DEATH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
- Knokkelmann
- postuje jak opętany!
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: DEATH
ramonoth pisze:Odświeżyłem dziś SH. Klękajcie narody.
Odświerzam sobie również w tej chwili. Utwór tytułowy jest po prostu magiczny - to kawałek, który wpada w ucho już po pierwszym przesłuchaniu, jest tutaj miejsce i na nieznośny wręcz ciężar, i na szybsze partie, wszystko to okraszone znakomitymi partiami wokalnymi, które pasują jak ulał. No i ta niesamowita solówka, która należy do grona moich ulubionych. Przeszywająca jak brzytwa, melodyjna ale nie przepitolona, i to zwolnienie zaraz po jej zakończeniu... no miód panowie na moje uszy, miód.
- Self
- rasowy masterfulowicz
No dobra, skoro o Death Czaka wszystko zostało powiedziane, to ja może przeniosę dyskusję na nieco inne tory. Znacie ten wcześniejszy, proto-punkowy Death?

Kompilacja archiwalnych numerów z sesji z bodaj 1974 roku wyszła dopiero 4 lata temu, ale nawet dzisiaj robi wrażenie. Niektórzy doszukują się nawet w utworze Politicians in My Eyes proto-blastu. ;)

Kompilacja archiwalnych numerów z sesji z bodaj 1974 roku wyszła dopiero 4 lata temu, ale nawet dzisiaj robi wrażenie. Niektórzy doszukują się nawet w utworze Politicians in My Eyes proto-blastu. ;)
- vicek
- zahartowany metalizator
ciekawy utwórSelf pisze:No dobra, skoro o Death Czaka wszystko zostało powiedziane, to ja może przeniosę dyskusję na nieco inne tory. Znacie ten wcześniejszy, proto-punkowy Death?
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
Wracając do tematu jedynej i właściwej Śmierci, to pragnę przypomnieć o najlepszej metalowej koncertówce pod tytułem Death & Raw. Pamiętam, że miałem to kiedyś na kasecie od kumpla, i katowałem ze 2 tygodnie dzień w dzień, co nawet przed laty, w ostrej fazie fascynacji metalem, nie zdarzało się często. Przekrój twóczości, kapitalne wykonania - i Pull the plug na koniec. Koniec Death i Chucka, finis coronat opus.
Nie słuchałem tego całe lata, i skoro przypomniałem sobie o tej koncertówce, to chyba pora rozejrzeć się za nią jako uzupełnieniem kolekcji.
Nie słuchałem tego całe lata, i skoro przypomniałem sobie o tej koncertówce, to chyba pora rozejrzeć się za nią jako uzupełnieniem kolekcji.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Skaut
pewnie że znamy. Już kilka razy w playliście ze streetcleanerem wlepiałem. Generalnie, najlepszy Death ;]Self pisze:No dobra, skoro o Death Czaka wszystko zostało powiedziane, to ja może przeniosę dyskusję na nieco inne tory. Znacie ten wcześniejszy, proto-punkowy Death?
Coś tam było! Człowiek!
- Sybir
Akurat Vivus nigdy nie słyszałem, za to D&R cały czas mam w pamięci, a to już bodajże dziewiąty rok mija, jak tego nie słuchałem.nicram pisze:To możesz od razu zgarnąć dwie - kupując VIVUS. Fajna rzecz.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Sybir
Ups! :D No to mus mi łyknąć to wydawnictwo, nie ma przede mną innej drogi.
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Zajebista jest, w końcu utwory ze środkowych płyt zabrzmiały jak należy a i tym późniejszym brud i surowizna tylko wyszły na dobre.Sybir pisze:Wracając do tematu jedynej i właściwej Śmierci, to pragnę przypomnieć o najlepszej metalowej koncertówce pod tytułem Death & Raw. Pamiętam, że miałem to kiedyś na kasecie od kumpla, i katowałem ze 2 tygodnie dzień w dzień, co nawet przed laty, w ostrej fazie fascynacji metalem, nie zdarzało się często. Przekrój twóczości, kapitalne wykonania - i Pull the plug na koniec. Koniec Death i Chucka, finis coronat opus.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Sybir
Dźwięk jest elegancki, poza tym w potężnej Arachnophobii będą w nieco niższej cenie -> http://masterful-magazine.com/forum/vie ... 2#p1016072