KORN

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
[V]
mistrz forumowej ceremonii

Re: KORN

13-08-2013, 21:41

longinus696 pisze:Kurde... Korna to bym chętnie zobaczył na żywca. Zwłaszcza na początku ich działalności. To musiała być niezła miazga. Generalnie nie kumam waszych najazdów na tę kapelę. Mają wszystko co potrzeba topowemu zespołowi: pomysł, intuicję muzyczną, charakterystyczny styl, ciężar, energię.
świat metalu I jego okolice sam narzuca sobie ograniczenia,to bardzo hermetyczne środowisko,jak do czegoś przylgnie negatywna opinia to trudno się komus wychylic,spędzić troche czasu z muzyką danego zespołu I wygłosić własną opinię,lepiej klepać to co inni w okół.Wg mnie Korn na płytach 1-3 jest ZNACZNIE bardziej ekstremalny niż większość ekip black czy death metalowych.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

13-08-2013, 22:01

hcpig pisze:To czy to był singiel czy normalny utwór nic nie zmienia, to tylko ocenianie zespołu (a w najlepszym wypadku - albumu) po jakimś wycinku, jakbym miał oceniać cały Czarny Album po 'Nothing Else Shitters', 'Mrok' po 'Niekochana', 'Nemesis Divina' po 'Mother North', 'The Gathering' po 'True Believer', 'Metal' po 'Couple Suicide' (no dobra, to akurat nie jest zbyt ciekawa płyta ale singiel 500 razy gorszy) itp. to olałbym to fosforyzującymi szczynami i nie dał nigdy tym albumom szansy chociaż skrywają zupełnie inną zawartość niż to co poznałbym jako próbkę.

Co oczywiście działa też w drugą stronę, ostatni Soulfly miał całkiem zajebiste single z silnymi wpływami Morbid Angel, riffami pod Voivod / Mayhem itd. już się chciało to hajpować do czasu aż okazało się że z połowa płyty to zwykłe sztampowe groove-numetalowe guano (apes).
Nikt rozsądny nie wyrabia sobie zdania o kapeli po przesłuchaniu jednego utworu. Ja mówiłem tylko o tym, co powiedział Sęp, mianowicie, że nie można sobie wyrabiać zdania nt. kapeli po przesłuchaniu ich "obiegowych" utworów z singli. Ja poznałem bodaj 12 utworów Korna z singli, i się pytam, czy jak mi się nie podobają, to mogę powiedzieć, że mi nie leży ta kapela, czy muszę tłuc wszystkie ich płyty od a do z, żeby mieć pewność, że na pewno mi całościowo nie leżą?
The madness and the damage done.
[V]

13-08-2013, 22:06

Kurt pisze:
hcpig pisze:To czy to był singiel czy normalny utwór nic nie zmienia, to tylko ocenianie zespołu (a w najlepszym wypadku - albumu) po jakimś wycinku, jakbym miał oceniać cały Czarny Album po 'Nothing Else Shitters', 'Mrok' po 'Niekochana', 'Nemesis Divina' po 'Mother North', 'The Gathering' po 'True Believer', 'Metal' po 'Couple Suicide' (no dobra, to akurat nie jest zbyt ciekawa płyta ale singiel 500 razy gorszy) itp. to olałbym to fosforyzującymi szczynami i nie dał nigdy tym albumom szansy chociaż skrywają zupełnie inną zawartość niż to co poznałbym jako próbkę.

Co oczywiście działa też w drugą stronę, ostatni Soulfly miał całkiem zajebiste single z silnymi wpływami Morbid Angel, riffami pod Voivod / Mayhem itd. już się chciało to hajpować do czasu aż okazało się że z połowa płyty to zwykłe sztampowe groove-numetalowe guano (apes).
Nikt rozsądny nie wyrabia sobie zdania o kapeli po przesłuchaniu jednego utworu. Ja mówiłem tylko o tym, co powiedział Sęp, mianowicie, że nie można sobie wyrabiać zdania nt. kapeli po przesłuchaniu ich "obiegowych" utworów z singli. Ja poznałem bodaj 12 utworów Korna z singli, i się pytam, czy jak mi się nie podobają, to mogę powiedzieć, że mi nie leży ta kapela, czy muszę tłuc wszystkie ich płyty od a do z, żeby mieć pewność, że na pewno mi całościowo nie leżą?
nie musisz.rozgrzeszam cie.A poważniej; nie uwierzyłbys ilu ludzi pierdoli dla samego pierdolenia.Coś tam słyszeli,coś tam widzieli I lecą z koksem.O to mi chodziło w poprzednich wypowiedziach.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Mort
rasowy masterfulowicz

14-08-2013, 00:57

longinus696 pisze:Kurde... Korna to bym chętnie zobaczył na żywca.
Od 2007 grają w Polsce co roku. Widziałem dwa razy, w 2008 na Torwarze, i dwa lata temu na Ursynaliach. Zajebiście grali a ja zajebiście się bawiłem.
I AM MORBID
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

14-08-2013, 16:28

Tak sobie sluchalem dzis Follow the leader i sumie dziwnym nie jest, ze jakas czesc masterfulowcow nie jest w stanie przez to przejsc. Sa ciezkie gitary, ale najwieksza krzywde zrobiono temu zespolowi probujac wrzucac go do szufladki metal, albo tworzac jakies pokraczne podgatunki typu numetal. To w gruncie rzeczy rock jest, muzyka tzw. alternatywna. Tak to widze. Zacne granie tak czy siak, niebanalne.
Obrazek
Awatar użytkownika
lucass
weteran forumowych bitew

14-08-2013, 16:39

Tak jest.
LEGALISE DRUGS & MURDER
DCI Hunt

14-08-2013, 16:52

W weekend byłem u starych i wygrzebałem jakieś stare metal hammery. Był tam wywiad z Korn, w którym jeden z nich stwierdził, że grają hip hop metal :)
Awatar użytkownika
hcpig

14-08-2013, 17:20

Krążyło foto na którym jeden z Kornów ma t-shirt Mystic Circle.

BTW, odpalice sobie to, zwłaszcza od 1:47:

Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
harvestman
weteran forumowych bitew

14-08-2013, 17:51

DCI Hunt pisze:W weekend byłem u starych i wygrzebałem jakieś stare metal hammery. Był tam wywiad z Korn, w którym jeden z nich stwierdził, że grają hip hop metal :)
O kurwa :)
[V]

14-08-2013, 17:55

o boże,naprawdę?
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

14-08-2013, 19:18

Za duzo dragow ;D
Obrazek
Awatar użytkownika
83koper83
rasowy masterfulowicz

14-08-2013, 19:26

Aż se ukradłem dziś debiut, żeby sprawdzić, czy z wiekiem się przekonam. Poza obserwacją, że płytę rozpoczyna motyw żywcem zerżnięty z "Too many puppies", nic nie mam do dodania. Którą płytę ugryźć najpierw, żeby jak najmniej było rezusowych wygibasów?
Kerosene keeps me warm.
Awatar użytkownika
Hatefire

14-08-2013, 19:28

Obadaj pierwsze 3 po prostu, jak nic zaskoczy to se daj spokój. Później było generalnie gorzej, aczkolwiek z przebłyskami
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
[V]

14-08-2013, 19:29

przecież ci goście słuchają hip hopu, a także Duran Duran,Depeche Mode,Cannibal Corpse,Rage Against the Machine,Slayer I wielu innych.Zauważcie,że muzycy nie mają dylematów typu,och nie będe tego słuchał bo to jest mieszane z gównem I to nie jest prawdziwy metal.Trey uważa Nighttime Birds za boską płytę,Luc z Gorguts wielbi Opeth,Erik Rutan słucha Korna,przykłady można by mnożyć.Środowisko fanów jest bardziej hermetyczne.
[V]

14-08-2013, 19:30

Hatefire pisze:Obadaj pierwsze 3 po prostu, jak nic zaskoczy to se daj spokój. Później było generalnie gorzej, aczkolwiek z przebłyskami
DCI Hunt

14-08-2013, 19:33

[V] pisze:przecież ci goście słuchają hip hopu, a także Duran Duran,Depeche Mode,Cannibal Corpse,Rage Against the Machine,Slayer I wielu innych.Zauważcie,że muzycy nie mają dylematów typu,och nie będe tego słuchał bo to jest mieszane z gównem I to nie jest prawdziwy metal.Trey uważa Nighttime Birds za boską płytę,Luc z Gorguts wielbi Opeth,Erik Rutan słucha Korna,przykłady można by mnożyć.Środowisko fanów jest bardziej hermetyczne.
No dobra, ale tu nikt się nie napina, że nie lubi, bo to nie-metal. Chyba, że coś mnie ominęło ;)
[V]

14-08-2013, 19:36

też profesure zrobiłeś?;)
Awatar użytkownika
83koper83
rasowy masterfulowicz

14-08-2013, 19:37

[V] pisze:przecież ci goście słuchają hip hopu, a także Duran Duran,Depeche Mode,Cannibal Corpse,Rage Against the Machine,Slayer I wielu innych.Zauważcie,że muzycy nie mają dylematów typu,och nie będe tego słuchał bo to jest mieszane z gównem I to nie jest prawdziwy metal.Trey uważa Nighttime Birds za boską płytę,Luc z Gorguts wielbi Opeth,Erik Rutan słucha Korna,przykłady można by mnożyć.Środowisko fanów jest bardziej hermetyczne.
Ale ja nie mam problemu z łatkami i "nie-tru" odmianami muzyki. LIMP BIZKIT np. trawię bdb po paru browcach, szczególnie w otoczeniu urodziwych niewiast, ktore rwą się, żeby zakręcić odwłokiem. Nieraz natomiast spotkałem się z opinią, że debiut KORN to ich najlepszy materiał, ale nie dałem rady. Bez złośliwości to piszę.
Kerosene keeps me warm.
[V]

14-08-2013, 19:39

83koper83 pisze:
Ale ja nie mam problemu z łatkami i "nie-tru" odmianami muzyki. LIMP BIZKIT np. trawię bdb po paru browcach, szczególnie w otoczeniu urodziwych niewiast, ktore rwą się, żeby zakręcić odwłokiem. Nieraz natomiast spotkałem się z opinią, że debiut KORN to ich najlepszy materiał, ale nie dałem rady. Bez złośliwości to piszę.
I to mi sie podoba.Otwarte podejście,próbowałeś,wyrobiłeś sobie SWOJĄ opinię,nie zaskoczyło.OK
DCI Hunt

14-08-2013, 19:40

[V] pisze:też profesure zrobiłeś?;)
Nie, a po czym wnioskujesz?
ODPOWIEDZ