadzie malo kto mial cokolwiek pozytywnego do napisania o tamtej plycie, a recenzje zgarnela koniec koncow dosc entuzjastyczne. Jedyna nadzieja w tym, ze Sep w kolejnym wywiadzie go stosownie zbeszta i zazada wiecej szkoly Berlinskiej a mniej poscielowy nastepnym razem ;)535 pisze:Gdyby sięgnąć do reakcji na Wars... to Kolega Morph pisał i ostrzegał przed "alternatywnym winkiem", więc jednak był ktoś. Pewnie Garm zwyzwałby go od smutnych pizd.0ms pisze:Nie ma mu po prostu kto powiedziec, ze cos sie niedobrego dzieje.
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Ah, to wiele wyjasnia ;)) Powaznie piszac otwieracz byl lepszy niz cala reszta razem wzieta, pewnie, tyle ze reszta prezentowala taki poziom, ze az glupio te wyzszosc zaznaczac. Na Messe jest ciut lepiej.Antychróst pisze:Nie no, na Wars of the Roses też by się znalazło parę momentów.
Piszę to jako człowiek, który słucha pedalskiego Sigur Rós.
Nieprawda, bo ja będąc naocznym świadkiem londyńskiej prapremiery, pisałem, że nie jest tak źle.0ms pisze:Tu w zasadzie malo kto mial cokolwiek pozytywnego do napisania o tamtej plycie...535 pisze:Gdyby sięgnąć do reakcji na Wars... to Kolega Morph pisał i ostrzegał przed "alternatywnym winkiem", więc jednak był ktoś. Pewnie Garm zwyzwałby go od smutnych pizd.0ms pisze:Nie ma mu po prostu kto powiedziec, ze cos sie niedobrego dzieje.
Tak właśnie było.0ms pisze: Powaznie piszac otwieracz byl lepszy niz cala reszta razem wzieta.
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
I liczac z toba lacznie bronily tej plyty dwie, moze trzy osoby. Ergo: malo kto. A i to trwalo do czasu, jak sam wiesz najlepiej ;)535 pisze:Nieprawda, bo ja będąc naocznym świadkiem londyńskiej prapremiery, pisałem, że nie jest tak źle.
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Vulture z tego co pamietam bronil zespolu, nie samej plyty, ktora chyba mieszal z blotem razem z reszta tubylcow ;)
W zasadzie troche teraz ciekaw jestem czy, a jesli tak to w jakim stopniu na ksztalt Messe wplynal fakt, ze plyta byla nagrana na zlecenie.
W zasadzie troche teraz ciekaw jestem czy, a jesli tak to w jakim stopniu na ksztalt Messe wplynal fakt, ze plyta byla nagrana na zlecenie.
- Knokkelmann
- postuje jak opętany!
A ja muszę przyznać, że zbyt pochopnie oceniłem ten album. Tego wieczoru słuchałem Messe pierwszy raz z cd i wrażenia są bez porównania lepsze. Najlepiej posłuchać na głośnikach, dość głośno i oczywiście wieczorową porą. Przestrzeń dosłownie nasiąka dźwiękiem. Warto również zabierać się za nową płytę bez nastawień i oczekiwań.
Wokale częściowo, rzeczywiście do najlepszych nie należą. Jest ich jednak na tyle mało, że nie robiłbym tu problemu.
W taki oto sposób pochopne opinie (również moja) często zakłamują rzeczywistość, pozostawiając człowieka z uprzedzeniami. Tylko po co mu one? Posypuję głowę popiołem i wracam do szeregu :D
Wokale częściowo, rzeczywiście do najlepszych nie należą. Jest ich jednak na tyle mało, że nie robiłbym tu problemu.
W taki oto sposób pochopne opinie (również moja) często zakłamują rzeczywistość, pozostawiając człowieka z uprzedzeniami. Tylko po co mu one? Posypuję głowę popiołem i wracam do szeregu :D
Odszczekaj to :DAntychróst pisze:Nie sądziłem, że kiedykolwiek to napiszę, ale:
Ulver - srulver.
I niech to będzie epitafium dla tego wspaniałego niegdyś zespołu.
This is where everything goes backwards.
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Knokkelmann pisze: Odszczekaj to :D
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
zarówno na Wars of the hipsters jak i na najnowszej płycie jest TROCHĘ dobrej muzyki,więcej jest jednak okrutnej pompy,przerysowanych wokali i takich tanich trików których nie sposób (mi osobiście przynajmniej) ścierpieć znając wspaniałe dziedzictwo tego zespołu.Naturalnie jako professor do spraw metalizacji i prominentny członek sztabu Analnego Rippera mam zamiar dalej ich wspierać i wierzyć że ten słabszy okres w karierze tego zespołu kiedyś się skończy.0ms pisze:Vulture z tego co pamietam bronil zespolu, nie samej plyty, ktora chyba mieszal z blotem razem z reszta tubylcow ;)
Brakuje mi tego zakręconoego pierwiastka który długo był obecny w ich muzyce,nuty ironii,przekory,nieprzewidywalnosci.
-
- postuje jak opętany!
z bandcampa:

czo te hipstery xD

czo te hipstery xD