RAGE AGAINST THE MACHINE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii

Re: RAGE AGAINST THE MACHINE

17-08-2013, 16:42

longinus696 pisze:Nie wiem, co Wy macie do tego lewactwa.
Tak w ogóle to ja nie lubię współczesnego lewactwa z innego powódów, niż większość ludzi na tym forum. Jako klasycznego socjaldemokratę (popolarności to wyznanie miraczej tu nie przysporzy :) ),w starym stylu drażnią mnie dominujące tam nurty. Ten eko-antymodernizacyjny, jak widzę protesty przeciwko elektrowniom atomowym, to mi się nóż w kieszeni otwiera, jak mamy budować "szklane domy" bez prądu. Nienawidzę też nurtu pacyfistycznego, że względu na zupełnie oderwanie od rzeczyswistego świata. Przykłady można mnożyć.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

17-08-2013, 16:48

Hatefire pisze: Tak w ogóle to ja nie lubię współczesnego lewactwa z innego powódów, niż większość ludzi na tym forum. Jako klasycznego socjaldemokratę (popolarności to wyznanie miraczej tu nie przysporzy :) ),w starym stylu drażnią mnie dominujące tam nurty. Ten eko-antymodernizacyjny, jak widzę protesty przeciwko elektrowniom atomowym, to mi się nóż w kieszeni otwiera, jak mamy budować "szklane domy" bez prądu. Nienawidzę też nurtu pacyfistycznego, że względu na zupełnie oderwanie od rzeczyswistego świata. Przykłady można mnożyć.
A, to rozumiem. Właściwie to mógłbym wysunąć podobne zarzuty.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

17-08-2013, 16:49

Gorzej jak lewicowcy biorą się za poważniejsze rzeczy niż pacyfizm ;p
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Żułek

17-08-2013, 17:50

pojedyncze kawałki ok ale całościowo to nie lubie i nie kumam fenomenu
Limp Bizkit lepsze :P
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
yossarian84
rasowy masterfulowicz

17-08-2013, 17:56

Żułek pisze:pojedyncze kawałki ok
Właśnie. Ich albumy jako całość, to nie jest raczej muzyka dla mnie.
[V]

17-08-2013, 17:56

yossarian84 pisze:
Żułek pisze:pojedyncze kawałki ok
Właśnie. Ich albumy jako całość, to nie jest raczej muzyka dla mnie.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Heretyk

17-08-2013, 18:07

Drone pisze:Patrząc z perspektywy ostatnich 40 lat, ale i wybiegając nieco w przód, trzeba stwierdzić, że RAGE AGAINST THE MACHINE to najwierniejsi uczniowie LED ZEPPELIN.
hahahahahahah!!! dzięki! znowu zrobiłeś mi dzień :DDDD
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

17-08-2013, 18:08

Ale pierdolenie. Posłuchajcie sobie debiutu. Nie ma ani jednego słabego momentu, wszystko na miejscu. Inna sprawa ze kolejne albumy znacznie słabsze i nie mam ochoty do nich wracać.

Porównywanie rasowego rock n rolla do pacanow z lump beskid to kiepski dowcip ;).
Awatar użytkownika
83koper83
rasowy masterfulowicz

17-08-2013, 18:10

Hatefire pisze:
83koper83 pisze:Nie chciało mi się czytać tematu, ale jednak cieszy, że jest. I piszę to, choć nienawidzę prawie całego lewactwa i hihi-hopu.
No, ale musisz przyznać, że bez tego radykalnie lewackiego przekazu, to RATM nie byłoby tak fajne. W ich przypadku przekaz zgrał sie idealnie z muzyką, jak nie przymierzając odpustowy satanizm z muzyką Venom. Swoje zdanie na temat tego lewackiego bełkotu mam, ale nie wyobrażam sobie tego zespołu z innymi tekstami. Swoją drogą wolę takie lewactwo, niż tych współczesnych hipsterów dyskutujących przy latte o wątkach feministycznych w w spółczesnym kinie duńskim. RATM to nie jkaieś pedalskie dyskusje, to starcia z policją, to lewacki terroryzm i partyzantka miejska ;)
Tak naprawdę to w ogóle mnie ten "przekaz" nie obchodzi. Wokale mi odpowiadają, o dziwo, bo generalnie rytmicznego szczekania nie lubię. Jakoś dobrze płyną te agresywne rapowanki z muzyką zespołu.

Co do uwag profesorskich, to nie wiem, czy miano najwierniejszych wyznawców Led Zeppelin nie zostało już dawno zarezerwowane dla Soundgarden, ale widzę (słyszę), do czego pan pijesz. Faktycznie nietrudno wskazać, gdzie są korzenie tego grania, kręci się to wokół pentatoniki i jej mutacji z dodanymi półtonami. Czarna jest ta muzyka, nie tylko ze względu na hihipopowe wokale.
Kerosene keeps me warm.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

17-08-2013, 18:14

Generalnie rzecz biorąc, ten zespół może drażnić ze względu na wokal/ideologie, ale warstwa instrumentalna jest perfekcyjna i nie rozumiem jak można jej nie docenić. Wspaniałe, potężne riffy, efektowne, ale nie przesadzone solowki, rewelacyjny bas i cholernie ciekawa perkusja. Takie są fakty. Debiut to bez dwóch zdań jedna z najlepszych płyt rockowych ;).
Awatar użytkownika
Hatefire

17-08-2013, 18:28

Riven pisze:Ale pierdolenie. Posłuchajcie sobie debiutu. Nie ma ani jednego słabego momentu, wszystko na miejscu.

100% zgody.
Riven pisze:Inna sprawa ze kolejne albumy znacznie słabsze i nie mam ochoty do nich wracać.
Słabsze rzeczywiście, ale trójka bardzo zacna. Poszli w bardziej "hiciarskie" rejony, chwytliwe riffy i o dziwo wyszło. Co to dwójki to trudna płyta, od lat na przemian kocham i nienawidzę. 4 nie liczę, bo to ciekawostka dla fanatycznych fanów only, aczkolwiek i tam są "momenty".
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

17-08-2013, 18:29

Dla mnie 1>>>>>>>>4>>>>3>>>>>>>>>>>>>>2
Awatar użytkownika
Drone

17-08-2013, 18:32

83koper83 pisze: Co do uwag profesorskich, to nie wiem, czy miano najwierniejszych wyznawców Led Zeppelin nie zostało już dawno zarezerwowane dla Soundgarden, ale widzę (słyszę), do czego pan pijesz. Faktycznie nietrudno wskazać, gdzie są korzenie tego grania, kręci się to wokół pentatoniki i jej mutacji z dodanymi półtonami. Czarna jest ta muzyka, nie tylko ze względu na hihipopowe wokale.
Piszę o tym zupełnie poważnie - i te podobieństwa do dojrzałego LED ZEPPELIN wychodzą bardziej na drugiej i trzeciej płycie.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Hatefire

17-08-2013, 18:34

Dla mnie
1>>3>>>>>>>>>>>>4>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>2

lub jak mi się odmieni akurat co to 2 :)

1>2>>3>>>>>>>>>>>>>>>>>4
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Żułek

17-08-2013, 19:34

Riven pisze:Ale pierdolenie. Posłuchajcie sobie debiutu. Nie ma ani jednego słabego momentu, wszystko na miejscu. Inna sprawa ze kolejne albumy znacznie słabsze.
jeśli chodzi o płyty to wole 3 i covery ;) pierwsze dwie nie bardzo ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
Olo
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

18-08-2013, 10:09

Riven pisze:
Drone pisze:Najkonkretniej w tym, że kapitalizm w ostatecznej fazie rozwoju przeistacza się w korporacyjny komunizm.
A no to jak najbardziej. Niestety.
nie no litości... może ja coś nie rozumiem, więc wytłumaczcie mi to. Pewnie, że korporacje oferują socjalizm, ale chyba widać wyraźną różnicę między konkurującymi między sobą socjalizmami różnych korpo, a narzuconą systemowo komuną uszczęśliwiającą wszystkich na siłę i po równo. Poza tym zawsze można wybrać prowadzenie własnej działalności :) co za komuny było możliwe tylko nieoficjalnie.
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Awatar użytkownika
Drone

18-08-2013, 10:16

Chodzi o coś na głębszym poziomie. O to, że kapitalistyczna homeostaza to nie stan trwały, tylko chwilowy. Dzisiejszy milion małych podmiotów w stadium ostatecznym zostanie zastąpiony przez 3 potężne korporacje.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
ramonoth
rasowy masterfulowicz

18-08-2013, 11:00

Ich lewactwo jest dla mnie wkurwiające nieziemsko, te czerwone gwiazdki, leninowska czapka Morello itd., ale jak ostatnio wrzuciłem ich ostatnie DVD z darmowym koncertem, który dali w Londynie to mi gacie spadły, szczęka się złamała, woda w kolanie zagotowała, a koń uciekł z barku. Jest w tym zespole wielka moc, są genialne riffy, wyjątkowe brzmienie i jakaś wyjątkowa chemia, którą da się wyczuć nawet z ekranu telewizora.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

18-08-2013, 12:21

Drone pisze:Chodzi o coś na głębszym poziomie. O to, że kapitalistyczna homeostaza to nie stan trwały, tylko chwilowy. Dzisiejszy milion małych podmiotów w stadium ostatecznym zostanie zastąpiony przez 3 potężne korporacje.
Bez przesady. Nic takiego nigdy nie nastąpi, to wizja z mało ambitnego, dystopijnego scifi.

Natomiast zgodziłem się z Tobą wcześniej ze względu na to, na przykład, jaką formę przybrał kapitalizm w USA. Prawnie chroniony monopol (np. ostatnio sam wódz barak interweniował na korzyść rodzimego apple), koncesje, bailout ("too big too fall ") itp. Nie zmienia to naturalnie faktu, że wolność gospodarcza na niższym poziomie w USA jest, i to pewnie znacznie większa niż w większości innych części świata. Nie ma co popadać w przesade."filozoficznie" patrząc wydaje mi się jednak, że Drone ma rację.
Awatar użytkownika
Skaut

18-08-2013, 12:49

Drone pisze:Chodzi o coś na głębszym poziomie. O to, że kapitalistyczna homeostaza to nie stan trwały, tylko chwilowy. Dzisiejszy milion małych podmiotów w stadium ostatecznym zostanie zastąpiony przez 3 potężne korporacje.
Google, Facebook i Apple ;]
Coś tam było! Człowiek!
ODPOWIEDZ