ULVER

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
535

Re: ULVER

11-05-2013, 09:11

Knokkelmann pisze:
A co do popularnego tu ostatnio zapytania "powiedziałbyś mu to prosto w twarz?", to mam taką anegdotkę: pamiętam pewne dziewczę, które na facebookowym profilu Garma zaczęło mu wytykać mocny spadek formy wraz z Wars of the Roses: że talent gdzieś z niego uchodzi, że okładka gówniana, etc. Znamienite jest, że była Polką i tylko ona wyrażała się w podobnym tonie, a było to w czasie, kiedy mocno orano tą płytę na forum, więc niewykluczone, że nasza dzielna bohaterka pasjami zaczytywała się w tym wątku i postanowiła wziąć sprawy w swoje ręce :D
Zainteresowny nawrzucał jej od cip, od kilku innych dostała po kopniaku i tak skończyło się jej hojraczenie. Niedługo potem usunęła konto na fb i wyobrażam sobie tylko co zrobiła ze swoją kolekcją płyt Ulver. Ciekawe tylko czy paliła je publicznie, czy raczej użyła Shift+Del. No, ale przyznać trzeba, że miała jaja, żeby powiedzieć mu to "prawie" prosto w twarz. Zastanawiam się, czy było warto...
Ja tam się nie znam, ale (powtórzę jeszcze raz) Providence w wersji z płyty (damski wokal), trąci obornikiem w poniższym stylu.

Wstydliwe ukrywanie tego faktu nie jest chyba potrzebne. Ciężko to przebrnąć i tyle. Takie zachowanie (od cip, powiadasz?), wpisuje się w "nurt donacji", sympatycznego pana Krzysia.
Antychróst
postuje jak opętany!

11-05-2013, 19:49

535 pisze: Ja tam się nie znam, ale (powtórzę jeszcze raz) Providence w wersji z płyty (damski wokal), trąci obornikiem w poniższym stylu.
Dżądro tarczy:
Chociaż zaangażowanie tej loszki do coveru Prince'a było dość udanym zabiegiem.
Awatar użytkownika
grot
weteran forumowych bitew

23-05-2013, 09:28

nie wiem na ile to reprezentatywne dla całości, ale pierwsza część, taka pod Elend, niezła.
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
Awatar użytkownika
Knokkelmann
postuje jak opętany!

23-05-2013, 12:20

Zapowiada się co najmniej ciekawie. Rzeczywiście, przypomina to miejscami Elend. Zastanawiam się, jak taki koncert wypadłby w Polsce. Pewnie w tych momentach wyciszenia ludzie tłukliby brawa i darli mordy myśląc, że to już koniec utworu :) Nie wspominając o dyskusjach w trakcie występu.

Tu nieco więcej.

BTW, czy to nie dzieciaki Krisa pojawiają się w tych wizualizacjach?
This is where everything goes backwards.
Awatar użytkownika
Bezdech
weteran forumowych bitew

23-05-2013, 13:20

535 pisze:Takie zachowanie (od cip, powiadasz?), wpisuje się w "nurt donacji", sympatycznego pana Krzysia.
No właśnie, ciekawe, czy miałby jaja żeby powiedzieć jej to w twarz płynnym polskim?
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
535

23-05-2013, 21:40

Bezdech pisze:
535 pisze:Takie zachowanie (od cip, powiadasz?), wpisuje się w "nurt donacji", sympatycznego pana Krzysia.
No właśnie, ciekawe, czy miałby jaja żeby powiedzieć jej to w twarz płynnym polskim?
Poruszyłeś bardzo ciekawe zagadnienie. Coraz częściej spotykam się w wywiadach z narzekaniami różnej maści artystów, jak to niesprawiedliwie są oceniani w internecie. Bardzo się zdziwiłem, że pan Krzysio też należy do tych, którzy nie mogą się mylić i w związku z tym nie wolno absolutnie powiedzieć złego słowa. Wychodzi na to, że gdybym zupełnie przypadkowo, na jakimś koncercie, dał mu do zrozumienia, że mi się nie podoba, ten, czy tamten numer, to zapewne wziąłby się do bitki... Myślę, że ogólnie rozumianym artystom, należy się kubełek zimnej wody na łby. Zabawna sprawa.

edit
Przypomniała mi się taka sytuacja. Druga połowa lat osiemdziesiątych, mecz piłkarski. Zawodnik Wójtowicz Dariusz słynący kiedyś głównie z modnej fryzury, po którejś z kolei szyderze, a kaleczył niemiłosiernie, podbiega do sektora X, wypełnionego po brzegi kibolcami i drze mordę. "Umiesz lepiej? To choć i pokaż, kurwa!". Popularny "Wujo" nie udźwignął krytyki. Zupełnie jak pan Krzyś.
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

25-05-2013, 08:46

nie śmiejcie się z tych donacji, to jak obecnie wygląda biznes muzyczny i finansowanie muzyków skłania do takich ruchów. Woody Allen się nawet zastanawia czy nie zbierać kasy na następny film przez Kickstartera.

Jakby Garm rozłożył się z gitarką i otwartym pokrowcem na monciaku i grał po prostu dobrze i dostał parę drobniaków od przechodzących ludzi to byłby gorszy niż grajek z kontraktem? Chyba ważne by było, żeby ta zagrana muzyka była dobra, a nie sposób finansowania, nie? ;)
Obrazek
535

25-05-2013, 08:59

Ja się nie śmieję z donacji, jako formy samej w sobie. Przecież nikt mi nie każe dawać. Ja szydzę lekko, z sytuacji że przykładowo: rumuński wielbiciel muzyki, wspomaga norweskiego artystę, który wymyślił sobie, że będzie żył z grania, a potem skarży się na forum publicznym, że mu nie wychodzi, bo koszty ma wysokie. Przerysowując nieco, to mniej więcej tak, jakby dzisiejsze piwo, które mam zamiar wypić w ilości większej, niż zazwyczaj, sponsorowały somalijskie nastolatki. To pierwsze, a drugie. Przykład zjebania przez pana artystę, jakiejś kobity, może nawet niesłusznie i chamsko krytykującej jego dokonania, powoduje u mnie odruch wymiotny. Przy całym szacunku dla twórczości Ulver i Garma w ogóle, można to podsumować jednym zdaniem. Płaczliwy Krzyś dostał prztyczka i zareagował agresją, miast zlać to po całości, pokazując tym samym, że jest ponad WSZELKIE opinie. Reasumując. Wychodzi na to, że krótka jest droga od donacji do frustracji, a dodatkowo wszystko dzieje się w kraju, gdzie na typowe problemy egzystencjalne, czytaj brak gotówki, trzeba sobie solidnie zapracować.
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

25-05-2013, 09:01

dla mnie to przy okazji Wojny Róż i Końca Dzieciństwa Ulver obniżył loty, może ta agresja Kristofera wynika z autorefleksji nad własną twórczą niemocą ;)
Obrazek
535

25-05-2013, 09:08

Nie opowiadaj. Covery są więcej, niż przyzwoite, a płyta no cóż, gdyby to nieco poprawić, czyli mniej lamentu, więcej grania, to też zostaje całkiem przyzwoity album. Natomiast jeżeli pan artysta nie pozwala mieć wątpliwości na ich temat, to niech jedzie grać fokom na Svalbardzie. One łykną każdy kawałek. Może nawet odwdzięczą się kawałkiem ryby...
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

25-05-2013, 09:10

nie wiem, może. Perdition City i Blood Inside rozpierdalały, jeszcze przebrani za mnichów dali radę, ale póżniej to już dla mnie nie było to samo...
Obrazek
Awatar użytkownika
Knokkelmann
postuje jak opętany!

25-05-2013, 20:44

@535: dobrze rozumiem, że Ty jesteś ostoją spokoju i nic nie jest w stanie wyprowadzić Cię z równowagi? Pomyśl.
A może gość miał ciężki dzień, był na kacu albo na ciężkich dragach i nerwy mu puściły? Może nawet tego żałował, chuj go może wiedzieć. Ostatecznie to przecież zwykły człek popełniający błędy. Ty ich nie popełniasz? Przyssałeś się do tego jak kleszcz :)
Z drugiej strony opierasz się tylko na moim opisie sytuacji, który mogłem przekoloryzować, albo nawet zmyślić całą historię. Bądź człowiekiem i odpuść mu już. Jeśli Cię to tak ruszyło to przecież możesz bojkotować jego działalność w inny sposób, np. przestając kupować płyty Ulver albo chodzić na ich koncerty.

Miałem jeszcze historyjkę dotyczącą Vicotnika, ale tak się tu zacietrzewiacie, że przy jakiejś okazji mogłoby dojść do linczu na nim.
535

25-05-2013, 22:15

Knokkelmann pisze:@535: dobrze rozumiem, że Ty jesteś ostoją spokoju i nic nie jest w stanie wyprowadzić Cię z równowagi? Pomyśl.
He he he, ale ja nie jestem światową gwiazdą.
Awatar użytkownika
0ms
rasowy masterfulowicz

25-05-2013, 22:23

535 pisze:
Knokkelmann pisze:@535: dobrze rozumiem, że Ty jesteś ostoją spokoju i nic nie jest w stanie wyprowadzić Cię z równowagi? Pomyśl.
He he he, ale ja nie jestem światową gwiazdą.
Obrazek
[V]
mistrz forumowej ceremonii

25-05-2013, 22:33

Knokkelmann pisze:Miałem jeszcze historyjkę dotyczącą Vicotnika, ale tak się tu zacietrzewiacie, że przy jakiejś okazji mogłoby dojść do linczu na nim.
nie bądź taki,dawaj;)

a kontynuując temat,przypomniał mi sie kontakt z goścmi z Secrets of the Moon. Kontakt meilowy super,hej,ho,jasne robimy wywiad,przyślij pytania,super.A drugiego dnia coś takiego: Musisz sie skontaktować z wytwórnią,dopiero oni skontaktuja sie z nami,że chcesz wywiad.WTF?:D trzeba było tak od razu...

miałem też fajny wywiad z Kovenant z przed 4 lat,ale poszedł sie jebać razem z komputerem;))
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

25-05-2013, 22:53

Dawno temu od szydłowieckiego Belfeghor dostałem w odpowiedzi na maila "Zespół ma teraz przerwę wakacyjną, proszę kontaktować się za 2 miesiące".
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
535

25-05-2013, 23:19

Te, Wujek, Chłopaki wzięli to na poważnie, nie wiem co robić, może jak zwykle zrobię pod siebie.
Awatar użytkownika
grot
weteran forumowych bitew

26-05-2013, 12:19

wracając do samej muzyki - bazując na filmach z Lipska zapowiada się ciekawy album. nawet nie tak dużo pompy i pretensji, mało wokali, ambientowe plamy w przewadze. zobaczymy jak to wyjdzie w finalnej wersji, ale wstępnie jestem na tak.
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
Antychróst
postuje jak opętany!

26-05-2013, 23:01

Jeśli nie będą po raz kolejny męczyć patentów z SotS to już będzie połowa sukcesu.
Awatar użytkownika
Knokkelmann
postuje jak opętany!

28-05-2013, 04:12

grot pisze:bazując na filmach z Lipska zapowiada się ciekawy album
To widziałeś/słyszałeś? Zapis całego jak sądzę, godzinnego występu na Wave Gotik Treffen w czterech częściach. Tym samym jest tu chyba cały Messe + "Your Call" z Blood Inside na koniec.

ODPOWIEDZ